Új hozzászólás Aktív témák

• Meglivorn

aktív tag

Lenne egy láma kérdésem, elnézést ha már felmerült.
    Régi alkatrészekből összeraktam egy htpc-t, win+xbmcvel (tudom, live, de ezt mér megszoktam ismerem stb.). Minden nagyon szép és jó. Viszont, mivel jelenleg még csak egy CRT TVn van, svideón használom (csak a TV van a kártyára kötve, az egyetlen kijelző). A videokártya egy 8400GS, teljesen jó, passzív, bírja akár a fullHDt is DXVA-val.

Ami a gondom: a lejátszáskor picit rángat a kép. Nincs eldobált frame, nem lejátszás lag, egyszerűen nem sima a mozgás (pl. amikor a kamera végigsöpör egy lakásban, mintha a kamera nem egyenletesen haladna).

Ugyanezt tapasztaltam akkor is, amikor az asztali gépet kötöttem svideon át a TVre, de akkor arra gondoltam, hogy a 2 monitor miatt esetleg a video overlay vagy hasonló hülyéskedik, és nem foglalkoztam vele, nem használtam sokat úgysem. Akkor is, az svideon át rángatott, ha visszahúztam a primary (lcd) képernyőre, tükörsima volt a lejátszás.

Szóval, ez valami szokásos svideo gond, és ez van, várjam meg amíg meglesz a HD TVm és örüljek neki a HDMIn, vagy létezik valami megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés