- Ivqkzy-: 2. gépem
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
A netbankom nem működik
Küld belépő sms-t, de ha beírom a benne lévő kódot, akkor nem jó neki, aztán mindig pihi van, mert túl sokat próbálkoztam... Soha nem sikerült még beüzemelni, pedig azért regisztráltam már ide-oda, nem kellene nagy dolognak lennie.
+ciki, hogy amíg várakoztunk a bankban, mert bénázott a néni és a másik ügyintéző is jött neki segíteni, mert sms-t akartam kérni, ha mozgás van a számlámon...és ahogy ott beszélgettünk megkérdezte hol, mit tanulok...Most ha bemegyek a bankba, hogy infó szakosként nem tudok egy rohadt kis weboldalra belépni és ha pont hozzá kerülök, akkor totál égés... -
Mawyx
őstag
Még mindig nem vettem meg a jegyet, ma viszont muszáj. Ha a Keletiből indul a vonat, akkor oda kell mennem jegyért vagy pl a Nyugatinál is megvehetem azt a jegyet? A BME-n is láttam máskor plakátot, hogy van jegyárusítás, az lenne az igazi, ha nem kellene a Keletibe elmennem, nem sok kedvem van egy ezrest kiadni azért, hogy elmenjek megvenni a jegyet
-
Mawyx
őstag
Nem vagy elveszett gyerek
Milyen gány idő van
Láttam vkin 25literes hátizsákot, rohadt pici, az a rendes iskolatáska méret, 2 füzet + fél liter üdcsi fér bele és annyi. Nekem fontos a hálózsák (nagy helyet igényel), 2 nadrág, 2pulcsi, zoknik, törölköző (bazinagy hely kell neki) stb. 3napig egy ruhában is kibírná az ember, de ha elázás van, az sose szárad meg. Nyáron 40fokban azért más. 40-45 literes kell kb. Szombaton el tudok menni a Decathlonba meg az Intersportba. Muszájból nem lesz a legjobb döntés megvenni vmit, remélem találok megfelelőt, mert egy 20ast kiadni azért nagyon nagy összeg.
-
Mawyx
őstag
Köszönöm a részletes eligazítást
Éééés még mindig tudok kérdezni
3 napra kb 30literes hátizsák kell? Vagy 40?
Erre gondoltam Quechua Forclaz 30 air hátizsák
De Sherpa, Deuter, North Face, Alpine, Salewa meg ilyen full brutál hátszivacsozású hátizsák érdekel, amire kívül rárögzíthetem a hálózsákot és van ráhúzható esőzsákja. Hatalmas túrazsákom van, de ha megpakolom nem birom felemelni, pici sulis is van, már csak a kettő között kellene ilyen párnapos tatyó, ami nem hullik szét, ha ráköhög egy szúnyog. -
Mawyx
őstag
Csak egy példa volt az időpont. Akkor megcélzom a 7órásat és ha hamarabb végzünk, akkor becserélem a 4órásra, annak van még épeszű menetideje (3óra).
Jönne egy 5kor, de fél 10re ér fel ugyanúgy, sokáig megy, elkószál valamerre.Pécsen egy helyen tudok leszállni? Nincs pl Alsó-Pécs stb?
És ne rugjak be a 30as végéig, mert akkor gond lesz
Nem tűnik bonyolultnak, ehhez nem kell térkép. Egy üveg Baileis után meg úgyse mennék azzal se semmire
-
Mawyx
őstag
Akkor megveszem 2.osztályra. Pécsen laksz?
Terepgyakorlat lesz, de pont sulihéten, így haza kell jönnöm szerdán, mert csüt zh-zok Fülöpnélés ki kell hagynom egy kedvenc órát.
Tök faxa, hogy az utazás az egyéni. Írt a tanár, hogy feltétlenül keressük meg jegyvétel ügyben, hogy egymás körül utazhassunk, de amikor mentem hozzá csak nézett bambán, hogy ő nem tudja hogy leszHát akkor ennyi. Egyénileg leutazunk, ott tali a koleszban (de hogy hogy vergődünk el oda az jó kérdés), aztán gyárlátogatások...
Pont csüt mennek a Samsonite-hozNem tudom elrakjam-e a pda-s navigációmat, vagy egyszerűbb venni egy térképet
-
Mawyx
őstag
Jó reggelt! Huh, de ki vagyok száradva
Ez felújítás alatt is végig pattogott, nappal nem engedett falat fúrni, mert hogy ő itthon van napközben is és zavarja. A többi szomszéd ugye melóban volt... Tök lassan haladt minden, falbontásnál is falra pléd és az lett püfölve, de így is hangos volt viszont sokkal tovább tartott minden, mert próbáltunk mindenre figyelni, hogy halkan legyen...
-
Mawyx
őstag
Jah, hol máshol
Úgy tűnik egy csepp közös sincs bennünk
Persze, párunkkal legjobb kirándulni meg mindent csinálni, de ez kivitelezhetetlenSzevezetlenül, egyedül meg sose indulnék neki az ismeretlennek, oda se találnék.
Vonz ez a 2 hely, tavasszal jelentkeznem kell és elindulni. Ha most nem megyek, sztem az életben nem lesz ilyen lehetőségem. -
peterszky
őstag
Odafelé én és pár barátom megvette végig a jegyet. Hazafelé, bár hihetetlenül hangzik, a rendőrség befenyítette a MÁV-ot, hogy nem érdekli őket a dolog, időben haza akarnak érni, így is úgy értük el a csatlakozást Miskolcon, hogy éppen maradt időnk a felszálláshoz (különben még ott is várhattunk volna +1 órát a következő vonatig, ami nem IC lett volna). Így értem haza este 10-re. Különben talán éjfél lett volna.
Amúgy nem szoktam bliccelni
-
nickwearby
tag
Erről az jut eszembe, hogy mivel minden étel szennyezett, ne együnk semmit.
De viccen kívül, mit lehet kezdeni azzal, ha megszerzem valakinek a mac címét?
Feltételezem, hogy akkor már az IP címe is ismert,
de önmagában miféle visszaélés lehet vele (ami által belemászhatok az illető gépébe pl.?) ? -
Mawyx
őstag
de nincs rajta semmi állítási gomb, tekerentyű, semmi, nemtom mire mennék egy manuallal, különben is magyar úgysincs
szólok páromnak b@sszon vele vmit, ő ért a szgépekhez, csak nem lehet birni kivárni, hogy vmi történjen, én meg nem értek hozzá
a szerelő srác összerakott volna mindent, bekábelezett volna mindent, de mindig az van mondva, hogy mindent csak dobjon az ajtón belülre és majd mi megoldjuk, dehát nem oldjuk meg, mert mint mondtam én nem vágom a dolgokat(legyen szó villanyról van szgépről vagy bármiről), ő meg nem csinálja meg
mindegy, madzagról megy, ez is vmi már
-
Mawyx
őstag
profi fotózni nem tudok és olyan szinten azért nem érdekel, nehéz is lenne mindig cipelni a fotómasinát, hiába olyan kis cukik a mai digigépek, de akkor is nagyobbak egy telefonnál és azzal telefonálni nem lehet
netet sose használtam telcsin, de kb 1hét múlva össze kéne játszani, hogy laptopon legyen net telefonon keresztül
mindig oda lyukadunk ki, hogy nem vagyunk egyformák
-
Mawyx
őstag
Megvan párom karácsonyi ajándéka, de amennyit vásároltam, ez jövőre is elég lesz
Az összes kp-t sikerült elköltenem, így kénytelen voltam megpróbálni a kártyás fizetést, sikerült
Anyunak, faternak télikabátokat is vettem teszkóban, 2500ft/db és sztem egész jók
Láttam sokfajta szőröskapucnis mellényt, kéne egy
.
Milyen telefon és milyen céges? Annyira megszeretted a fizikusokat, hogy állandóra felvettek?
-
Mawyx
őstag
A nyuszkót?
Még nincs matracodDe ha hálózsákod van, akkor megyek
Viszem a macskámat, legalább aznap majd nem kell már enni adnom neki
Nem tudom letiltani ezt a rohadt flasht firefoxban, pedig gugli is azt írja, hogy eszközök, beállítások, bővítmények, de nincs bővítmények menüm
Felzabálja a gépem, zúg tőle, mint egy harci tank
-
skoda12
aktív tag
A számítógépes alapismertek EA ütközik programozási alapismeretek EA-sal. És ha az órarendben rákattintok a programozási alapismeretek kurzuskódjára, akkor a felugró ablakban az alkalmak alatt kétszer van ugyanaz a sor, amiben a gyakorlat időpontját meg teremszámát adják meg. Ennek ellenére az órarendben a gyakorlat csak egyszer jelenik meg.
-
nickwearby
tag
-
nickwearby
tag
Az újabb routerekben már van 802.11g szabvány,
annak át kéne mennie a falon simán.
A laptopot amikor beállítottuk, hogy fogja az itthonit,
az pl. talált valaki mást is,
pedig családi házban lakunk és
marha vastagok a falak,
plusz utcányi távolságok vannak itt a házak között.Ha jól emlékszem,
amikor beállítottam a routert,
volt egy olyan opció, hogy broadcasting,
az külön,
és lehet, hogy most
marhaságot mondok,
de én úgy értelmeztem, hogy nem elég csak
elérhetővé tenni a vezeték nélküli kapcsolatot,
hanem ezt is be kell kapcsolni, hogy jól fogható legyen. -
nickwearby
tag
Őöö, de igen
De a letöltés megy rendesen,
csak a feltöltést tudom 50%-ban kihasználni
anélkül hogy érezhetően lelassítaná a netelérést."( ha lesz alkalmad algokból mindenképp Fekete gyakjait ajánlom, egyszerűen összehasonlíthatatlan mással és a legjobb fej tanár
"
Kösz a tippet, majd figyelek rá,
elsősorban időpont alapján szoktam
a kurzusokat kiválasztani,
de ha ennyivel jobb, akkor kivételesen nem bánom, ha
nem fog illeszkedni az órarendbe -
nickwearby
tag
Lehet, hogy csúnyán fog hangzani,
de őszintén remélem.
Nekem is az kellett volna, már első félévben kibukni a jogról,
komolyan, nem tököltem volna el vele egy csomó évet.
Nem túl jó, ha álomba ringatja az ember magát azzal, hogy
évekig húzza, aztán mégse tudja befejezni.
Mert ha az elején nem veszi komolyan, akkor soha nem fogja.
És ez nem azért, mert xy lusta, meg akármi, egyszerűen az ember agya nem fogadja be, amire nem áll rá.---
ADSL-el mi a problémád???
Nekem az van 2,5 éve,
de a szolgáltatók ökörködésén kívül semmi gondom nem volt vele. -
nickwearby
tag
Nehogymár ne legyen más
Nézd meg itt:
Nemzeti Hírközlési Hatóság"2.-3. félévtől lesz családias, mikor már ismered azokat, akik bent is maradnak és összeszoktok
kb onnantól jó az egyetem sztem."
Az jó lesz
Most kicsit kiábrándító, hogy vannak pl. akik még a gyakra se készülnek föl,
de hogy nem is informálódnak, hogy mit kell tudni következő órára
hajmeresztő.... -
nickwearby
tag
Jó hát ezt a közgázt meg a jogi tárgyat simán meg lehet tanulni egy-két nap alatt,
meg a szg-es alapismeretek is ok,
de hogy Linalgot és a bevmatot nem tudnám megcsinálni, ha
nem tanulnám folyamatosan, az tuti.Én sem a gyakorlatról beszéltem.
Ma megvolt az első bevmat zh-m,
ez ilyen egy kérdéses mini,
amit minden órán írunk.
Egyébként egész családias óra volt
Legalábbis a múlt héthez képest nekem úgy
tűnt, hogy mindenki oldottabb egy picit
Ja és vagy 8an nem is jöttek be.....
Gondolom elolvasták a mai kurzusfórum bejegyzést a zhról
(megjegyzem már Járai is mondta múlt héten az előadáson,
úgyhogy lehet, hogy az eső miatt voltunk kevesen).Kábelhez sajna nem tudom, mi kell,
upc-hez akkor se mennék, ha ők fizetnének... -
nickwearby
tag
"én pl bele se nézek az anyagba vizsgaidőszakig
"
Úristen,
azt nem bírnám
Jogon úgy csináltam,
meg is lett az eredménye....Én nem is tudom, matekot szeretek naponta tanulni, nézegetni,
helyenként várni, hogy egyszer csak megjelenik a megoldás az agyamban"vettem tunert a upchez, a magyar csatornák jok, a külföldieken nem jo a hang
miért?"
Biztos gyenge az antennája.
Én pinnacle-t vettem, külsőt,
szart se lehet vele fogni,mert annak nincs beépített antennája,
jól befürödtem vele...De
legalább nem buktam rajta sokat
Csak egy tízestmod:
vagy kábelről jön? -
nickwearby
tag
Az jó, decemberig bőven elintézem
Csak utálom, amikor ilyen dolgokat hetekig / hónapokig a fejemben kell tartanom.
Hiába ragasztom ki a falra, egy idő után észre sem veszem....Nem, kizárólag a költségtérítést akarom belőle fizetni,
másra nem kell. Ha lehetne részletben fizetni,
erre se kéne, de így egyszerre nagy összeg. -
nickwearby
tag
Na, azt nem mondtam, hogy egyikre sem megyek el
,
de az túlzás, hogy minden héten kétszer.Most inkább az izgat, hogy minél előbb letudjam a költségtérítéssel vacakolást, ti. diákhitelből fogom fizetni, és szó szerint gőzöm nincs,
hogy fog ez menni;
kell kötni egy speciális szerződést, amivel az egyetem megelőlegezi a hallgató jogviszonyt,
és azzal lehet intézni a diákhitel felvételt,
mert azt arra adják, ha már valakinek van hallgatói jogviszonyaMár komolyan bánom, hogy nem vettem fel az előző félévben, akkor legalább
nyugisan csinálhatnám az ügyintézést és nem kéne stresszelnem a befizetés miatt...Hétfőn a TO-hoz fogok menni asszem. Remélem el lehet már intézni és nem muszáj szeptember végéig várni, amit mondtak a tanulmányi(?) szerződés megkötéséről, hogy akkor fáradjunk be, költségtérítésesek...
-
Mawyx
őstag
2óra, 2kredit Tomcsányi Roland
Trémobil webshopból rendelt már vki? Minden nap az eltén leszek és nem a portás vagyok, hol itt van órám, hol ott, rendelnék vmit, nem tudom felhívnak-e vagy nem találnak címszóval visszaviszik majd a csomit. Ugye nem tudni előre mikor jön egy futár, nem tudom pl ha labor közben jön, akkor onnan ki se mehetek...
-
peterszky
őstag
-
nickwearby
tag
Na ,a linalg-ot be is tudtam passzírozni a csütörtöki 2 órás résbe.
Valamiért ott már megnyitották a jelentkezést
A többi tárgynál nem jön be a felvétel."mentorcsoport meg most összevont lesz, hétfőn és csütörtökön úgy tudom. szal be lesztek terelve egy nagy terembe, és ott megy az áldás."
Amikor megláttam a csoportbeosztásnál, hogy hány főt rendeltek hozzá,
átfutott valami ilyesmi az agyamon, de nem mertem végiggondolni.
Mindegy,
több mint 5 év egyetemi tapasztalat mellett annyira nem igénylem, hogy
minden kis súlyú dologban másokat izélgessek.
(ez a fórum kivétel)
-
bbazsy
őstag
elrettentésnek itt az enyém
Peti természetesen szerdán adatb előadásra járok majd
-
-
nickwearby
tag
Szia,
nem tudom, minden évfolyamon így van,
de az elsőből a jogi és a közgáz órák hiányoznak.Valaki az etr-es fórumra azt írta, hogy rákeresett,
de szerintem nem az etr-ben,
mert nekem sehogy nem adta ki,
pedig próbáltam a tárgy kódjára is keresni.Úgyhogy lehet, hogy más évfolyam tárgyaiból is van, ami még nincs fent...
-
Mawyx
őstag
Van pl egy Logitech 5.1 X-540 hangszóró szett ,6hangszórója van. Össze lehet kötni a gépemmel, ha ilyen és ilyen kimenetek vannak rajta?
sárga central bass, fekete side spk, szürke rear spk
rózsaszín mic in, zöld front speaker, kék line in
Szak topicban inkább nem kérdezek, mert csak leugatnak. Párom símán megmondaná, de haragszik az ilyenekre, nem is akarom megmondani, hogy veszek, talán észre se veszi és nem lesz balhé.
Jelenlegi állás szerint a laptop kap egy 2.1-es szettet, az asztali nagy filmnézős pc pedig egy 5.1-et. Ma akartam megvenni, erre meglepi, jött a párom, pedig hétvégén nem szokott egész napra, csak estére 1órára. Tud időzíteni, mindig ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged