Hirdetés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Engedd meg, hogy kijavítsalak.
Nekem vannak/voltak AMD-s lapjaim, ahol nem ment az USB-s billes ébresztés sem. Nyilván ott nem megy ki az 5V.
Összemosol két dolgot.
1. Van-e 5V az USB kimeneten az USB-re dugott kütyü meghajtásához
2. Képes-e bekapcsolni az alaplap, ha az USB-re kötött egér vagy billentyűzet valamt küld.Ahogy említettem nekem mindkét AMD-s alaplapom kiadja az 5V-ot az USB csatlakozókon, de egyiket sem lehet USB-ről bekapcsolni normál billentyűzettel vagy egérrel.
Azt külön kihangsúlyoznám, hogy a PC kikapcsolt (S5) állapotáról van szó, és nem az alvó vagy standby (S3)-ról. Utóbbi esetben ugyanis simán megy az USB-ről történő ébresztés.Asrock-on van külön ilyen tüske, amin kimegy az 5V mindig:
Ennek a tüskesornak nem (csak) az a lényege, hogy rajta van az 5V.
Ha megnézed a középső két szál nem USB adatvezeték hanem az infra adatátvitelt szolgál. Nem az USB vezérlőre megy, hanem egy infra dekóder IC-re.
Ha erre a tüskesorra dugod a csatlakozót az előlapi USB port már nem USB. Oda csakis és kizárólag az infra vevő modul dugható. Legalábbis más nem fog működni.
Ezzel nem azért lehet éleszteni a gépet kikapcsolt állásból mert ott az 5V (persze az is kell), hanem azért mert az infra dekóder működik, és a kimenete képes az alaplap bekapcsolására.Mivel az is változó, hogy egy alaplap ad-e 5V-ot az USB portjain, illetve az is, hogy bekapcsolható-e az USB porton (én még ilyet nem láttam), nem véletlen az imon megoldása, ahol az 5V-ot közvetlenül a tápcsatlakozóról veszik, a bekapcsolást pedig a bekapcsoló nyomógomb rövidrezárásával végzik. Ez a tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- Hibátlan iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3290
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest