- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cizoe
őstag
Üdv mindenkinek!
A mai napon elkezdtem a saját kis HTPC (egyelőre ez a teljesítményszint a cél, több nem) projektemet. Most még csak a tervezési fázisban vagyok, de már sok dolog rendelkezésemre áll.
Ami van:
GA-8SIML lap (s478, integrált sis650)
Pentium 4 (northwood) 2500MHz
40Gb Seagate HDD
2GB Kingmax DDRAmin változtatni kéne:
Ugye az a sis gány felejtős, így vagy lapcsere (ugye ez jelen esetben cpu cserével is jár), vagy diszkrét vga (agp) beszerzése. A CPU önmagában ugye nem elég a full hd tartalmakhoz, viszont egy jó kis vga-val már megbírkózna nagy részükkel. Szóval egy AGP-s radeont tervezek, pl egy HD3450-et. Amennyiben nem diszkrét vga megoldást választanám, egy olcsó mATX 780g, vagy 785g lap lenne a megoldás. Ehhez persze új CPU, valami AMD Athlon II X2 vagy használt alacsony TDP-jű Brisbane X2.
A HDD ok, Ethernet kapcsolat ok, USB oké, a hang ami még bajos. Ugyebár ha nem lesz lapcsere, az integrált retek áll rendelkezésre. Ami tapasztalatom szerint ezen a lapon szinte használhatatlan. Szóval akkor a diszkrét VGA mellé még egy hangkártya is kell.. Ismét egy indok a lapcserére.
Külső. Hát igen, ez az egyik legjobb rész. Eddig két lehetséges irányt találtam ki. Egyik egy videomagnó, erősítő, cd lejátszó vagy fm tuner házra alapozott vonal. Ehhez szükségeltetik az alany, valamint megszabottak a méretek, nagyon ki kell találni hogy mit hová.
A másik lehetőség egy faszerkezetes ház. Ehhez rendelkezésemre áll rengeteg MDF lap, akármilyen méretre formára vághatom, ez nem jelent korlátot. A festés utána fekete egyértelműen, melyet szintén el tudok végezni házilag. Ez az irány annyival szabadabb mint a tuneres-videós, hogy megtervezés után én alakítom ki a méreteket, sokkal jobb kialakításra ad lehetőséget, nem kell annyi kompromisszumot kötni.Egyelőre ennyi, szóval kezd érlelődni a dolog, várom a véleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- PlayStation 5
- Formula-1
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Gaming notebook topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- SAMSUNG (QE75QN90FAT) 190CM 4K NEO QLED SMART 165HZ 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE65S90C 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE77S95DAT) 195CM 4K 144HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90BAT) 165CM NEO Q-LED SMART! AKCIÓ!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest