- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #1345 üzenetére
hm, vajon mennyi idő alatt hegesztenek alá nvidia-t?
-
GD
őstag
mivel én is fedorán kezdtem a linuxot, meg asszem én nyitottam a topikot, rajta tartom a szemem az új kiadásokon
vki foglalja össze a friss benyomásokat a 9-esről -
GD
őstag
válasz
rokefeller #392 üzenetére
sok féle gui van, sztem próbáld megtalálni ami neked tetszik
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #389 üzenetére
wmv = mplayer, legjobb ha magad fordítod a szükséges opciókkal, gond nélkül megy vele a wmv, sőt, amiből kiszedték az indexeket hogy ne tudj beletekerni, abba is bele tudsz...
-
GD
őstag
a fc6 test3 hivatalos torrent másnál is szar? mármint, nemtölt..?
-
-
GD
őstag
válasz
dr_strange #335 üzenetére
régen a kerék is fából készült..
-
GD
őstag
döbbenet, linux szóra legalább 80 találat..
asszem be kellene íratkozni a bme-re -
GD
őstag
válasz
rokefeller #330 üzenetére
megvan, sőt, be is köttettem keménykötésbe, úgy néz ki most mint egy biblia
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
dr_strange #329 üzenetére
egy kis szeméjes harc Ly és J ellen..
köszi a linket
ui: ugyan az a hang, minek kétféle betű?
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #326 üzenetére
hm, van valyon a bme könyvtárnak online katalógusa?
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #324 üzenetére
a könyvtár ahová én járok, ott minden jó informatikai könyv 1 példányban van meg és az olvasótermi használatra.. ha véletlen van belőle még egy, az tuti állandóan előjegyzés alatt van..
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #322 üzenetére
mér jó a bolti? sztem max angol könyvet kapsz hozzá, meg magyarul kapható a redhat-fedora teljes referencia könyv kb 8E, nekem is megvan, szerencsére elég sok disztro független téma van benne, szal linux könyvként is jó
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #318 üzenetére
miután a laptop-omra képtelenség feltenni, egyelőre jegeltem, ami mind3 gépemre hajlandó felmenni nyűgösködés nélkül, az az ubuntu...majd lássuk a fedora 6-ost mit tud hozni ... december körül talán lesz..
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #284 üzenetére
top parancs és figyelés ki miből mennyit használ, mennyi a szabad cpu time..stb..
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #282 üzenetére
szerezzél ram-ot bele .-) ne használj ablakozót
-
GD
őstag
nah, éledj topik 8-)
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #254 üzenetére
nekem 5-6 féle program fut + a háttérben még jópár, van 800mega szabad ram és 90-95% szabad proci idő.. amd64-em van, sztem mindent kihoz belőle amit kell.. és i386 fedorával.. max gyorsabb lesz a boot ha kisebb a kernel meg több hely a root-ban
a 2.6-os kernelben meg annyi minden van már hogy ha nem vagy guru vagy nem olvasol utána napokig, ha kimarad valami, el sem indul.. bosszankodás hegyek.. -
GD
őstag
ezt a szégyent, mandriva. uhu, mindkettőnek elindul a grafikus teleptő felülete..
egyiket se látnám túl szívesen a gépemen.. -
GD
őstag
néztem, legújabb van rajta, azt olvastam valahol hogy csak az ati win-es szoftverben lehet állítani.. biosban még így sem..mind1, nem ez a fő bajom hanem:
küzdök az indítási kernel paraméterekkel eddig eredménytelenül..
nofb, vga=791, vga=771, nofb, minden sz@rt próbáltam már, mégis bebicskázik a telepítő amikor a settimg up native x server-nél jár, szóval amikor az első ''grafikus'' telepítő ablaknak kellene bejönni ami nem (kékpiros)
esetleg egy xorg.conf-ot nemtudnál küldeni nekem megnézésre?
text módban felmegy, ha megbuherálom az xconfig-ot akkor lehet elindulna a gnome
[Szerkesztve] -
GD
őstag
notebookra istennek se megy fel, ha szövegmódba telepítek akkor meg a gnome (x) hal el erősen, az oka a 1280x800 felbontás lehet, vagy nemtom, ati kártya..
telepítéskor megadtam egy : linux resolution 1280x800 indítási paramétert, ugyan úgy hüje lesz szegény
az xorg.conf se lesz olyan mint kellene hiányoznak részek..
ilyenkor vmi okosság?
ASUS A6R-B002 notebook -
GD
őstag
válasz
rokefeller #221 üzenetére
''Will my NVidia card work?
Not at the moment. ''
ergo nálam esélytelen még -
GD
őstag
az autofs-nek hol lehetne megmondani és miként hogy ne utf8-ként mountolja fel a cd-dvd stb lemezeket? hanem iso8859-2 -nek (ékezetek)
-
GD
őstag
ubuntu alatt is gnome-val nyomulok, sztem azzal te nem mész semmire..
amúgy a gyorsaság sztem két dolognak köszönhető fedorába (gnome-val), és remélem hamar utoléri az ubuntu mert oda jobban húz a szivem, több a sikerélményem
1. 2.6.15-16 kernel verziók
2. 2.14 gnome
na már most ez a jelenlegi ubuntu-nál még csak 2.6.12-es kernel és 2.12-es gnome, és desktopnak tényleg lassabb..
amiért viszont jobban szeretem az ubuntu-t pl: minap sambával játszottam, kb képbe is keverdetem a configolással, xp szépen látta, ugyan ez a config file fedora alatt már behalt.. nem látta az xp a megosztást.. biztos vmi redhat spec dolog, mindíg különcködnek.. ezért nehezebb annak aki általános linux aggyal közelít.. sok változó és konfig nem ott van mint pl egy debian-nál, leírás meg fórum,wiki, doksi sokkal több van ubuntu-hoz..nameg ha az épp nem akkor debianhoz..
viszont sokkal több mindenből van rpm csomag mint deb.. és általában újabbak..
hm, a kettő jó tulajdonságait kellene összegyúrni
bár én most nagyon várom az új ubuntu-t, amit sajnos jun.1-re halasztottak..
viszont lefordult az mplayer fedorában is, gtk meg g++ hiányai voltak, továbbá mivel 3-as gcc-vel szeret fordulni kellett a ./confignak egy cc=gcc3.3 vagy vmi ilyesmi
[Szerkesztve] -
GD
őstag
mplayer xv video kimenettel fullképernyőn 11% procit eszik csak..nice
-
GD
őstag
[root@fc5 ~]# uname -a
Linux fc5.my 2.6.16-1.2080_FC5 #1 Tue Mar 28 03:38:34 EST 2006 i686 athlon i386 GNU/Linux
[root@fc5 ~]# glxgears
21169 frames in 5.0 seconds = 4233.779 FPS
35947 frames in 5.0 seconds = 7189.266 FPS
37650 frames in 5.0 seconds = 7529.961 FPS
36933 frames in 5.0 seconds = 7386.539 FPS
36874 frames in 5.0 seconds = 7374.620 FPS
37177 frames in 5.0 seconds = 7435.351 FPS
37166 frames in 5.0 seconds = 7433.065 FPS
55045 frames in 5.0 seconds = 11008.965 FPS
68072 frames in 5.0 seconds = 13614.324 FPS
68369 frames in 5.0 seconds = 13668.149 FPS
67764 frames in 5.0 seconds = 13552.735 FPS
50446 frames in 5.0 seconds = 10089.007 FPS -
GD
őstag
van új kernel, lehet próbálkozni nvidia és ati ügyben
http://www.stanton-finley.net/fedora_core_5_installation_notes.html#nVidia -
GD
őstag
válasz
szijartg #180 üzenetére
mindent'' megtudsz vele csinálni csak a te tudásodon múlik..
ftp= proftp
távoli asztal= vnc vagy gnome-nak is van saját
restartolni max ha új kernel csomag jött le és frissíted
filemegosztásokat belső hálóra nfs-el vagy samba-val egyszerűen tudsz csinálni, gnome-nak van rá grafikus felülete ha felteszed pl a samba-hoz a system-samba-config cuccot is
de az igazi true way ha a config file-t szerkeszted magad
jogosultságokra figyelj a megozstásoknál
ha nem otthonról akarsz nyúlkálni a rendszerbe akkor win alól a putty a barátod ssh-val, de nem árt ha tudod a saját ip-det, ha nem fix, érdemes regisztrálni vmi no-ip címet
ssh-nak pl 22-es port kell asszem, tűzfalba ki-be kell engedni -
GD
őstag
nah, nem bealudni elvtársak! föl föl!
milyen csomagok kellenek hogy hajlandó legyen fordítani mplayert? (vagy akármit)
ubuntu alatt build-essentials (alapvető fordítók) és az mindent felrak ami fordításhoz kellhet
itt gondolom vmi gtk g++ meg a bánat tudja mi kéne még neki -
GD
őstag
értelmezési problémám akadt a 3.as pontnál, írtam is a nagylinux totyikba de nem kaptam választ.. most vizsgára készülök (rendszergizda vagy mifene..
) ha letudtam több időm lesz ilyesmire
al-project-ben fut egy olyan dolog is most nálam hogy egy p1-essel mindent meg akarok tudni csinálni amit a dsl routerem tud, mindezt ubuntu-val server módban felrakva, lehet sokat akarok egyszerreközben meg dolgozok, korepetálok, ismerősök problémás gépeit faragom..
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #172 üzenetére
a repo-kat kell átszerkeszteni az 5ös nek megfelelően
yum upgrade, yum update -
GD
őstag
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc5.html#nvidia
találtam egy ilyen okosságot, csekkoljátok le akit érdekel a 3D, este megpróbálom beizzítani -
GD
őstag
nem igazán akar összejönni ezzel az atrpm nvidia cuccokkal a dolog..
mindent felraktam, indításkor összebicskázik az x
olvastam hogy direkt elrontották állítólag a fedora alap iso-t hogy ne menjen a nvidia, ati kernel modul, de egyből adtak is ki javítást..mondjuk ezt sztem magasról le@ -
GD
őstag
ez attól függ mennyit csomagot raksz fel, hány ablakozót,stb..
ki lehet szedni amit nem igazán használsz, gimp, openoffice,játékok
olyan 2,5giga biztos kell egy alap gnome-s telepítésnek
mire is jó nekünk a dvdiso cucc?
azonkívül hogy kb iso-t csinál dvd-ből?
(dvd-video-ból nemhiszem..arra még mindíg wine+dvdshrink + mkisofs)
ui: fektess be egy 10gigás használt vinyóba)
-
GD
őstag
ja igen, vmi olyasmi hogy:nem azzal a fordítóval készült mint a kernel forrás vagy mittomén vmi idiótaság..
amúgy innen nekem kell a devel, libs meg a sima grafics (i386)?
gondolom egy parancsba vagy kötött sorrendben kellene felrakni a függőségek miatt..
nem tűnik bonyolultnak csak működjön is mielőtt agyonfaragom a rendszert -
GD
őstag
nvidia tulajok ne fogják vissza magukat, akinek van működő módszer a 3D beizzításhoz az új kernelhez,szóljon
leírást én is találtam már, az érdekel hogy működött e a gyakorlatban.. -
GD
őstag
1. telepítés ha csomagokat választok egyénileg, tovább tart mint a 4-es nél
sokáig csiszolja a dvd-t, ''telepítés előkészítése, több percig is eltarthat''
más lett a csomagok választó felülete
2. dízájn nagyon bejön
3. ha média ellenőrzést választasz, mindenképp kidobja a lemezt, vissza kell tolni ha folytatni akarod a telepítést
4. a gnome gyorsabb, új belépő ablak
5. konzolban nincs up2date parancs, az up2date felület is lecserélődött
6. telepítéskor a selinux, partícionálási mód választó panel nem lett magyar
7.extra repo-ban 2000 fölötti csomagszám
most ennyi hirtelen, reggel 6kor raktam fel.. -
GD
őstag
jah de akkor neked nem 1megás neted van..
rájöttem én is, hagytam a torrentet a búsba, szedem ftp-ről európai tükör, jön teljes sávval..de nekem ez így is 7-8 óra lesz vagy több..
az zavart meg hogy a fc5 mappák dátuma márc20 előtti, azt gondoltam az még a test3, de megnéztem a checksum-ot és egyezett, szal bátran elkezdtem tölteni -
GD
őstag
áh, naon lassan jön..10k..
-
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #141 üzenetére
ójeah, szedem is.
és Fedora Core linux lettünk..
-
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #139 üzenetére
fedora core linux
-
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #137 üzenetére
legyen az az ő bajuk, én 6kor keltem
mivel nem egy felduzzadt topic, az fc5-nek fölös lenne újat nyitni, kérni kellene egy moderátort hogy nevezze át fc4 -fc5 -nek -
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #135 üzenetére
eljött a nap
na mikor lesz már látható, tölthető...
-
GD
őstag
nekem még mindíg naív csodálkozásom van ehez a apt és redhat összesállításhoz, olyan megrögzültem hittem hogy redhat=rpm=yum
pedig a dag wieers híres repo bütykölő apt dolgait láttam én is, gondoltam biztos foglalkozik a gyerek debiannal is..
gyakorlatilag nálad ugyan azok a csomagok csak más csatornáról és apt-al (netán synaptic is??) települnek? nyugtass meg hogy az rpm parancs az maradt, vagy dpkg-vel nyomod?
ennyi verzió egymásra frissítése, belegondolok hogy mintha 98-me-xp kört futnám windows-ba.. elég fantasztikusnak tünne..
én mondjuk élvezettel veszem bírtokba az új verziókat tiszta telepítéssel, még akkor is ha az utána plusz munkával jár amíg testre lesz szabva, bár sok config szépen kimenthető
lehet perverzió de az első bejelentkezés az ablakozóba és ott rögtön berendezkedni magamnak olyan mint a legózás kiskoromba -
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #129 üzenetére
húzzák a mézesmadzagot.. na mind1, 5 napot már kibirunk még, csak jó is legyen meg stabil
-
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #127 üzenetére
a mirrors-nál van torrent elérés is, a dvd csak torrenten szokott megjelenni, és télleg jól hasít
(cd-n töltse akinek a sok lemez a gyönyöre)
-
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #125 üzenetére
oké, majd kiderül, már csak 3at kell aludni
+ a letöltés ideje.. -
GD
őstag
kíváncsi leszek hogy be tudom e rakni alá a nvidia drivert..
meg hogy a livna.org-on lesz e majd hozzá rpm vagy nekem kell faragni..
az lesz a baj hogy a fordító 4.1-es lesz már az fc5-ben és panaszkodni fog hogy nem ugyan azzal a fordítóval készült a driver.. valami hasonló baj volt a fc5test2-ben mikor 3D akartam izzítani..
egyik minusz pontja a fedorának nálam a körülményesebb 3D..
annyiféle leírást olvastam már és mindegyik más.. vmi univerzális lenne már jó ami mindíg működik..
na majd lássuk.. ''talpra magyar, híjja fedóra''
[Szerkesztve] -
GD
őstag
már csak 12 nap és kijön az FC5
-
GD
őstag
persze hogy hallottam, de azt gondoltam a fedora és az rpm nem tud apt-al dolgozni
(ubuntunál naponta használom)
végül is nem a parancs a lényeg hanem a repo és hogy létezik e a csomag amit onnét akarsz pakolni..
és hogyan teszed apt képessé a fedorát?
és milyen repo-val? dag wieers?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
core 5 test2 ! hasít. sokkal gyorsabb mint a 4-es.. máciusban jön a végleges!
-
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #96 üzenetére
''Nézd meg, hogy az ifconfig parancs kiadása után van-e a listán ppp0 interfész. Ha nincs, akkor nem indult el a pppoe kliens. Ha van, akkor add ki a route parancsot. Itt szerepelnie kell a ppp0 interfésznek, mint alapértelmezett útvonal.'' prog.hu
első körben -
GD
őstag
legpuritánabb: swap partíció = 512ram-ig a mem 2x-e, fölötte 1,5x vagy 1X
összes többi mehet egy ext3-ra a /alá (/=root)
elöl legyen a swap partíció, sokat használja, ne kelljen a vinyó olvasó fejnek ugrálni alaphelyzetből sokat
diskdruid kézi partícionálás eléggé adja magát
azt nem mondom hogy fdisk-el partícionálj, de az sem horror..
ha végképp elakadsz a partition magic 8 floppy-s verziója segít, onnantól már csak meg kell adni telepítéskor hogy ki kicsoda -
GD
őstag
válasz
Nicky Nygaro #96 üzenetére
üdv! guru az messze nem vagyok, ne vegyük el a titulust az igazi hozzá értőktől
a PPPoE (betrárcsázás) dologgal hálisten' sose volt szerencsém mert mióta linux és net is van azóta router is..
kicsi szabadidőm ha elérhetővé teszi olvasok a témában, addig meg te és a google próbálkozzatok egymással -
GD
őstag
bármely live linuxal lehet grubot újradobni, szerkeszteni, persze szerencsésebb az erdeti disztribbel..
Fedora 4 alól sata vinyóra nagy küzdelem grubot visszarakni.. nálam legalábbis az volt..
ha az mbr teljesen kusza, egy winxp cd rescue, parancs módban fdisk /mbr kipucolja
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest