- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Most beszeltem egy svajci ismerossel.
Hulla beteg, lazas, folyik az orra 10 napja.
Otthon karantenozza magat.Erre nem hajlandok tesztelni, mert nem kohog.
Amugy 2 koronas volt a cegnel ahol melozik - igaz nem talalkozott veluk az elmult 2 hetben.Erdekes hely ez a Svajc is....
-
Sipi-
őstag
Orbán valamit bejelent majd 3 órakor, kíváncsi vagyok mit.
-
Samott
addikt
Az angolok mar strategiat valtottak.
-
npera
addikt
válasz
blueboi69 #52481 üzenetére
Anglia és Svédország elvileg erre játszik. Valamennyire kontrollált tempóban kapja el az egész társadalom és legyen "falkaimmunitás" a vírus ellen végső soron.
Ezért nincs totális karantén, hanem hagyják terjedni "lassan". Már amennyire egy társadalmon belül a sebességét lehet szabályozni ugyebár...
Majd kiderül melyik a jó módszer.
Ez a bezárkózunk és kivárjuk a végét téma máshol sem ment jól. Van is róla dokumentumfilm...
-
npera
addikt
Úgy nézem ezek a beszélgetés felvevő appok nem működnek. Kipróbáltam hármat is, mindegyik ugyanúgy megy. Felhív egy számot, aztán abba bele kell kapcsolni a tényleges beszélgetést, aztán azt veszi fel. De mind a három csak üres csendet vesz fel, semmi nem marad a beszélgetésből.
Szerintem asszonynak marad a Skype a diákokkal és azt felvenni esetlegesen.
-
blueboi69
őstag
Tudjátok, mi az otthonról dolgozó ember latin neve?
Homo Fisz.
Amúgy meddig célszerű itthon maradni? Most komolyan kérdezem. Kivárjuk amíg szépen lassan mindenki elkapja és reménykedünk addigra lesz valami ellenszer?
-
Jahno
veterán
Kórházi fontos dolgozók és ügyfélszolgák nagy részének autója sincs, de ha van akkor költség, parkolást is rendezni kellene, mert pénz és hely kell, meg satöbbi. Akiket lehet azokat még a gázművek is hazaküldi, aztán sok felé még látássérültek is dolgoznak, ilyenkor nem egyszerű a folyamat sem, ezek nem 10 fős cégek, hogy jóvanna itt egy laptop, nyomkodd a webmailt, heti 1szer taxival is jöhetsz, majd kifizetem. Mire átgondolná valaki arra lehullanak a levelek. Jajj a levelek (c)
Most azt a pár 100ezer rohangálót egyre kevesebbre redukálják, vidékiek sem jönnek át a fél országon.
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #52469 üzenetére
A bejarast nemi dolgozoi osszetartassal altalaban meg lehet oldani -
Erről eszembe jutott Jahno júzere, aki az otthoni melóban elfogyasztott áramot akarná bevasalni a cégen. Az ilyenek tutira szívesen felajánlanának egy ülést a kocsijukban, hadd utazzon velük a sok freeloader....
-
eattila
őstag
Szerintem lassan a goup chat és az online közösségi játékok legyenek betiltva. Meg a nem biztonságos kapcsolatok. mit mászkálnak a csomagok szerte az éterben. Felelőtlenség.
A sparban volt minden. Hús is. A csirkés hentesnél viszont semmiylen csirke nem volt. Kacsacomb lett a vége. Viszont sok az idős mindenfelé. Boltban és utcán is. Legalábbis ahoz képest, hogy nem kéne kint lenniük. Az egyik a hentesnél akkorát taknyolt, hogy na.
Nélkülem fel se tudott volna állni. Tudom, hagyni kellett volna ott megdögleni a földön.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto #52474 üzenetére
Már ritkították, én meg most többnyire HÉV/villamosozok, ott lézengés van.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
A. Crowley #52467 üzenetére
Neked most egy ideig nincs utazgatas az orszagok kozott.
Gondolom engedelyeztek a home office-t. -
Sipi-
őstag
Gearbest beindult, a január 8-án megrendelt csomagomat ma feladták kézbesítésre (még csak a forrásországban). Már csak 1-2 hónap és megérkezik
-
FőDudu
veterán
Nem kozlekedes, tomegkozlekedes.
Nem jarnak a buszok, vonatok.A bejarast nemi dolgozoi osszetartassal altalaban meg lehet oldani - igaz ekkor egymast fertozhetik meg az egy jarmuben utazok. De ez ugyanugy tortenne a tomegkozlekedessel is.
Valoszinuleg az otthon marado nagyobb resz aminek a nem megfertozodese altal lassul a virus terjedese.
De egyikunk sem szakerto a temaban, majd utolag kiderul melyik lepes volt celravezeto.
-
eattila
őstag
válasz
A. Crowley #52467 üzenetére
Nalunk? Az remek.
-
A. Crowley
tag
Meghozta a futár a telefont. Azt mondta, hogy nekik már előrevetítették, hogy péntektől kijárási tilalom lesz, úgyhogy még jó időben rendeltem meg.
-
npera
addikt
-
FőDudu
veterán
válasz
JonesC #52457 üzenetére
peldaul segitenek egymasnak az emberek... Ez nem lehetoseg? Ha mar ugyis otthon van, ranezhet a szomszedra.
Vannak megoldasok, nem kell mindig mindenben a 'miert nem lehet' vonalat keresni.
En is peldaul bevasarolok az idos szomszedoknak, illetve az uzletek is kiszallitanak meg ide a vilag vegere is ha kell. Adtam nekik maszkot is, mert nem tudtak mar venni.
-
FőDudu
veterán
Tiszta sor. Vannak olyan letesitmenyek amik nem konnyen zarhatok be.
Ma peldaul az egyik TV csatorna nyilatkozta le, hogy tobb kulon stabra valasztottak szet a dolgozokat, hogy problema (karanten) eseten ne az egesz csatorna szopjon es tudjak tartani a musor strukturat.Gondolom nalatok is muszakok vannak - nyilvan gondoltak arra, hogy innentol nincs atjaras a muszakok kozott es hasonlok... Biztosan van nalatok is BCP ami ilyen esetre is tartalmaz ajanlast.
-
FőDudu
veterán
válasz
JonesC #52454 üzenetére
Valoszinuleg nem hiba a tomegkozlekedes lelovese sem.
Meglatjuk a terjedes utemet illetoen milyen kulonbsegek lesznek az orszagok kozott amelyek kulonbozo intezkedeseket hoznak (nem hoznak).
Jelenleg nem igazan tudjak megjosolni mi lehet a legjobb megoldas es mi az epp elegseges.
-
npera
addikt
válasz
FőDudu #52450 üzenetére
Nálunk a motorfejlesztés nem mehet haza. Mindenkinek maradni kell az utolsó emberig kábé. Akkor mehetsz haza, ha kijönnek rajtad a tünetek vagy családtag kezd tüneteket mutatni. Akkor irány haza és dolgozz onnan.
Más részlegek elég erősen haza lettek küldve, de mi vélhetően biznissz kritikálisak vagyunk. Mondjuk, ha nincs motor, akkor az autó elég szomorkásan néz ki majd évek múlva. A lead time elég durva a motorfejlesztésen, évekkel a tophat fejlesztése előtt vagyunk időben.
-
-
Jahno
veterán
-
-
Jahno
veterán
Bréking! Láttam ciciment, élőben, teljes nagyságban meg minden.
-
npera
addikt
Megint mennek körbe a likvidátorok és likvidálnak.
-
ncc1701
veterán
Na, hugicámnak hőemelkedése van, és fájnak az izületei. Telefonon azt mondták, h várjanak péntekig, h javul-e vagy romlik.
Muternak ez nem hiányzik nagyon... -
FőDudu
veterán
Radio (Slager FM) most mondja, hogy a veradasoknal nem vegeznek koronavirus tesztet, mert veratomlesztessel nem adhato at a virus.
Ez nekem nagyon furanak tunik, bar nem vagyok szakember (ebben sem).
Ezek szerint a virus nem kerul be a verbe, csak es kizarolag lokalisan a legutakban tartozkodik es onnan fertoz?
-
fak, wines távoli gépem vnc-n csak fekete képet ad, teamvieweren initializing displaynél megáll. tv-t kilőttem, második kísérletre közölte, hogy free accounttal nem engedi a rögtön visszakapcsolódást, ez egy perc múlva lesz feloldva. 5 perc múlva próbálva rögtön közölte, hogy rögtön próbálkoztam, még egy perc. kezd elegem lenni belőle, így is állandóan azzal zaklat a tv, hogy szerintük én üzleti célból használom.
a szolgáltatások mennek (tévé, ftp, torrent, fájlok elérése), de jó lenne azért újraindítani valahogy.tv felkapcsolódott nagy nehezen, ott is fekete kép. bleh.
-
FőDudu
veterán
válasz
JonesC #52411 üzenetére
Nyilvan. Csak annyira, hogy az egeszsegugy ne kapjon egyszerre annyi beteget ahol mar nem tudnak mindenkivel megfeleloen foglalkozni.
A cel a terjedes lassitasa. Ez ugyan elnyujthatja a valsagot - de jeleneleg nincs masik lehetoseg. A nyajimmunitasra jatszani tul sok halottal jarna, azt mar elvetettek mint lehetoseget.
-
npera
addikt
Asszonynak most van a gyakorlata gimnáziumban, az egyik része a feladatnak, hogy interjúztatni kell a diákokat. Akiket tegnap óta hazaküldtek.
Van olyan app IOS alatt, amivel lehet hívást felvenni? Nem baj, ha fizetős app.
-
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #52403 üzenetére
Mert karanten van, ne menjenek ki. Erkelyre se.
Vagy legalabb ne egyszerre.A hirek szerint 2 meternel nagyobb tavolsag biztonsagos. Maszkot viselve.
Lattal barmelyiken maszkot? Naugye.Felelotlen fasz banda. Nem tudnak megulni a seggukon.
Amugy varhatoan ugyanez jon mindenutt. Nalunk is, nalatok is.
Mindenki maradjon otthon kb 2 hetig.
Ki lehet birni, igy meg lehet allitani a durva terjedest.Szerbeknel mar kijarasi tilalom van estenkent. Igen, kijarasi tilalom.
-
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #52402 üzenetére
A bezaras az ugye 100% bevetel kieses, ugye a koltsegeket sem lehet nullara redukalni (dolgozokat illik nem elkuldeni, a szolgaltatasok sem mondhatok le azonnal vagy teljesen)).
Azaz ilyenkor jon az eddigi bevetel felelese, vagy a befolyo jovobeli foglalasok bevetelenek elkoltese. -
FőDudu
veterán
válasz
qnadam #52398 üzenetére
Igen. A karanten egy csunya dolog.
Itthon meg csak-csak kihuzza az ember, mert itt minden megvan amit megszoktunk.
De egy szallodaban egy szobaban mar mas a helyzet. Lehet unnam magam par nap utan es en is enekelnek az erkelyen ahogy az olaszok.Mondjuk az nagyon marhasagnak tunik szamomra - nem igaz, hogy nem tudjak kibirni bulizas nelkul...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával