Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Esik a hó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
Visszatért az emlékezetem, 2001 Karácsonya fehér volt, csak az elsődleges élményem az ünnepről a nagyon nagyon hideg éjszaka!
Persze, hogy FEHÉR volt, hiszen a lucfenyőt úgy vittem haza, hogy a havas úton húztam magam mögött a csúcs ágánál fogva.
Akkor már el volt csendesülve a havazás és felszakadozóban volt a felhőzet. 24.-én este már derült volt az ég. Emlékszem, kinéztem az ablakon és a szomszéd háza fölött állt az Orion csillagkép. És másnap reggel a hírek a nagy hidegről szóltak. A hó porrá fagyott. Amikor kimentem tüzifát vágni a kazánba, akkor belemarkoltam és éreztem, fagyszáraz a hó. És olyan hideg volt, hogy az orromban a porc összehúzódott, és ettől fájni kezdett. Cirka -10 fok volt nappal!
Tehát 2001-ben Fehér és NAGYON HIDEG Karácsonyunk volt. -
válasz
Vérboci
üzenetére
engem a közlekedési problémák nem különösebben érdekelnek, viszont a városban a havazás nem szép, mert ronda, fekete trutymó lesz az egészből....
meg a bunkó magyar mentalitás szerint kiszórnak párszáz tonna sót az utakra minden télen, szóval szvsz mindenkinek jobb, ha nem esik a hó... gondolj bele, mennyivel környezetkímélőbb...
----------------
Td. : a mellettünk levő teret el is nevezték pár éve rákosmezei térnek, és még emlékmű is van az országgyűlések emlékére...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Képekben:
Az elmúlt 153 év hurrikánjai:![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/051207/golf1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A Vince és a Delta:![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/051207/golf2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
azért nem jön európába hurrikán, mert tőlünk délre a szahara van, ahol nincsen meleg vízfelület....

az meg hogy ideért európába, az nem jelent semmit, mert síma ciklonná szelídülve, csak a felhőzete ért ide. Az Atlanti óceán északi része már nem elég meleg neki, (27-28) fokos víz kell neki, hogy kellő energiája legyen, és ilyen csak a trópusokon van. (a földközi tenger hiába meleg, de a felülete nem elég nagy, csak pár száz km a keresztmetszete, és ez még egy nyári zápor kialakulásához is kevés, nemhogy egy hurrikánéhoz
)
szóval, amint beér az atlani óceán 35 foknál északabbra lévő részébe, többnyire legyengül.
egyébként a Vilma is ideért, úgy franciaország magasságában. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Algieba
üzenetére
Arról hallottál, hogy az elmúl 2 hónapban 2 hurrikán is elérte Európát illetve Afrika ÉNY-i részét?
Az emlúlt 150 évben csak Közép-, illetve Észak-Amerikát támadták hurrikánok. Ezeknek a hurrikánoknak 99%-a Afrika NY-i partjainál keletkeztek.
Az Atlani-óceán K-i része eddíg túl hidegnek bizonyult ezért nem mentek a hurrikánok a Karibi térségbe, ha ott nem haltak el partot érve, akkor mentek fel észak felé. Egy esetben sem fordultak K-i irányba!
Most azonban 1 hurrikán mégis elérte Európát. Az egyik (Vince) a spanyol-portulgál határon ért partot, a másik (Delta) pedig ''alatta'' ugyanazon a pályán Afrika ÉNY-i részét.
Pont a Gibraltári-szoros alatt és fölött történt mindez. Vajon mi lenne, ha egyszer egy megtalálná a szorost? A Földközi-tenger elég meleg ahhoz, hogy felerősítse...
Nem riogatni akarok, csak gondolkozzunk el azon, hogy 150 évig miért nem ment neki egy hurrikán sem Európának!
És éljen a fehér Karácsony!
-
Algieba
őstag
Tévedés, nem a melegedés miatt nincs decemberben hó, mert a februári-márciusi hó az akkor micsoda??? Meg azok a ''jó kis'' -20 fokok, amik vannak. Az évszakok tolódtak el. Lesz hó, lesz hideg. Rakjuk át az ünnep időponját, ha már Fehér Karácsonyt akarunk.

Egyébként úgy saccolom, hogy jövő héten várható hó, de a Fehér Karácsony továbbra is két esélyes.
A levegő hűl, hétvégére ideális lesz a hőmérséklet.
Tudjátok, mi kell a sok hóhoz? Egy száraz, nagyon hideg északi, meg egy nedves déli áramlat, amik szépen itt keverednek össze a Kárpát-medencében.
Most csak a hideg északi van meg, mert a déli elment és túl hamar dobta ki magából a csapadékot, ami kiadós esőként érkezett meg. Pechünk volt, nem egyszerre futottak be. Az ilyen majdnem helyzetek nagyon idegesítőek a Fehér Karácsonyra várva.
Részletek a Naplómból:
2004. december. 27.
''Délről egy meleg áramlat párás légtömeget hozott be, melynek hatására +12 fok volt Békéscsaba belvárosában, és erős volt a déli szél.''
(Hideg volt, hó nem, Karácsonykor. Aztán meg jött ez a meleg áramlat...)
2003. december 26.
''Éjszaka kicsit hideg volt, -10 fok lehetett. Az ég most is derült. Hó egyáltalán nem esett. Hétvégétől állítólag melegszik az idő.''
(Felmelegedett, kinyílt néhány hóvirág.)
2002. december, Karácsony második napja
''Odakint zúzmara fedte a táj, tehát fehér a föld, és ez csodaszép! Várom, hogy a köd eloszoljon, mert akkor napsütésben lefotózom a látványt.''
(Hó nem volt, csak zúzmara.)
2002. december. 18. szerda 12:10
''Éjszaka itt is havazott, de alig esett három centi és az is olvad. Nem tudom, hogyan lesz így fehér Karácsonyunk.''
(Nem volt Fehér Karácsonyunk.)
2001-ben pedig -24,5 fok volt Békéscsabán. A hóra nem emlékszem. A 2001-es és a további évek jegyzetei nem a gépemben, hanem egy füzetben vannak, amik nincsenek most nálam.
Azonban tudom, hogy 1998 volt az utolsó év, amikor fehér volt a táj Karácsonykor.
A jegyzeteim szerint nem lesz Fehér Karácsonyunk. -
pweisz
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Gondolj bele 10év 1fok, 100év 10fok, 1000év 100fok fött hallak fognak a vizekben uszkálni, nem kell sütő, csak kidugod az ablakon a csirkét, kicsit forgatod, aztán visszahuzod és késsz a grilcsirke

[Szerkesztve] -
e=mc²
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az mar epp eleg

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Slayer Valor
üzenetére
''Ez is kimutatja, hogy évente azért jelentősen nő a hőmérséklet.''
Azért ez így durva
Évente úgy 0.1 fokkal nő az átlaghőmérséklet, vagy még annyival sem.
[Szerkesztve] -
Slayer Valor
őstag
Hát sajna, esett egy minimális mennyiségű hó, ami másnapra el is olvadt.. Túl meleg van még a hóhoz
Pedig nem kéne... Ez is kimutatja, hogy évente azért jelentősen nő a hőmérséklet. Most is csak eső, eső, de az is ezerrel >.< Remélem karácsonyra esik jó osk hó!!! 
-
KrAt
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jaja. Pedig milyen rég óta nem volt olyan igazi nagy hó

szerk: késő van, nem tudok írni
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
''A fehér karácsony esélye: 55%''
Több, mint a semmi
-
harry
veterán
Már két napja szinte egyfolytában esik az eső :-\ Ha hidegebb lenne már szép havas lenne minden.
-
Barohawk
aktív tag
válasz
musclemuseum
üzenetére
akkor jó esélyem van hogy nem hóban kell hazaautóznom
-
Barohawk
aktív tag
mekkora hó van veszprémben?
-
sharpapa
senior tag
Eshettne nyir1-en is, mert hó nincs, viszont rohadt sok eső az van. Így még motorozni se lehet, hóban legalább azt lehet
.
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
-
burgatshow
veterán
Nálunk is esett az éjszaka Gödöllőn. Isten adta isten el is veszi tipusú hozzáállás van az úttakarítást illetően.
Hó remélem elolvad bár most 0°C van. -
törölt tag
Budapest, VIII.ker. Hóesés, majd havaseső, a hó nem marad meg, 2-3 fok.
Szép idő volt!
Az utakat tisztítják. Az alsóbbrendű utak a környéken havasak, de nem vészes. Reggel ésszel, hátha a víz fagy... -
Algieba
őstag
Debrecen, semmi jele a hónak. Hétvégén enyhül az idô. A hó még várat magára. 2002 februárjában volt az a nagy hó? Emlékszem egyre, amikor térdig érô hóban mászkáltam az Alföldön. Emlékeztek még a 2001. dec. 24.-re, amikor hajnalban -24 fok vicsorgott? A nagy hideg a durva a télben, nem a hó.
-
Tea*
csendes tag
Mikor lesz már hó Debrecenben?

-
musclemuseum
aktív tag
utálom a telet, vele együtt a havat is.

-
SAMYka
senior tag
Nyíregyháza változtlan: esik az eső és már nagyon várom a havat.
-
pweisz
senior tag
Mecsekben óriási köd, meg egy havas eső várja az arrajárókat. Aki még éjjel szándékozik arra fele menni, csak ovatosan.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
háteznagyonqvajó

mod: csak zavar az a csík a közepén
hmmm honap érdekes lsesz suliba menni, mert kocsival terveztem, öltönyt haza kell hozni, mert holnap kapjuk
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Itt esik jelenleg: [link]

-
KrAt
veterán
Nézem a totyikot: biztos arról szól a móka, hogy milyen jó lenne, ha esne a hó.. Hát kinézek az ablakon: SZAKAD A HÓÓÓÓ
Kispest, szakad... -
Winner_hun
félisten
hűűű tökjó, hogy megláttam eme remek topikot, kinéztem és örömmel jelentem, hgyo Gödön szakad a haw, szép nagy pelyhekben. Juppppppííí

-
e=mc²
őstag
Veszpremben most leesett ugy 2-3 cm, es szakad tovabbra is...
[Szerkesztve] -
Slax
senior tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nyíregyházán se havazik, inkább folyik

-
Manitou
veterán
Itt Debrecenben továbbra is csak az eső esik.

-
Algieba
őstag
Most nincs hó, majd január végétôl beindul a hószezon. Sajnos eltolódtak az évszakok, egyre ritkább a Fehér Karácsony.
Idén március elején elolvadt a hó, aztán jött a tél utolsó rohama és mégegyszer 20 centi hó lepte el a földet. Most is hullámokban várható az égi áldás. Azonban kicsi az esélye, hogy már decemberben az egész ország havas legyen. Szeretek hóban sétálni, jobban edzi az embert. A télben csak a nagyon hideg éjszakákat nem bírom. A -25 fok nekem már sok. Egyszer volt egy olyan tél, hogy napközben is -10 fok volt, és olyan sokáig tartott a fagyos évszak, hogy csak április vége felé virágoztak a fák. Télbôl, hóból is megárt a sok. -
Tea*
csendes tag
Hó sehol.....

-
Jégkokó
veterán
Itt olyan 5 óra körül kb fél méteres hópelyhek estek az égből, és le is esett kb 1 másfél centi hav, de azóta nem estt több.Pedig tavaly is volt olyan, hogy egy este alatt 10 centi hav esett , na azok voltak a szép idők.

-
Manitou
veterán
Esik a hóóóó. Csak kár hogy mire leérkezik el is olvad

-
Manitou
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor neked biztos nem szaggat és k##vajó a grafikája is.

-
Thrawn
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vice City-ben hó

-
Manitou
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nálunk meg szarik esni, csak az a nyamvadt eső esett eddig meg egy kis lepkefingnyi hó ami el is olvadt már rég.

[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Itt is esik

Kb. 4cm esett eddíg, -1fok van
Most is intenzíven havazik
Holnap megint lehet csapatni
-
Korcsii
őstag
durva... de valamelyik nap (talán tegap) itt Baján is láttam egy ilyet suiba menet:
(a ''pesti'' úton ahol már 4 sávos rész van) egy furgon próbát feltolatni a járdára éshát csúszott a kereke, és keresztbeált az úton, mellettülk a szélső sávban jött egy terepjáró (azt a sávot foglalta el a furgon), és nem bírt megállni mert csúszott az út, jobba rántotta a kormányt fel a járdára a furgon mögé. szinte csoda hogy senkinek és semminek sem lett Baja
szal jól indult a nap
[Szerkesztve] -
@Töki15
tag
Troy. egy igazi meteorológus!

-
@Töki15
tag
Nem hinném hogy majd lehet érezni Magyarországon a hatását!
Itt gyorsan elolvadt Kecsó és Nagykőrös között de az utak kegyetlen csúsztak! -
e=mc²
őstag
válasz
Triangulum
üzenetére
-
RIV
tag
Helyzetjelentés Szeged környékéről: Egyenlőre ködös idő +1 fokC. Az égből nem esik semmi. Hó már nyomokban is alig van.

-
Certee
senior tag
Miskolcon akkora pelyhekben esik, hogy ilyet még nem láttam! Van amelyik 5cm-es hópihe. Hihetetlen. Reggelre biztos jó lesz a közlekedés

-
bobsys
veterán
nálunk meg éppen, hogy csak szálingózik
ja Pomázon -
Kephamos
addikt
Itt is csak eső esett...

-
Troy.
addikt
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
eső esik.

-
Papa-Georgo
senior tag
Itt is esik a hóóó...izé Piliscsaba
Remélem szép nagy hó lesz, ma is voltam kint kocsival hórallyzni
istenieket lehet csúszkálni, persze csk azért figyelni kell, h olyan helyen csinálja az ember, ahol nem zavar senki, nem sodor veszélybe.
Hajrá hóó essél
PS: remélem karira marad belőle vmi, előző évek tanulsága, vmi olyasmi, h addigra kiesi mafgát, meg elolvad, aztán fekete kari lesz
Remélem most szép fehér lesz! -
Jégkokó
veterán
válasz
Triangulum
üzenetére
Hát igen tényleg jó lenne már megint ha ujjra fehér lenne a karácsony, mert ugy a szép szerintem.De erre már évek óta nem volt példa sajnos
-
Triangulum
tag
Kinéztem az ablakon, és NEM esik semmi! Karácsonyra két méteres havat akarok!!!

Olyan jó nézni a kocsikat lassan cammogni. Minden nyugodt.
(Mármint akkor amikor 2 méteres hó van)
[Szerkesztve] -
Bikerman
aktív tag
Budapest IV. ker: Esik, pontosabban: ZUHOG!!!
-
szijartg
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
fehérvár semmi
-
burgatshow
veterán
Itten Gödöllőn ez van
:
nem esik: |-------------------------------------------------------------------|--| szakad| -
nRu3
addikt
mostmár ahogy esik úgy olvad is egyböl.
-
pojakcs
senior tag
Itt is eseget tegnap este óta változó intenzitással. Úgy 5-10cm körül lehet, szép fehér minden, az utak is néhol.
-
vallas
őstag
zegen is esik, egyre jobban.
ilyenkor optimális egy peugeot 1,6 xs 105 pacis céges kocsi
-
szijartg
őstag
fehérváron is esett kicsi, de nem sokk... meg az utak is csak vizesek.
de asszem éjjel fagyni fog.
de azért ígyis sikerült mejdnem eltaknyolnom
-
ladybug
őstag
ÉK Zala. Esik hajnal óta rendületlenül. Kb 5-10 cm között van. Rögtön fagy is, utak csúszósak, hóátfúvás van.
Aki teheti, ne induljon el hosszabb távra autóval. -
nRu3
addikt
Obudán is esik valmi ganéj de megmarad viszonylag sajnos.
-
Balinov
titán
Helyzetjelentés Győrből.
kb 5-5.30 óta esik,töretlenül 3-4cm idáig.és láttam reggel sószórót!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor már el volt csendesülve a havazás és felszakadozóban volt a felhőzet. 24.-én este már derült volt az ég. Emlékszem, kinéztem az ablakon és a szomszéd háza fölött állt az Orion csillagkép. És másnap reggel a hírek a nagy hidegről szóltak. A hó porrá fagyott. Amikor kimentem tüzifát vágni a kazánba, akkor belemarkoltam és éreztem, fagyszáraz a hó. És olyan hideg volt, hogy az orromban a porc összehúzódott, és ettől fájni kezdett. Cirka -10 fok volt nappal!
A sózás tényleg baromság...

(Bp. Zugló)''

Pedig nem kéne... Ez is kimutatja, hogy évente azért jelentősen nő a hőmérséklet. Most is csak eső, eső, de az is ezerrel >.< Remélem karácsonyra esik jó osk hó!!!

Most is intenzíven havazik
de mostanra el is olvadt egy része . .
MADcat