Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz Samott #53095 üzenetére
"70-75 utat, utcát említettem. Ezek közül úgy 40 esetében elég mondjuk két egyenruhás, elvégre nem Chuck Norrisra vagy a Terminátorra készülnek fel. Egy-egy ilyen kisebb EÁP-on (Ellenőrző-Áteresztő Pont) három váltásban 2-2 ember az 6 fő. Negyven EÁP esetében 240 főnél tartunk, tartalékról, beugró állományról még nem beszélünk."
Na, 2 és 6 ember majdnem stimmel, de nem három a váltás, mert teljesen más a műszak.
Azt ne mondjad már, hogy kb. 70 utcát nem lehet csak úgy becsukni. Ha nagyon kell, akkor haveri körből összeverbuválok ennyi embert, bár kell mélységi ellenőrzés és kezdődhet a medmex :-D
-
-igu-
addikt
Urak és Úrhölgy!
Van egy program, amit életre kellene kelteni Win7 64 biten. Win98-on még biztosan futott, emlékeim szerint XP-n is, de nem tuti.
Ha lehet, ne kelljen már Win7 alatt virtuális gépen Win98-at futtatnom.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Samott
addikt
Az ovodat te csinalod itt van Tiboru cikke. Ott hozza is lehet szolni, megvitathatod veluk. En csak elfogadom amit irt. Nem ertek hozza jobban mint ok.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Gabibácsi
őstag
találtam itthon két részecskeszűrős maszkot, decemberben fognak lejárni
megmenekültünkHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Gabibácsi
őstag
válasz halapidori #53079 üzenetére
ezekről remélem felvétel is készül
-
veterán
egyébként Áder hol van ilyenkor? horgászik
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz Samott #53080 üzenetére
Értelme határeset, ember van,. de akkor elolvasom. Van saccperkábé mennyi kivezető út? Gondolom láttál vicces amerikai filmeket, minimum kettő, nagyon maximum 6 ember, attól fögg mi a feladat. Ezek úgyis megszokták a folyamatos melót, 4 napot 16 embernyi váltással meg lehet oldani alap hangon utána ismételhető a szolgálat. Van saccperkábé 120 pont ahova ki kell telepedni, "'potkívánok, ez és ez vagyok, ezért meg ezért jöttem" (ezt meglesem majd) 2ezer emberrel elég rendesen lehet építkezni. Aztán kiderül.
-
cyberde
tag
-
blueboi69
senior tag
4.5évesen cicin?
-
ncc1701
veterán
Ezek frankón feldobhatják a napodat.
-
-
halapidori
tag
A videón keresztüli oktatásra nem csak a tanárok, a szülők sem állnak igazán készen. Három napja tanítok videón, már láttam egy apukát alsónadrágban és egy négy és fél éves gyermeket, aki hiszti közben gyorsan előkapta és rácuppant az anyukája cicijére.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #53073 üzenetére
Nem biztos. Vagy tegyük meg tétjeinket. Ki az átlag fórumozó? Itt ciberédnek akad, egy részéről papírja is van. Nekem tegyük fel, hogy valamennyi akad. Tanúvédelem és ilyen zárások meg egyebek is. Meg volt amikor nem csak elméletben voltam marha okos a gyenge kettesért :-D Fele nem akkora nagy trükk ám, de szervezésileg be lehet szopni bármit is, amire tényleg senki nem gondol. Oszt mehetünk tovább
-
Jahno
veterán
válasz Samott #53069 üzenetére
De, ismerjük. Cikkjeik jók, teljesen más.
Tanúvédelem meg volt olyan hülye, hogy tipikus állami lesötétített autókkal fényes nappal szirénázva és extra védelemmel vitték az arcokat ide-oda, hogy minél nagyobb feltűnést keltsenek a kirakatrendezvénnyel. Nem baze kussban kső este, mikor csak úgy átsuhanhat a városon. Mármint ezt láttam csak így kívülről. Idehaza az egész érdekes volt, nem is tudom működik-e még vagy csak nekiláttak és úgy maradt, mert rájöttek, hogy az ország is kicsi vagy passz. Nem mondok semmit, mert megint aláírtam, hogy lehallgathaják a telefonom és mindent is begyűjthetnek
Meg itt is pozíciók vannak, mióta összevonták a NAV/BM/APEH/Rendőrség/határvadász/bármi vonalat egy nagy masszává, azóta nem olyan egyszerű, hogy a volt NAVos vámos vagy Bivalybasznád külső közrendőr annyira képben lenne egy határvadász század vezetésével, fogalma nincs róla mi miképpen műxik. Egy átlag rendőr megoldja az EÁPot, sima libák ezek, papírmunkához szokott vámosok meg csak pislognának mindenfelé, hogy jajj így is tud működni a világ? Terepen az első komolyabb csempésszel majd nem megy semmire, mikor átbasszák a palánkon, mert sem tudása, sem tapasztalata nincs hozzá.
-
npera
addikt
Na.
Jövő csütörtöktől a vágóhíd bezár április közepéig. Mármint ahol a véres húsokat cibálják. A porta nyitva lesz továbbra is, de a sorompót lehet (nem kötelező!) otthonról is cibálni. Én bejövök továbbra is, nem szeretem távoli eléréssel cibálni a sorompót, akkor nem olyan szépen finoman mozog mint ahogy azt kedvelem.
Ezen felül a svéd motorgyár és a kasznikat gyártó üzem is leáll a fentiek szerint. Amcsi vágóhíd is leáll, ott sem cibálják a véres húsokat. A kormány besegít (kommunista ország ugyebár), aztán ha le is kell menni 60% időre, akkor is csak 6%-al csökken a fizu. Ezt majd meglátjuk.
A gyári melósok 90%-ot kapják a sima fizunak a leállás alatt. Még nem beszélnek elbocsájtásokról. Kivéve a bérelt munkaerőt, ott ilyenkor megy a fűnyíró sajnos.
Svédországban 25k ember érintett, USA-ban csak 1,5k. -
cyberde
tag
válasz Samott #53069 üzenetére
Egyreszt, nem nagyon van idom osszeedkuves elmeleteket olvasni, se pro, se kontra. Raadasul motivaciom sincs, nehogy beszippantson az "odaat".
Masreszt, egy rendor aki nem olyan beosztasban/munkakorben van ,az lehet akar a -pártíz fős- tanuvedelmi szolgalat kivalo parancsnoka, de senki nem szivesen bizna ra egy fradi-ujpest 300 fos, eloeros biztositasat, nemhogy egy nagyvaros lezarasat.
Mintahogy egy harckocsi parancsnok sem tud elvezetni egy harci helikoptert, bar mindketto katona. -
Samott
addikt
válasz cyberde #53059 üzenetére
"összeesküvés-elméletekkel foglalkozó blogok szerzőjeként vált ismertté." NC
Te tenyleg nem ismered a munkassagat. Nem egy danikken/nemere... olvass egy kis lemilt vagy konteo blogot. Nem osszeeskuves hivo, csak feldolgozza a temakat, nem foglal allast. Sot hitelteleniti ezeket. Ne vagdalkozz esz nelkul.(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Sipi-
őstag
IKEA is becsukja a boltot, holnaptól nem lesznek nyitva.
Rendelt már valaki IKEA csomagpontba? Rendeltem még pár napja, 21-ei átvétellel. Azt írták, hogy az sms-ben kapott kóddal tudom nyitni a szekrényt. Viszont SMS-t nem kaptam. Az csak akkor jön, amikor bepakolják a cuccot a szekrénybe?
Felhívni nem lehet az ügyfélszolgálatot, azonnal bontódik a vonal.szerk: elolvastam a szerződést
Az IKEA a Vásárlót külön SMS útján tájékoztatja
arról, hogy a termék átvételre kész, ezzel egy
időben megküldi a nyitó kódot, ami a
csomagponton egy adott szekrényhez és ezáltal
a termék átvételéhez szükséges.[ Szerkesztve ]
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
cyberde
tag
válasz Samott #53045 üzenetére
Pontosan.
Netto fassag amit irt!
Egyebkent a rendor, az mint gyujtoszakma, min tobbszaz tevekenysegi kort tartalmaz.
"többek között a Magyar Rendőrség Tanúvédelmi Szolgálatának parancsnoka volt. 2009-ben leszerelt, azóta tiboru néven katonai-rendészeti témájú, utazási, később pedig összeesküvés-elméletekkel foglalkozó blogok szerzőjeként vált ismertté."
NC -
Samott
addikt
válasz cyberde #53054 üzenetére
"tapasztalatlansaga/hozza nem ertese okan"
"Tóth Tibor 1962-ben született Temesváron, 1987 óta él Magyarországon. A rendszerváltozáskor rendőr lett, s többek között a Magyar Rendőrség Tanúvédelmi Szolgálatának parancsnoka volt. 2009-ben leszerelt, azóta blogírással foglalkozik."(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
cyberde
tag
válasz qnadam #53043 üzenetére
A kerdes, nem az, hogy van-e ertelme, hanem, hogy megvalosithato-e?
IEs igen, ha a hatalom/hatosag ugy akarja, akkor 100% megvalosithato, meg akkor is, ha ezt "egy iroi alany" nyilvanosan megkerdojelezi, vagy csak -tapasztalatlansaga/hozza nem ertese okan- nem tudja elkepzelni. -
Jahno
veterán
válasz ncc1701 #52967 üzenetére
Fegyvermennyiség kérdése és ha elég hülyék, akkor meg aztán főleg. Ennek a tizede sem kell, hogy az utakat körben lezárják, itt-ott kószálnak a városban és míg joga lesz izomból fejbeverni, akkor max. az első pár eset lesz nehéz, utána a paraszt megtanulja, hogy nem kellene szórakozni.
-
veterán
válasz cyberde #53040 üzenetére
szerintem ez egy írói alany, nem hiszem hogy pont ez a terve, hogy direkt kikerüli. főleg hogy az egész arról szól, hogy megvalósíthatatlan is, meg igazából értelme se lenne. különösen most, hogy bp-n kívül is van csomó beteg, meg minden logisztika is összedőlne a határ zárásával.
hanyas vagy, te disznó?
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #53035 üzenetére
Csak azert tudom mert en is kb. ennyi idos vagyok. Felettunk 1-2 evvel meg tobben voltak.
"A családi pótlék és gyes 1973-as emelése után még két évig nőtt a termékenység, az utána következő visszaesés azonban a törvényhozókat arra ösztönözte, hogy a gyermekvállalást további juttatásokkal tegyék vonzóbbá."
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
ncc1701
veterán
válasz blueboi69 #53029 üzenetére
Munkába, kajáért, gyógyszerért, hozzátartozóhoz mehetsz. Aztán, h hogy jönnek rá, hogy én nem oda tartok bicóval, azt én nem tudom. Nyilván ha valaki olyan hülye, h bevallja, h csak úgy fut, h erősebb legyen az immun rendszere, és ne legyen beteg, és nem gyógyszerért, az életképtelen.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz Gabibácsi #53013 üzenetére
Dehogy. Mi mar az eggyel kesobbi generacio vagyunk. A "nagy generacio" gyermekei. Kis generacio, ahogy a Gesztiek mondtak... 76-77-el annak is mar a lecsengese.
Amirol Nova irt, az nalunk a Ratko gyerekek, mi azok gyerekei vagyunk.
-
blueboi69
senior tag
Amúgy a kijárási tilalmat hogy kell értelmezni? Egyáltalán nem lehet kimenni vagy szigorúan ellenőrzik, hogy ki miért megy bárhova is? Csak azért kérdezem, mert tegyük fel nem lehet kimenni ,de elfogy otthon a kaja, kell gyógyszer, akármi, akkor olyankor mi van?
-
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #53014 üzenetére
Igazabol az itteni lepest is csak helytelenul forditottak kijarasi tilalomra - ez valojaban lakhely elhagyasi tilalom.
A munkaba jarast meg nem korlatozzak - eleg hosszu lista van arrol hova lehet menni es mi lesz nyitva.
Igazabol a gyulekezest tiltottak meg es az esz nelkuli maszkalast.
FőDudu
-
Gabibácsi
őstag
válasz ncc1701 #53021 üzenetére
megint rossz felét nézed, az embereknek kéne felelősségteljesebben viselkedniük
nem az a lényeg hogy el tudnának -e kapni meg ilyen marhaságok
én majd magammal viszem a lakásbérleti szerződést, ha ilyen lesz, és kész, de kedvtelésből nem megyek át budapestreHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
FőDudu
veterán
Nem aggodok tulsagosan, jol alszom, alapbol nem vagyok egy aggodos tipus.
ismerek aggodost aki mar napok ota nem alszik rendesen, stb.
Mert jajj mi lesz. Mi lenne, tuleljuk.Inkabb 1-2 hettel elobb lepek a dolgok beszerzeset illetoen, eddig ugyis bejott minden amit vartam. A lista alakul, mindig van valami ami kimaradt - de ettol meg nem megyunk feleslegesen sehova. Amikor majd mindenkeppen szukseges, akkor megyunk.
Sajnos az olaszok kozelsege miatt van mar halott Isztrian - horvat oldalon egyik vendeglos.
Nem lehet tudni hogyan kapta el, vendeglatosnal sokan megfordulnak.
Hetfon jeleztek a doktornak, hogy eros kohogese van, pentekre meg is halt.
Korhazba sem szallitottak. Horvatoknal is megy a nem ide tartozik stb. mentlitas a korhazakban. Azaz majdnem biztosra veheto, hogy a virus a kornyekunkon van.
Persze nem biztos, hogy a koronavirus fertozes okozta a halalat.
Igy az igazolt fertozottek szama kb 10 a 10 kilometeres korzetunkben (Szloven szamokat tudok, horvatokrol nincs megbizhato info).Kornyezo varosokban mar fertotlenitik az utakat, tereket, stb... Azaz amit a kinaiaknal lattunk lassan ide is eljut.
Felkeszulni egy par hetes komlyabb karantenra (nem etel es wc papir tekinteteben) szerintem nem felelsleges lepes. Fejben dol el. Panikolni felesleges - legtobben tul fogjak elni, azert a halalozasi rata eleg alacsony.
Ha panikolasnak tunne amit irok, akkor nem a panik keltes a celom.
Amit leirok az kb. elore jelzese annak ami Magyarorszagon kovetkezik.
Ahogy mar mondtam, kb 3-4 nap elteres van a 2 orszag lepesei kozott (szerintem) - azaz nem lepne meg, ha meg ezen a hetvegen ugyanezen lepeseket megtennek.FőDudu
-
-
-
-
-
npera
addikt
válasz FőDudu #52995 üzenetére
Van egy jó hírem:
Járok vásárolni, járok melózni. Megfogok kilincseket, bevásárlókosár fogóját. Kinyitom a hűtőt a boltban, elhúzom a fagyasztó tetejét, stb.
Utána hazamegyek, lerakom a cekkert az előszobában és kezet mosok alaposan.
És kész. Se gumikesztyű, se maszk, se alkoholos kézfertőtlenítő nincs otthon. Szappan van, langyos víz van.
Gyerekek kezét megmossuk oviban még elhozás előtt. Aztán otthon is. És kész.
Semmi bajunk.
Szerintem túlpörgöd, de nem alapfokon.
-
cyberde
tag
válasz ncc1701 #53003 üzenetére
Budapestrol van kb 100 kivezeto utvonal. Ezt hermetikusan le tudna zarni max 1000 katona. Mobil jarorrel, valtassal, mindennel.
Csak az akarat hianyzik, hogy a megszokasbol szemtelen, szofogadatlan, kihaennem, elllenallo jomunkasembernek kirugjak a labait, arccal a foldre szoriitsak a tarkojan egy gepkarabellyal, neadjisten kilojek az autojanak a gumijat.
Lenne belole visitozas, de 2. 3. eset utan senki nem partizankodna a kijutassal. -
npera
addikt
válasz JonesC #52993 üzenetére
Ezt én sem értem. Szappan, jó alapos kézmosás az útmutató (vagy józan ész) szerint. Kábé 15-20 másodperc per lépés, az egész kábé 1 perc. Utána megtörlöd a kezed papírral és kész.
Otthon akár még papír sem kell, van törölköző. Amit lehet mosni pár naponta.
Nem az Intel processzorgyárába megyünk látogatóba, egyszerű személyes higiénia...
Dzsízász Krájszt.....
-
FőDudu
veterán
-
cyberde
tag
válasz ncc1701 #52996 üzenetére
Azert ez a fejnehez rendszer kezd megvaltozni. Valoban volt idoszak, amikor tobb tiszt, plane fotiszt volt mint honved.
A mostani hivatasos/szerzodes rendszer, + a szigorubb fizikai felveteli kovetelmenyek, + az elfogadhato berek es juttatasok kezdik felhozni a szinvonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest