- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: tpm.msc
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Én csak a tényeket közöltem, amint láthatod, és nem keltem a bmf védelmére, amúgyis utáltam, rühelltem. Egyébként most programtervező infón vagyok, és itt eddig egyetlen egy prog órám van, az is assembly, de legalább szeretem. Másik szakmai tárgy még a bevinfó.., és ezzel ki is merítettük az infó tárgyakat az első félévre. off off
-
karyo
senior tag
Ez így ebben a formában nem igaz. Én BMF-NIK-et végeztem.
Az első 3 félévben semmi HASZNOSAT nem tanultam, legalábbis abból az aspektusból visszanézve, hogy 3 éve végeztem, azóta dolgozom, és a tárgyak 85%-a teljesen haszontalan, a mindennapokban nem fogod használni. Prog tanítás: nagyon gyenge, ha magadtól nem állsz neki foglalkozni vele, csak kinevetteted magad egy inetrjún azzal a tudással, amit ott kapsz. Ha papír kell, akkor menj fősulira, ha sok pénzt akarsz keresni, mihamarabb specializálódj egy területre és nyomulj be egy céghez aki a témával foglalkozik. Csak így megy. -
Lortech
addikt
Tavaly, esti tagozat, 1. félév, infó tárgyak: 1, Adatstruktúrák, algoritmusok, objektumok, ea : ez tűrhető volt, talán még szinvonalasnak is mondanám; 2. bev. infó, gyak: gagyiság (excel, word, html, mittom); 3. Imperatív, objektum orientált programozás, gyak - semmi köze nem volt az oop-hez, delphi console application.. tehát gyak. 1 az 1-ben pascal. - elég fos volt az oktatás, tanár.
2. félév: 1. Informatika elméleti alapjai, ea - ez jó volt, bár sok újat nem mondott; 2. Programozási paradigmák és technikiák, ea - prog elmélet, konkrét nyelvekre levetítve, java, c++, c#, delphi, oop, progtechnikák, ez rendben volt; 3. Vizuális, eseményvezérelt programozás, gyak - delphi, immáron rendes windowsos alkalmazások, elment.
Azért írtam le, hogy ne az maradjon meg az emberekben, hogy semmit se tanulnak ott az emberek, mert ez azért mégsem állja meg a helyét, mindenki eldöntheti maga, hogy ez szerinte kevés vagy sem.
///a 3. félévről nem tudok nyilatkozni, mert sulit váltottam, de ilyenek voltak elvileg, hogy Számítógép hálózatok, I. Haladó algoritmusok, Haladó programozás, Digittechnika///[Szerkesztve]
-
dantes
tag
Jójó igazad van. Ideges voltam.
Az nem is lenne baj, hogy nehéz. Az a baj hogy pl 4 év analízissel nehezítik meg.
Amikor én kezdtem, akkor aszem 1 félév bevprog volt, 2 félév prog módszertan. Ami a bevprogos módszerekkel sokkal bonyolultabb algoritmusok (tömörítés, mintaillesztés) formális bizonyítása volt.
Na mindegy végső konklúzió: A szak nehéz: nem baj. A szak túl elméleti: ez baj. Ugyanis nem a leendő jó szakemberek maradnak bent (és nem megfelő képzést kapnak), hanem akik képesek/hajlandók ezt az elképesztően sok fölösleges dolgot megtanulni. A két halamaz nem diszjunkt, de nem is ugyanaz. -
dantes
tag
Egyszerűen nem emlékeztem, hogy írja a nevét.
Arről nem nyitok vitát, hogy kit miért kell/kellene tisztelni. (Egy tanárt mondjuk azért lehetne, mert ért valamihez, ami hasznos, és továbbadja ezt a tudást. Tisztelem ezért mondjuk Porkoláb Zoltánt. Fóthi esetében valami teljesen másról van szó.)
Még egyszer utoljára: A tárgyal nem az a baj, hogy alapalgoritmusokkal foglalkozik. Nem is az hogy absztrakt. Hanem az, hogy bebizonyítja hogy a lináris keresés miért is oldja meg az adott feladatot! Aztán amikor én kezdtem, ezt nyomták tovább a tömörítésre, meg mit tudom én milyen marhaságokra, amiket most már talán algoritmusokból adnak le - kicsit tanulva a hibákból - formális bizonyítás nélkük. Ha valaki védeni akarja a tárgyat, akkor ezt magyarázza meg, hogy miért is jó!
A tárgynak esetleg lenne értelme doktori iskolán, DE nem első egy két félévben!
Ez egy olyan szakma, ahol lehetne tanítani értelmes dolgokat is. Azzal is lehetne szűrni. De a bevproggal, meg az analízissel nem a megfelelő embereket szűrik ki. Így a fentebb említett emberek maradnak benn. Ha jól emlékszem az IIER-nek van ajánlása az informatikus képzésre, ott 2 félév analízist írnak. Az ELTE-n 4 év van.
De persze, aki akarja higgye el, hogy ez a képzés jó! Mert hiszen Fóthi, meg Simon is megmondta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged