Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
Én azt nem értettem, miért vannak így honorálva a fajok.
A legdrágább faj a maga 20M-val 1000m-ről már renderelődik, ahogy az 1M-s bacik is. Egy HMC-n, ha van kettő faj, 80%, hogy a 2. Tectonicas lesz. Leszállni melléjük gyerekjáték.
Annyira nem ritkák a HMC-k, hogy ez annak legyen betudható.
De a gombák, amik -bár messziről láthatóak- sziklákon, szar helyen vannak, mégse érnek, csak max általában 3-5 M-t.
Egyedül a Frutexa Falmmasis-t találtam méltónak a maga 16M-ra, mert az kb 150m-ről lesz látható, ha nem kevesebb, és nyílt telepen nem jelenik meg, inkább a lejtőket-domboldalakat kedveli. -
Leslie33
tag
válasz
mumtaz
üzenetére
"a kedvencem az olyan bolygó, ahol a szürkés felszínen épp csak árnyalattal világosabb, vagy sötétebb telepek vannak. Na ott aztán esik ki a szeme az embernek."
Ezektől kivagyok én is.
Mekkora segítség lenne már, ha az SRV-ből tudnál detektálni, anélkül, hogy ki kelljen szállnod. Madártávlatból, akár sötétebb bolygókon is kijelölné a telepeket. Rengeteg időt spórolhatnánk meg, az amúgy is időigényes exobiózás közben.
SRV-t lehet egyáltalán mérnökölni, specializálni? Mert ez is lehetne egy fejlesztési irány. -
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
[HUN]NIMROD: köszi, ezzel jó lesz, de az inara összekeverte az FC-imet. Majd rendet rakok, de közben látom, hogy rámírt egy frakció tag nagykövet
, hogy látja, amint épületeket rombolok és mészárlásokat végzek náluk, ami a befolyásukat befolyásolja.
Oké, én nem értek a BGS-hez, de akkor én nem játszhatok csak illegál missionokat ott ? A törvényes frakciók az npc frakciók.
Az ő frakciójuk egy nagy anarchy frakció. Náluk is egyébként Allied vagyok. Néha, hogy lemenjem a hírhedtségem 1-1 mészáros küldit is vállalok, sok más mellé. Elveszi a kedvem a játéktól. Annyit ír a végén, hogy majd a sötétben találkozunk
Most értem én a célzást, el is mentem már onnan. Nemtudom mikor fogok vele találkozni, de én nagyrészt csak szólóban tolom.
Amúgy régi játékos lehet az adatlapja alapján és spanyol. Pár fröccsöt be kell dobnom ezek után
-
mumtaz
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ez így rendben. Lehet élni így is a játékkal, de eléggé romboló tud lenni, hogy amihez elég lenne jelölőt ledobni, ahhoz meg kell jegyezni a koordinátákat, majd kiugrani egy oldalra és beadni a jelenlegi és a célpozíciót, hogy oda találjak a tőlem elvileg pár száz méterre lévő pozícióhoz.
Tényleg jó lenne, ha implementálnának némi segítséget ehhez a játékba. -
[HUN]NIMROD
senior tag
És ha rányomsz konkrétan az "IMPORT GAME DATA" gombra?
#48692 mumtaz: meg kell jegyezni a GPS koordinátákat, és leszállás után arrafelé venni az irányt. Vannak olyan segédoldalak, ahol be lehet adni a jelenlegi és a céladatokat, és ebből kiadja hogy hány fok felé kell haladni nyílegyenesen, most hirtelen nem találom, de régebben én is használtam (nem tudom mire, de nem exobionál).
-
mumtaz
senior tag
SRV-ztem én is eleget. Alkalmaztam is a külső nézetet madártávlatból. De beleuntam, amikor zsinorban már a sokadik olyan bolygó volt, hogy nagyon elszórtan voltak a telepek. Volt, amikor már elkezdtem inkább repülni és átfésülve is 10-15Km távolságban futottam bele egy másik telepbe. Biztos lett volna közelebbi is, de a kedvencem az olyan bolygó, ahol a szürkés felszínen épp csak árnyalattal világosabb, vagy sötétebb telepek vannak. Na ott aztán esik ki a szeme az embernek.
A jelölő kidobása meg tényleg jól jönne. Akár SRV-nél is, ha már a mintagyűjtő fejlesztését nem vezetik be.
Amúgy egy-egy ~5000 fényéves felderítő körúton, ha csak egy biológiai jel van, rá sem bagózok és megyek tovább. Talán csak akkor, ha ott még nem szállt le más és maximum 1000Ls-re van.
Ahogy meg Sztyepadzso írta, az is jó lenne, ha nem kellene az űrbe visszamenni. Már az is segítség lenne, ha a bolygótérképen meg lehetne nézni a pozíciónkhoz képest a biológiai területek elhelyezkedését. Meg egyéb esetekben is jól jönne, ha mondjuk a ugyanúgy jelzéseket lehetne elhelyezni, amit aztán a hajóban látni lehetne, mint navigációs pontot iránnyal és távolsággal. -
42861
senior tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Az én navigálási módszerem exobio közben: Alapból csak 5+ fajjal rendelkező bolygóra szállok le. A kevesebb egyszerűen nem éri meg nekem az idő/pénz arányt. Ahol van legalább 5-6 faj, ott szinte biztos, hogy 2-4 egy helyen van. Pl. bacik, stratum, tussock, osseus, ezek szinte mindig együtt járnak, és nagyjából sík terepen is vannak. Hajóval leszállok egy olyan helyre, ahol valamelyik van, mondjuk egy bacitelep mellé, azok jól látszanak már 40-50 méter magasból is. Leszállok, SRV-vel kigurulok, baci beszkennel a hajó mellett. SRV-ből hajó targetel, ez lesz a kezdőpont. Elgurulok 500 métert, átváltok külső nézetbe, valahol magasabban rögzítem a kamerát és úgy gurulok tovább lassan, így könnyebb észrevenni a bacikat. Ha megtalálom a második telepet, szkennelem, megnézem a hajó távolságát, hozzáadok 500 métert, gurulok megint addig. És így tovább. Útközben jegyzem, hogy milyen más fajokat láttam és a keréknyomomat követve visszamegyek a hajóhoz és szkennelem a többi fajt is. Pont tegnap csináltam két olyan bolygót, ahol a baci, stratum, tussock, osseus négyes volt. A négy faj kb. 20 perc volt.
Ez ugye akkor bukik, ha kicsit ritkábban vannak a lelőhelyek, és kiérsz a hajó 2 km-es sugarából, mert akkor elrepül. Sík terepen igazából nem zavar, mert ott könnyen landol, kocsikázni meg szeretek.
A kis jelzőbója kilövése amúgy jó ötlet, nagyon hasznos lenne. Sokszor, ezért nem megyek egy faj után a hegyvidékes terepre, mert még egy Hauler-el is rémálom landolni.
Meg amit Sztyepadzso említett, hogy a mintavevő készüléket is lehessen fejleszteni, hogy több fajt tudjon tárolni, élném ezt is. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
mumtaz
üzenetére
Az előbbivel nem szembesültem, viszont hasonló gondolataim nekem is vannak/voltak. Az én ötleteim :
-Hiába van az hogy egyik suit erre jó, a másik meg arra, ha a mérnökösködés ugyanazokat buffolja, pedig pont ki lehetne domborítani a specialitásokat, pl nem egy, hanem 2/3 különböző fajta mintája is lehetne benne(a szinttől függően) . Ott vannak pl az ice world -ök, baktérium és fonticulua telepekkel fixen kb, ugyanazzal az igényekkel. Az ember szállhat ki-be 5ször mert 500m kell, hogy legyen köztük..
-nagyobb detektálási rádiusz a mintavevővel
-ne kelljen az űrbe visszamenni, ha a fajok nagyon eltérő helyen vannak. Tudom, lehet összeboronálni a hasonlókat, és útitervet készíteni, de egy 6-7 mintás bolygónál ez azért szopás, na.
-MIÉRT KELL AZ "ADAPTIVE ZOOM FAILED FELIRATNAK ANNYI IDEIG OTT LENNIE?!
-a PoI-s ötleted nekem is felmerült, akár külső progival is. -
mumtaz
senior tag
Üdv.
Lenne egy kérdés, hogy másnak is előfordul-e egy probléma. Nevezetesen az a "gond", ha egy bolygó felszínén vagyok a hajón kívül és elküldöm a hajót, az nem felszáll, hanem eltűnik a "föld" alá. Ez valamelyik utóbbi frissítés óta ilyen. A hangja is eltűnt, mikor távozik, vagy mikor visszahívom. Nincs hangja. Semmi. Csak, amikor leszáll. Ugyanaz a hang visszatéréskor, mint mikor lecövekelek egy rendszer Nav Beacon-nél és hallani, amikor a hajók oda, vagy elugranak. Nekem onnan is eltűnt ez a hang. Már újra is raktam az egész játékot, de ugyanaz.
A másik már csak felvetendő lenne majd a fejlesztők felé, bár nem tudom, ki mit gondol róla.
Ha ugye egy bolygó felszínén szeretnék genetikai mintákat gyűjteni, sokszor könnyebb a hajóval felderíteni, mint gyalog, vagy SRV-vel. Viszont nem sík felszínen elég nehéz leszállóhelyet találni, csak jóval arrébb, mint ahol mondjuk a növényt, vagy baktériumtelepet megtaláltam. Ha viszont végre leszállok, a felszínen elég nehéz gyalog, vagy SRV-vel visszatalálni a felfedezett növényzethez.
Nem tudom, mi a vélemény, de jó lenne, ha a hajóról ki lehetne lőni/ejteni valamiféle nyomjelzőt, hogy vissza lehessen találni a felfedezett helyszínre. -
buke
tag
Sziasztok!
Nemtudom, hogyan történik az Inarán az account frissítés, de nálam 10.-e óta nem frissül, az akkori mennyiségek látszanak csak. Eddig kb. 3 héten keresztül 12 óránként frissítette a készleteimet. Tegnap (szombat délben) próbaképpen arrébb ugrottam és változtattam az eladási mennyiségeken is, de eddig nincs frissítés. Ilyenkor mi a teendő
Az opciók közül láttam egy olyat, hogy reset vagy végső megoldásként törlöm az egész acc.-ot és újra beregisztráljak
-
Leslie33
tag
"gyomrában egyéb kis kategóriájú hajókat szállíthatna. Persze ennek magában nem tudom mi értelme lehet."
Én abban látom értelmét, hogy egy nagyobb hajóval, nagyobb ugrótávval felfedező úton, exobiozásnál le tudok szállni egy Sidewinderrel is, ami a nagy hajó gyomrában van. Sokszor, sok időt vesztegetek azzal, hogy nehéz terepen nem tudok leszállni a most használt ASP Explorerrel sem. -
Peppo
őstag
válasz
_stick_
üzenetére
Önmagában a hajó ára egy dolog. Annak a többszöröse még a megfelelő modulok beszerelése, főleg harcra épített hajók esetén, melyekbe kb. mindenből a legdrágább kell. Így az a 30 milla kb. elég egy Vulture megvételére és nagyjából a felszerelésére. (De sose fogyj ki teljesen a pénzből, annyid mindig legyen, hogy a szétlőtt hajódat vissza tudd venni!)
De ezzel még nem vagy sokkal beljebb, mert az igazi erőt a mérnökölés adja, ami nem annyira pénz, inkább material gyűjtögetés (nem kevés) és néhány küldetés elvégzése, amit az adott mérnököktől kapsz, hogy egyáltalán szóba álljanak veled.
Lehet egy legjobb modulokkal telepakolt Corvette-ed is, ha nincs mérnökölve, úgy szed szét egy közepes NPC is, hogy csak pislogsz. Ha viszont rajta vannak a megfelelő fejlesztések, egy mini csillagromboló pilótájának érezheted magad.
Szóval először javasolnám, hogy pénzt gyűjts, farmolj materialokat és kezdd el sorra meglátogatni a mérnököket. A játéknak ez a része felfogható egy tutorialnak is, mivel mindenféle küldetéseket fognak adni, de ezeke teljesítése szerencsére nem vészesen hosszú.
Aztán, ha van pénzed, és elérhetők a fejlesztések is, választhatsz magadnak a hajók közül. Sok kifejezetten harci célokra készített hajó van (Vulture, FDL, Mamba, Python II, Corvette) , illetve a többfunkciós hajók közül is lehet válogatni (Krait II, Python, Anaconda, Cutter). És még csak nem is soroltam fel mindet. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
_stick_
üzenetére
Le kell tudni a vagyongyűjtést egy hónap alatt úgy, hogy egyre nagyobb teherhajóval egy magasan profitáló A-B útvonalon kamionozol, a végén 730 tonna Cutterrel (mondjuk ehhez birodalmi rang is kell). Ha megvan a milliárd, onnantól bármit össze lehet rakni, mert mindenféle küldetéssel tovább dőlnek a százmilliók.
buke: passz.
-
_stick_
őstag
Köszönöm a választ mindenkinek.
Jelenleg egy vulture-ral vadászok, de érzem, hogy kevés... Mi lenne a következő hajó?
20-30m credit környékén.
Egyébként továbbra is úgy látom, hogy a legjobb pénzszerzési lehetőség arányaiban a tradelés, csak hát elég uncsi. Type-7 tansporterem van.
Mikor mikor meguntam a kereskedést, akkor szoktam fejvadászkodni, kevesebb sikerrel. -
buke
tag
Sziasztok, a kristályerdőnél a RAW G4-5 materiálok gyűjtésénél történt-e buff ? A másik újabb ilyen helyeknél pl. az "agyfák"-nál történik-e gyorsabb haladás ?
-
Peppo
őstag
válasz
_stick_
üzenetére
A threat level általában megmondja, mennyire veszélyes az illető. De amíg nincs a hajód alaposan feltuningolva a mérnökök által, nagyon ne erőltesd a harcot. Sajnos addig nem igazán vagy ellenfél az erősebb NPC-knek. Ha viszont megvannak a megfelelő fejlesztések, akkor ők nem lesznek többé ellenfelek.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Fejvadász küldetésben kérek segítséget, mert kb egy órája bolyongok a navpont környékén, de sehol senki...
A feladat, el kell mennem XY rendszerbe ahol navpontnál (ez gondolom a központi csillag mellett van) találkozok az informátorral, de nincs ott másik rendszerbe kell mennem, de más infó nincs, illetve az informátor neve. Elmegyek a másik rendszer navpont-hoz és fél órán át szkennelek mindenkit, aki ott megjelenik, de se informátor, se célpont.
Ilyenkor mi a teendő?
Emlékszem, hogy mikor pár éve legutóbb játszottam, már akkor sem értettem az elvét ezeknek a fejvadász küldetéseknek, 30 perc keresgélés, meg szkennelés, 1.5 perc harc... -
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
A következő bajom lenne, remélem, ti tudjátok, mit kell állítani ahhoz, hogy ne így legyen:
Kint vagyok a bánatban FCvel, magamnak bányászom sub-surface depositokból a tríciumot.
Gyakorlásképp sokszor ilyenkor FAban vagyok, és ha a szikla elég sebesen forog, a minigame a bal alsó sarokban nem lesz látható, mert annyira nyomnom kell a forgás, mint az Interstellarban.
Most emeltem a FoV-ot, de így meg elég kicsik lettek a dolgok. Van valahol arra beállítás, hogy az az egyébként fasza feature ne legyen ennyire erőteljes? -
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
[HUN]NIMROD:
"És a Panther mikor jön már...
" ==> Minden új hajónál van valami OP., de ennél még az a lehetőség is adott--persze bonyolult dolgokat az Fdev nem fog végezni--, hogy a gyomrában egyéb kis kategóriájú hajókat szállíthatna. Persze ennek magában nem tudom mi értelme lehet. Ez egy különlegesség lenne.
-
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
[HUN]NIMROD:
"Annak lehet viszont értelme, ha a mati jutalmakat is meg tudom szerezni a másik profillal, bár ha jól értem, azokat nem lehet átadni, csak kereskedni."
Átadni is lehet a felszínre kidobni, de néha nekem eltűnt egy-egy adag még a 2022-es időben. Szóval a kereskedelmi átjátszás FC-n keresztül az biztosabb, de ott is jártam már rosszul. Nem rég írtam erről. Még nem jöttem rá mikor biztos nincs végzetes error, aza se pénz, se mati
-
duvi
nagyúr
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Látom, köszi. Érdekességnek jó, de 51+17mrd mellett nekem már szerencsére nem kell így trükközgetnem. Annak lehet viszont értelme, ha a mati jutalmakat is meg tudom szerezni a másik profillal, bár ha jól értem, azokat nem lehet átadni, csak kereskedni.
----------
Új hajó: most ez mi, szép lassan mindenből lesz egy SCO-optimalizált változat, amik miatt a régi hajópark mehet a kukába? És a Panther mikor jön már...
----------
Mai bug: Ody CZ-nél leszállok, de a hajó nem megy el, a hajtóművek akadozva villognak, viszont a kék beszállóhenger már nincs, a lehívásikon szürke ("Departure in progress"). Megoldás: a csata végén ki kellett futnom a terepen olyan messzire a településtől, hogy az iránytűről eltűnjön a hajóikon, és ott megint le tudtam hívni. -
42861
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Ennyire mélyen azért nem szándékozom beleásni magam. Max még egy profilt kreálok, ami csak explo lesz. Sokszor volt, hogy kimentem hosszabb felfedező útra, de néha jó lett volna egy kis harc, vagy küldizés, vagy bármi más. Ilyenkor macera, ha 30k fényévre vagyok az élettől. Ebben a francos jövőben kitalálhatnák már a teleportálást.

-
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
-
duvi
nagyúr
Mandalay concept:
-
Peppo
őstag
Új hajó felfedezőknek. Közepes méret, de az Anacondánál is nagyobb ugrótáv, már ha lehet hinni az előzetes pletykáknak. Októberre ígérik, gondolom, ez is először ARX-ért, aztán pár hónap múlva creditért is.
-
buke
tag
[HUN]NIMROD és Submarine: A 4 acc.-nál írtam, hogy az még a Horizon-os időkben volt.
Most az Ody-nál jelenleg 3-at szoktam egy időben futtatni kifejezetten az 50 millás rém unalmas cargozáshoz.
Az elv egyszerű: ha azonos a repu mind a 3 acc.-on akkor kis idő eltéréssel ugyanaz a mission sorozat jön fel. Bent dockolva vannak ugyanott a hajók PrivatGroup-ban összekapcsolva. Csak számolni kell 3x50 mil.= 150 mil. azaz mindegyik megkapta a missiont és ezután mindegyik megosztja a többivel. Tehát 3x150 mil.= 450 mil. egy forduló. Elvileg ügye bármelyik teljesítheti egyben, részben. De logikus,hogy a legjobb cargozó hajóval a leggyorsabb végezni. Részletek is vannak.pl.milyen küldiket érdemes felvenni stb. A cargozó nálam a Cutter mérnökölve, shield nélkül természetesen.Kalóz veszély nincs, mert olyan helyekre megyek eleve az FC-kel, ahol közel van minden, a Cutter egy boosttal lehagyja ezeket. Igen, FC-n való kereskedéssel játszom át, ahová kell a pénz. Egyszerre csak 1 élő megosztott mission lehet. Igy kb. 700-800 mil/óra jön ki, de idegőrlő az egész.
Nyilván a ground küldiknél kicsit lassabb a credit szerzés.
Az Ody ground küldiknél a játékodat játszod, igaz minden típust vágni kell. Néha, amikor hordtam a materiálokat benéztem az FC-re, ahol ment az árusítás és csak dőltek a milliárdok
Mondom majd ősszel kell figyelni mennyi lesz a zuhanás a kínálat növekedése miatt, mert ez lesz szvsz.
Viszont van különbség az Ody ground team megosztásban, mégpedig az, hogy valahogy csak a mission tulaja kezdheti a feladatot, a megosztás többi játékosa NEM ! Sajna kipróbáltam nem fogadja el a másikat.Először a tulajnak kell odamenni miközben már megosztva kell lennie. Itt persze nem lehet azonos küldit felvenni szimultán. De ez nem gond.
Viszont a jutalom is annyi ahány megosztás van. Én csak 2 szoktam használni, mert leveszi az fps-t és ground küldiknél bizony ezek a gyors dolgoknál számítanak. De annyi sok matis küldi van, hogy szinte elég egy acc. is. Aztán eladni 30-40% alacsonyabb áron mint az abszolut max. érték. Ebből jött össze 6 milliárd 2 hét alatt, úgy, hogy a repunak szvsz nem nagy jelentősége volt. Minden olyan feladatot felvettem, ami több mint 10 egységet adott abból 3 itemből ami talán a leginkább kelendő. Suit Schem.,Weapon Schem.,Ionized gas.Mellé esetleg a databól: Manu.Instru., Settle.Def.Plans, Wepon Test Data.
-
nTom
aktív tag
https://elitedangerous.fandom.com/hu/wiki/T%C3%B6bb_ED_Account_egyidej%C5%B1_futtat%C3%A1sa_egy_PC-n.
Oculus, steam, epic, második steam acc csak ed-nek, én így nyomtam
-
[HUN]NIMROD
senior tag
NÉGY (4!4!!4) acc?! Te nagyon durván nyomod ezt a témát
Akkor meséld már el légyszi pontosan, hogy mi a menete a halmozásnak, mondjuk összeteamezel a kisegítőkkel, és? Így veszel fel küldetéseket, a fő profiloddal megcsinálod de a végén mindenki megkapja a jutalmat? És azt valahogy átjátszod a főprofilnak? -
buke
tag
42861: ha egyszerre megy több acc. jobb, ha növeled a virtuális memória méretét a partíciókon. [link]
Merevlemezt nem érdemes használni, lassú nagyon, csak SSD-t. Attól, hogy több lesz a virtuális memória nem lesz gyorsabb az alt. acc.-ok közti átállás,de legalább biztos nem akad be, vág ki, mikor mennél át a másik profilodra. Nekem 16 Gb valós memória mellett sokszor be-be akadt, belassult a 4 Horizon profil.
Jelenleg az összes 6 partíciómon kb 80 Gb virt.memó.van, amely ad egy stabilitást a megalomán igyekezetemnek.
-
buke
tag
42861: én több fiókot használok a win10-en, így egy időben 3 acc. -ot is tudok futtatni. Persze Ody. óta ez a 3 is megterheli a gépemet, inkább csak 2 profil megy egyidőben, de bőven elég ez is, mert 1 mission megoldással dupla annyi materiált tudok besöpörni és a mostani update 3x-os rewards-ot ad nagyon sokszor, akár átlagos küldikre is. Ezért ez kredit miatt is megéri, ha el tudom adni más gazdag játékosnak és nem grindeléssel szereztem a pénzt. A fejlesztésekkel már rég kész vagyok.
Végre elértem,hogy nekem tetsző játékkal több FC hosszútávú teljes fenntartását, Coloniáig (és vissza) tartó tritium szükségletét lazán fedezni tudom, de az igazi teszt majd ősz közepén kezdődik.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Igen. Egy gépen akárki be tud jelentkezni, és egy profil is használhat akárhány gépet, csak akkor jönni szokott egy ellenőrzőkód, amit be kell írni.
Én különben nem így használom, hanem egyszerre lépek be két gépen, és mondjuk beültetem magam mellé hogy megadja a +1 pip-et. -
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
És ugyanabban a kliensben csak átjelentkezek a másik profilba?
-
buke
tag
#48646 buke:
Sziasztok, csak jelzem, hogy a ground itemmekkel (suit sche. weapon sche., ionized gas,) 2 hét alatt kb 6 milliárdot kerestem, amit normál játék üzemmóddal értem el, azaz egy-két naponta 8-10 változatos és magas szintű ground feladatot csináltam. Nagyrész 1 acc.-al.Mi lett volna, ha 2 acc.-al tolom: kicsit nagyobb hatékonyság.
Viszont majd igazán okt.-nov. környékén derül ki milyen lesz a kereslet. Addig is 2 FC-m árul ilyeneket, de később, majd ha áthoztam a többit a bubiba akkor azok is beszállnak. Ez van, ha megalomán az ember
-
Képzeljétek fáradtságos munkával összehordtam a sok anyagot és fejlesztettem (mérnököltem) új fegyvereket. Az AR-50 például kapott egy távcsövet.
Most a guta megüt, hogy ott van a "scope" az egyik sloton, de valójában meg nincs rajta. Sem a kis képen, amikor variálhatom a felszerelést, sem a valóságban a kezemben tartva nincs ott.
Volt már ilyen bug, vagy marad a support?
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Pár év kihagyás újra előszedtem a játékot. Hát... kb. 2 óra alatt addig jutottam kútfőből a meglévő mentésemmel, hogy egyik állomásról egy másik bolygó állomására átrepültem és dokkoltam. Ettől kicsit gyorsabban szeretnék visszarázódni, viszont csalódottan vettem észre, hogy Flynth fórumtárs kiváló oktató videóinak nagy része már nem elérhető.
Megvannak még ezek valamilyen elérhető alternatív helyen?
Vagy van hasonló színvonalú oktató videó kezdőknek, a YT-on?
Köszi!
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Thor van soron. Elég jól megkönnyítették a műveletet, és lekopogom, de bug sincs. Az első szív már le is esett. Remélem az utolsó Titánt majd örökre meghagyják, hiányoznának ha mind eltűnnének.
-
buke
tag
Ha valaki egy másik FC-n adná el a ground materiálokat, amit a küldik jutalmaként kapott, inkább gondolja meg, mert pl. nekem másodszor fordul elő, hogy eladásnál error és utánna se credit
(310 milla) se materiál (62 suit schem.)
.
Szóval nem kell sietni, kicsit lejjebb kell vinni az árakat és elviszik a legfontosabbakat a saját FC-ről is csak ez időbe tellik.
-
buke
tag
Sziasztok !
Azt látom, hogy egyes ground materiálokat jó pénzért el tudom adni az FC-ken, akár a havi carrier rezsi is meg lehet belőle.(ez nálam általában kb. 140 mill. per hó.) Elvileg én kész vagyok a fejlesztésekkel. Persze most uborka szezon van és mivel jóval könnyebb lett küldikkel ezeket begyűjteni csökkeni fognak az eladási árak, azaz kevesebben fognak magas áron vásárolni ilyeneket. Erre kíváncsi leszek.
pl. ilyen a Manu. Instru. a Weapon és Suit schematic, Ionized gas.
Egy-két küldivel simán megvan ezekből 30 db. Persze nem árt az összes fajta ground missiont vágni ehhez, mert bárhol feltűnhet.
Amit nem nagyon visznek magasabb árért az a
Genetic Repair Meds és a Magasnyomású folyékony gáz.
-
Peppo
őstag
Ebben a játékban a kalózkodás csak mint "élvezeti tevékenység" értelmezhető. Az NPC áldozatok által kidobált rakomány mennyisége minimális, azokból kb. a javításra futja, meg lesz egy kis pénz, amit a bárban el lehet költeni piára.
Player esetében már volna benne egy minimális profit, ha kifog egy értékesebb szállítmányt és van egy akkora hajója, amibe fér is valami, de még így is rendszerint nincs rá ideje, mert a megjelenő npc rendőrök nem hagyják nyugodtan összeszedni. Ha mást nem is, de a limpeteket szétlövik.
Bármilyen más tevékenységgel nagyságrendekkel több pénzt lehet keresni. Szóval a kalózkodás kb. ugyanaz, mint a gankelés, csak meg van ideologizálva, hogy mindez a rakományért megy. Lényegében csak egy másik játékos szivatása, az egyik oldalon jelentéktelen profittal, a másikon már akár jelentősebb veszteséggel, de mindenképp sok anyázással.Lehetne értelmet adni a dolognak, ha:
1. Lenne olyan rakomány, amelynek az értéke van olyan magas, hogy abból jelentős profitra lehessen szert tenni.
2. Lenne veszélye a kalózkodásnak/gankelésnek azon kívül, hogy pár npc egy kicsit megnyalogatja a kalóz/ganker pajzsát, és okoz neki egy kétszámjegyű javítási költséget.De ilyenek nincsenek, így az egész csak a szivatásról szól.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Nem derült ki, neki mennyi lett volna a kívánsága, de az biztos, hogy a KALÓZ az tényleg egy létező szerep, ha valaki szerepjátékot akar csinálni. A való világban is létezett/létezik, reális megélhetési mód.
--
Az is egy jó újítás, hogy az orbit vonalakat megvastagították. -
Snoke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
És ha tele lett volna, akkor minek örült volna a kalóz? Kidobatott volna a 730-ból 2-t és nagy boldogan összeszedte volna? Kalózok mambával meg fdl-lel járnak, soha nem értettem minek tudnak örülni pár tonna rakományt kizsarolva. Akkor már inkább a ganker létforma a fun factor, mikor tök mindegy milyen hajó és mit szállít, mindenkit legyilkol. (akit tud)
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Óriási hogy az Ody matikat már küldetés is adja.
Vicces eset: a CG miatt behordtam a célállomásra 9000+ tonnát, majd elkezdtem ott a töküres Cutterrel egy kicsit küldetésezni. Egyszer véletlenül Openben igyekeztem vissza az állomásra, és egy korrekt kalóz CMDR nagy zsákmány reményében kiszedett, majd értetlenül nézte a 730 tonna kongó rakteret a szkennelés után
-
nTom
aktív tag
Raw matiért mindig kijárok a bolygóikra. Ody óta nem mutatja a helyet a bolygón, konkrét koordinátára kell leszállni, ezek megtalálhatók a fórumokon, youtubon. Szerencsére van hozzá segédprogram, talán az "edison" lesz az
-
Peppo
őstag
Hajóknál kikerült a véletlen a fejlesztéseknél, így most előre lehet tudni, hogy mennyi material kell egy adott szint eléréséhez. Ha ötös vagy a mérnöknél, akkor asszem úgy van, hogy annyi pörgetés kell, ahányas szinten éppen húzod a cuccot. (Az 1-es szint egy pörgetés, utána a 2-es kettő, aztán a hármas fullra pörgetéséhez újabb 3 és így tovább.)
A mennyiségekről meg annyit, hogy láttam egy streamet, mikor a fickó bement egy HGE-be, és az eddigi 3-5 material konténer helyett volt ott vagy 30-40, vagyis egy G5 tárolót akár egy körben fullra tudsz tölteni. Nem kell a kilog-belog trükközés. (Legalábbis ott nem.)Encoded is jobban jön, pl. a Jameson Crash Site is buffolva lett szépen. Gondolom, a szkennelés is jobb, de ezt nem tudom megerősíteni.
Raw materiallal nem tudom mi van, az biztos, hogy a lezuhant Anakondák is kaptak buffot, de azt nem tudom, hogy azok a szép nagy mezők, amelyek még az Odyssey megjelenése előtt voltak (kb. 1000 fényévnyire a bubitól), farmolhatók-e még. Én onnan szedtem, mikor kellett, és azóta nem fogyott el. Látszik, mennyit játszottam mostanában.

-
buke
tag
Na, úgy látom néhol tripla adag materiál a jutalom a felszíni küldikért pl. Manu. Instru. 15 db ! A hátizsák is nagyobb lett !

Bekerültek az assets-ek is a Rewards-ok közé, pl. 1 küldiért 12 db Weapon componens jár !
-
Peppo
őstag
Ez nekem kimaradt, de annyira nem lep meg. Nagyon szerették volna, ha az új hajó népszerű lesz, így biztos kicsit op lett.
Azért gondolom, a hatos pd-vel sem lesz gyenge.A T8 is az első videók alapján elég tápos. A fegyverzet az, ami alapján sima teherszállítónak tűnik, de a sebessége és a fordulékonysága inkább a Pythonra emlékeztet. Ha ehhez a közepes méretet hozzávesszük, és a pajzzsal is 370-380 tonna rakteret, nyilván ez is kb. azonnali vétel lesz annak, aki outpostokra szeret fuvarozni és/vagy egy mozgékonyabb bányászhajót keres.
És persze biztos lesz (sőt van) aki ezzel vadászik thargoidra.

-
Peppo
őstag
válasz
gabranek
üzenetére
Már pár hónapja van ARX-ért a Python MK2, ami az amúgy is harcképes Python még harciasabb változata. Plusz egy large hardpointot és két utility slotot kapott, elég komolyan oda lehet vele sózni bárkinek. Másra nem igazán jó, de erre nagyon. Ez most kerül át kreditért is megvehető státuszba, így már elérhető mindenkinek. (vagy az lesz 1-2 napon belül)
Ami most jelent meg, az a T8 teherhajó. Egyelőre csak ARX-ért, aztán pár hónap múlva majd ez is lesz kreditért is. Ami a nagy előnye, hogy közepes leszállóhelyen is elfér, és kb. 400 tonnát elbír, és ehhez képest még egész tűrhetően is mozog. Gyakorlatilag a szállító ill. bányász munkaköröket aki eddig Pythonnal csinálta, annak érdemes meggondolnia a váltást.
Szegény Python lehet, nyugdíjba mehet, mindkét új hajó elsősorban az ő eddigi feladataira alkalmas, csak jobban. De én azért megtartom, sok időt repültünk együtt, nem volna szívem eladni.
-
Snoke
tag
Python Mk2-t holnapi patch után lehet ingame megvenni, T8 a másik, azt meg holnaptól arx-ért, később majd azt is ingame.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Mintha azt mondaná hogy ő exkluzív módon kapta meg kipróbálásra. Twitchen is láttam egy nagy nézettségű streamert ezzel repülni (amikor a dropokat farmoltam, köszi Leslie33), de a tömeg még sehogy sem férhet hozzá. Akkor őrülök meg, ha ezzel együtt nem fogják betolni a Panther Clippert, az már NAGYON hiányzik...
-
gabranek
senior tag
Biztos, hogy nem Python volt (két hosszan előre álló nyúlványa volt és ezek között helyezkedett el a pilótafülke...az Eve Onlineban van egy hasonló hajóm, és ott is a kinézete tetszik nagyon). Az ARX shopban nem néztem, de ha csak ott van akkor mindegy is... az Elite már régen eljátszotta az esélyét, hogy valódi pénzt toljak bele

Közben megtaláltam a videót, ezek szerint csak jönni fog.
-
gabranek
senior tag
Úgy tudtam jelentek meg új hajók. A yutubon pár napja láttam egy tök jól kinéző hajót, olyan volt mint egy oldschool teherhajó
Gondoltam belogolok és megnézem őket, de hiába ugráltam el Jameisonra nem találtam egy újat sem
Merre keressem őket? (Úgy emlékeztem a Jameisonon minden hajót meg lehet venni). -
Leslie33
tag
Megint vannak Twitch drop-ok.
Fer-de-Lance Solar Shine
Anaconda Solar Shine
Fed Corvette Solar Shine
Chieftain Solar Shine. -
[HUN]NIMROD
senior tag
Most láttam az uccsó CG jutalmait, benne volt valaki? - én nem csak egy (ahogy szerepelt a leírásban) hanem két példányt kaptam a 64 tonnás korróziótűrő raktérből. Aminek mondjuk örülök, csak nem értem.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Mi folyik itt
Gyöngyösönaz Ito Orbitalon? A CG teljesülése előtt fél órával rátettek még 20.000.000 tonna követelményt egy Tier 7 keretében...
Ja és pár napja az ARX mennyiségemből eltűnt 66, de másnapra visszatért. Furcsa dolgok zajlanak. -
-
duvi
nagyúr
Pártállástól függetlenül, azt hiszem, hogy ez a kulcsa az egész történetnek:
"ha fdev nem akarta volna engedni a gankereket, akkor szankcionálta volna őket a semmit nem érő "wanted" jelzésen kívül."
Sokkal komolyabb büntetési rendszert kellett volna beépíteni a játékba, hogy súlya legyen a kalózkodásnak és főleg a gankelésnek. Sajnos ez kimaradt, ezért alakult ki a jelenlegi helyzet, ami indulás óta megosztja az ED közösségét. -
Snoke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Hogy én kivenném a solo módot, az a magánvéleményem. Nyugodj meg, nem én fogom eldönteni mi legyen az elittel, viszont az unalomba és monotóniába sűlyedése az tisztán látszik és ehhez erősen hozzájárul a maradék kevés player, akik elvonulnak solo módban kamionozgatni maguknak. tudom, hogy ez is a játék része, csak úgy, mint a gankerek. ha fdev nem akarta volna engedni a gankereket, akkor szankcionálta volna őket a semmit nem érő "wanted" jelzésen kívül. Ha nekem szó nélkül kell elfogadnom a solo módot, akkor neked meg szó nélkül kell elfogadnod a gankert, mint játékon belüli "role" -t. Mondom ezt úgy, hogy soha senkit nem lőttem le ok nélkül, engem viszont párszor megpróbáltak elkapni a gankerek. Ami a játékban nem tilos, azt szabad, maradjunk annyiban, ha ez téged vagy másokat zavar is, mert a készítők számoltak ezzel és beletervezték a játékba.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Nem akarom elhinni, hogy ennyire nem érted, miről van szó: egy olyan játékot, ami direkt PvP, akár még NPC-k sincsenek, eleve azok számára készítik, akiknek ez a vágyuk. Elite viszont a gyökereitől kezdve Single Player, csak az E: D lett fél-MMO, NPC-k kötelezők mert olyan irdatlanul hatalmas a tér hogy nélkülük kongana az ürességtől, ezek miatt adja magát a solo mód. És mivel EZ VAN ha tetszik ha nem, amikor itt valaki elkezdi hogy megszüntetné a solo módot, az igenis mások KÁRÁRA történne.
Tudni kell különválasztani a két kategóriát, nem lehet hogy valaki ennyire fogalmatlan legyen... -
Leslie33
tag
Szerintem Nimrod arra gondolt, hogy hiába játszik valaki open módban, attól még a saját önös érdekeit tartja előtérben, fejleszti a hajóit, végzi a küldetéseket és nem azzal foglalkozik, hogy a többi játékosnak jó legyen, de nem is kellene szándékosan, brahiból ártani a másiknak.
