Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Komplikato

veterán

Kéne szaktanácsadás nekem is.
    Erősen gondolkodom egy is gép összerakásán.
    Elsődleges szempontok: Kicsi méret, Halk gép, mindezek ellenére maximális bővíthetőség ... ja és persze a külcsin.
    Első lépésben integrált VGA-val lenne a kicsike, amit késöbb bővítenék, aktuális középategória alja (ólcsó) kártyára, mint amilyen most a GF7600GS vagy az X1600Pro.
    Természetesen passzív hűtésűre, mint a GigaByte Silent Pipe II sorozata ...
    (HDTV/HDMI csati nem lenne hátrány, ha nem is hasznlom ki, azért sokat számíthat késöbb eladás esetén.)

Szóval jelenleg valami ATI Xpress vagy NForce 6100/6150 integrált lapra gondoltam, bár hűtés miatt az ATI esélyesebb. (Meg valószínüleg AMD vonal, de ez már nem biztos, majd meglátjuk az árakat ősszel.)

A bővíthetőség/hűtés miatt kiestek a MiniITX és Barebon gépek, meg nem utolsó sorban az áru miatt is. A MiniATX és MicroATX házak meg túl nagyok nekem. Ez okból kinéztem pár pofás Slim házat.
    [link]
    Ezek nem drágák, és a fekete - ezüst változatok elég pofásak is, nem mellékesen teljes kártyákat is be lehet pakolni. A hátulütőjük a mATX tápok (elég ritkán kapni nagyobbakat), meg a 2x60mm-es hűtés.
    Kéne pár tanács, meg infó ...

1. Mennyire gázos a függöleges beépítés optikai meghajtónál, pláne ha rendesen lesz használva (DVD, játé, stb.) ... mennyire gázos esetleg író esetén? (Ha már 8 rugó egy DVD író, ugye.)
    2. Mivel lehet a rezonanciát nem túl drágán csökenteni? Láttam Revoltec lapokat tápegység és házhűtő alá, valami hasonló egyébb megoldás??? (Műanyag vagy szövet?)
    3. Mivel lehet ólcsón a HDD és ne adj isten az optikai meghajtó rezonanciáját csökkenteni?
    4. Elég lenne e hűtésnek két nagyon halk 60-as házhűtő passzív VGA-t feltételezve?
    5. Hol kapni és milyen márkából érdemes venni mATX tápokat? (300, 350, 380W?)

Új hozzászólás Aktív témák