Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
A szoba jöhető tartályosról több rosszat olvastam, azért vettem tavaly ezt, naivan az gondoltam, hogy mivel több a tinta van benne min HP-ben volt, ezért tovább is tart, hát a nagyon nem. Most rendeltem, utángyártott szíynes patronokat, megnézem mit kezd velük, állítólag ezekkel is kellene nyomtatnia, csak nem olyan stabil a festék.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Nekem xp-5150, de nagyon nem vagyok megelégedve vele, szépen és gyorsan nyomtat, de úgy fogy belőle a tinta, mintha ömlene belőle titokban valahova.
Fekete 664-es tintával töltött utántölthető patront raktam bele, jelezte is hogy nem eredeti, de tudtam nyomtatni még pár napja. A szinesek eredetiek, de minden előjelzés nélkül kifogytak, így ma már nem tudok nyomtatni, ami nonszensz, az viszont érdekes, hogy amikor a fekete fogyott ki, tudtam nyomtatni.
Van a szinesekhez is utántölthető patronom, de mivel sok tinta volt még a gépben, így nem vettem. Most az a gondom, hogy nem tudom, fog-e nyomtatni, ha az utántölthetőket rakom bele, érdemes-e vennem bele drága tintát. -
kigyi_23
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Én a figyelmeztetés után még kinyomtam vele legalább 200 oldalt, de még amikor kiolvastam csak 96%-on állt. Kiütöttem és azóta 80%-on van (nyilván nem engedem ráfrissíteni az epson-nak a FW-t, mert akkor újra elkezdi számolni így viszont 2 hónapja ugyanott van a waste ink számláló

-
-
Sanya
nagyúr
válasz
Nagya21
üzenetére
igen, ingyenes resetelő. Természetesen illik kivenni a használt festéktartályt és a szivacsot kimosni, megszárítani, vagy új tartályt (és szivacsot) venni bele a resetelő árának töredeékéért
Ha a scanner nyíg, akkor lehet elfogyott a olaj a vezetőkről, és szárazon fut a fej. Wd40 segíthet. -
-
PociAti
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott!
-----
Szerintem a nyomtatóval kapcsolatos kérdések több, mint fele teljesen hibás.
A kérdés szinte kizárja a helyes választ.*"... a kék szín eltűnt neki, a tartályból is."
Ebből nehéz lehetett volna kitalálni a "problémát", amiről utólag kiderült, nem is probléma.A nyomtatás - és az informatikához kapcsolódó sok más terület - annyira misztikus a laikusok számára, hogy néha teljesen félrevezető az a kiindulási alap, amit adnak.
* Ez különösen igaz akkor, amikor nincs nyomtatójuk, venni szeretnének egyet, de hiányos ismeretek alapján próbálják megfogalmazni maguknak mire is van szükségük.
-
PociAti
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Ha a nyomtató alatt az asztalon nem áll tócsában a cián festék, akkor bizony elnyomtatta azt.
Még ha állítása szerint a feketéhez nem is használt "kéket", a nyomtató mást mondana, ha meg tudná védeni magát.http://www.printernational.org/rich-black-plain-black.php
Cool black 60C, 0M, 0Y, 100K Black with a bluish tone.Az általa használt programok helytelen beállítása is okozhat ilyet. Munkájából akadóan nem kizárt, hogy CorelDRAW programot használt - és most nem tudom hogyan van - de bő 10 éve, amikor utoljára kellett használnom, akkor sok kellemetlenséget tudott okozni a színterek helytelen beállítása. Sok amatőr teljesen fogalmatlanul állította be a dolgokat, és utólag kellett valahogy helyrehozni a hibát.
Például nem volt mindegy, hogy a színtereknél (working spaces) sRGB, Adobe RGB, stb. van beállítva.
Vagy a színmérési eljárás érzékszervi, relatív vagy abszolút (perceptual, relative colorimetric, absolute colorimetric). -
daneel_hu
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Egyetértek.
Csakhogy Magyarországon azt mondod egy betévedő ügyfélnek, hogy 10-12e + ÁFA egy 1 m2-es fotónyomat, akkor dob egy hátast. Ezt nyugatabbra szépen kifizetik, itthon meg átsunnyog a szomszéd nyomdába ahol kinyomják neki alternatív festékkel 5-6 ezerér.De van aki az 5e-től is rosszul van.
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
-
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia! Köszönöm a reagálást. Sajnos megint azt csinálja a nyomtató amit pár éve, kiírja hogy elakadt egy papír a nyomtatóban. Kib@szottul rühellem ezt a nyomtatót, ilyen miatt már volt szervizben. Csináltam több fejtisztítást, semmi értelme nem volt. 3 színből egyiket se nyomja ki magából, szétszedtem, tisztítottam a fejet, nem jártam nagy sikerrel. Most ismét azt írja mint pár éve, elakadt egy lap a szoftver szerint, és villog minden pirosan. Küldöm szervizbe, nem játszok vele, csak felcsesz. Nem értek hozzá, belátom, de valami elképesztő. Én már ilyen miatt küldtem szervizbe mert begyűrt egy papírt és szépen kiszedtem, de ő azt érzékelte hogy benne van a papír, pedig nem....... Elképesztő hogy mennyire nem vagyok jó véleménnyel az L365-ről.
-
atala
Topikgazda
válasz
Nagya21
üzenetére
Ezt én is meg tudom erősíteni. Amikor utángyártott, vagy tölthető patronokat használtam, mindig a nyomtatóhoz kapott CD-ről telepítettem fel a drivert, és letiltottam a FW frissítést.
Van azért olyan is, hogy jelzi a nyomtató, hogy nem eredeti a patron, de hajlandó tovább nyomtatni. Ilyen volt az 5620-as is. Kiírta, hogy nem eredeti a patron, akarom-e használni. Annyi, hogy utána már nem jelezte a tinta szintet. -
PociAti
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Nem, nem és nem.
Saját lemezével? Van aki még használ olyat? A számítógépeimben több generáció óta nincs már lemezmeghajtó.
A "friss" telepítést nem is értem. Miért kell frissen telepíteni?
Nem telepíti automatiksan a frissítéseket, nekem kellene kézzel rávenni arra. A szoftverfrissítések amúgy elég jól szoktak lenni, azokat lefrissíteném ha lenne, de Linuxra nem sűrűn adnak ki.
Viszont a firmware frissítés az kerülendő, de ez elég nyilvánvaló.
-
Jarod1
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Na ez remek
ugye mondtam,
profik[nyomtatlak]
tesztlepot mellékelnek hogy lásd milyen az eredmény. -
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
Igen, így is tettem. Leírtam az Epsonnak, hogy mi a bajom, azt mondták szerviz. Nekik is külön leírtam, hogy ha még jobban ránagyítok, eltűnik a csík, de attól a kép még ferde marad, és több tintát is használ el fölöslegesen. Az L800-on nem volt ilyen gond, szerintem az L805-öm hibázik.
Remélem megtalálják az okát, és könnyen javítható.Nozi
-
bzoz
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Hello.
Köszi. És mi a helyzet ha nem fényképet hanem pl egy mesefigurát szeretnék egy sima irodai papírra nyomtatni? Ilyenkor a beállításoknál nem is tudom ezt a papírformát választani, csakis a fotopapírt.
Az EasyPhoto Printtel kicsit jobb a helyzet egyébként, de az elvárttól még messze.
Köszi
-
yimm
aktív tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Üdv.
Nekem is sikerült vennem a fotó papírból.
Az utolsó csomagot sikerült megvennem.
Viszont nekem nem akar a nyomtatóm nyomtatni rá.
Egy Epson L120-as nyomtatóm van. Létezik hogy nem jó bele a papír?
Kerestem a beállításokban valami lehetőséget, de nem találtam semmit.
Olyan mintha vastag lenne a papír és nem tudja behúzni a görgő.
Ha egy kicsit rásegítek kézzel , akkor behúzza , de ki is köpi üresen, és nyomtat a következű üres papírra ami normál fénymásoló papír.
Van rá valami megoldás , vagy nem eröltesem? -
Bazsesz
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Nem tudom, hogy hogy csinálod, de nekem a ColorWayt egyik se húzza be az ilyen jellegű nyomtatásra szánt 3 közül. Nyekeregnek, nyikorognak, de az istennek se akarja behúzni. Addig behúzta szépen, amíg nem volt a hátuljára felnyomtatva a ColorWay felirat, de ott valószínűleg mást is változtattak, vagy nem tudom. Vagy utál mind a három, ami normál nyomtatásra van használva.
(#7055) Jarod1: nagyon felhasználás függő. Céges L355 olyan ~1500-2000 oldalt visz egy töltéssel, kb. 1,5 havonta töltögettem. Abab volt vegyesen: fotónyomtatás (10×15, 13×18, A4), normál színes nyomtatás, névjegykártya nyomtatás (magas minőség). Itthoni L365-ben 1800 oldal van, de a második sor fele elfogyott (volt egy jó adag kétoldalas névjegykártya nyomtatás színesben, magas minőségben, 100% lefedettségben, na az kb. 200 ív alatt elkoptatott egy sort). Kizárólag 10×15-ös fotónyomtatásra használt L310-zel 1200-1400 kép/sor. Van ügyfelem, aki szórólapozásra használja, ő olyan 5000 oldalt nyomtat ki vele (azaz kb. 10e szórólapot A5 méretben, normál minőségben).
Egyébként Epson úgy írja, hogy 2 évre elegendő tinta normál háztartási felhasználással. Sajnos ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudom, mert nincs a közelemben olyan Epsonos, aki normál háztartási felhasználásra venne ITS nyomtatót, de Nagya21 szerint lehetséges.
Tintát röhögve veszel 2000 forint alatt kisker áron eredetit (utángyártott pár száz forinttal olcsóbb csak), például az X-re végződő számítástechnikai webáruházban 1694 forint darabja.
Üdv: Bazsesz
-
-
Xbean
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Közben én is megtaláltam, teszteltem is, sajnos nem szünteti meg a jelenséget. Csináltam egy olyat is, hogy a nyomtatási minőséget is maxra raktam, percekig nyomtatott egy képet, de így is "hibás" lett. Sőt talán még egy picit jobban láthatóak a csíkok. Tanácstalan lettem.
-
Pandus1111
újonc
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia,
próbáltam a nyomtatót sima másolópapírral, -azzal ment, majd 120 gr-os, és 150 gr-os papírral,- ezeket szépen nyomtatta.
Amihez vettem, az a 220 gr-os papír,- ezt nem tudja behúzni,- erőlködik, s ha sikerül nagy nehezen behúznia, kidobja úgy, hogy semmit nem nyomtat rá.
Egyedi hibája lehet?
Te hány gr-os papírral használod?
Küldjem szervizbe? Az Epson csak magyarázza, hogy csak az általuk forgalmazott papírt használjam.
Ok, de akkor gyártson olyant, amilyen nekem kell.
Mi lehet a megoldás? Köszönöm a választ!
-
king1215
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Ma vettem az ink4.hu-nál egy ECO festékpatront,feketét és evvel működött.Köszönöm a tippet.
Viszont a WP-4525-el nem boldogulok sehogy sem. Továbbra sem megy,csak behúzza a papírt,sípol ötöt kétszer egymás után és nem megy tovább. Valahol fentebb be is linkeltem egy youtube filmet ahol meg is mutatja egy csaj hogy mi a baj. Nekem is ugyan ez a gondom...
Valaki? -
Rivaul
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszönöm. Igen ezt már tudom. Mindet cseréltem is. Sokat vacakolt, valószínűleg a beszáradás miatt. Aztán egy jó adag fontos papírt szépen kinyomtatott így örültem hogy rendben van. Pár óra múlva viszont amikor megint bekapcsoltam már egyáltalán nem nyomtatott szépen, csak csíkozva... Szétkaptam s megtisztítottam. (lapost, pc-t stb-t javítok általában) +Francia a kocsim amit én szerelek szóval skill az van bőven
Csak az a baj hogy miután összeraktam a fekete patronnál már észrevette hogy nem eredeti így most nem nyomtat semmit sem
Rendeltem egy resettert, tudom nem drága a csomag új patron de ezeket sem akarom kidobni, főleg amíg nem tudom mennyire sikerült megtisztítani. -
atala
Topikgazda
válasz
Nagya21
üzenetére
őőőőőőő bocs, ez nem durabrite tinta!

Nem keverheted a dye tintát a durabrite tintával, több okból sem.
Az egyik, hogy nem fog elkeveredni a pigmentes tinta a dye tintával. De ha még új tölthető patront veszel, és abba töltöd bele, és valahogyan át is tudod mosni vele a fejet, akkor sem lesz színhelyes a nyomtatás. Teljesen más színeket kevernek a pigmentes tinták, és mint a dye tinták. Esetleg ha készíttetsz hozzá egy icc profilt, akkor van esély rá, hogy működhet. De azt nem tudni, hogy a pigmentes tintára tervezett nyomtatók hogy fognak viselkedni a dye tintákkal. -
RunTimeError
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Alul lyukas, felül szabadon van. Nem tömíti el semmi. Próbáltam már mindenhogy cserélni, de sehogy se jó. Azóta elkezdett nyomtatni, de rettenet csíkosan. Most pedig csináltam 2 fejtisztítást egymás után, és ezután meg azt mondja üres a patron és cseréljem ki. Pedig a patron majdhogynem tele van, ha kiveszem és meglötyögtettem is lehet hallani. Kezd az idegeimre menni... Feleslegesen nem veszek bele új patront..
-
Pizzu
aktív tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Találtam ilyet
ez kb 3e házhozszállítva míg a link amit küldtél 5,5ede köszi mert segítség volt
ezt se lehet lenullázni avagy kiüríteni és utána tölteni?Amire most derült fény az a DX7400nál a szivacsot tuti kell cserélnem már csak tapintva is gáz
Valami szerviz manuál van hozzá?
hol kapok szivacsot hozzá?Valakinek szüksége lenne DuraBrite tintára?
1700/deci+üvegha összejönne 1l minden színből akkor mindenki jól járhat

-
kontár2
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
Most gondolkozzunk egy lépéssel előre!
Bizonyos használat után az eddigiekhez relatív drága nyomtató fog leállni a tervezett elavulás miatt,tartályában a relatív olcsó festékkel.Amit semmi más nyomtatóba nem lehet majd áttenni,elhasználni,legfeljebb szipákolással.Arra külön vigyázni fognak,mert ugye a megszokott profittól rendkívül kellemetlen elesni!
A drágábban beszerzett nyomtatókat nem fogják az emberek olyan könnyedén kidobni,ezzel a szervíz is nyugodtan kaszálhat pl. a számlálók nullázásával.
Továbbra is jól ki van ez találva,hiszen okos emberek rengeteg pénzt ölnek a fejlesztésbe és a marketingbe,ami busásan megtérül a felhasználók zsebéből.
Én továbbra sem hullajtok könnyeket értük... -
Aller79
csendes tag
-
kontár2
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi-köszi a választ,még kicsit kísérletezek vele,mert egyszerűen nem értem a fejemmel,mi történhetett!
Azt hiszem rendelek hozzá 1sor u.gy.patront,hátha beválik.A többi nyomiba jó az olcsó tinta is,úgyis nagy része a fejtisztításokkal fogy el a ritka használat miatt.
Hali.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- ASUS ROG Zephyrus G14 - 14" WUXGA 144Hz - Ryzen 9 6900HS - 16GB - 1TB - Win11 - RX 6800S 8GB - HUN
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Sok?

akkor megyek a fotós boltba mert patronra nincs pénzem perpillanat de így élvezet lesz egy f@szom igazolvány képet beszkenneltetni 2-300 forintot kiadni
így jártam
köszönöm mégegyszer
Csak az a baj hogy miután összeraktam a fekete patronnál már észrevette hogy nem eredeti így most nem nyomtat semmit sem
.
atala