Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kobak77

aktív tag

Üdv Mindenkinek!

Régóta olvasom a fórumot, de most jutottam el odáig, hogy kérdésem lenne...

A HTPC projekt egy új lakással lesz egybekötve, azaz egyenlőre időm, mint a tenger, előreláthatólag jövő júniusra kellene a gépnek összeállnia. A nagyja meg is van, de a ház, illetve a tuner témában nemigen jutok előbbre.

A ház egyszerű: tudom/látom, mit szeretnék, meg látom az árcédulát, aztán lövöm ki sorra a jelölteket :).

Tuner:
    - legyen képes hw-esen kódolni, dekódolni mpg2-t
    - nem árt, ha kompatibilis a soundgraph progijával (meg esetleg a win. media centerrel)
    - földi analóg és digitális műsorszórás vételére legyen alkalmas...

A DVB-T kivételével a Hauppauge tunerek felelnének meg, a DVB-T-t is figyelembe véve esetleg az Ati még meg se jelent Theater 650-es chipjére épülő kártyák jöhetnének szóba.

Ugyanakkor amikről itt és más fórumokban kiokosodtam:
    - kép és hang képes az elcsúszásra, ha nem egy kártya végzi a kép és a hang kódolását (asszem a Hauppauge-k is ilyenek, mint gyakorlatilag az atin kívül minden)
    - az ati hardvere (egyenlőre ugye csak az 550-es chipről van szó) nagyon jó, de a szoftveres körítést elég rendesen elcseszték...

Szóval a kérdés: ki mit használ, és miért azt? Ill. a fenti feltételekkel mit tudnátok ajánlani?

Üdv, és köszi: Kobak

szerk.: használ-e vki 2 (vagy több) tunert 1 gépben, és hogy néz ki ezek kezelése? Kell-e vhogy választani, hogy melyiket akarod vezérelni, vagy vmilyen szinten automatikusan megy a dolog?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák