Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Nova, konfiguráltam EX90-est. 17945 SEK / hó az "előfizetés". A teljes ára misi felett van opciók előtt. 16-18 hónap szállítási határidő
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #124293 üzenetére
Ja, hát ez többféle szempontból agyrém, már akkor látszódott, no de ennyire?
Igazából csak egy átlagos projektvezető, de az, hogy semmi jogosultsági különbség és a sima kopasz júzere ilyen mélyen nyúlkálhat olyan dolgokban, amihez amúgy semmi köze, az erős. Mi ugye fejlesztőkkel szoktunk ilyenek miatt küzdeni, néha az élet igazol is.
Idebent néha szoktuk dumálni, hogy sok csaló levelet kiszúrni nem bonyolult, van ezer+1 kötelező és fakultatív oktatás, mégis nagyobb cégek is simán rámennek ilyen nyomasztó dolgokra, vagy éppen összevissza utalnak egy kamu felszólító levél alapján, mi meg nem értjük. És néha kérdés, hogy aki ezt benézi azt számítógép elé szabadna-e engedni főleg ilyen felelősségteljes körben és jogosultságokkal? Meg hol voltak az olyan auditok, amikkel mi szopolunk? Vagy csak a belső szabályok, megoldások?
Persze sajtó és sok mindent nem tudok, de erős az egész, néha ezekből is látszik, hogy nekünk sok hasonló dolog egyértelmű lenne, de az egész világ baromi gyenge lábakon áll.
Előző cégnél is ugye 3 szintű jogosultság a júzernek, de voltak olyan rendszerek amihez két ember kellett. Most a minősített vackomnak éppen tegnap raktam fel a frissítéseket, amit még én gazdaként is alig bírok konfigurálni, aztán fejtse meg, próbálja feltörni, adat onnan elég nehezen megy kifelé.
Ezt a linket meg el kell rakni, aztán okulni belőle, ha már a Sunburst/FireEye az országon kívüli és régen volt. Aztán ha mutogatod, akkor úgyis azt fogja mondani a júzer, hogy Ő nem ilyen. Pedig de.
-
Sipi-
őstag
-
fatpingvin
addikt
válasz
Bujdy81 #124288 üzenetére
ja igen, ez meg a másik
majd elfelejtettem... ugye hogy hány tojásos az azt jelenti hogy egy kiló liszthez hány tojás megy.
amúgy hazudtam, a 8 tojásos száraztészta az már jellemzőbb a csomagoltra. aki evett már ilyen 10-12 vagy még több tojásos tésztát az tudja mi a különbség. ezekben a liszt lényegében tényleg csak azért van hogy valami megkösse és kiszáríthatóvá tegye az egészet. -
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #124284 üzenetére
Hasonlókon én is (meló + csomagolásig nem jutottam el, csak az ár/méret kombóig), de hamar megfejtettem, hogy kilóra mérik benne a tojást.
Meg Alajos bácsi megégette a kiscsibéket a keltetőben és ott is néztek rám, mint valami ufóra, mikor bekérdeztem, hogy miért ilyen buta annak a gépnek a vezérlése
-
-igu-
veterán
válasz
fatpingvin #124281 üzenetére
Gyerekkoromban erős dilemma volt, hogy mitől olcsóbb egy zacskó nyolctojásos tészta, mint 8 tojás, pedig abban még egyéb dolgok is vannak + meló + csomagolás.
-
Bujdy81
aktív tag
-
npera
addikt
válasz
Samott #124267 üzenetére
Itt eléggé szoftos még az extrém is, szóval marginálisan jobbra tolt maszlag az egész. És be van betonozva mindenhova a sok zöld-vörös aktivista, szóval túl sok változásra nem számítok. Ráadásul Göteborg városa pont most megy a jobb-közép vezetőségből vissza a szoci-zöld-vörös masszába. Jó móka lesz ez.....
Az SD gyakorlatilag szépen csendben üldögél csak, a Moderátok nevű "konzervatív" párt a vezető faktor most, a melléjük csapódott törmelékkel (kereszténydemokraták, liberálisok). Teljesen agyhalott maszlag ez is jelenleg....
-
Jahno
veterán
válasz
WiZARD #124264 üzenetére
Régen is vettek ilyesmiért céget, ha mást nem azért, mert X éves és az már jól mutat.
Nekem most a németek is emeltek az elektromosság miatt, aztán 3 éve nem volt emelés, valójában az Euró miatt mégis többet fizetek. Majd havi záráskor kiderül, hogy mi lett a végösszeg.
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #124262 üzenetére
Asszony nézegetett házakat, amik Kungälv közelében vannak, de a gyerekek és a közlekedés miatt egyelőre maradunk itt a kis "faluban" az erdő szélén.
Ha elhaladsz a város mellett, akkor teljesen jó helyen van a SC, mivel be sem kell hajtsál a városba, csak megállsz, töltesz 20 percet és mész tovább akár északra, vagy délre. Az E6-os autópálya megy Malmö és Oslo irányába innen.
-
WiZARD
addikt
Kávézó áramát eddig a bérbeadó számlázta tovább a cégemnek. A bérbeadónak több ingatlana van, ezért ő nem kaphatna "rezsicsökkentett" áron áramot, amit amúgy kisvállalkozások simán kapnak.
Sebaj, majd akkor átiratjuk a villanyórát a cégemre.
Hát ma reggel MVM-nél közölték hogy akinek (cég) nem volt 2022 július x előtt szerződése az már nem szerződhet egyetemes szolgáltatásra, csak a versenypiacira (~200 ft/kWh).Lassan érdemes lesz bedőlt céget venni, csak azért hogy lehessen olcsósított gázt/áramot kapni
-
npera
addikt
válasz
WiZARD #124255 üzenetére
Innen 16,5 km a SC Kungälv város mellett. Itt egy régi videó róla. Azóta már ki lett bővítve több beállóra. Ha bringás edzőkörön megyek, akkor a rövidebb kör esetén itt húzok el mellette.
Az átlag valóban nem is érti, hogy miként "kell" tölteni. A különféle szolgáltatók pedig nem teszik könnyebbé. A különféle oszlopok SW-inkompatibilitási hibái, a random meghibásodások és üzemhibák különösen idegesítőek tudnak lenni.
Ha kiadsz egy prémium kocsira sok-sok pénzt, akkor az alábbiak nem mókásak:
- oszlop halott, te meg alacsony SoC-n állsz mellette
- oszlop ledobálja a töltést pár másodperc után
- oszlop ledobja a töltést rögtön miután elmentél onnan
- oszlop zárja a kábelt és úgy döglik be (nem mész sehova)
- már van 17 RFI-tagod, meg applikációd, de még mindig kell regisztrálj egy sokadik appra, ami iszonyatosan lassú, instabil és a UI totál debil. Tesla Björn asszem Tupperware edényben tartotta a sok RFI-tagot és kártyát, valamint külön mobilt tartott a sok hülye appra a töltéshez.Sajnos azt kell mondjam, hogy a legtöbb oszlop gyártó totál kapitulált a normális UI tekintetében. Vannak olyan kocsi és oszlop kombinációk, hogy simán belekerülsz egy timeout loopba, amikor az oszlop feladja mielőtt a kocsi elkezdené a handshake-et vagy mire megpróbálod újra addigra elkezdi lecsukni a motoros töltőcsatlakozó fedelet (ááááá!!!!) és kezdheted újra, de közben az oszlop is feladja és így tovább.
A legtöbb oszlop kezelői felülete agyhalott pocsék. Nulla intuíció, programozó logika (nem emberi) és segghülye rutinok, hogy bármit meg tudja rajta csinálni. Tesla "csak bedugom és működik" megoldása példás.
-
Jahno
veterán
válasz
npera #124247 üzenetére
"Jár vidéken olyan helyeken, "
Jelentem az elmúlt pár évhez képest annyit változott a helyzet, hogy anyámék környékén már akad töltő. Előtte 50 kilométerre volt, szóval lefelé útközben ha megállok töltikézni, akkor az 100 kilométer következő lehetőségnek, de innen már nem megyünk Csáfordjánosfára tőzikét lesni vagy strandra az biztos.... Esetleg valamelyik helyi arctól kunyerálok villanyt, az is milyen más? Ezt írtam régebben, hogy háznál nem megoldott a töltés, pedig tanyán még az 50 méteres narancssárga elosztót is ki lehet húzni a ház elé, de csak a baj lenne mindenből is.
Most már helyben van kettő töltő, így oda csak két alkalmazással kell felkészülnöm. Egyszer ezt is megszámolom, hogy mit kellene telepíteni és karbantartani a telefonon. DriveEON, Mobiliti, Tea, Lidl.... Aztán jönnek a varázslatok, mikor ingyenes, de be kell menni valahova kupont kuncsorogni és nyilván nyitvatartási időben meg pont elfogyott, most nem tudjuk, csak nyitvatartási időben műxik és úgy járok, mint Zircen az autómosós próbálkozásomnal
Térképnek Plugshare/Chargemap van még valami? Még akkor is, ha általában a ház meg 1-2 pont környéki töltőt használnék. Mert néha kimennék a Tátrába is :-D
Lehet megkérdezem ADV EV-t, hogy hány chipkártyája van, amivel csak vidéken bóklászik. Lehet szép kerek szám lesz?
De persze átállható fejben, hát hógyne.
-
eattila
őstag
válasz
Grillo #124257 üzenetére
Tudom. Én is volt, hogy hetekig nem tudtam 2.8-as tartós tejet venni. Mert nem volt kirakva. Aztán Aldiban csókosnak adtak raktárról, kartonnal. Én meg nem vehettem 2-3-at, ami elég 2-3 hétre, mert a gyerek reggel kakaót iszik. Vagy hogy nem találtunk cukrot, 1 hónapig. (1 kg kellett tartalékba, mert az év elejiből elfogyott a fele már).
Ugyan ez lesz a tojással, krumplival is. Agyrém. Komolyan.
-
Grillo
őstag
válasz
eattila #124254 üzenetére
Lesz, csak abban az órában, amikor meghozza a kamion. Aztán 2-3 napig kiraknak pár adagot, mert mindig kell lennia, de attól neked még nem jut.
Tegnap Lidlben épp volt 2,8as tartós tej. Ugye max. 6ot vehetsz egyszerre.
Gondoltam veszek 3-4-et, mert az irodába a kávéhoz épp ideális, de alig fértem oda, családok szakadtak több részre, hogy mindenki tudjon 6ot venni.Mondjuk a krumplit még csak-csak letárolod otthon, ha van egy hűvösebb helyiség, pince, kamra, de a tojás szopó.
2 hete beszéltek erről Millásreggeliben, hogy aki meg akar élni termelőként, az egyértelmű, hogy nem a haza piacra fogja eladni, hiszen azért még adott a szabad piacos lehetőség EUn belül. Levezette a pacák, hogy pl. a sajt is azért drágult annyit (ezért is), mert a 2,8-as tejen van a sapka, eddig az 1,5ös fogyott jobban, de most az drágább. Emiatt kevesebb tejzsír marad sajtkészítéshez, azt külföldről kell pótolni, és így tovább. -
WiZARD
addikt
válasz
npera #124247 üzenetére
Én eléggé EV párti vagyok, talán már nem is lesz többé más autóm.
De egy random, nem ezzel foglalkozó átlag usernek be kell látni hogy nehézkes és bonyolult, főleg itthon.
Elmagyarázni a különböző töltőket. Melyiknél hogy kell fizetni, melyiknél mennyivel tud tölteni és ez mennyibe kerül. Mert a ráírt teljesítmény semmit se jelent. A percdíjakat nehéz átszámolni. Mennyire kell az akkut melegíteni, hogy tényleg gyorsan tudjon tölteni, stb.
Talán egyedül a Tesla+SUC ami tényleg kellően egyszerű és hülyebiztos.Máshol merült fel hogy valaki Szegeden venne sokpénzből prémium villanyautót. Erre csak azt tudtam mondani, hogy hiába menő a bmw/audi/merci, csak magát szivatná vele. Egyedül Tesla SUC van a környéken, meg néhány "50kW villámtöltő", ami nyilván soha az életben nem fog 50 kW-tal tölteni. 40-45 kW körül meg nem épp villám feeling egy 80-100 kWh akku töltése.
Persze lehet tud tölteni otthon, akkor szinte mind1, kivéve azt a kevés alkalmat amikor úgy jön ki hogy épp sietne és tölteni is kell.Mostanában ha úgy alakul beugrok a SUC-re (útbaesik), mégiscsak ingyen van.
10-15 perc alatt értelmezhető mennyiségű energiát (20-30 kWh) tudok tölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest