- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Kéne szaktanácsadás nekem is.
Erősen gondolkodom egy is gép összerakásán.
Elsődleges szempontok: Kicsi méret, Halk gép, mindezek ellenére maximális bővíthetőség ... ja és persze a külcsin.
Első lépésben integrált VGA-val lenne a kicsike, amit késöbb bővítenék, aktuális középategória alja (ólcsó) kártyára, mint amilyen most a GF7600GS vagy az X1600Pro.
Természetesen passzív hűtésűre, mint a GigaByte Silent Pipe II sorozata ...
(HDTV/HDMI csati nem lenne hátrány, ha nem is hasznlom ki, azért sokat számíthat késöbb eladás esetén.)
Szóval jelenleg valami ATI Xpress vagy NForce 6100/6150 integrált lapra gondoltam, bár hűtés miatt az ATI esélyesebb. (Meg valószínüleg AMD vonal, de ez már nem biztos, majd meglátjuk az árakat ősszel.)
A bővíthetőség/hűtés miatt kiestek a MiniITX és Barebon gépek, meg nem utolsó sorban az áru miatt is. A MiniATX és MicroATX házak meg túl nagyok nekem. Ez okból kinéztem pár pofás Slim házat.
[link]
Ezek nem drágák, és a fekete - ezüst változatok elég pofásak is, nem mellékesen teljes kártyákat is be lehet pakolni. A hátulütőjük a mATX tápok (elég ritkán kapni nagyobbakat), meg a 2x60mm-es hűtés.
Kéne pár tanács, meg infó ...
1. Mennyire gázos a függöleges beépítés optikai meghajtónál, pláne ha rendesen lesz használva (DVD, játé, stb.) ... mennyire gázos esetleg író esetén? (Ha már 8 rugó egy DVD író, ugye.)
2. Mivel lehet a rezonanciát nem túl drágán csökenteni? Láttam Revoltec lapokat tápegység és házhűtő alá, valami hasonló egyébb megoldás??? (Műanyag vagy szövet?)
3. Mivel lehet ólcsón a HDD és ne adj isten az optikai meghajtó rezonanciáját csökkenteni?
4. Elég lenne e hűtésnek két nagyon halk 60-as házhűtő passzív VGA-t feltételezve?
5. Hol kapni és milyen márkából érdemes venni mATX tápokat? (300, 350, 380W?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest