Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Köszi. Ott vagyok még a rendszerben, akkor visszamegyek a sitehoz. Ennyire részletesen nem vizslattam át.
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Érdekes, ott voltam a tövében egészen közel és nem engedte szkennelni a samplerrel.
-
42861
senior tag
Új életforma, Radicoida Unica. A genetic sampler még nem ismeri fel, composition scannerel lehet adatot kinyerni belőle.

-
42861
senior tag
válasz
5150head
üzenetére
Sok minden hiányzik sajnos. De komolyabb fejlesztésre szerintem már nem nagyon lehet számítani. Régebben a tudományos felfedezéseket is lekövette a játék nagyjából. Pl. a Trappist-1 rendszer szinte egyből belekerült. A fekete lyukakról is van már egy korrekt kép, a játékban lévőnek nem sok köze van hozzá. Mondjuk egy Interstellaros kinézet jöhetne. Jó lenne egy grafikai update is, normális FSR4/DLSS4 támogatás a gyengébb vassal játszóknak. Ami jelenleg van benne FSR, azt hagyjuk. A külső nézet is komoly lenne nagyon.
-
42861
senior tag
Type11 tapasztalatok valakinek? Tegnap behúztam és egyből kivittem bányászni. Egyedül az új mining volley repeater-t tettem fel rá, egy MkII 5A-s multi limpet controllerel, így 14 limpet szedegeti össze a cuccost. Hát brutál gyors így a bányászat, kb. 20-25 percenként lehet menni üríteni a hajót. Adnám, ha egy Panther Clipperre is fel lehetne szerelni ezeket a cuccokat, vagy jöhetne egy Type11 "L", 6-700 cargoval.
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Elvileg holnap megkapjuk. ED facebookon:
Brewer Corporation has confirmed the overwhelming success of its latest initiative to restock Trailblazer megaships, citing it as the largest single delivery effort in its history with independent pilots transporting more than 1,200,000,000 tonnes of materials.
A huge thank you to all of our participating Commanders for making this our most popular Community Goal ever! your rewards will be available from tomorrow.
-
42861
senior tag
Sziasztok. A legutóbbi community goal rewardot hogy lehet átvenni? A lóvét hozzáírták a többihez, de a mérnökölt cargokat nem látom sehol.
-
42861
senior tag
Megvette valaki a Panthert? Én behúztam. Egész jó kis dög, a midnight black festéssel elég ütős külsőre is. Méretéhez képest meglepően mozgékony, egy interdict nem probléma. Egy kényelmes build-el is (docking comp, supercruise assist, pajzs) van 1168 cargom. De lesz ez majd több is. Ha jól tudom aki a jelenlegi CG-n kamionozik és a végén bekerül a top 75%-ba, az továbbfejlesztett cargot kap.
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ha végeztél és már tiéd a rendszer, át is tudod nevezni, hogy ne a Synuefe XYZ legyen a neve?
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nekem egy gyűrűs earth-like volt a bakancslistás. Olyan aminek én vagyok az első felfedezője és első mapelője is. Mikor meglett, 15k fényévre volt a legközelebbi lakott rendszer, ahol le tudtam adni az adatokat. No, annak a 15k fényévnek a megtétele tuti rekordidő volt.

-
42861
senior tag
Sziasztok. Az érkező Mandalay hajó is csak prebuild shipként lesz elérhető egyelőre, vagy egyből vehető kreditért is? Illetve az ilyen prebuild hajók átalakíthatók, módosíthatóak?
-
42861
senior tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Az én navigálási módszerem exobio közben: Alapból csak 5+ fajjal rendelkező bolygóra szállok le. A kevesebb egyszerűen nem éri meg nekem az idő/pénz arányt. Ahol van legalább 5-6 faj, ott szinte biztos, hogy 2-4 egy helyen van. Pl. bacik, stratum, tussock, osseus, ezek szinte mindig együtt járnak, és nagyjából sík terepen is vannak. Hajóval leszállok egy olyan helyre, ahol valamelyik van, mondjuk egy bacitelep mellé, azok jól látszanak már 40-50 méter magasból is. Leszállok, SRV-vel kigurulok, baci beszkennel a hajó mellett. SRV-ből hajó targetel, ez lesz a kezdőpont. Elgurulok 500 métert, átváltok külső nézetbe, valahol magasabban rögzítem a kamerát és úgy gurulok tovább lassan, így könnyebb észrevenni a bacikat. Ha megtalálom a második telepet, szkennelem, megnézem a hajó távolságát, hozzáadok 500 métert, gurulok megint addig. És így tovább. Útközben jegyzem, hogy milyen más fajokat láttam és a keréknyomomat követve visszamegyek a hajóhoz és szkennelem a többi fajt is. Pont tegnap csináltam két olyan bolygót, ahol a baci, stratum, tussock, osseus négyes volt. A négy faj kb. 20 perc volt.
Ez ugye akkor bukik, ha kicsit ritkábban vannak a lelőhelyek, és kiérsz a hajó 2 km-es sugarából, mert akkor elrepül. Sík terepen igazából nem zavar, mert ott könnyen landol, kocsikázni meg szeretek.
A kis jelzőbója kilövése amúgy jó ötlet, nagyon hasznos lenne. Sokszor, ezért nem megyek egy faj után a hegyvidékes terepre, mert még egy Hauler-el is rémálom landolni.
Meg amit Sztyepadzso említett, hogy a mintavevő készüléket is lehessen fejleszteni, hogy több fajt tudjon tárolni, élném ezt is. -
42861
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Ennyire mélyen azért nem szándékozom beleásni magam. Max még egy profilt kreálok, ami csak explo lesz. Sokszor volt, hogy kimentem hosszabb felfedező útra, de néha jó lett volna egy kis harc, vagy küldizés, vagy bármi más. Ilyenkor macera, ha 30k fényévre vagyok az élettől. Ebben a francos jövőben kitalálhatnák már a teleportálást.

-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
És ugyanabban a kliensben csak átjelentkezek a másik profilba?
-
42861
senior tag
Sziasztok. Sikeresen migráltam konzolról PC-re. Egyelőre ismerkedem az újdonságokkal. Hol tudom beállítani azt, hogy ha a hajóban ülve átváltok szabad nézelődésre, akkor a bal és jobb oldali panelek ne ugorjanak fel? Konzolon megvolt, de itt nem találom.
-
42861
senior tag
Sziasztok. Amint leszerelik a Carrieremet átmigrálok konzolról PC-re. Van a Frontiernek is valami saját launchere/kliense, vagy érdemesebb Steamre kérni?
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Asp Explorer-nél azért elég nagy előny, hogy 6-os fuel scoop-ot fel tudsz rá rakni. Pillanatok alatt teleszürcsöli a tankot. Diamondback-nél csak 4-es lehet max.
-
42861
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A reaktort is húzd fel grade 1-re. Bár szerintem a Diamondback Explorer pont nem fegyverkezésre való, mint a nevéből is sejthető.
-
42861
senior tag
Sziasztok. Gondolkodok rajta, hogy Xbox-ról átnyargalnék PC-re az Odyssey miatt. A konzolos fejlesztést ugye beszántották. PC-n van kontrolleres irányítás? Egy az egyben ugyanolyan mint konzolon? Az nekem teljesen megfelelő volt. Illetve a játék jelenlegi állapota milyen, mire elég egy RTX 3080 szerű kártya 1080p-ben? Youtube csak elég régi videókat dobál ki erről a kártya/felbontás kombóról.
-
-
42861
senior tag
Akkor már inkáb a road to riches útvonal bejárása lenne a leggyorsabb, ahhoz nem sok minden kell.
-
42861
senior tag
-
42861
senior tag
Vicc áron van most a standard kiadás Xbox-ra, június 17-ig: [link]
-
42861
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Hát még ha közvetlenül a székből kellene kimászni. Át a hajón, ki belőle, el a liftig...

A hajóbelső is csak 2-3 sétáig lenne érdekes, utána már csak nyűg. -
42861
senior tag
" Mint egy kiéhezett kutya, akinek csorog a nyála a csont után, de nincs neki foga! " ... úgy köpködtem a FD-re, mikor bejelentették, hogy a konzolos verzió csak valamikor ősszel jön. Mikor benyögték, hogy az alpha után öt perccel full game premier, úgy voltam vele, hogy jájj more, ebbű baj lesz. Most, hogy olvasgatom a problémákat szerte a neten, egyáltalán nem irigylem a PC-s kollégákat.... de azért respect, hogy kibétázzátok nekünk őszig!

-
42861
senior tag
Pár képet valaki nyomhatna a Földről, kíváncsi lennék hogy néz ki az új planetary tech-el.

-
42861
senior tag
válasz
raymi16
üzenetére
Elég faszányosan néz ki, főleg az új bolygófelszín. Bár mutathatták volna végig a landolást. Vajon lesz felhevülés effekt a légkörbe lépéskor?
Ez a gunplay viszont... rém gagyi. Esetlen.. olyan nyomorult az egész mozgás. Mintha egy 30 éve PC-n játszó először játszana kontrollerrel. Lehet, hogy azzal nyomták?
Pár fejlesztőt kölcsönözhetnének a CoD/Battlefield csapattól, hogy hogy is kell normális gunplayt lefejleszteni.
Remélem nem marad így és ez még csak nagyon alpha. -
42861
senior tag
válasz
Munkas
üzenetére
Nem, dehogy, semmi ilyesmi nincs. Nem közvetlenül a FC irányítófülkéjéből vezérled, hanem az egyik saját hajódból, akár távolról is. Ha kijelölöd a célt, 15 perc múlva ugrik el. Utána asszem 5 perc cooldown, majd újra tudsz célt kijelölni. Saját üzemanyaga van, a Tritium. Lehet bányászni is, meg venni is. Igazából annyi a lényege, hogy mindenedet tudod vinni magaddal bárhová. Ha tudod, hogy 2-300 fényévre be akarsz vágódni egy helyen, akkor odaugrasz a FC-el, és viszed a trader hajót, a harci szekeret, akármit amid van. Ha bányászni akarsz, beállsz vele a gyűrűs gázóriás mellé, és a Carrierre gyűjtöd be a cuccot, 25000 tonnás raktere van. Majd odaugrasz vele az állomáshoz, ahol el akarod adni az érceket, és egy T9-el áttalicskázod. Én pl. elvittem felfedezni is, 80-100 ezer fényévet biztos keringtem már vele a galaxisban, Colonian is voltam vele.
-
42861
senior tag
Így van. Sok ED felfedezőnek pl. bakancslista egy olyan gyűrűs earth-like megtalálása, amin ő a "first discovered by" és a "first mapped by" is. Nekem már megvan a sajátom.
Szerintem világrekord idő alatt futottam le a 6000 fényévet az első állomásig, ahol leadhattam az adatait, hogy az enyém legyen. Akkor még nem voltak carrier-ek. -
42861
senior tag
válasz
Deaxus
üzenetére
320??
Egyszerűbb lenne egy Haulert felszigszalagozni az aljára.Látjátok? Ezért nem lesz soha bejárható a hajó belülről ebben a játékban. Mert akkor az ilyen nonszensz dolgokkal el kéne számolni.
Valaki egyszer kiszámolta, asszem az Anacondánál, a méretéből és a súlyából, hogy kb. 1.5-ös alulemezből kell lennie. -
42861
senior tag
válasz
Deaxus
üzenetére
Annyiban kiegészíteném, hogy ha maxra akarja pörgetni az adott modult, akkor az 5-ös szinthez tuti kevés lesz a 4-5 darab minden materialból. Legalább 10 legyen, de ha több az se baj. Minél magasabb grade-et fejlesztesz, annál több pörgetés kell a maxoláshoz. Nekem a rekord az 17 volt eddig G5-nél..
(hogy szakadjon meg...) -
42861
senior tag
Én platinára megyek mostanában. Bármelyik pristine rendszerben lévő gázóriás metallic gyűrűjében nagyon jól adja, persze platina hotspotban. Igen, nerfelve lettek az árak alaposan. De nekem az az elméletem, hogy inkább a jelenlegi árazás volt a terv, nem az ami volt. Azt csak azért túrták fel, hogy a népnek legyen pénze Carrier-re. Én is azzal szedtem össze. Majdnem fél milliárdot kaptam egy fuvar kibányászott painite-ért. 10 milliárdot szedtem össze így. Most el kell felejteni az 1.6 millás void opal, és a 800k-s painite árat. A platina jelenleg 200-300k között fizet, hasonlóan megy az osmium és a painite is. Void opal felmegy 6-800k-ra, de az ugye nem lézeres. Sajna ez van, ebből kell élni.
-
42861
senior tag
Sziasztok. Carrieren van valami korlátja annak, hogy meddig lehetnek "suspended" állapotban a service-ok? Elindultam egy hosszabb explo útra, és "standby"-ra raktam a gépet, így csak kb. fele annyit kér hetente.
-
42861
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Opció 1: Fleet Carrier, oda pakolhatsz. De valszeg itt még nem tartasz.
Opció 2: Elviszed az adott mérnöknek, amennyi van. Nem egyszerre kell neki odavinni, lehet apránként is.
-
42861
senior tag
Fong Wang nagyon nem jó. Reserve: Common, ennek kellene pristine-nek lennie. Metal Rich, ez meg a gyűrű, ennek meg metallic-nak kell lennie. Delkar nevű rendszer ilyen pl, itt a 7-es gázóriás "A" (belső) gyűrűje metallic. Bár azt nem tudom, hogy milyen hotspotok vannak benne.
-
42861
senior tag
Igazából most az a koncepció, hogy platinumra megyek. Kb. az most az új painite. A sima single hotspotban is gusztustalan mennyiségben adja. Ezért akarom kipróbálni, hogy milyen lehet egy 2-es vagy 3-as overlapban. Árban tény, hogy gyengébb, olyan 200-300k között mozog, de a mennyiség talán egy kicsit kárpótol.
De akkor úgy néz ki, hogy manuálisan kell megnézni minden találatot amit az oldal listáz. -
42861
senior tag
Sziasztok. Van valami segédlet arra, hogy hol találhatok overlapping hotspotokat? Edtools.cc-t nézem, de ott sem látok ilyen szűrési opciót
-
42861
senior tag
válasz
Dreadloord
üzenetére
Biztos, hogy a Vulture-al akarod kezdeni? A power plant limitáltsága miatt elég sok kompromisszumra kényszeríti a játékost még mérnököléssel is. Én ránéznék egy Federal Assault Ship-re is. Igazi élményhajó, komolyabb huncutságok nélkül.
-
42861
senior tag
válasz
orientcx
üzenetére
A dolog titka, hogy ezek a buffok még nem véglegesek, FD figyeli a fejleményeket. Jobb felül még a régi rendszer szerint írja ki a díjazást, de a bal oldali panelen viszont már az új szerint számol, és azt is kapod meg. Ha jól rémlik ez benne is volt a patch notesban.
-
42861
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Szerintem a Horizons az alapjáték része lesz, és csak az Odyssey lesz fizetős DLC. Így lenne a legegyszerűbb megoldani. De mivel angolok... lehet, hogy a Horizons nélküli Odyssey tulajok csak légkörös bolygóra tudnak majd leszállni, légkör nélkülire nem. Mondjuk ez már
szánalmasvicces lenne. -
42861
senior tag
... vagy tegyen fel supercruise assist-ot. Az alapból satufékez rendszerbe belépéskor.
-
42861
senior tag
válasz
wollnerd
üzenetére
Én is kivittem felfedezni. 20k fényévre vagyok a bubitól. Rajta van minden hajóm. Hármat tudok ugrani egy tankkal, 270-280 tonnát eszik meg ugrásonként. Szóval 1500 fényév, meg egy kicsi.
Bányászni lehet, nem jönnek a kalózok se kuncsorogni, tök nyugi van. Ma találtam dupla tritium hotspotot, holnap megfejem, kíváncsi leszek, hogy adja ott. -
42861
senior tag
válasz
kiskuplung
üzenetére
Tudom, hogy mennyi landing pad van egy FC-n, nem ez volt a kérdés.
Hanem, hogy hány saját hajót lehet tárolni rajta. -
42861
senior tag
Remény... és most a Mátrix építészének szavai jutnak eszembe.

A sandbox űrszimulátor műfaj még mindig elég rétegjáték. Nem egy Call of Duty, hogy milliók nyomják naponta. A "nagy lóvét" már kiszívták a gameből, a párezer fős kemény magért szerintem már nem fognak nagy dolgokba fogni. De remélem tévedek. -
42861
senior tag
Az SC-ben sem lesz másként. Miért is lenne? Valamilyen szinten muszáj figyelembe venni a rinyát. Ha nem kapja meg a player amit akar, akkor előbb-utóbb elhagyja a játékot, és ajánlani se fogja jó szívvel másnak. A lóvét pedig a player hozza, senki más. Nyilván a tartalom bővítésével kellene bevonzani az újabb játékosokat, de az ugye idő és pénz. Nem is kevés. A mai cégek pedig ebben a pénzorientált dögkútban a lehető legkevesebb befektetéssel akarnak minél több pénzt kisajtolni belőlünk.
Szerintem a lényeg az lenne, hogy pénzgrindelés nélkül is megtaláljuk a motivációt a játékban. Itt van pl. orientcx kolléga, aki a lövöldözésből már 25-ször megszerezhette volna a combat elite rangot. De nem érdekli, mert nem azért csinálja. Valszeg anyagilag is úgy áll, hogy mindjárt két fleet carrier-el kezd ( és azokat egybenyitja ) ... bár birodalmi pletykák szerint egy Majestic Class Interdictor a nagy vágya!
De említhetném magamat is. Hasonló vagyok, csak a felfedezéssel. Ha kimegyek, fél-egy évig sem kerülök a lakott rész közelébe. A galaxis felét már bejártam, a másik felét egy carrier-el szeretném. ~2300 órám van a játékban és már én sem játszok olyan elánnal mint a kezdetekkor, de még simán leragadok órákra előtte. -
42861
senior tag
A 10 millás heti költség nekem úgy jött le, hogy attól függ mire használod, milyen modulokat aktiválsz. A csávó a streamben bekapcsolt még pár dolgot, fel is ugrott 13 milla fölé a költség. Én felfedezni vinném ki, szinte semmit sem akarok bele. Pár hajómat felpakolni (explo, bányász), tudjak rajta javítani meg tankolni. Nem akarok rakteret, modul/hajó piacot, más se parkolhasson be. Igazi antiszoc FC lenne.
Így szerintem ez kevesebb lenne mint 10 millió, bár lehet tévedek.Egy dolog kellene nagyon, hogy az explo adatokat eladhassam az FC-men, így gyakorlatilag meg is lenne a heti költség.
Remélem a béták alatt még faragnak rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest