Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grass
aktív tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Alternatív megoldásként ez működött most (tartalmat úgy ahogy visszakapom még ha a formát nem is
Adatok - Egyéb adatforrából - XML adatimportálásból => itt kiválasztom az excelt és beteszi az adatokat fülenként vkiálasztva.Nekem így se működik a link hogy kijavítottad, nem értem mi a gond de az adatimportálás legalább sikerült.
Köszönöm szépen!
-
apeelme
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Felhasználván a leírásod, kreáltam magamnak egy dátumválasztót a munkafüzetemben (office2003).
Minden szuper de a megjelenése valamitől egyszer csak "tönkre ment", fogalmam sincs mit csináltam, de akármit módosítok most már így jelenik meg. Talán jobban végiggondolva onnantól lett rossz hogy a 3. oszlopra is akartam egy ugyanilyet term. módosított kóddal.
Így jelenik meg:
Két naptárnak látszik de ténylegesen csak egy, a belső naptár a kattintható, viszont úgy tűnik hogy a nagyobbhoz illeszkedik a gomb. Ha kattintok egy dátumon akkor a külső eltűnik. És a külső megfelel a megadott méretnek.
Ez mitől lehet?Private Sub Calendar1_Click()
Cells(Selection.Row, 2) = Me.Calendar1.Value
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
Me.Calendar1.Today
Cells(Selection.Row, 2) = Me.Calendar1.Value
End Sub
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 Then
Me.Calendar1.Value = Cells(Selection.Row, 2)
Me.Calendar1.Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 2
Me.Calendar1.Top = ActiveCell.Top + ActiveCell.Height
Me.CommandButton1.Left = Me.Calendar1.Left
Me.CommandButton1.Top = Me.Calendar1.Top + Me.Calendar1.Height
Me.Calendar1.Visible = True
Me.CommandButton1.Visible = True
Else
Me.Calendar1.Visible = False
Me.CommandButton1.Visible = False
End If
End Sub -
-
retesz147
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
köszi....de sajnos így nem lesz jó....
így néz ki a tábla most....
pl, ha fedlapból jön két karcos, akkor a 6db-ot simán átírom 8-ra...és ezeket a változásokat kellene valahogy tárolni az excelnek....de olyan szinten, hogyha holnap mondjuk 10-re növelem, akkor mentse el a mai és a holnapi változás dátumát és darabszámát is......
és ezeket a változásokat egy diagramban úgy tudja megjeleníteni, hogy mondjuk novemberben pl fedlapból 50 karcos volt....van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz megoldható excelben....
-
geckowize
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
[h]:mm esetén 2,75 napra kijön 3966:00... gondolom a lokalizáció szerint nézi ezeket a betűket, tehát itt a h az nem hour, hanem hónap, viszont kicsit soknak érzem azt ami kijött hónapra...
[ó]:pp esetén működik!!!
Mit jelent a szögletes zárójel? Mert az javította meg. -
geckowize
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Valamit nagyon szarul vált át. A szóban forgó eset pl amit 18 óra 6 percnek ír a következő:
2013.10.28. 15:25-től
2013.10.31. 9:31-ig.Ezt a két cellát simán kivonva egymásból és sima Szám formátumra rakva (tehát ahogy mondod, alapegységben, napban megkapva) 2,75 nap. Ez jónak is tűnik.
Na most ha ennek a cellának a formátumát módosítom a beépített Time Category-n belüli "13 óra 30 perc" típusra (angol az office-om, de a lokalizációm magyar, lehet egyébként hogy ez is kavarhat be), kapom meg a 18 óra 6 percet, holott 66 óra 6 perc lenne a helyes 2,75 napra.Az Office nyelve és a lokalizáció közötti különbség miatt konvertálhat szarul?
Csak úgy tudtam megoldani, hogy nap-ban számolom ki minden sor végén, aztán azokon végzem el a MAX függvényt, így meglesz a 2,75 nap maxként, ami stimmel is. Aztán mivel nap helyett órában és percben kicsit érthetőbb, mellé kiszámolom ennek 24-szorosának egész részét 0" óra" formátumú cellába, mellé meg a 24-szorosából vonom ki az előbbit (törtrészt így kapom meg) és az egészet szorzom 60-nal, 0"perc" formátumba....

-
dudikpal
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Akkor én gondoltam rosszul, hogy ha a cellaformázásnál általánost állítok be mindkét táblára, akkor azonos típusúak lesznek. Tehát ha a szám típusút szöveges cellára állítom, akkor jónak kell lennie? A szövegből szám sajnos nem lesz jó, mert van olyan cella amiben már betűk is vannak a számok mellett.
A sortörlés nem lesz jó, mert oszloponként eltérő az adatmennyiség. Olyan lehetőség van mint a wordben, hogy megjelenítem a nem látható karaktereket? Ez esetben egy cserével el tudnám tüntetni őket.
-
Pityke78
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Okay, ezt így értem, de így minden héten át kell írnom az előző füzet nevét, mert a hétnek a száma mindig nő eggyel.
Ezt nem lehet valahogy megcsinálni, hogy az aktuális füzetben az egyik cellában megadom, hogy az a 40 hét és a képletet úgy átírni, hogy az előző füzetre hivatkozzon, tehát 40-1-re.
Köszi
-
Krisz26
tag
-
-
válasz
Delila_1
üzenetére
Értettem a leírásod és az alapján is próbáltam, de nem sikerül, hiába csinálom jól. Annyi történik, h a jobbra igazítás megszűnik.
Ha átállítom szövegre a cellatartalmat, akkor eltűnik az aposztróf, de nem tudok vele függvényt generálni. Ha visszaalakítom számmá a cellát, visszajön az aposztróf. -
válasz
Delila_1
üzenetére
Próbáltam, de nem sikerül. Olyan mintha a cellákat szövegnek tekintené és nem számoknak... Ha törlésnél csak a számokat törlöm nem csinál semmit, de ha csak a szöveget akkor mindent töröl.
Az őrületbe kerget, h nem tudok rájönni, h mit keres a ' jel a beviteli sorban, de a cellákban sehogy sem látszódik és rákeresni sem lehet
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem, nem.
A listából az a szám kell, melyek a kritériumnál kisebbek. Eddig jó is volt az eredeti függvény.
Azonban eredeti formában az adatbázisban szereplő 2. legnagyobbat adja vissza.
Tegyük fel: 110, 120, 270, 100, 90, 80, 280A képlet szerint ha a kritérium 120, akkor is a 270-et kapom meg, mert az a 2. legkisebb.
Ha a NAGY függvényt használok, ott meg csak azt tudom megadni, hogy hanyadik legnagyobb legyen az eredmény, nem pedig azt, hogy pl. a 130-nál kisebb legnagyobb érték.
-
the radish
senior tag
-
DopeBob
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Nem tudnám így egszerre másolni.
Most úgy mukodik a makróm, hogy az elso sortól az utolsóig végigmegy az eredeti táblán, és egy case eldonti, hogy az adott sort melyik munkalapra kell másolni.
Még arra gondoltam, hogy eloszor csak osszerakom a kijelolést és egyben másoltatom, viszont ilyenkor az eredeti táblán kéne tobbszor végigmenni.
-
Mutt
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hello,
Nem kell ChDir-el váltatni, azonban szerintem fontos lenne előbb ellenőrízni, hogy a megadott útvonal létezik-e egyáltalán.
Sub direktor()
Dim utvonal$
utvonal$ = Range("B1")
'ha nincs a végén \ akkor hozzáadjuk
If Right(utvonal$, 1) <> "\" Then utvonal$ = utvonal$ & "\"
'ellenőrízzük hogy a mappa létezik-e
If Dir(utvonal$, vbDirectory) <> "" Then
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal$ & "proba.xls"
Else
MsgBox "Hiba az útvonal nem létezik"
End If
End SubÉs talán esetleg ellenőrízni is célszerű, hogy a mappa írható-e:
Sub direktor()
Dim utvonal$
utvonal$ = Range("B1")
'ha nincs a végén \ akkor hozzáadjuk
If Right(utvonal$, 1) <> "\" Then utvonal$ = utvonal$ & "\"
'ellenőrízzük hogy a mappa létezik-e
If Dir(utvonal$, vbDirectory) <> "" Then
'ellenőrizzük, hogy a könyvtár írható-e
If GetAttr(utvonal$) And vbReadOnly = 0 Then
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal$ & "proba.xls"
Else
MsgBox "A megadott könyvtár nem írható"
End If
Else
MsgBox "Hiba az útvonal nem létezik"
End If
End Subüdv.
-
RJan
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia
Igazából nem.
Mivel minden hónapban kell egy kimutatás, h ki mennyit dolgozott.
A C6 cellában pedig a hónapot lehet változtatni, viszont csak egy hónapot lát (2013_09) és mikor átváltok C6ban 2013_08-ra, akkor 0 mutat, pedig történt esemény.
A sor végét azt meg tudom oldani, mert csak %-ot kell számolni, csak az aktuális mezők nem változnak a C6 alapján.
Köszi
-
pirit28
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia !
Kössz választ..
Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést ...Addig megvagyok ,hogy sikerült szétválasztanom a neveket műszak szerint,és kiiratnom a sorszámot mely a nevek mellett szerepel.De hogyan tudom ezeket a neveket egy másik táblába kiiratni műszak szerint egymás alá ?
Erre használtam volna a kicsi függvényt de tökéletes mert ha elfogynak a sorszámhoz tartozó nevek akkor #num hiba fogad...rem mostmár érthetőbb a problémám
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Egyszerűen nem megy. Ha az eredeti javaslatod marad, azaz a cellába simán beírom pl. >=0:00:15...., akkor tökéletesen működik. Most megpróbáltam, hogy külön cellába írtam a relációs jelet, a következőbe a változót, összefűztem, de ha ezt adom meg a makróban kr-nek, már ugyanúgy semmi, mint a másik megoldásnál (kr1= ">=" & sheets("Munka1").range("a1")) . Nem lehet, hogy a formátumokkal van probléma?
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Sajnos letelt a szerk.idő.
Az első verziónál tökéletesen működik a szűrés, ha az utóbbival próbálkozok, sajnos sehogy nem jön össze.
Egyszerűen nem szűri meg az adatokat, pedig csak az említett módosítást hajtom végre.
Mi lehet a probléma?ActiveSheet.Range("$A$1:$C$5001").AutoFilter Field:=3, Criteria1:= _
">=" & kr1, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & kr2 -
rtom
senior tag
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi a választ.
Időközben született egy megoldás ami úgy látszik működik:
Workbooks.Open Left(ThisWorkbook.Path, InStrRev(ThisWorkbook.Path, "\")) & "forrásadatok.xlsx"
Mostmár csak az a kérdés, hogy mindenképpen meg kell-e nyitnom ezt a fájlt ahhoz, hogy definiáljak benne egy tartományt,
Set rngTartomány = ActiveWorkbook.Worksheets(2).Range("C1:C51")
vagy lehet-e másképp is?
-
Wasquez
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm!
Minden Excelek Királynője!
Azt megkérdezhetem, hogy hobbiból foglalkozol ilyen excelfogyatékosokkal, vagy ez egy munkakör az oldalon?
Excel:
Lehet, hogy néha túlgondolom az excel képességeit, és olyan dolgokat szeretnék megoldani, amiket nem is lehet olyan módon megvalósítani, ahogyan elképzelem!?Például most ennek a kínlódásaként felmerült egy olyan kérdés bennem, egy HA feltételben teljesülés esetén valamit beíratunk a cellába. És innen lehet e egy képleten belül azt megcsinálni, hogy ha teljesült és a cellába beírodott valami, akkor a rekord másik cellájába is kerüljön egy másik érték?
Vagy ezt csak úgy tudom megcsinálni, hogy először vizsgálom a cellához tartozó fügvénnyel az első cellát és ha beírta az értéket a 2. cellába, akkor ugyanezt a játékot meg kell csinálnom a 3. cellával is, mármint, hogy vizsgálja a 2. cellát?
-
terencehIII
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
köszi
a másikat
ugy értem, hogy van két oszlopom mint pl a képen az A és J ugyanazokkal az nevekkel (csak más sorrendbe)+ melletük lévő oszlopban pedig a hozzájuk tartozó adatok és az A oszlopon nem változtathatók (mármint a sorrenden) és a J oszlopot (a hozzá tartozó, mellete lévő adatokkal) szeretném ugyan olyan sorrendbe rakni. -
nimmy001
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
A fene tudja, csinált nálam már furcsaságokat, meg más ismerősnél is, hogy minden jó volt és mégse csinálta azt, amit kellett volna, meg egyik gépen ment, másikon nem. Meg én olyanon dolgozom, hogy súg, feldobja a lehetőségeket, onnan csak nem hagyják le.

A lényeg, hogy most jó, és ennek kell úgy működnie.
-
gboszi
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi a választ, nem találtam megoldást. (bár neheziti a dolgot, hogy mac osx-es excelem van)
Viszont olyan dolgot kérdeznék még, hogy olyan lehet, hogy a diagrammomnak naponta változik az adatmennyisége. Ezt meg lehet csinálni, hogy ne kelljen mindig ujra kijelölni, hogy mi az adathalmaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Samsung kuponkunyeráló
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Robotporszívók
- Okos Otthon / Smart Home
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Fferi50