Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Esik a hó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahogy sejtettem mára nem esett nálunk.
De szerintem holnap se fog.
-
TLT
tag
prohardver interaktiv : real időjárásjelentés
ha középsö országrészben valahol elkezdödik a moka légyszives jelentsétek, köszi -
NoLF
veterán
kecskemét, hónak nyomase(k bobo). hát mi lesz itt?
-
Sianis
addikt
Nyíregyháza - megindult a dolog...
-
nemtom, miért akarja mindenki, hogy essen a hó?
én speciel nem szeretem, mert itt a városban elég undorító tud lenni a helyzet a havazás után.... latyak, só, dzsuva. nem szeretem. -
bandiras2
senior tag
fehérváron szintén süt a nap.
-
erdeya
senior tag
Győrben miért nem akar esni már??
Kűggyetek havat! Vazz... -
Qorthral
őstag
Nembaj essen csak, hátha ide is elér

-
Slax
senior tag
Nyíregyháza. Apró, daraszerű pelyhekben esik a HÓ.
-
tildy
nagyúr
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Látod ebben igazad van.

Én egyébként pont ilyen dolgok miatt akarok majd jogsiszerzés majd egy kis rutin után ilyen ''vészhelyzetréningre''.Nem olcsó, de hasznos
Ja jászalsószentgyörgy: majdnem tiszta égbolt, százágra süt a nap.Hol itt hó???
-
Dalai Láma
őstag
De ahol te ezt tapasztaltad, egy sokkal északibb hely volt, ahol sokkal nagyobb a hó tapasztalat is, ha nem tévedek. Egyébként tök jó, szerdára terveztem a felutazásomat pestre az albérletbe, erre tessék! Ha leszakad az IC alatt -illetve fölött- a vezeték, akkor megyek inkább gyalog! És nagyon ideges leszek.
Itt Pécsett 7 ágra süt a nap, és pont rásüt a notebook LCD kijelzöjére, amin szépen megcsillan a vékony porréteg... Már tegnap estére hószállingózást mondtak. Ha ez így megy tovább, holnapra a hólapát helyett a strandfelszerelést készíthetem elö.
Még jó, hogy a nyáron tapasztalhattam egy kis havat, még hógolyóztam is valami gleccseren. Azelötti télen is mi volt? Itthon fél méteres hó, én meg Thaiföldön ''sínylödtem'' a 30 fokban valami egzotikus szigeten. Szóval most már nekem is HÓ KELL, mert kínomban a mélyhqtö falát kaparom. -
Dilikutya
félisten
Való igaz... levonás után a fizu 60%-át visszük haza, és mégis így állunk... én sajnos azt is tudom, miért

Ahol egy országban egy megyei önkormányzatnál dolgozó portás a napot szidja, amikor vállalkozó lett korábban, havi 100-at keres, és az év eleji jutalomosztáskor is zsebbe kap ennyit, ott ne csodálkozzunk semmit. És ez csak egy portás volt... -
-
RIV
tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Erre próbáltam kilyukadni! Még nálunk soha nem sikerült olyan szinten felkészülni, szerintem ez tragikus. Persze kevés a pénz. Hát igen, ezen csodálkoznak is nyugaton. Ilyen adórendszerrel virágzó társadalomnak kellene, hogy legyünk.

Egy eset erre: mikor 2 éve németben voltunk. Mentünk éjszaka az úton, egyszer csak útszórókat vettünk észre. Nem értettük a dolgot. Rá fél órára megvilágosodott minden. elkezdett esni.
Habár a német precizitás most csorbát szenvedett. Tegnap kibabrált velük az idő. Mondanom se kell ez tart most erre!

Nállunk, megint apró pelyhekben szállingózik. -
Dilikutya
félisten
Felkészültség... itt vidéken ha éjszaka esik a hó, akkor délután meglátom az első hókotró gépeket a 4-esen... de csak ha sok hó esik. Mert ha alig esik, akkor már reggel kint vannak és szarrá sóznak mindent. Nem értem ezt a felkészületlenül érte dolgot... tél van. Ilyenkor, ahogy a könyvekben is meg van írva, hideg is lehetséges, sőt hó is. Éghajlati sajátosságunk, hogy télen eshet a hó. Tehát nem mondhatja senki, hogy nem lehet rá számítani... ettől kezdve a felkészületlenség nem megengedhető.
-
pweisz
senior tag
Nálunk esett vagy 1mm hó.Mikor lessz már olyan igazi tél, esetleg pár centi hóval?

-
Thyb
senior tag
Nyugi, nem vagyok agressziv vezető. Betartom a játékszabályokat (kivéve a sebesség korlátozást), és előzékeny vagyok, ha arról van szó. De az élet rövid, hát ahol lehet spóroljunk.
Amugy meg sajna 1ik helyen sem szeretnek, igy nem akarnak befogadni sem a pokolban, sem pedig fönt. Elég sok helyet megjártam, ahol ott kellett volna maradnom, s mégsem esett komolyabb bajom. -
RIV
tag
Persz menni mindenki tud, de kanyarodni és megállni. Elég sok csúnya sokszor halálos balesetet láttam, amiatt, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettek. Elég egy apró hiba, lehet, hogy nem is miattad és kész a baj!
Soha nem értettem a száguldozókat, hisz nem csak a saját életük a tét. Sokszor a vétlen huzza a rövidebbet. Gondolj bele, ha az a vétlen egy szegény kis trabantos ember a két kisgyerekével. Akiket egy gyorshajtó ölt meg! Ő pedig kiszállt a jó nyugati kocsiból pár karcolással. Elég szar érzés.
Szerintem aki kocsiba ül az érezzen felelősséget mások iránt is, ne csak az adrenalin szontjét halszolja az egekbe!
-
Thyb
senior tag
Az tuti, az ónos esőnél nincs szarabb, ha az lefagy akkor én is 100 alá veszem az iramot. Jó kocsival, hóban még azért lehet döngetni. Lefagyott uton is, csak az a baj, hogy az ut teli van mazsolákkal akik bénáznak, és ha valaki befékez, hát nem tuti, hogy meg tudok állni időben.
-
Thyb
senior tag
Ha hosszabb utra mégy, akkor viszont rakj be:
+ meleg harisnyát,
+olyan bakancsot, amiben hóban is tudsz baktatni, ha kell,
+1-2 üveg ásványviz
+gyufa
+ nadrág, + meleg cucc
nem biztos, hogy saját magad miatt ragadsz le valahol, és inkább készülj
Ezeket ma én is beraktam a kocsiba, pedig sztrádán járok, amit azért tisztitanak, de tavaly is volt olyan, hogy a sztrádán 2 cm -s szüz hóban nyomtam le Pest-Fehérvárt. -
RIV
tag
Nállunk is szállingózik, épp, hogy csak!

A kocsit nem kell összetörni. Egyszerű, gyakorolj egy kicsit olyan helyen ahol senki nem zavar és Te sem zavarsz senkit. Amúgy nincs más titka csak lassan járj tovább érsz (élsz)!
Na meg minnél kevesebb féket használj inkább csak motorféket. A fékpedált meg csak egész kis tempónál használd, vagy csak éppen hozzáérve. Ha pedig megcsúszol egy kis gázzal és jó kormányzással (nem kapkodással) többet érsz el mint fékezéssel.
-
Gh0sT
addikt
Nálunk is van hóóóóó. És még nem vezettem soha hóban autót... Jajj de jó, össze fogom törni!

-
RIV
tag
Azért nem hétvégére kellene jönni a nagy hónak. Most sikerültek a vizsgáim, szombaton kezdek újból dolgozni. Nem kellene káosszal kezdeni.
Kiváncsi vagyok a közterületisekre. Mindíg felkészülnek a télre, csak a hó és a fagy éri őket váratlanul. Pedig elég nagy figyelmeztetés ami tegnep Németországban történt. -
tildy
nagyúr
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hat igen.PEsten meg a ho sem az igazi. Ha van is, akkor is felnap utan latyak, hp-k elfelejtenek tudni vezetni, satobbi. Elhiszem , hogy nem szereted.
Viszont voltam olyan helyen, ahol hetekig 70 centis ho volt, neha full jegpalya utak, megis tudtak az emebrek kozlekedni...
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Én novemberben azt jósoltam, hogy enyhe tél lesz hó nélkül. Hát többé kevésbé bejött a jóslatom.
Valamelyik év, 2002dec, vagy 2003jan volt érdekes. Mennék fel pestre vizsgázni, hát a hó miatt akkora káosz a vasútnál
. Nagy nehezen kb, 1-1.5óra késéssel megjön a vonat, + kb 1óra mire elindul, Ceglédnél is állunk egy kicsit, mert óriási torlódás+elfagytak a váltók.
70perces hivatalos útból lett, kb 3órás
. -
Dilikutya
félisten
Én meg azt imádom, amikor hétvégén szabadulnék már el a fővárosból, mer letelt a suli, de nem tudok, mert elfagytak a vasúti vezetékek, ahol pedig nem, ott jómunkásemberek kotorják a havat az amúgyis mindig késő gyors elől. Nagy feeling, lelkesen mész ki a nyugatiba, erre szembesülsz a ténnyel, hogy innen bizony se ki, se be, se nyő... a koliba/albiba már nem mehetsz vissza, mert csak 3 órát késik, de a város bedugult, esik a hó és délutáni csúcs van, a 4-6-os megint nem jár átépités miatt, így nincs értelme visszamenni arra az 5 percre, amennyi időd jó esetben maradna (de ne aggódj, nem is tudnál, mert rögtön az első kereszteződésben torlódás van, mert valami hülyepicsa türelmetlen volt és megcsúszott a verdával, a metró pedig nem esik útba), mielőtt indulhass vissza, hogy még épp lásd a tovaszáguldó vonat végét... ilyenkor az ember átértékeli a hóról alkotott véleményét, és Isten sűrű, káromkodástól sem mentes szájravételei közepette felszáll az első személyvonatra, ami hazavisz, és amit a 3 órát késő gyorsvonat félúton hagy le két állomás között félúton, miközben a személy előtt jómunkásemberek lapátolják a havat, de csak miután a leszakadt felsővezetéket megcsinálták. Menetközben még a cél előtt nem messze lehagyjátok a 3 órát késő, és korábban titeket is lehagyó gyorsvonatot . Ezekután elcsigázottan szállsz le végül a gyorsvonatról, ami végül mégis elindult, és felvett titeket valahol két állomás között, mert a személy aznapra befejezte az utazásban való hathatós közreműködését.... Az így kialakult helyzetből fakadó tetemes késés pont elég arra, hogy a város túlsó felébe közlekedő utolsó busznak még tudj integetni, és mivel éjszakai járat nem lévén, megkezdheted hosszú utadat a hófúvástól és farkasordítástól sem mentes éjszakában, közben lepereg előtted életed filmje, mert lesz idő végignézni... így érkezel hajnalban haza, és mint szarba a vasvilla, hasít beléd a felismerés, hogy senki sincs otthon, de te erre is előrelátóan gondolva, az albiban/koliban felejtetted a lakáskulcsot...
Na, még mindig szereted a havazást?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A fentebb vázolt történet fiktív, minden hasonlóság megtörtént eseményekhez, személyekhez, testrészekhez a MÁV és a BKV rendkivüli képességeinek köszönhetően nem a véletlen műve![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dilikutya
félisten
Előre látom, hogy egy szál kisgatyában napozhatok majd szerdán az udvaron. Ez így szokott lenni
Én még ott tartok az időjárással, hogy a hétvége felé közeledve egyre melegszik, és eső lesz... erre tegnap meghallom, hogy egyre hidegebb, havasabb
Lehet hogy Aigner-nek inkább a Gálvölgyi showban előadott módszert kéne követnie 

-
TéKrys
senior tag
válasz
Gleatcher
üzenetére
Szóval szombatra már 45 centis hóréteg akadályozza majd meg h ki tudjak jönni a lakásból...f@sza lesz.
Sztem a szerencsejáték erté a tippmixre felvehetné, h lehessen fogadni (nem azt h ki találja el - mert ilyen még sohasem volt) hanem h kinek a jóslata (előrejelzése) lesz közelebb a valósághoz. -
Gleatcher
aktív tag
válasz
kisninja
üzenetére
A ertéel klubb mondott 10 centit keddre, szerdára 20-at, csütörtökre még 10et, péntekre kábé 5 centit pluszba az előzőekre.
A tévékettő uezt mondta csak mindenhez hozzá kell adni még 5-10 centit...
Nézzetek el ide: és ide:
Bővebben: link
Szerdán sztem suliba sem megyek, mert felesleges. Megyek öcsémmel szánkózni meg hócsatázni.
Lehet h ez 18 évesen gyerekes, de ki akar felnőni??
[Szerkesztve] -
Hát én kíváncsi leszek arra a szerdai napra.

-
Gleatcher
aktív tag
10 centi a java???
Most néztem meg a televizsönt és ott országosan mondtak 20 centit, a max 50-60 körül is lehet péntekre...
NY-i oldall jól járt, ott már este elkezdődik.
Budapest várhat még szerdáig a káosszal...
A latyakot én is utálom, de én a külvárosban lakom, itt nincs hókotrás, ezért minden szép fehér jó sokáig, amíg el nem olvad.
Ja és vhol lesz -15 fok is...
-
kisninja
őstag
JEEEEE

pont ide mondja a javát 10cm (
nem sok de ez is má valami)
szerk : de eddig még semmi
[Szerkesztve] -
TLT
tag
hello. van már valahol vmi?
remélem igen, szeretnék már végre havat lapátolni
-
Steelheart
senior tag
Fene vinné el a havat, nekem jó ahogy most van, tökszáraz minden itt Bp. körül, és nem kell lapátolni. Ha hó esik, akkor annak két hátulütője is van a részemről:
1 - havat kell lapátolni, ha rendesen esik, napi 2-3 óra, amit nagyon utálok.
2 - ha elolvad a sok hó, rohadt latyakos lesz a földút előttünk, ami azt eredményezi, hogy 2 km-en keresztül, míg kiérek a vonatállomásra, járhatok a bokáig sárba.
Ha meg nagyon hideg van, akkor meg az acélbetétem nagyon átfagy, és nem érzem a lábujjaimat.

[Szerkesztve] -
Gleatcher
aktív tag
És most se esik seholse????
Essen má!!
Nem akarok holnap suliba menni!!!
Amcsiban sem kell mert qrva sok hó esett/fog még esni.... -
tildy
nagyúr
válasz
Gleatcher
üzenetére
A www.met.hu-t nehogy nézzétek már. Olyan hülyeségeket írnak néha, hogy hihetetlen, pedig pont nekik kéne jónak lenniük.
Ajánlom a www.metnet.hu oldalt, az legalább jó
Ammellet a met.hu olyan ingyenes infót ad havi 35 ezer pénzért, hogy én csak lestem...
Tudniillik a metar táviratokat, és a termikelőrejelzést fizetőssé tette. Pedig a hobbipilótáknak ez a dolgo nagyon fontos lenne.Sebaj a metarokat megszerezzük máshogy, és úgy tűnik a termikes dolgokat is.
Az omsz meg elmehet a sóhivatalba kekszet kapálni.Arról már nem is beszélek, hogy sokszor rengeteget késik a radarkép (6 óránként van
), hamarabb megszerezhető a félórás radarkép a környező országok metszolgáltatóitól.
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
NA esik már valahól ???? itt délen már eléggé beborult az idö de semmi hó

és 2,7 fok van -
Gleatcher
aktív tag
A www.met.hu sem mindig megbízható, bár ha EGÉSZ hétre minden napszakra szakadó hóesést jósóolnak tuti esni fog valami.
Egyébként ajánlom a www.wetter.de Bővebben: link-oldalt, ahol hasonlóan jól mondják az időjárást... -
rii
nagyúr
http://www.met.hu/ vagyis: Bővebben: link
talán lesz valami...
... én azért szeretném, hogy essen a hó, mert utána pár nap múlva bűnronda az egész, és alig várom a tavaszt.
Sokkal nagyobb felszabadító erővel jön, mintha nem lenne hó.
Mert nemcsak melegebb időt hoz, hanem a latyakot is eltünteti .... -
Nálunk csak kb 2 percig esett délután, azóta semmi.
Remélem jövőhéten télleg fog esni nagyobb menyiség.
-
8472
aktív tag
Na itt, Kiskunhalason elkezdett esni frankón.

-
TLT
tag
Hi! jővő hétre ha minden igaz kicsit hardcore lesz az idő

sok hó + sok csapi
mi kellhet még?
szánkóra+hólapátra fel!
ÉLJEN A TÉL!! -
TLT
tag
Hi! jővő hétre ha minden igaz kicsit hardcore lesz az idő

sok hó + sok csapi
mi kellhet még?
szánkóra+hólapátra fel!
ÉLJEN A TÉL!! -
JoHnni
senior tag
Dunakeszin délelött esett rendesen a hó ugy 15percig, most meg süt a nap
-
rambo4ésfél
senior tag
Na tessék! újra süt a Nap
-
Szeke
senior tag
Mondjuk most EGÉSZ hétre havat ír minden napszakra a met.hu kecskemét és szeged térségére is (ez a kettő érint).... Lehet, hogy most tényleg lesz valami?

-
hcstuning
tag
Debrecenben most kezdett el (legalábbis nálunk) havazni. Zsír egy pillanat alatt derült égből havazás...
hcs -
kisninja
őstag
HI all itt szekszárdon egésznap sütötött a nap
de az idöjosok szerint jövöhéten lesz valami kis havazás (remélem imádom a havat hideget
)
www.met.hu -
Dilikutya
félisten
Rákóczifalva: szakad a nap...
Felhő szinte sehol -
Pompi
nagyúr
Hát ez LOL.
Süt a nap 10 perce meg szakadt a hó.
Budapest XV. ker.Újpalota. -
DigitXT
félisten
válasz
Scae [Edgar]
üzenetére
Azóta itt is! Most nézek ki, kék az ég... Bolond egy időjárás...

-
Judyt
tag
Bp.VIII.kerület:szakadt a hó,rá 15 percre hétágon süt a nap!!!

-
Scae [Edgar]
tag
Bp. IV.ker. Elállt a hóesés.
Süt a nap. -
engusz
veterán
Budapest, XVI. kerület, Cinkota: Nagy pelyhekben esik, néha rázendít és szakad!

-
DigitXT
félisten
Bp, XII. ker: kb. negyed órája nagy pelyhekben hullik...

-
TomDog
tag
Most kezdte szép nagy pelyhekben
Esztergom -
aDM|RaL^
őstag
tegnap szlovákia donovaly -3fok 1,5méter hó.
itthon 0 basszus mien telünk van? -
atuci
őstag
csak a nap süt minálunk

de legalább nem esik az eső -
Judyt
tag
Pesten a belvárosban délután esett egy minike de mire leért már el is olvadt.A hatalmas szél viszont sajna nem szűnt meg.

-
Esik valahol eme országba a hó?
MEr nálunk egész nap csak a szél fúj, de naon.
-
Sihto_
tag
nalunki is eső meg szél
-
Nálunk is eső, semmi hó itt még nem is volt, csak dér.

-
joey7
őstag
most havas eső esik,napközben meg tavasz is volt rövid ideig, itt Pesten,.ezt az elbaltázott időjárást!

-
atuci
őstag
nálunk csak az eső esik

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De szerintem holnap se fog.
...de jövőre csak lesz valami?!
gamestarról szedem mostanában

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

MADcat