- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
Új hozzászólás Aktív témák
-
dantes
tag
Jójó igazad van. Ideges voltam.
Az nem is lenne baj, hogy nehéz. Az a baj hogy pl 4 év analízissel nehezítik meg.
Amikor én kezdtem, akkor aszem 1 félév bevprog volt, 2 félév prog módszertan. Ami a bevprogos módszerekkel sokkal bonyolultabb algoritmusok (tömörítés, mintaillesztés) formális bizonyítása volt.
Na mindegy végső konklúzió: A szak nehéz: nem baj. A szak túl elméleti: ez baj. Ugyanis nem a leendő jó szakemberek maradnak bent (és nem megfelő képzést kapnak), hanem akik képesek/hajlandók ezt az elképesztően sok fölösleges dolgot megtanulni. A két halamaz nem diszjunkt, de nem is ugyanaz. -
dantes
tag
Egyszerűen nem emlékeztem, hogy írja a nevét.
Arről nem nyitok vitát, hogy kit miért kell/kellene tisztelni. (Egy tanárt mondjuk azért lehetne, mert ért valamihez, ami hasznos, és továbbadja ezt a tudást. Tisztelem ezért mondjuk Porkoláb Zoltánt. Fóthi esetében valami teljesen másról van szó.)
Még egyszer utoljára: A tárgyal nem az a baj, hogy alapalgoritmusokkal foglalkozik. Nem is az hogy absztrakt. Hanem az, hogy bebizonyítja hogy a lináris keresés miért is oldja meg az adott feladatot! Aztán amikor én kezdtem, ezt nyomták tovább a tömörítésre, meg mit tudom én milyen marhaságokra, amiket most már talán algoritmusokból adnak le - kicsit tanulva a hibákból - formális bizonyítás nélkük. Ha valaki védeni akarja a tárgyat, akkor ezt magyarázza meg, hogy miért is jó!
A tárgynak esetleg lenne értelme doktori iskolán, DE nem első egy két félévben!
Ez egy olyan szakma, ahol lehetne tanítani értelmes dolgokat is. Azzal is lehetne szűrni. De a bevproggal, meg az analízissel nem a megfelelő embereket szűrik ki. Így a fentebb említett emberek maradnak benn. Ha jól emlékszem az IIER-nek van ajánlása az informatikus képzésre, ott 2 félév analízist írnak. Az ELTE-n 4 év van.
De persze, aki akarja higgye el, hogy ez a képzés jó! Mert hiszen Fóthi, meg Simon is megmondta. -
dantes
tag
A fenéket! Aki ezt elvégzi, jó eséllyel fog tesztelni, dokumentációkat írni, titkárnősködni valami informatikai cégnél. (Na jó, van kivétel is, de az nem a progmaton tanult meg programozni.) És a nagy büdös lóf*szt lesz projektvezető! A Fóti tárgya pedig egy istentelen nagy baromság! Olyan elemi dolgokra vezet be egy formális matematikai leírást, amit bármelyik 80-as IQ feletti ember kapásból vág. Semmi használhatót nem tanítanak, és ez a tény, öreg. Minden értékelésben jó helyen van a magyar mérnöki, orvosi képzés, és minden értékelés azt írja, hogy az informatika oktatás egy nagy szar! Ha nekem nem hiszel olvass kicsit utánna ennek!
Egy kérdés: Te mennyi idő alatt fejezted be a progmatot, és most mit melózol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged