- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tsebacsi
nagyúr
Én átszoktam a gyárira amit sosem gondoltam volna ezelőtt 2 évvel se. Mellette max mapset használok, bár tény azt nem teszi ki a HUD-ra. Apple térképe nekem no go zona ahogy a Waze is. Annyiszor vittek már tévútra hogy elegem lett belőlük.
-
Tsebacsi
nagyúr
Ismerve a mostanit ezek nem game changerek egyelőre, ez is 800V-os, kemény 1 perc előnye van az iX3-nak töltésben, az semmi. A fogyasztás relatív, az iX-é se kevés, de nekünk megfelelő, a GLC és az iX3 kevesebb -> nincs probléma. De mire eljutunk a cseréig már jönnek reményeim szerint a ?kalciumos? és/vagy szilárdtest akkuk, és akkor meg végképp mindegy lesz minden. Csak a mostani akkus autók ára fog a béka segge alá esni

Bár egyikben sem ültem még, képről a Merci minősége látszólag köröket ver a BMW-re, és az 530 után helyenként az iX is megszokást igényelt, na most egy még puritánabb belsőre az Asszony már tuti nem bólint rá...
Az a "pár" csillag kívül... Hát egye bssza, a hódpofát is megszoktuk, ezt is meg fogjuk.
-
Tsebacsi
nagyúr
Van Totalcar "teszt" (nem nevezném annak, ez egy bemutató, nem írt semmiről semmit szinte) az új EV GLC-ről, és azt kell mondjam, sokkal jobban tetszik szinte minden tekintetben, mint az iX3

Lehet a következő vas x év múlva már nem BMW lesz... -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Azt látom, hogy a Tesla még mindig csak tanulja, hogy a szervizt, mint olyat hogy és kikkel kéne csináltatni, de azért a BMW-től kicsit többet várnék, mert ez így ügyfélélmény tekintetében nulla. Szép meg csicsa a felújított Wallis központ, de hogy még egy rohadt csereautót se tudott volna adni a hétvégére (mert felvetette, hogy délután hagyjam ott aztán lesz valami, kérdezem csereautót tud adni? Azt nem. Akkor mégis hogy gondolta, hogy pont hétvégére teszem le az autót?
). -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Nem, van valami huncutság, olyan mintha a kisakkuval lenne gond, mert 2 hetente kiírja egy reggeli indítás előtt, hogy Energiamenedzsment, mobilappban is jelzi, és nem megy a távoli parkolás (amikor autón kívül állva tereled előre hátra telefonnal az autót) valamint a csomagtérajtót sem csukja be, csak kinyitja appból. A12 hibakód.
Minden más tök rendben, normálisan működik. -
Tsebacsi
nagyúr
Vittem vóna szervizre a vasat, megjegyzem semmivel sem érzem jobbnak a helyzetet, mintha Teslám lenne, mert most is másfél-2 hetet vártam egy diag időpontra, majd 1 nappal előtte hívnak, hogy akkor mégse jó mert beteg lett az EGY SZEM EMBER aki diagolni tud egy EV-t.
Érted, Wallis, nem egy útszéli kislófasz garázs, Wallis...
Ha jövő héten elütik a faszit munkába menet vagy kitöri a lábát a lépcsőn akkor 1 hónapig vége van a világnak? Komolyan mondom nem értem én ezt... -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Az ABRP szerintem nem konkrétan útvonaltervezésre van, hanem inkább töltés tervezésre.
Én se használom se a waze-t se az apple maps-et, mert szerintem botrány szarzul tudnak néha tervezni.
Ha meg külföldre mész, ott nagy esélyel normálisan tervez, meg főleg autópályán-főúton kavarog az ember.
Persze semmi sem hibátlan, de ez minimálisan elnézhető szvsz. -
Tsebacsi
nagyúr
Ez hasznos és szerintem bárkinek jól jön backup vagy alternatív navi szinten aki hosszabb útra megy egy EV-vel. Én is fogom használni majd a német túrán. A gyári néha tényleg furán számol. Ma pl. egy 72km-es kört mentünk Budapesten és már az első cél akku százalékát rosszul tippelte. Bár nekem kicsit könnyű dolgom van, 10% ~ 50kmt jelent.
Amíg sík úton mentünk (16 kerület széle -> szépvölgyi út) 14,5-es fogyit írt. Utána budai dombokra fel-le, Üröm majd nulláson haza, 18,5 lett a vége és az app szerint 16,8kW áram fogyott belőle. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Ezeket AI-val iratod, vagy simán csak belőled jön a bullshit?
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Azért tud ez az autó ha nagyon akar 😂
Majdnem a fele annak, amit a legnagyobb hóban és hidegben produkált.
Persze ez sima város és nem volt őrült dugó de 7-8kWh-val kevesebb mint az előző töltés utáni átlag.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Jogos, a saját akkuméretemből indultam ki, de javítottam magam utána, hogy phev-el pl. értelmezhető volt a dolog.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Egy Lidl-ALDI vásárlás alatt egy komolyabb EV-be a 22-es töltőből kb értelmezhetetlen energia megy bele...
A németeknél sok helyen már 400-as töltők vannak az ALDI-nál. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr

Éjfélkor írtam vagy 4 szállodának, hogy helló, EV töltő van? Érdekel!

Az egyik írta azt, amit mondasz, hogy töltő van, de külsős cég üzemelteti (Wirelane). Majd nézek hozzájuk appot.
A konnektoros megoldás aranyos
Bár örülnék, ha nem kéne vinni a konnektoros töltőt is, csak a sima Type2 kábelt. -
Tsebacsi
nagyúr

Közben írogattam a szállásoknak is, a legtöbb helyen van saját töltő a garázsban vagy a parkolójukban, általában 50 centes kW áron, ami egész jó, SUC ár körüli ha jól láttam. 1-2 helyen kell néznem egy ALDI-t, aminél még az ABRP tűrhető árat mondott, de számolgattam, és lehet még így is bőven úgy fizetnék, mintha benzinnel mennék. Persze ezek erős becslések, majd kiderül mi a valóság

Az egyik szálláson pedig 20 euró az éjszakai parkolás a töltőhelyen, de a töltés ingyen van
Nekünk kényelmi szempontból megéri, ha szinte csak a szálláson töltünk, és menet közben nem kell megállni fél-1 órákat tölteni, mert attól Asszony hajhullást kap. Elég szoros menetrendet állított össze, lett is ebből kis vita hogy most a fsznak kellett EV autót venni amivel nem lehet utazni.

-
Tsebacsi
nagyúr
Nem lehet, hogy elkezdte előfűteni az akksit az alacsony töltöttség miatt, és ezért esett jobban a százalék?
-
Tsebacsi
nagyúr
Srácok abban van esetleg tapasztalata valakinek, hogy érdemes a német-osztrák szállodákkal számolni töltőpont tekintetében, vagy drágák és esetlegesen nem mindig működnek, így inkább maradjak az egyéb pontoknál (SUC, Ionity, ALDI, stb)?
Azért kérdezem, hogy hogy számoljak a német úttal. Jó lenne mindig 100%-al indulni az adott szállodából, és akkor úgy a legtöbb pontról-pontra ugrásnál nem kell plusz töltést beiktatni.
Köszönöm
-
Tsebacsi
nagyúr
Valóban hónapokig téma volt köztünk az 530-as, de bocsánatot kérek, hogy olyan emberekkel akartam ezt megbeszélni, akikben bízom (ezek voltatok Ti) és érdekel mi a véleményük a dologról, minden hátsó szándék és baszogatás nélkül. Mert nem azt nem tudom eldönteni, hogy holnap milyen pólót vegyek fel, hanem hogy mi legyen a következő lépés az autót illetően.
Nem volt semmiféle zugszerelő, az a helyzet hogy a gyártó neked a büdös életbe ilyet nem ad, nem csinál, kénytelen vagy maszekhoz menni hogy kapj egy pontos akku diagnosztikát. Aztán mint kiderült majdnem minden szál egy kézbe fut össze szóval elég sok BP-i BMW- s csapat vele csinálja a plugin és EV diagokat. Nahát…
Szvsz érthető, hogy pánikoltam kicsit azon, hogy megtartsak-e egy olyan autót, amit bár szeretek, de a felhasználói szokásoknak nem felel meg teljesen, lényegében ketyegő bomba. Ha nagyobb akkut is kap 2 millióért, azt a vételárban később sem látom viszont, és még jött volna a vezérlés csere is szintén 1-2 millióért, az értéke meg rohamosan csökken ebben a korban. Valamint semmi sem garantálta, hogy 2 év múlva megint nem rohad le valamelyik cellapakk benne a napi merítéstől és teletöltéstől.
Az ajánlások érdekesek voltak mert szinte egyikőtök sem vette figyelembe a napelemet és s szaldót. Totál felesleges lett volna hybridet vennem és tankolnom. Kommersz kisebb elektromosnak mi értelme lett volna, ha megyünk külföldre is az autóval? Bérlek addig valamit? Manapság az elég drága, plusz kiindulva abból, hogy mi képesek vagyunk 2 héttel indulás előtt lemondani egy utat ha rossz idő várható - kérdéses a rugalmasságuk, arról nem is beszélve hogy ha asszonynak pl nem kényelmes az ülés azt 10 napig hallgatom? Na nem…
2 autót pedig nem akarok tartani mert az számomra felesleges luxus és nem tudom hova tenni a másikat, amit évi 2-5 alkalommal használok.Szerintem nem azt mondtam, hogy pénztermelő autót szeretnék, hanem kerestem az Ultimate megoldást, ami a legtöbb kritériumnak megfelel. Nem az iX volt az első jelölt, elég sokára jutottam el odáig.
Elmondtam azt is, hogy természetesen az ember nem szeretne egy G30 után egy Focus minőségbe visszaülni, főleg úgy, hogy alám nem tesznek cégautót sem.
Még mindig vissza lehet nézni végül milyen gunyoros és lekezelő stílusban néztetek totál hülyének és vicceltétek el a dolgot. Kb olyan volt mintha ti sértődtetek volna meg azon, hogy én a szuper racionális érvek helyett valami mást akartam végül és zavart hogy már nem vesztek komolyan. Ismertetek már eléggé, hogy én bizonyos dolgokat jobban a lelkemre veszek, ennek ellenére addig feszítettétek a dolgot míg elegem lett és besértődtem rátok. És ezután már el is lettem engedve aki hülye megérdemli címszóval és jött itt a fórumon a beszólogatás. Ez is olyan felnőttes, érett dolog volt részetekről, hogy csak na…
Az egyéb családi hátteret meg nem ismeritek szerintem, nem tartozom beszámolóval végül miért vettük meg mégis az iX-et.
Teslat asszony nem akart és nekünk kicsi-szűkös volt a 3-as, az Y ülésben volt furcsa és még mindig Tesla. Kínait utólag úgy érzem jó döntés volt elengedni. Főleg Anti Sealion tesztje után.
VWgenről lebeszéltek mondván bőven lehet vele is probléma. Skodánál sajnáltam hogy 20+ millióért Skoda és nem BMW, ugye a kényelem és a presztízs, pfej. Lexus drágább és nincs megfelelő használt még, Toyota u.a. mint a Skoda. Volvo = polestar még, és elég vegyesek a vélemények róluk. Az i4 megint szűk és nincs üléshűtés, i5 túl nagy, iX3 drága és új, nincs rá keret.
Ráadásul Fater RX-e után tetszett a magas pozíció, így akkor miért ne legyen iX? Benny elmondta mik lehetnek a buktatók, tudomásul vettük. Az ember persze igyekszik magát is meggyőzni, hogy a lehetőségeihez képest jó döntést hozott; de ti ketten folyamat azt nyomtátok itt a kommentjeimre, hogy milyen felelőtlen buta és rossz döntést volt ez. Ez ám a felebaráti szeretet tényleg. Nem bízunk és szorítunk a másiknak hogy ne fusson aknamezőre, inkább reménykedsz benne.A G30-nál totál fogalomzavarban vagytok. A goodyear gumit az általad istenített Hunter gépen vizsgálták be és szerintük semmi baja se volt, mégis rázott vele a lökésgátló csere után is és visszakaptam az árát. Tehát a gumi is szar volt, de hidd el a lökésgátlók is csereérettek voltak. A Michelin gumikkal simán rázásmentesen futott, szóval nem kell a duma mert nem igaz. Szerintem ez eléggé egyedi eset ahhoz hogy az ember ne egyből a jó megoldást húzza a ki a kalapból.
Az külön szomorú hogy neked elégtétel lesz, ha én rosszul járok, megint csak azt tudom felhozni, hogy milyen rendes dolog másnak rosszat kívánni csak azért, hogy te ellőhesd utána az én megmondtam sablont.
Sajnos benned nagyobbat csalódtam mint Gergőben és jobban is fáj a döntésetek, de ez van, szerintem én ezt tudomásul vettem és nem mentem utána kárörvendeni és basztatni titeket.Ezt csak azért hánytam ide hogy mind a két fél véleménye meglegyen ne csak az egyik oldalé.
-
Tsebacsi
nagyúr
Köszi meg fogom nézni. Lehet a mienkben nincs.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Ó akksi hőmérséklet mutató is van? Merre? Nem lehet hogy az csak a 8.5-be került bele?
-
Tsebacsi
nagyúr
Jó ezt megjegyzem, tanulom még a dolgot. Semmi hiszti nem volt itt részemről, csak egyesek szeretik felfújni ezeket és engem savazni.
-
Tsebacsi
nagyúr
Hagyjál lógva, a vak is látja hogy minden esetben direkte állsz belém és sulykolod hogy szerinted milyen rossz döntést hoztam és burkoltan lehülyézel. Puffogtatod a nagy igazságokat de amikor segítséget kértem tőletek akkor sem voltatok képesek normálisan válaszolni, csak szívtátok a véremet.
Semmi kiakadás nem volt itt, életem első gyorstöltése volt úgy, hogy az autó már 2 hónapja megvan. Láthatod, hogy nem ez lesz az elsődleges felhasználási terület.
De majd legközelebb olyan friss technológiát veszek ami még ki sem jött vagy nem lesz rá pénzem, felveszek hitelt csak hogy elégedett legyél balázzsal együtt.
Kisbetűs a neved? Ez legyen életed fő problémája! Nem igazán tudok tisztelettel viseltetni irántatok azok után ahogy alakultak a dolgok. De nem hiszem hogy telesírjátok a párnát emiatt. -
Tsebacsi
nagyúr
Van benne kézi akku előfűtés indítás. Mivel sosem csináltam még és a töltő fél percre van a háztól az előfűtést pár perccel előtte indítottam el kézzel és vártam a parkolóban. Elképzelhető hogy akkor tovább tartotta volna a teljesítményt ha tovább fűtöm. Nem tudom, ki kell tapasztalnom.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
No hát megvolt az első gyorstöltéses "kaland" is, egy 180-as TEA töltőn, 13-ról 64-re töltöttem 28 perc alatt, 145kW körül kezdett aztán 40% után elkezdett lassan esni 90kW-ra, 64%-nál úgy döntöttem elég lesz. A 13-80-at olyan 45 perc körül saccolta.
Kíváncsi vagyok, hogy egy SUC-on vagy egy komolyabb teljesítményű oszlopon meglett volna-e a 185kW csúcs és mikor kezdett volna esni, és vajon az oszlop vagy az autó miatt ment vissza 90-re a sebesség? -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Ez igaz, de ettől még a díj magasabb lesz, mintha appoznál, ha jól sejtem. Persze ez már gondolom egyéni szoc problem is.
-
Tsebacsi
nagyúr
Jól írod, hogy ezt a problémát az EU még nem tudta megugrani, pedig jó lenne rajta elmélkedniük. Nonszensz dolognak tartom országonként üszkve 20 appot a telón tartani csak azért, hogy tölteni tudjál egy autót nem csak specifikus, egy meghatározott szolgáltatónál, hiszen lehet, hogy az adott desztinációnál épp nincs olyan...
-
Tsebacsi
nagyúr
Nemzetközi app?
De jó lenne...
A kártya az a BMW Charging Card de nem mindig ad jó árakat, itt a legtöbben nem javasolják.
Vannak specifikus appok (ABRP, Plugshare) amik segítenek töltőt keresni és nagyjából megsaccolják az árakat, de szerencsésebb inkább előfizetni valamelyik nagyobb szolgáltatóhot (Ionity, Tesla, stb) és akkor ott tutira jobb áron tölthetsz mintha csak beesel a kúthoz minden nélkül, és már 2-3 töltés után megtérül a havi díj.
Plusz vannak autók, amik már tudják a plug and charge-ot, ott magába az autó rendszerébe beviheted a töltőket és akkor a töltőoszlop magától rendez mindent az autóval, nem kell neked pluszban appozni a töltésnél, csak küldik a számlát. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Minek neked ez az autó, ha nem tudod otthon tölteni? Így annyira nem lesz megérős szvsz. Plusz egy 24kW-os autóval vidékre? Útakadály szeretnél lenni, vagy minden 100km után tölteni?
Ezek alapján szerintem egy hybrid autót kellene inkább venned. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Szerintem ez egy tök felesleges hsz volt, de köszönjük. Ha neki kell, és ilyet tud(na) az autó, és jelezné is az appban, akkor miért ne nézegesse?! Örülünk, hogy téged ez rohadtul nem érdekel, de másokat meg igen

-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Mi a probléma pontosan? A szenzor értékeket látja? Csak az a baj, hogy nem írja ki, milyen márkájú és méretű gumi van rajta? Mert ez utóbbit csak a gyártói szerviz tudja beleprogramozni az autóba ha jól tudom.
Ha egyáltalán nem mennek a szenzorok és nem lát nyomást, akkor valami más gebasz van.
Az utak probléma meg korábban volt vesézve, bemész az autóban az adatvédelmi beállításokba, az utakból kiveszed a pipát, majd vissza és kész. Bebugol, nekem is szokott, de ez mindig megoldotta. -
Tsebacsi
nagyúr
Nincs mihez viszonyítanom
De ha szerintetek jó, az oké. Hóban ennél kevesebb volt az tény. -
Tsebacsi
nagyúr
Adaptívban használva az autót a töltés óta megtett 150km alatt 14 körül töltött vissza, az annyira nem sok.
-
Tsebacsi
nagyúr
Ezt a városit cáfolnám, mert a gördülési ellenállás is sokat számít, még kis sebességnél is, amikor pl. hó van az utakon nekem nagyot nőtt a fogyasztás, és nem csak a fűtés miatt, lassabb haladás és a nagyobb ellenállás is belejátszik, sok az elindulok, megállok, lassan haladok eset, ami a fogyasztás halála. Hóban volt 30+ is, most tegnap este 23,9 lett moderált forgalomban, ez nagy difi, meg persze nincs -6 hanem +4.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
A napi 3-5km az
Az lfsz
Bocsánat. Arra jó a hibrid is. De akkor A Superb IV pl. megfelelő, abból asszem van kombi is.
Én napi 50+-t megyek, erre pl. kevés volt a BMW 530e, de egy új Plug-in is kérdéses lett volna, mikor már egyszer (2x) megégeti magát az ember a Phevvel, inkább elengedi. Aztán lehet az EV-vel is megszívom, fene tudja, az idő majd eldönti. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Mi a felhasználási igény? mennyit mész egy éveben? Ebből mennyi város, rövid táv? Tudod-e otthon tölteni? Kiszámoltad mennyi lenne a töltés nem rezsicsökkentett árral árammal is?
Plug-in esetében nekem a napi 2x lemerítem-teletöltöm megölte az akkucellákat, szép lassan, 2 évente 1-2 darabot, persze ez nem egyenesági következmény, de számolni kell vele. -
Tsebacsi
nagyúr
Nekem az F és G sorozat veséje tetszik, az még pont a van, de nem túlzás kategória. Oké egy villanyautón meg kb felesleges, de ha egyszer ez a márka egyik fő meghatározó dizájneleme. Az iX-é is kicsit túlzó, meg a 4-es sorozaté, de megszoktuk, persze ezt az újat is meg fogjuk, csak az ilyen radikális megoldások, amik megosztották az embereket szerintem mindig veszélyesek, vagy imádják vagy utálni fogják...
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
A kormányfűtés jóval kevesebb energiát igényel, mint pl. a levegős hűtés-fűtés, nem véletlen van az újabb elektromosokban, pl az iX-ben is felületfütés ahol lehet.
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
Nem, a BMW sem kapcsolja ki automatikusan, de magától bekapcsolja, ha te úgy hagytad, mikor kiszálltál, illetve megjegyzi az általad vagy az utas által beállított dolgokat is, aztán ha az kiszáll akkor visszaáll alapbeállításra, Asszony így kap +1 fokot mikor beül, kiszáll és visszaáll, meg lekapcsolja a fűtéseket az ő oldalán. Baromira tetszik, nem kell hozzányúlni a beállításokhoz szinte soha.
Természetesen van olyan beállítás is, hogy x külső hőfok alatt vagy felett hűtsön vagy fűtsön. -
Tsebacsi
nagyúr
A sebességmérő kamerát jelző app talán nem problémás jogilag? A németeknél pl. tilos, ott nem is működik. Szerintem ugyan ezen úton haladva a sentry mód is megoldható lenne csak picit kéne akarni. Pl. az augmented reality kamera ami a tükör fölött van lehetne első dashcam is és akkor nem kéne venni az autóba másikat...
-
Tsebacsi
nagyúr
Nem olvastam el rendesen a hsz-t, de erre gondoltam:
"Egyes járműmodellek (például az i7) esetében létezhet egy "Ignore Home" (Otthoni hely figyelmen kívül hagyása) opció, amely megakadályozza az automatikus zárást, amikor otthon tartózkodik, de ez a funkció nem minden 8.5-ös rendszerrel szerelt modellen érhető el"
Engem pl. az is zavar ha az autó feleslegesen van nyitva, mert az iX-nél pl. beindítja akár a fűtést is (bár ezt lehet csak ajtónyitásra...). Mind1, jobban örülnék, ha kikapcsolható lenne. Más helyzetben meg jó, mert végre asszony nem szív amiatt, hogy nálam a kulcs és amíg én nem nyitok ajtót ő sem tud bejutni az autóba.
-
Tsebacsi
nagyúr
BMW-sként is fárasztó és unalmas folyton ezt a tesla fikázást olvasni, komolyan mondom olyan, mintha kényszert éreznétek valaminek a bizonygatására.
-
Tsebacsi
nagyúr
Na ez a GPS koordinátás is csak a 8,5-től elérhető, a 8-asban nincs benne, és halálba kerget az autó, hogy nálam a telefon, vagy zsebemben a kulcs mint a másiknál és folyamat ha közel megyek a garázshoz már nyitja az autót. Minden más helyzetben ez baromi jó, itt pokolian idegesítő...
-
Tsebacsi
nagyúr
A fenti listából Kína és Kanada kivételével mindben jártam, nem tűnt úgy, mintha halomra pusztulnának ott az emberek csak mert egyes szabályozások mások, mint az EU-ban. Az első kettő a listából plusz Kanada szvsz bőven élhetőbb, mint a legtöbb EU-s ország. Ez a fogyasztóvédelem indoklás ez kicsit olyan, mint mikor inkább mindent megtiltunk és mi fogjuk a kezed, mint hogy éljél nyugiban. Túl van szabályozva, ez szerintem pont jól látszik, csak van, aki ennek örül (pl. Te is) és vannak páran, akik ezt már terhesnek érzik. Nincs ezzel baj, csak igazából se nekik se neked nem sikerül egy tökéletes, feddhetetlen érvet sem felhoznotok a saját igazatok mellett. Szerintem valahol a kettő között lenne a megoldás.
De igyekszem ebből a meddő vitából kimaradni, mert értelme nem sok, és csak felesleges feszkót generál. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
"Aki ilyen autót vesz, az használja megfelelően, és ne olcsójánoskodjon egy aluminium vezetékes pecóban.."
Mivan????? Ne napelemről töltsem "ingyen" hanem heroin áron gyorstöltőről?
Haver erre inkább nem írok semmit, mert minden szabályal ellenkezne.
Magadnál vagy, mikor ilyeneket írsz le?
-
Tsebacsi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Üzleti vita és megbeszélés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Napelem
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).
Mondjuk ez amolyan bazzeg nemár kategória így is szvsz