Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• durkonorbi

tag

Sziaztok! **ez is kicsit hosszú lett, de beteszem ide, mert mégi idevág ... :) **

Én is összeraktam egy HTPC-t, már jó ideje tervben volt, és nézelődtem, beletelt egy kis időbe, mire összeszedtem mindent hozzá, mert nem akartam feleslegesen költeni, inkább nyitott szemmel jártam,és kivártam ... :) Nálam fontos volt, hogy a csendesség mellett - ez véülis egy bizonyos szintig technika, és találékonság kérdése :) - keveset is egyen, de minőségi legyen a kép és a hang is!!!!

Igy a következőket építettem be:

Ház:

Ez volt ugye az egyik alapdolog, amire figyelni kell! :) Én találtam a vaterán 3000 körül egy vadi uj, fekete, fekvő IBM intellistation Pro házat beépített táppal, micro atx-es lapot fogad, igazán jó IBM minőség,minden moduláris benne ... elől egy 5.25-ös hely, alatta rejtve egy 3.25-ös winyónak, meg belül takarásben egy 3.25-ös hely (ezt ki is vettem,nem kell bele) ... sajnos a csatik (usb hang firewire kapcsolól stb) mind speciálisak voltak,de ez egy barkácskedelő ember kedvét nem szegi! :) Szóval igy lett ház é táp ...

Processzor:

Na igen ez kulcsfontosságú ... legyen kellően erős, és keveset egyen de inkább utóbbi :) ... ja és ne legyen drága .... notiproci lenne a legjobb, de ugye ahhoz spec lap kellene... vagy mégsem!!! Tudniillik vannak olyan s754-es lapok, amik pciE-es "modern" lapok, és kezelik a s754-es mobil procikat, ugymint a Turionokat és mobil athlonokat, sempronokat is.... Találtam is két jó lehetőséget, az egyik a Turionok közül a két széria (az egyik 25, a másik 35 wattot eszik maximálisan .... előbbi drága nagyon, utóbbi egész jó árban van,már 15 körül beszerezhető ... ) a máik viszont egy 3000+-os LV mobile sempron volt, max. 25W-os fogyasztással, és a lényeg, megkaptam 6000-ért! Kiindulásnak jó, gondoltam,ha gyenge, max. lecserélem majd egy 35Wos turionra ... De eddig jó ... :) Legnagyobb terhelésként timeshift, vagy a felvétel esetében max. órajelen megy 70-80% -al.... természetesen alapjáraton csak 1000-en megy ... CNQ helyett én a CrystalCPUID-t használom ... jobb! :)

Alaplap, RAM:

Proci révén adott volt, és PH!-n találtam is egyet használtan 6-ért (gigabyte ) ga-k8n51gmf ... a formfactor ok, bár van integrált grafika, azt nem használom, erre majd kitérek még!
    Audio átlag minőség, ezért egy félmagas sb audigy se 7.1 kerül bele, holnapután jön meg, ennyi híjja van ... :) sokat jelent ... egy bajom van vele, DDR ramos (1 GB), de sebaj,ez most igy alakult! :) DDR2 jobb lett volna,és olcsóbb is ... :)

Grafika:

Következő kulcsfontosságú dolog! Én a sapphire HD3450 mellett döntöttem, és nem bántam meg! Mivel uj cucc, használtan még drágább,mint ujonnan! :) De boltban találtam félmagas, egyslotos passzív karit 7500-ért! Ennél nem kell jobb! :) Nézzetek utána, a lényeg, nagyon alacsony fogyasztás amit automatikusan még le is szabályoz a terhelés függvényében is..... nagyon okos funkció! A GPU "segít" filmnézéssnél, nem terheli a procit... a legjobb HTPC-be... éééééés: még a játékokat is viszi, hiszen nálam képcsöves TV-re van kikötve (persze full HD-t, ill. hdmi-t is tud, de arra most nincs szükségem) így 1027*768 melett közepes grafikával lehet nyomni, a TV elvégzi az élsímítást! :)
    (HD mozit majd kipróbálom a napokban, viszi-e .... :) )

Háttértár:

Volt egy csendes 160-as samu winyóm, az került bele, plussz egy DVD író ... itt semmi extra nem kell.... gondolkodtam a notiwinyóban, de ez volt itthon, ujat nem akartam venni ... :)

Szóval a gép összeállt .... hűtést illetően: táp ventija kicserél egy Zalman ZM-F1-re, előtétellenállással ...bár nem olyan halk mint sok más venti, de fúj ... igy mivel ez az egyetlen venti ami szellőztet a házban, sebaj ... nem is hangos, csak odahajolva hallható ... procin egy eredetileg passzív aluborda s370-re, felette egy 5,5V-os 8cm-e halk venti ... chipsetre egy Zalman magastüskés borda került ... a gépbe van még egy WinFast TV2000 XP Expert tunerkari is(azért ez mert ezzel a távirányítóról lehet mindent irányítani szépen,sőt ki/be kapcsolni a gépet stb ... ) nagyon jó minőséggel!!! A gép Wifi B/G-n kapcsolódik a routeren kersztül a hálóra ... beviteli eszköz továbbá egy Technika Wireless bill +egér ... milliónyi multimédiás gomb, szuperül mennek, és a mi a lényeg, hgy nem csak 1-2 méter hatótáv ... az egész nappaliban megy .... sokat keresgéltem, de olyat ami tud ekkora távot, csak 15-18 felett láttam .. nos ez 6500 volt ... :) ujonnan.... jó vásár volt! :)
    Igaz egy-kettőt visszavittem, mert nem jó volt, mire beleboltlottam ebbe ... :) Respect a segítkész boltosoknak!
    Igy állt össze a gép ... nagyon csendes, kellően erős, modern videovezérlővel, szép, letisztult házba... csak a pici, halvány zöld led jelzi ha megy ... :)

Remélem ezzel a kis leírással tudtam valakinek adni esetleg ötletet, ha vacillál .... :DD

Új hozzászólás Aktív témák