Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BIGi75

senior tag

válasz spiky03 #59006 üzenetére

Szoftveres témákban sztem nagyjából otthon van, ritkán szokott hülyeségeket írni. Korlátozott angol tudással és hozzáértés hiányában a Madvr rengeteg beállítása ijesztően hathat, ezért is tanácsoltam a CGPT-t. Én sem vagyok nagy mágusa, ha valamiben bizonytalan vagyok rákérdezek, és ha továbbra is; akkor még utána nézek egyéb fórumokon, de ez a legegyszerűbb azonnali segítség sztem.
    A javaslatokról annyit, hogy ki kell próbálnod. Lehet 1-1 beállítás hatását észre sem veszed, de mégis fogja géped. Le kell tesztelni, ezekkel nincs veszteni valód, ha nem tetszik, vagy sok a hardvernek visszaállítod kevésbé erőforrásigényes beállításra. Azt már látod miket javasolt állítani a CGPT, nem is kell mást piszkálgatnod, ha nincs extra igényed. A nit beállítással viszont nem értek egyet, mást tapasztaltam. Azt írta, emeld 125 nitről a target nit értéket 150-200ra ha fényesebb képet akarsz. Ez sztem pont fordítva van. Alacsonyabb target nit beállítás esetén a video render a HDR fényinformáció nagyobb részét a középtónusba nyomja, ezért világosabbnak hat a teljes kép. Viszont túl alacsonyan már a világos részlet clippingel és elveszik. Próbáld ki az MPCVR-nél, ott azonnal módosítja a video képét, ha mozgatod a nit csúszkát. Nekem kicsivel a valós alatti nit érték jön be.

Új hozzászólás Aktív témák