Viszont ebben a játékmódban számomra benne van az a plusz, hogy találkozhatok más játékosokkal, akár beszédbe is tudunk elegyedni, tulajdonképen van élet a játékban. Ezt egy kicsit beárnyékolja, hogy van aki ártani akar nekünk. -
Sztyepadzso
őstag
Jó, de Fortnite meg a World of Tanks az arról szól, hogy bemész, aztán lelövöd a dolgokat. Ebben az a szabad akarat, hogy azt játszod. De nem kell.
Itt viszont nem csak arról szól, nem kell kizárólag harcolnod. És aki ezt akarná, annak ezek az emberek nem teszik lehetővé. -
Snoke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Haggyad mááá ezt a szabademberezős bullshitet
. Hány játék van, amiben nincs solo mód, akkor ők elveszik a szabad akaratod? OMFG
-
fejesg2
senior tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Pontosan!
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Nagyon egyszerű lenne: aki ok nélkül megtámad valakit, azt ki kéne tiltani örökre. Tehát ha kalóz, aki csak rakományért csinálja, vagy aki előbb szkennel, és ha van rajtad vérdíj akkor amiatt lő az maradhat, minden más kuka. Pillanatok alatt kitisztulna a kép, és mindenki bátran openezne.
-
buke
tag
Sziasztok, én lassan kezdek átállni az open play-re, mert lassan évek alatt kellett valami, ami újítás --mármint nekem. Itt a colonián elég sokan voltak kb. 2023 elejéig, mostanában alig látok 1-1 játékost csak hétvégén. Kapok genker támadást is, de ilyenkor, ha neccessé válik a helyzet inkább visszalépek soloba.
Az is érdekes amikor kész vagyok egy feladattal és gondolok egyet kiveszem a regulátort is és pont akkor megérkezik egy másik játékos bizonygatva hogy ő nem genker, de ne vigyem már el a feladatának tárgyát képező regulátort
Más: nem lehetne egy szabályozott (genker mentes) és különböző ösztönzéssel szerepek vállalására buzdított játékosokkal egy open play-t megformálni. A dinós játékban évek óta ezen megy a vita.
-
Snoke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Mert Elitben a játékosok nagy része soloban nyomja, így meg kb olyan, mint egy single player game. Openben napokon keresztül nem találkozom élő játékossal. Élvezetesebb lenne, ha jönnének mennének, nem pedig soloban kamionozgatnának.
-
miqlas
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Single player WoW!
-
Snoke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ha rajtam múlna a solo módot kivenném Elitből.PG még csak-csak, de a solo nem kéne. Sokkal izgalmasabb minden, ha nem csak agyhalott NPC-kkel futhatsz össze. SC-ben például csak open van, ami először furcsa volt, de már tudom, hogy ez kell a mindennapi izgalmakhoz.

-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Ezek mind openben vannak, lehetne solozni sőt a Mobius PG is játszhatna ahol tilos a PvP, de egyedül macerás, lassú, és a Mobiusból sincsenek ott túl sokan. Openben mindig van ott sok AXI tag, akik között van egy-két gyors bomber, akik secperc alatt kiszórják a nanite torpedókat, a többieknek nem is kell a modul, csak várni kell a jelzésre hogy jön fel a hőmag, akkor elő lehet bújni az aszteroidák mögül és gyakni.
Miután kiszedtek, átléptem soloba, visszamentem javítani, újra a titán mellé, és ott váltottam megint openbe a felhőbe hatoláshoz. A belső gankerrel csak egyszer találkoztam még ez előtt, az nem jött többször. Lehet hogy levadászták, mert megírtam egy bent aktív friss barátnak hogy mi a helyzet vele. -
duvi
nagyúr
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Ha jól emlékszem a Spear frarkció erre jött létre. Soloban természetesen nem tudnak levadászni, mert te vagy az egyedüli játékos ebben a játékmódban. A másik lehetőség a private group, ahova csak az általad engedélyezett/meghívott ismerősök, barátok tudnak belépni.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nincsen egyébként ganker-ellenes frakció? Mint pl a Fuel Rats, csak itt ezek ellen?
Amúgy mi van, ha ebben a csetepatában solo-ban veszel részt? -
[HUN]NIMROD
senior tag
Nekem ezzel csak az a bajom, hogy a játék világában nem létezik ilyen szerep, mert mivel is tudnánk azt megmagyarázni, hogy teljesen feleslegesen egy picit hátráltatják az anti-xeno hadműveletet, ami így is úgy is végbe fog menni. (Indra este 11 körül robban) Itt most arról van szó, hogy ezek a valós világban seggfejek, akik azt élvezik, ha másokat szivatnak. Ez még csak nem is kalózkodás, SEMMI hasznot nem szereznek vele. Nem is dögevők, nem sakálok, nem kullancsok stb csak bolondok lehetnének játékon belül, de a bolondok nem szoktak tudatosan űrhajókat arra felszerelni hogy tüskék legyenek a talpunkban...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Suzuki topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- World of Warships
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, hogy látja, amint épületeket rombolok és mészárlásokat végzek náluk, ami a befolyásukat befolyásolja.
Most értem én a célzást, el is mentem már onnan. Nemtudom mikor fogok vele találkozni, de én nagyrészt csak szólóban tolom.
Az opciók közül láttam egy olyat, hogy reset vagy végső megoldásként törlöm az egész acc.-ot és újra beregisztráljak
" ==> Minden új hajónál van valami OP., de ennél még az a lehetőség is adott--persze bonyolult dolgokat az Fdev nem fog végezni--, hogy a gyomrában egyéb kis kategóriájú hajókat szállíthatna. Persze ennek magában nem tudom mi értelme lehet. Ez egy különlegesség lenne.

Azért gondolom, a hatos pd-vel sem lesz gyenge.