Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• xyzikeee

aktív tag

Sziasztok!

Egy eléggé fura, hihetetlen problémával fordulok hozzátok.
    A gond a következő:
    Adott 2 gép, ha az egyiken bejelentkezek a facebookomba és böngészek benne, a másik gépen pedig valami online játékkal játszanak akkor a játékban gyakran jelentkezik nagy ping hosszú másodpercekig.
    Ha a facebookomból kijelentkezek és az öcsémébe jelentkezek be és ott böngészek, akkor a másik gépen a játék alatt semmi probléma nincs.

A probléma akkor is fent áll, ha egy gépen jelentkezek be a facebookba és böngészek valamint ugyan ezn a gépen játszom is.

A lényeg:

Most csak 1 PC megy. firefoxban facebook van megnyitva, ablakos módban fut a játék, és a windows erőforrás figyelőjét is elindítottam. A monitoron úgy helyeztem el a dolgokat, hogy jól látható legyen a játék ping mérője, valamint a windows erőforrásfigyelő, a facebook fut elkezdek böngészni benne, de le tettem asztalra amint magas pinget észleltem és fényképeztem. A magas ping 300-600 körüli értéket jelent.
    Ha az én facebookomba vagyok bejelentkezve, szinte azonnal jelentkezik a probléma egy kis böngészés után.
    Jobb felső sarokban piros a jelző, ha rávittem volna az egeret akkor kiirja számszerűen a magas értéket.
    Kép:

Aztán, mindent hagyok, de facebookból kijelentkezem és bejelentkezem öcsémébe.
    Az öcsém facebookjában böngészek, akármit csinálok, nincs ekkora ping emelkedés, legmagasabb ping 80
    körüli, az alap ping 40. Több percig néztem.
    Kép:

Ezután visszalépve az én facebookomba megintcsak kapom a magas értékeket...
    Amit az első képen bekarikáztam hálózati aktivitás, nem biztos hogy releváns, mivel mindkét képen 500 körüli az érték ennek ellenére az egyik képen magas a ping, a másikon nem.

Megfigyelhető továbbá hogy az első képen a firefox feltöltési értéke (küldés b/s) jóval magasabb mint a 2. képen. Valamint a késési idők a 2. képen jóval alacsonyabbak mint az elsőn.
    Egyszerűen nem értem, hogy 2 facebook account között ilyen szinten mi lehet a különbség hogy az egyiktől játszhatatlan lesz egy játék a másik viszont semmi gondot nem okoz.
    Ötlet?

Köszi

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés