- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
npera #158496 üzenetére
Én reggeli családi nap után gyorsan kaptam egy címet, menni kell megoldani.
Gondoltam céges buli, vagy másik családi nap vagy a jó ég tudja mi lehet még szombaton.
Nem az lett. Szintén én is nagyon sokat mondhatok dolgokról
Kirongyoltam, ott vakaróztam, hogy de hát ez egy bazi nagy festékáruházpláza, de ki tudja, próbáljuk meg. Eleve érdekesen indult az egész, itt valami lesz "majd meglátod és A Fontos ember". Oldalt egy művészbejáró nekem elég gyanús, viszonylag komolyabb kamerával és kapucsengővel megtámogatva. Oda bezörgettem, jelentkezett a portás, "halló, recepció". Szépjónapot, XY vagyok, a konferenciát jöttem fotózni. Nincs itt semmiféle konferencia, mi egy festékáruházpláza vagyunk. Háthümm, van ott pár nagyon fontos öltönyös ember? Én azokhoz tartozom. Jó, nyitom :-D Jó ez a fotós móka, mi lenne ha az ár emelkedne 10%ot.... Hümm, hümmm....
Beléptem egy átlagon aluli zárt lépcsőházba, mint valami régi raktárépület, félig elhagyott gyár lenne. Néhány szellőzőn át volt fény, meg szinteken az ajtó alól itt-ott. Pár irreleváns felirat, nyelviskola, bejárat, kijárat, raktár.... Bemenni nem nagyon lehetett semerre. Azt nyilván elfejetettem, hogy milyen irányba és hány emeletet mászkáltam, de végül találtam egy gyanús ajtót, amit kb. a teljes magyar műszaki kontingens úgy tudna kinyitni, ha a körülötte lévő 3 szintet is megsemmisítik :-D Bekopogtam, beengedtek.
Átlag iroda, előtér, bemondónéni fogad, hogy nincs itt semmi látnivaló. Azt sejtem, de nekem küldetéstudatom van, XY vagyok ide jöttem a megbeszélésre sajtósként fotózni. Nincs itt semmiféle megbeszélés. Ok, Z nevű figura fotósa vagyok, ahhoz... Ja, akkor ha tegeződhetünk, Z Urat itt fogjuk fogadni az előtérben, utána kezdődik A Megbeszélés, azon részt veszel X óra perckor, utána jön Z2 Úr, X óra perc, formális dolgok és beszéd, én azért vagyok, hogy felügyeljelek (később legalább 1 tag még azért volt, hogy minket figyeljen és szerintem a lazaság ellenére a felügyelőket is figyelték), bemutatkozás után X helyszínt fogunk végigjárni közel és távol, ezek meg ezek fognak történni, szólunk majd mit tilos megbámulni, mert ezzel és ezzel foglalkozunk (elején már kicsit kerekedett a szemem aztán eléggé nagyon nagyon), de ugye milyen jópofa ez a festékáruházas álca közben meg egy titkos játszótér? Há ja, főleg ha ajtón lévő logó alapján megnézem a cégtárat, akkor nem kell tippelgetni a megfejtendő labirintusra, mert benne van nyilvánosan hova csengessen a Wolt futár +emelet/ajtó :-D
Itt szintén volt meleg, de akadt mellé nagyon hideg és még hidegebb is. Gépek és nem gépek. Élő ami halott, meg halott ami igazából élt...Vagy olyan valami aminek az volt a napi dolga, hogy simán csak létezzen és boldog legyen. Gépek, dolgok, mérő műszerek, analizátorok dögivel. Nem Teszkóban árulják az alsó polcról :-D Volt ahova speciális öltözet kellett. Hol azért, hogy ne legyen élettel összeegyeztethetetlen elváltozásom, hol azért, hogy ne vigyünk be semmit vagy ne hozzunk ki semmit. Volt részleg ahol le kellett tennem a fotómasinát, mert nem tiltották meg a fotózást, de a váz erőteljesen károsodott volna mindentől is amik behatások érkeznek. Szintén voltak számok, 700 környékén kezdtünk, felugrottunk 1000 környékére, majd szép lassan 1050 felé csapattuk, de elfelejtettem, hogy mit
Egyik gép nagyon titkos volt. Szerintük :-D Szerintem jópár ilyet láttam az elmúlt 20-30 évben, de biztos igazuk van, rá sem néztem, vagy csak hasonló volt mert elvileg nem is létezik. Az nem, ami itt teszi a dolgát mellettem. És folyton akadék, belelóg a képbe, duzzog, zümmög :-D Majd csak valamikor fog létezni. A gép végén lévő izé sokkal jobban érdekelt volna, de jó, van ez a fotózósdi, mi lenne ha az ár emelkedne 20%ot :-P Felőlem legyen titkos, már most elfelejtettem. Mit is?
Mindenhol viselkedem, elmondom, hogy tudom, tudom, nincs felismerhető munkaerő, arcok, céges logók, gépek, BVben ne ismerjék fel az elítéltet, nyugdíjas napon ne legyen előnytelen fotó az alanyokról, ez ilyen. Aztán ezekből utólag néha problémám akad, itt homályosan egy 2x2 centis része belelógott A Gépnek, mutogattam rögtön a helyi erőnek, hogy max. ennyi van belőle, de tőlem nem kerül ki, mindent is átnézhettek a teljes anyaggal együtt, csak Nektek lesz leadva anyag, blábláblá, ahogy megbeszéltük. Az meg akár emelkedhetne 25%ot, hümm, hümm :-D
Mikor hazaértem, akkor esett le Nekik, hogy én fotóztam és volt a helynek helyi embere, mások is, de összes adathordozó házon belül maradt, én meg csak úgy elköszöntem és jöttem haza kártyástól
Itt is volt vállapos ember, akivel senki nem mer vitatkozni szerte a környéken.
A búbos genyád miatt picit irigykedem, aztán meg ki tudja. Néha követem ebben a világot, egy Nimitzet gyerekkorom óta megmásznék, már a Predatorokkal is példálóztam, hogy ide el sem jutnak közben máshol az első verziók leselejteződtek, 10+ évesen voltam pálya szélén privát túrán ahol analóggal fotóztam a Mig29es utánégetős felszállását :-P
Ahol jártam a hely sokszor szűk, nem 10 fős delegációra vannak kitalálva néhány fotós majommal megtámogatva és éppen egy érdekes pozíciót kellett volna felvennem, milliméterenként hátrálok dolgok közt, valamiben megakadok aztán kis zaj, csörömpölés, szervó akadós vonyítások, yáááj. Lesápadtam, majd láttam, hogy egyik vas akkor éledt fel mikor a másik fotós eldobta a cuccát és az obikupaját, szóval nagyobb baj nem lett és is csak a falhoz értem hozzá. Részletek miatt futtában tisztáztuk, hogy ha rosszabbul léptem volna át a másik teszt vasat, akkor a fent linkelt púpos sólymos izé árfekvéséhez képest 6-8x szorzóval alapban számolhatok. Tudjam hol a helyem majd bedobom a biztosítónak
kb. wikipédiás árat néztem, mert nyilván nem darabra adják egyiket sem, annyiféle tartozék, meg konténer meg minden is jár hozzá. Idehaza más mértékegység van, szóval az a kis körbejárható terület lazán párban van a hazai legdrágább költségvetésű stadionjaival....
Apropopó, csak a vasak jöttek-mentek, vagy ott volt a kiszolgáló személyzet is, láttál konténert, vagy jártál benne?
Itt megmutattak pár dolgot elég konkrétan, hogy miképpen gondolkodik vagy működik az a valami. Szegény haladó kutatók teljesen lelkesen meséltek a saját nyelvükön, vagy mutattak ábrát és nagy felbontásban kis dolgokat is, amiből kb. annyit fogtam fel, mint valami 3 éves, mert színes volt és kész :-D Akadt itt a hadviselésnek egy jóval modernebb és félelmetesebb formája, mint a mustárgáz.
Én is úgy vagyok vele, hogy nehéz ezt nem mondani és elmesélni, de mi lenne ha az ár emelkedne egy 30%+ot aztán majd iszunk sört is :-D
Érdekes az egész, egy zöldséges láda méretű dologra csodálkoztam rá, hogy esetleg magamnak le lehet-e fotózni, de nem engedték. Jogos. Tegnapi művész film után el is gondolkoztam ez is milyen érdekes. Ha nyilvánosság elé kerül a kép, összekötik 1-2 cég nevével, akkor koncepció nélkül emberek 100milliói háborodnának fel és követelik mindenkinek a lemondását és vérét, közben még csak nem is titkos anyag, semmi extra, nem is az a koncepció amire gondolnak. Csak ez csapódik le a fejekben. Sarki közértben kb. 300 forintból beszerezhető alapanyagról beszélünk és ha más környezetben idehaza a kanapén fotózom le, akkor 100 millió szívecske lenne a jutalmam, semmi vérontás.
Más extra nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged