Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsotke
aktív tag
Helló! Akkus fúrót szeretnék. A 12V-os parkside nem nyaklik nagyon? Mivel külön van a fúrós rész, rá kell pattintani, attól tartok táncolhat nagyon a fúróhegye. Másrészt erre a kínai [lomvum] fúróra vagyok rákattanva, ha lemenne az ára. Csak hát a gari is gyenge, de kínai fúrók közül ezt látom a legalaposabban felkészültnek. Mondjuk a hammer funkció azt jelenti hogy a végével beverhetsz egy szöget a fába.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Épp ezeket akarnám meghekkelni. Különféle fantázianevű márkák mint Fieldmann, Worcraft, Extool,Einhell stb. dizájnra megtalálhatók a kínai webshopokban is, egyedül a garancia a biztos különbség, de hát az 1 éves magyar garancia az nem túl biztató. A Kínából rendelt termékek általában nagyobb teljesítményűek, és jobb minőségűek mint amiket felmatricázva idehoznak. Meg a kínai mellett szól hogy csak négy 18650 van benne, könnyebb javítani az akkuját, és mégis elég masszívnak néz ki. De lehet mégis a parkside- os ütvefúrós lesz végül, mert otthon előfordul hogy szükség van hosszabb facsavar behajtására, az meg ezeket a kicsiket gondolom túlterheli.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Örülj neki hogy nem levehetős a tokmány, de márkás termékeknél ritkábban fellelhető. Ahol kapcsolódik a tokmányhoz nem olyan stabil. Vásárlóbolondításnak gyártják mert így nem kell olyan gépet csinálni amiben nem táncol a fúrószár, mivel ugye eleve van egy kis játéka. Hobbi vagy pénzes hobbi felhasználót célozzák meg vele.
-
csucsotke
aktív tag
Ez a parkside- prémium akkus csavarozó fúró, vajon csak pénteken lesz ilyen áron, vagy péntektől, amíg el nem fogy?
-
csucsotke
aktív tag
válasz BrandonXXV #7634 üzenetére
Otthoni barkácsolásra venném, mert már nagyon unom a sima fúróval csavarozni meg a hosszabbító is... Eredetileg kisebbet akartam de aztán rájöttem hogy ház körül gyakran kell hosszabb facsavart is betekerni és az ütvefúrós parkside is elég drága, Szlovákiai ár alapján 16000 körülre saccolom, akku nélkül. Egyébként ezt meg Szlovákiában 80 euróért fogják árulni. Csak az a 60 Nm ha igaz, az túlzás otthonra. A tokmánya jó lehet, de remélem a marketing osztály nem a tokmányra költötte az összes pénzt. Max 15 000-ig akartam elmenni, de abban az árban amilyet kapni annál jobb hogy lidl- garancia van legalább rá, meg a legkisebb parkside sem gagyi végülis, hát nem tudom. Az 1 akkuval pont ott van hogy nem könnyű megmondani megéri- e. Kínából is néztem de ami jobban fest azt ott is 15000 körül adják, nincs nagy választék. Tavaly is volt ilyesmi a lidliben, csak akkor 40 000 körül volt az ára.
Nem lesz ez túl behemót egy gép?[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Csak kitartson vasárnapig . Azért elég magas az ára, és a nép már megszívta magát akkumulátoros fúróból.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Jó videó. De a parkside valahogy mindig táncol a kezében, a bosch-t rendesen megfogja, de emezt csak a nyelénél, nem tudom, és a hagja is olyan mintha csak félig lenne benne kakaó. Meg a háta mögött egy olyan szerszámpolccal, valszeg kettéhasítanák a kopaszt, ha nem a bosch nyerne.
-
csucsotke
aktív tag
Jó hogy a másik kisebb meg szép, meg micsoda technika, de ezért az árért, engem meggyőzött a parkside. Kifúrt mindent, 20 centis csavart becsavarta, de ha lesz is olyan hosszú facsavarom egyszer, úgyis kímélni fogom és villanyfúróval fogom betekerni, tudom előre . De ahogy mondták fenn hogy jóval több Ah-s akkuja van, szóval ha egy bizonyos szintre lemerül egy akku, már elég nyűgös lesz, bármilyen jó gép is legyen.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz bbsofficial #7697 üzenetére
Régebben talán volt az ütvefúrós parkside és a 12V-os tokmányleszedős közötti fokozat, de az is lehet hogy az a mostani 12V elődje volt, mindenesetre vagy két éve nem láttam. Az ütvefúrós meg kb. akkora mint ez, és árban is hasonló. Most meg a szlovák webshopban már megjelentek a black&deckerek, lehet affele kanyarodik majd a Lidl. Abból van ami egy hangyával kisebb, 12V-os 10 fokozat?hm, az ára 1 akkuval 50 euró. Nem ismerem a b&d-t lehet hogy jó, de nekem mániám hogy túlárazottak, így aztán nem kell sokat gondolkodnom melyiket veszem.
-
csucsotke
aktív tag
wahh, megvan nekem is egy. Nem nagy ez, kár volt aggódnom, olyan klasszikus akkus-fúró méret. Nem tudom milyen lesz, de a tokmány nagyon tetszik, az egész fúró igényesnek néz ki második ránézésre is. Elején az a gyűrű nekem is forog, de jó az, már véletlenül a kezemhez is támasztottam ott, ahogy fúrom itt a levegőt ezerrel.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz hzsolee #7704 üzenetére
Az a bajom a b&d-vel hogy mindenhonan figyel, tesco-tól kezdve minden polcon ott vannak, nagyon masszívan reklámoznak, és a dizájnt is állandóan változtatják, úgyhogy két hosszú folyosó reklámszakembert, meg egy folyosó dizájnert legalább alkalmaznak, pluszban, például a reikelhez vagy a hasonló nikkekhez képest. Volt hogy a praktikerben egy részt elrekesztettek maguknak, alig tudtam kitalálni onnan, ezeket mind megfizettetik a vásárlóval. Most megint 10 fokozat van a csavarozóban, amikor a kínaiaknál is a 15 feletti fokozat a divat, hogy honnan ásták elő ezt a konstrukciót, csak azt tudom elképzelni hogy ilyen Teddi meg Sencort burkoltak be a színeikkel. Több száz meg ezer marketinges szájat kell jóllakatniuk, akkor már nincs pénz még egy folyosó konstruktőrre is. Aztán olyakat használnak hogy kályhafestékszínű műanyag, azt látom benne hogy csak abban érdekeltek hogy feljebbpozicionálják magukat, valahonnan. Mivelhogy pont azokat keresem amelyikben több rejlik mint a látszat, a b&d-vel csak annyit futok össze mint két szembenmenő dzsunkás a yangce folyón, ha van olyan.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz inf3rno #7731 üzenetére
Ezen a parkside-on még nem tapasztaltam ki, de dewalt-on, már nem tudom a típusát, de kisebb ennél, ott lehetett bízni a fokozatokban. 5- ös nem szakította meg a villanykábel rögzítő csavarokat, és a 6 sem többnyire.3-al lehetett két 0.8 lemezt össszerántani 3.2 es lemezcsavarral. 10es a 6 os csavart behúzta rendesen. De ezt fúró sebességen. Csavarozó sebességen nem használtam, de ott talán érzéketlenebb. Függ a gép minőségétől, a lowend jó ha 10 fokozaton találsz egy gyöngét a többi állásban túlhúz mindent. Ezt még nem tapasztaltam ki, de úgy tűnik vannak különbségek, van esély rá találni a célnak megfelelő erősséget. Ha merülőben az akku akkor is túlhúzza, nem reagál úgy. Nem baj ha kisebben megrecsegteted, amíg kitapasztalod a DeWalt évekig bírta, gondolom ennek a határolója is azért kibír valamit. Visszafele ne pörgesd a határolón, azt nem szeretik, ha nem bírja kiengedni a csavart, akkor visszafele recsegteti annak nincs jó hangja ha jól emlékszem.
-
csucsotke
aktív tag
Szívesen, de még eszembe jutott hogy talán csavarozó, azaz kisebb sebességen kellene csavarozni, legalábbis azon fogok. Cégben nem érdekelt a gép, de nagyobb sebességről való leállás jobban igénybe veszi a "féket" a gépen. Ha üresben felpörgeted majd hirtelen elengeded a nyomógombot van amelyik még csattan is, (nekem visszafele ez is csattant , a határoló csavarozáskor biztos vesz el ebből az energiából, de ha eleve kisebb a fordulat, bizonyára az igénybevétel is mérséklődik.
-
csucsotke
aktív tag
Az egyik 500W másik az meg dremel tipusú 160W. Az 500W-nak mintha olyat olvastam volna hogy 6mm a befogója, a másiknak meg 3,2 max? Láttam a lidlibe, de már nem emlékszem, úgy rémlik nagyobb a 160W-nál. A kicsit értem olyanom volt is, de a másik nyűhető nagy fordulatú gépnek, amivel hegesztést meg bármire lehetne strapálni gyöngének tűnt, de lehet hogy tévedek és jó arra. Mert akkor meg mire jó? (polírozgatni)
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Sarokcsiszolót szeretnék venni, egy dewalt 4217 1200W néztem ki, csakhogy hasonló árban van az 1400W-s is. Már több mint tíz éve 1100 W-os dewaltot használok az nagyon megfelel, gyengébbet nem akarnék nagyon, hát erősebbet sem de nem tudom nem marketingelődtek-e felfelé azóta a Wattok hogy ami régen 1100 volt az most már 1200ből épphogy kijön...
Aztán van itt még a 4227-es abban ilyen plusz biztonsági fícsörök, hogy túlterhelés biztosíték, meg blokkoláskor kikapcsol... ezekkel van tapasztalatotok hogy van -e értelme vagy csak mégegy dolog ami elromlik? (Sajnos a lassú felpörgés az már mindenben benne van, arról hallottam hogy az el szokott romlani) -
csucsotke
aktív tag
Köszi! Igen végülis főleg csiszolok vele, a vágás az kevesebb. Asszem elég lesz az 1200-as mert az 1100W-os is már bármelyik vágókoronggal jól vágott, persze a jobb minőségűt észre lehet venni. Ha a kuplungnak csak az az előnye hogy nem töri össze a lapot akkor az annyira nem fontos(nekem). Az hogy túlterhelés-védelme van, az olyan lehet hogyha mondjuk ráteszem azt a csésze szerű drótkefét valami nem rá való nagy méretet, akkor leáll mert érzékeli hogy túlterheltem, vagy ez is a kuplung más megnevezése?
-
csucsotke
aktív tag
Köszönöm! Egyébként hasznos dolog. Közben megtaláltam az angol kifejezés alapján, és az elektromos védelem az leginkább arra vonatkozik hogy a tekercseken túl nagy áram, vagy túlmelegednek a tekercsek, szóval a mechanikáját nem kíméli hogyha pl. valami ormótlan drótkefét rátekerek akkor nem áll le, amíg a motor elviszi, szóval nekem annyira ez sem kell, úgyhogy marad az olcsóbb verzió.
-
csucsotke
aktív tag
Ha jól olvasom ez nem ütvefúrós, attól még ki lehet fúrni gondolom a téglát. Nekem a fekete Parkside ilyenem van de az sem ütvefúrós, mert falba egy vezetékes ütvefúrót használok, az sem volt drága, én ezeket az akkusakat nem kínzom a fallal. Az a baj hogy falba fúrással meggyötröd még ha ritkán is kell, lehet hogy bírják azt nem tudom, meg nem is hiszem. Leghasznosabb szerszám akkor ha fába fúrni kell vele, facsavart behajtani, nem kell kézzel kínlódni, illetve fémbe csavarokat betekerni, lemezbe lyukat fúrni hirtelen, vagy nehezen hozzáférhető helyeken használni(mondjuk a Pentagon , de szerintem csak vezetékes fúró vagy esetleg fúrókalapács mellé éri meg másodiknak, kivéve ha sok csavart kell behajtanod. Jó játék amúgy de alkalmi felhasználóként megveszed aztán lesed az alkalmat hogy mikor tudod használni de az alkalom csak nem jön. Vezetékes fúrók is vannak ilyen áron(de azok nem jók csavart behajtani)és nem kell akkuval foglalkozni.
Amúgy meg töltővel együtt ennél olcsóbban el sem tudom képzelni és a tokmánya jónak néz ki szóval az árát megéri még akkor is ha nem szénkfe nélküli motorral van.[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
Nekem ütvefúró is volt, meg építettem olyan masszív darabolót, zártszelvényt vágni, abba tettem nagy 230-as ilyen Reikelt sarokcsiszolót, 10 000 volt. Hobbi szinten vágok vele, és rendszeresen, mindig elgondolkodok közben meddig fogja bírni, meg mi lehet a baj vele , ha simán használnám lehet már nem működne, a lágy indítást saccolom hogy az esetleg hamarabb tönkremegy, meg erőben lehet elmaradva egy rendestől de akkor meg a lapot koptatná, még az első vágólap van benne de már cserélni fogom, de erőben mindenképp érezni hogy kevésbé izmos mint egy profi, pedig amúgy k.. nagy.
-
csucsotke
aktív tag
válasz csudri #10840 üzenetére
A Lidlvel nemtom pontosan de a műszaki cikkeknél általában az szokott lenni hogy mezei pénzbeváltóban beváltod a forintot euróra és még úgy is olcsóbb, bár a fáradtságot ritkán éri meg. A lidlnél volt hogy forintban olcsóbb volt, de a magyarországi akció miatt, egyébként ott is a fenti képletet tapasztaltam.
-
csucsotke
aktív tag
válasz gyenesmartin #10878 üzenetére
Akkumulátoros fúróval csavaroztam Dewalttal sokáig, nekem azóta az az etalon. Kicsit volt a kezemben hasonló árfekvésű Makita, nem bátorkodnék véleményt mondani de nem kéne amíg van DeWalt. Én főleg árban vetném össze a kettőt, és akku árban, ha kell új akku és nem szeretnél mókolni akkor melyikkel jössz ki jobban, de ha kb. egyforma akkor én DeWalt mellett döntenék. De ez csak az elfogultságom, nekem mindenben a legjobb a DeWalt és Milwaukeen is csak akkor gondolkodnék ha egy árban lenne a DeWalt al. Makita meg semmiben nem győzött meg hogy olyan minőségű lenne mint a DeWalt, de általában olcsóbb is, így vennék Makitát természetesen. Még az akku témában már biztos volt hogy szinte mindenben Samsung cellák vannak, szóval itt a cellák száma- Volt különbségek lehetnek. Erősebb, jobb fogású kérdésben, vannak különböző erejű modelljeik, egy-egy hasonló erejű terméknél el tudom képzelni hogy erősebb a Makita, de azt nem hogy átlagban erősebb mint a DeWalt. DeWalt az jó fogású napi 8 órában is. A kék Bosch szerintem a drága hobbi kategóriát célozta meg, de ipari felhasználás is lehet, a DeWalt meg az ipari felhasználást de árban hobbira is elérhető. Árban nyerhet a kék Bosch, de amúgy... Ezeket úgy mondom hogy hobbi célra van sarokcsiszolóm DeWalt 17 éve, most vettem a másodikat , ezzel vágok a régivel köszörülök, akkus fúrót említettem, szóval ennyi mindössze. Jah melóban az akku kibírt sokat szóval 2 évet voltam, de mind azok az akkuk voltak gyöngébbek amik már előttem is ott voltak. Napi 8 órás használat.
-
csucsotke
aktív tag
válasz gyenesmartin #10888 üzenetére
Az hogy megéri-e, nem tudom megmondani, nekem fekete parkside van, elvagyok azzal. A fenti tipusnál az ár az korrekt, még jó is, amennyire meg tudom ítélni, ha nem amazonos beszerzés, akkor ennél magasabb áron mennek, ilyen felszereltséggel. Ránézésre ez a tipus arra van szánva hogy jól kezelhető legyen, de azért erős is, ha megnézed hogy milyen tipusokat árulnak, általában ki lehet logikázni milyen felhasználást céloznak meg vele. Facsavarokat behajtani fába fúrni, 5-ös fúrószárig lemezbe fúrni, 10 es fúrószárral 200-as I profilt már inkább nem ilyennel, bár ha nagyon kell nyomni akkor nem fúrok fémbe akkussal. Itt csak az ár a kérdés, ha több dolgot vennék , összevetném a makitával hogy egyben mekkora lesz az árkülönbség, ha ez számít. Illetve hobbi céla használnád-e vagy maszekolásra. Szerelhető aksi, az olyan hogy helyettesíthető ebay-essel, vagy szétszedhető? A Dewalt akkujait nem lehet szétcsavarozni?
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz gyenesmartin #10890 üzenetére
Aha a 701-es 57Nm, jópofa gép, lehet erősebb mint gondoltam első látásra.
-
csucsotke
aktív tag
válasz Rodzser Mór #10900 üzenetére
Miért nem lehet befogni? Nem hajlik bele a tányérba? A közepén azoknak a háromszögeknek bele kéne.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz gyenesmartin #10903 üzenetére
Egy 2ah-s akkuval elvagyok, pedig mindig elfelejtem tölteni de olyan gyorsan tölti hogy még nem volt gond, 2 akku az meg már ipari használatra megfelel. Barón néz ki, a mérete is ideális, én az ergonómiáját is nagyon szeretem a DeWalt-nak.
-
csucsotke
aktív tag
válasz Rodzser Mór #10906 üzenetére
Ez hihetetlen, azt hittem csak én szívtam ezzel. 10 év különbséggel kettőt vettem és mindkettővel ugyanez volt. Az elsőnek kiköszörültem nagy nehezen a belső peremét és a külsőbe meg már belement a flexnek a nagyobb átmérőjű része a másodikon már nem érdekelt, ráerőszakolom a csiszolópapíros tárcsát, azok vékonyak épphogy elkapja a menet ha nyomom, de hát ilyet. Ezek szerint úgy gyártják már évszázadok óta hogy aki tervezte , egyetlenegy alkalommal se próbálta ki.
-
csucsotke
aktív tag
Nekem az a másik fordulatkapcsós van, ami a gépen keresztben...na annak elromlott a kapcsolója ,5$ volt a másik kapcsoló Kínából, azóta a 220-as kábelre közbeiktattam egy lámpakapcsolót így nem használom annyit a fordulatosat. Mivel hogy 220V nak is a méretéhez képest van csak "ereje" 12V-s nem tudom ,de sztem az is gyöngébb az elemes meg már nagyon rosszul hangzik. De bevált. Zártszelvénybe is vágtam vele, türelemmel nagy segítség tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz st6969 #10921 üzenetére
[link] Erről írtam , KedvesMei márkájú pár éve megvan de csak alkalmanként használom, egyszer használtam 8 órás munkaidő alatt masszívan. De szinte mindig valami fémet izélek vele, még finom dolgokra nem használtam, amire való. A Hildát szokják ajánlgatni de az ára...az nem Dremel ár már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest