Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy parasztnak, tanyára (általános használatra, Maglight 3D helyett) melyiket tanácsolnátok?
Led Lenser P6, vagy Fenix LD20... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
A szabványos dolgok hasznos dolgok, ilyenek nálam az USB, az AA akku, meg a JPG file :-)
Ilyennel pedig az USB/AA oda-vissza összekapcsolódik.
Jelenleg még nincs Maglite-om (ismerősömnek van 4D Led), eredetileg azt akartam, véletlenül megláttam ezt a fórumot, és már nem. (még úgy se, hogy a 3D ledes a Conradban jócskán le van árazva - náluk láttam LL P6-ot is) Itt a MAG fényereje 125lm-re van saccolva.
Led Lenser fókuszálhatósága tetszik, de a P6 már nem, mert megláttam, hogy csak egy fokozata van. LL P14 és M14 lehetne jó, de sokallom az árát (biztos ér annyit, de nem nekem).
2AA-ból, amikről jobb véleményeket láttam, azok az Olight I25 és a Fenix LD20 és E20, de a tekergetős fejrésszel nem vagyok kibékülve, bár biztos meg lehet azt csinálni rendesre is, nem csak úgy, ahogy a noname kínaiak, amiket így, rátekerve kellett bekapcsolni és zsebben vagy szétestek, vagy már kis nyomásra is világítottak.
Jelenleg nagyon az LD20 felé húzok...... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Eltörhető?
Ha jól emléxek, 2000 környékén lett divatos a biciklivázaknál, hogy az alsócső kólásdoboz falvastagságúra lett gyártva (mindenféle double-butted, meg shotgun-tubing fantázianevek), de nem tudok senkit, akinek a vékonyított részen tört volna el. Itt talán még anyag is van benne.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
A döntés megvolt, laptopot, meg telefont sokkal megalapozottabban tudtam választani, mint taktikai lámpát. Most még azt gyűjtögetem, hogy mi mindent rendeljek még mellé (fáklya, színszűrők, ilyen-olyan tartók, bár most ott tartok, hogy a biciklikormányos rögzítést magam fogom inkább megépíteni)
Sok másik ilyen modell van, de többek között az tetszik benne, hogy az alacsonyabb fokozatokon rendes áram-szabályozása van, nem pedig valami kitöltési tényezőt variáló villogó chopper. Ez nekem azért fontos, mert kell hosszúexpozíciós effektus-fotózáshoz is, ahol nem szaggatott vonalakat akarok a falakra írni, hanem külömböző fényességű folyamatos vonalat[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Még nem, csak félretetettem (meg egy marék kulcstartó-lámpát is). Várom, hogy szóljanak a Lenovo szervizesek, hogy vihetem a laptopom kijelzőcserére, majd akkor megyek érte. Szerbia a térkép hátuljára fért csak rá, ide még a csomagküldés nem ért el.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
2007 júniusi T60-as, típushibával: az IPS panelesek háttérvilágítása (T42, T43, T60) valamiért gyorsabban elöregszik, ennek a min. brightness EyeOne Display2-vel mérve 15nit, a max pedig csak 75nit, a gyári spec. pedig 200nit. Kicsit erősebb világításnál már a használhatóság határán van ez miatt.
-
Gondwana
addikt
Meglett a Fenix LD20!
Próbáltuk 4D MagLite-tal, igaz, hogy ködös időben, de kb. ugyanakkorának tűnt a hatótávolsága.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz EZoli752 #700 üzenetére
Kár, hogy semmi szabályzás nincs a LedLenserekben
A maximális fényerőt nem tartja 30 másodpercig sem. Eredetileg én is LL-t akartam venni, aztán meg Fenix LD20, TA20, meg egy iTP A2 SS lettek. Mindet másra használom.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Lehet, hogy nem a legolcsóbbak, de van egy ilyenem, meg a haveri körben eddig kiosztottam négy ilyen lámpát, akik kaptak, mindenki el van tőle szállva, hogy milyen pici, de mégis mekkora fényerő.
(Az A2 nekem azért szimpatikusabb, mert habár dupla akkora, min. közép max a kapcsolgatási sorrendje, az A3-nak meg közép, min, max)
Lassan kell majd rendelnem még kettőt - szülinapok jönnek.Szerk.: az oldalon a szöveg hibás, a táblázat adatai a pontosak.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
A Fenix LD20 (Q5)-öt eladtam, TK20 mellett az egyik redundáns volt. iTP A3 és TK20 együtt szinte mindenre elég. Lumenbuziság akkor is rulez
-
Gondwana
addikt
Miért nem a TK20-ast adtad el?
Nagyon hirtelenjött ötlet volt, hogy eladom, addig, amíg az illető meg nem gondolta magát és pont az LD volt a zsebemben, nem a TK (épp talált vevőt a 2AA Magjára, ami helyett lett most LD20-sza fehér és piros fáklyával, nekem pedig floodnak pont elég az iTP A3 a ladakulccsomón, a TK20 pedig kevesebb lumennel egy picit jobb thrower mint az LD20 - tehát parasztvakítani jobb )[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Soklumenes karàcsonyt mindenkinek!
-
Gondwana
addikt
válasz #88920576 #1604 üzenetére
Ár-minőség alapján szerintem ez a teteje, ami belefér a keretedbe. (Ezt boltokban 8.000-ért vesztegetik, netről persze olcsóbb)
Ha bővítesz a kereten, vannak fényesebbek is (ez az E21 kb. egy gyári LEDes 3D vagy 2D Mag fényereje körül van tudtommal, de mechanikailag tartósabb - viszont önvédelemre alkalmatlan)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Zsolt74 #1642 üzenetére
Egy szabadalmi bejegyzés befogadásánál egyáltalán nem szempont, hogy működjön is a szabadalmaztatott dolog!
A módszerről egyébként már hallottam 15-20 éve, de akkor valami olyasmit meséltek, hogy csak cink-szén elemeknél és 10-ből van, hogy 3-4 elem is működik utána még egy ideig, de közel nincs az eredeti kapacitás feléhez.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
Gondwana
addikt
Mindenképpen közvetlenül konnektorról/230V-ról kell tölteni?
Mert pl. most akad egy ilyen szett, csak épp nincs kiírva az oldalon, hogy jelenleg jól le van árazva. (Ez USB-ről tölthető, illetve van hozzá még egy rakás mindenféle a dobozban)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz macikos #2169 üzenetére
Szerintem csak a lemerülés a kritikus: ha beteszel pl. 3 akkut, 4.2V+4.2V+3.8V feszültséggel, a 3.8V-ról induló előbb fog lemerülni. Ha az akkuban lévő védelem nem kapcsolja ki az egész lámpát időben, maximum lesz egy akkud, amelyiknek a következő töltésnél már kisebb lesz a max. kapacitása a túlmerítés miatt. (Mondjuk, az is igaz, hogy az ilyen túlmerített akkuk szoktak utána időnkét fura körülmények között felrobbanni - renszerint töltéskor)
-
Gondwana
addikt
Ha fotó, akkor először azt nézd, hogy melyik LEDnek milyen a CRI-je.
(Először panasz, hogy az sRGB szűk, utána már az AdobeRGB is, aztán meg egy átlagos fehér LED az sRGB 40-50%-át fedi csak le...)
Én a fókuszálható lámpákat hanyagolnám, mert a célra is értékelhető fényerőt csak szűkre fókuszálva, vagy nagyon közelre kapsz, a világítás homogénsége meg külön történet. (Első lámpának én is LedLensert akartam venni, de szerencsére nem az lett)
Érdemes figyelembevenni a ragyogó fényesre bevilágított tesztképeknél, hogy gyakran 1s körüli az exp.idő.
Ezen a képen a jobb-felső sarok egy Fenix TK35-tel van bevilágítva. (Többi adat az Exifben)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Akkor körbeérés történt, mert HID lámpád már van, csak nem ilyen néven használod. A vaku is ívlámpa, pláne HSS módban, amikor az 1/250s-t végig kell világítania, hogy a 1/4000s expót kivakuzzam.
Portréhoz én külömben se kedvelem a statikus fényt, csak a vakut, mert szerintem határozottan nem jó kép az összehúzott pupillájú modell.[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Zozzant #14461 üzenetére
Ami engem illet, igen: nézze a pwm-et meg a szűkìtett szìnteret, amùgy meg minden esti TV-zésnek ilyen kékfény-hatàsa van, még a ColorStarnak is.
Màs: làttatok-e valahol utalàst S15 Baton warm bines vàltozatra? (warm Thrunite 1A màr nem kaphatò, de kellene még egy 14500-as EDC)
-
Gondwana
addikt
LED-csere: tegnap cseréltem LEDet a TK35-ömben, XM-L T6-ról XM-L2-re, 7C1 tint, szóval brutálisan jó lett, pláne így, ködös időben! (Picit, mintha szűkebb lenne a spotja, de nem számottevő, illetve nem furkáltam a 25mm hordozóját, csak a két drót meg a tükör tartják a helyén, de kapott alá Arctic Cooling MX2-t, gyárilag száraz volt a csillag alatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest