- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
madgie
üzenetére
információim szerint kizárt, hogy 5-80% között V3 / V4 chargeren 20 perc legyen... 2020ban mikor az e208at vettük akkor néztem, hogy minden tesla 26 perc alatt tudta a 10-80-at és az e208 is
talán azóta a long range esetén ez romlott is az LG akkuk miatt...10-80% hivatalosan 26 perc (ami amúgy kb minden tesla esetén ekörül mozog a töltés (és a 400Von ennél gyorsabb nem igazán érhető el) 5-80% nem sokkal több szerintem 1 max 2 perccel...
Amúgy Drazsi Model3-asán fura, hogy 20 körüli fogyasztással max 290-t tudott volna elmenni mert hát 75 nettó (vagy 72?) nettó akku van benne amivel így 360 kmt kellene tudnia elmenni. Szóval lehet igaz a 20 perc csak az valójában nem az eredeti kapacitás 80% hanem az eredetinél jóval kevesebb
-
madgie
titán
Drazsi olcsón vett hétéves (!) Model 3 LR RWD-je 20 perc alatt tol egy 5-80%-ot V3/V4 Superchargeren, a vadiúj CLA az Ionity-n 16 perc alatt. Négy perc előny, ennyit sikerült összehozni hét év alatt. Mondjuk a Teslát nem értem, miért ragaszkodik ennyire az újabb típusokban az LG akkukhoz, kb mindenben visszalépés...
-
Vesa
veterán
válasz
Andras6800
üzenetére
Ez egy kb. FSD Early Access.

Tesztelheted a béta prototípust a saját pénzeden, aztán ha baj van, akkor meg így jártál, mert jogilag a saját felelősséged.Ez a nyomorult musk simét nem találta fel a spanyolviaszt, mert pl. a szoftvereknél már elég régen létező gyakorlatot ültetett át az autóiba. Csakhát itt kicsit nagyobb kockázatal jár az egészségre.
-
Vesa
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Teljesen egyetértek ebben veled!
-
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Akkor számolgassunk. 100 km alatt elhasználtál 24,5 + 9,3KWh-t (utóbbit nem mutatja a számláló, mert az visszatöltés volt.) Azaz 33,8 KWht. Tehát visszatöltés nélkül a nettó fogyasztásod 38%-kal magasabb lett volna, ennek megfelelően a hatótáv is jelentősen kisebb lett volna.
Úgyhogy elég jelentős szerintem. -
WiZARD
veterán
válasz
tszabi
üzenetére
Az akkumulátorok degradációja nem lineáris, ahogy kardkovacsi is írta.
Egy 12-20e km-t futott autónál ez a degradáció legnagyobb részt az öregedés eredménye, nem a használaté. Amire sokat rátesz, ha sokat állt az autó 100%-ra töltve (esetleg napon), ami a kémiának a legrosszabb.
-
kardkovacsi
senior tag
-
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére

-
tszabi
tag
Sziasztok!
Használt Renault Zoe vásárlásán gondolkodom.
Több olyan 12-20e km-t futott autót látok, aminek az akku kapacitás már csak 89%
Hogy lehet ilyen rövid távon ilyen nagy veszteség?
Ha 15ezer alatt ennyire csökkent a kapacitás, érdemes még megvenni azt az autót? Ilyen ütemben 60ezer körül ezekben már szinte nem lesz élet. -
madgie
titán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nekem a 12 Mini, konzekvensen ragaszkodtam a kis telefonhoz, de mire kiöregedett, nem volt utódja, így 15 Pro lett. Azóta azoknál is nagyobbak a utódai és ugyanúgy semmi kedvem nincs majd megint nagyobbat venni 1-2 év múlva.
-
madgie
titán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nekem 19" Sportfelni van a Model 3-on, 10% többlefogyasztást hoz, de lesz@rom, a 18" Aero olyan ronda, ez meg olyan szép, hogy inkább kicsit többet fizetek
(amúgy a gumiért is...) -
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Nincs mihez viszonyítanom
De ha szerintetek jó, az oké. Hóban ennél kevesebb volt az tény. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Adaptívban használva az autót a töltés óta megtett 150km alatt 14 körül töltött vissza, az annyira nem sok.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
"Ugyanakkora helyre akkor lehetne 20-30%-kal nagyobb kapacitású akkut rakni, ha lenne ennyivel nagyobb energiasűrűségű."
Dehogy. Az akkupakk felépítése is számít, hogyan rendezed el a cellákat, a hűtést, az elektronikát. Lásd modulok nélküli cell to pack rendszerek.
De természetesen van nagyobb energiasűrűségű cella is.
Te sem csak a CLA-ról beszéltél, hanem a németekről, a szokásos leszóló hangnemben, ami néhány éve már eléggé megalapozatlan.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Kroni1
üzenetére
én is levettem az iX3-ról a kétszéles 20-as kerekeket (275 hátul) 19-re. De tapasztalatom nincs hogy kisebb lenne a fogyi, mert nem mentem nyárival
Gondolkodom hogy eladom őket és veszek nyárra is 19-es kereket.Nem értem ezt a fogyasztási mizériát. Vissza kellene tölteni és annyi. Az hogy mennyi maradhatott csak tévút, mi a helyzet ha már nem 70 csak 65 a befogadóképessége?
-
WiZARD
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ugyanakkora helyre akkor lehetne 20-30%-kal nagyobb kapacitású akkut rakni, ha lenne ennyivel nagyobb energiasűrűségű.
Van?
Az innováció.Ugyanakkora autóba lehet persze nagyobb helyet hagyni, hogy nagyobb akku beférjen. Hogy ez valós innováció-e, azon azért vitatkoznék.
Bár ahogy más is írta nincs 20-30%-kal nagyobb akku a CLA-ban. (de van 50%-kal kisebb csomagtartó)
-
Kroni1
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem vagyok egy apple rajongó, de ne tudd meg mennyien szomorkodtunk az androidos fórumokon is, mikor elkezdtek kikopni az csúcskategóriás 4.5 - 5.5" körüli smartphone-ok, és ha voltak is, azokhoz általában gyengébb hardver társult. Egy darabig a Sony Z Compact sorozat opció volt, a Samsung S szériában a sima most ami elfogadható, de ha megnézed, ios és droid fronton is, a Plus, Max modellek többet tudnak. Szóval nem mondanám, hogy senkinek nem kell, inkább hogy a legjelentősebbnek gondolt réteg igényeit próbálják mindenkire ráerőltetni.
Nem nézek tévét, de ha megnéznénk a kereskedelmi tévék műsorát ott sem a komolyzenei, ismeretterjesztő műsorok uralták az elmúlt évtizedeket, hanem a Győzike show-k, Dáridó-k, meg a jóisten tudja még, hogy mifélék.
-
Kroni1
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Nem, a 2026-os az 79/82kW kb.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Termeszetesen pont ez tortenik, pont tegnap neztem, hogy elindulas utan 800-as fogyasztast mutatott.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Szerintem amikor hó van az utakon akkor az autó a regeneratív fékezést is hanyagolja, ezért nő meg a fogyasztásod mert az elfogyasztott energia kb harmada visszanyert energia szokott lenni a városban. Meg ugye a latyak is sokkal nagyobb ellenállású.
szerk.
lehet nálad nem mert mind a négy kerék hajt, nálam simán lehet mert csak RWD. -
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ezt a városit cáfolnám, mert a gördülési ellenállás is sokat számít, még kis sebességnél is, amikor pl. hó van az utakon nekem nagyot nőtt a fogyasztás, és nem csak a fűtés miatt, lassabb haladás és a nagyobb ellenállás is belejátszik, sok az elindulok, megállok, lassan haladok eset, ami a fogyasztás halála. Hóban volt 30+ is, most tegnap este 23,9 lett moderált forgalomban, ez nagy difi, meg persze nincs -6 hanem +4.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
dehogynem
-
Kroni1
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A 20-30%-kal nagyobb kapacitású akkut azt mihez képest érted? A cla 85-ös, a 3asnak meg 79-es akksija. Az ~7%, de a bruttót nézve is kevesebb mint 9%..
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Autópályán akár 15%-ot is, persze gumi és felni függő is. Egy klasszikus küllős 19-es felni, meg egy 17-es zárt aero felni között szerintem megvan a 15% is (autópályán).
Úgy nézd, hogy mondjuk egy városi fogyasztásnál kb. nullát. Emiatt a vegyesben sem lesz olyan nagy különbség, de az autópályán megdobja a fogyasztást rendesen. -
Kroni1
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Nem az én válaszom, csak lektoráltam Cset-dzsi Peti barátomat, de elfogadom a válaszát mert korrektnek tűnik:
19" → 17"
Fogyasztás: −6–10 %
Hatótáv: +25–50 km
Valós fogyasztáscsökkenés: ~1–2 kWh / 100 km
👉 Autópályán és városban a különbség kisebb,
👉 90–110 km/h körül a leglátványosabb.Több tényező adódik össze:
Szélesebb gumi = nagyobb gördülési ellenállás
19"-en gyakran 235–255 mm széles gumi van
17"-en sokszor 215–225 mm
Nagyobb felni = rosszabb aerodinamika
Nyitott, nagy küllős dizájn → több légörvény
EV-knél az aero kritikus!
Nagyobb tömeg (rugózatlan tömeg)
Egy 19"-es kerék akár 2–3 kg-mal nehezebb darabonként
Gyorsításnál, lassításnál ez sok energia
Alacsonyabb oldalfal
Keményebb gumi → nagyobb energiaveszteség rossz úton -
-MarhaRépa-
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
"Ahogy az se nagy innováció, ha nagyobb méretű akkut tesz be valaki"
Hmm, az hogy ugyanakkora helyre 20-30%-kal nagyobb kapacitású akkut tudnak berakni, az azért elég nagy innováció. Mint ahogy az is, ha az átlagos töltési sebesség duplája a másiknak.
Úgyhogy de, átugrották, méghozzá elég határozottan.
-
Kroni1
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Igen, valóban, azt mondja a Draskovics srác is, hogy ebben több prémiumérzés sikeredett, mint az elmúlt évek mercédeszeiben, amikben ült.
És engem a 21M körüli alapára is meglepett, ezzel a dög nagy akkuval, de szerintem ők is érzik a nyomást. Még jöjjön pár jól sikerült, hatékony, kívánatos német modell, és az jó kis használt árakat fog generálni a piacon. -
hunspikey
őstag
Azt tudja valaki, hogy vegyes használatnál ténylegesen mennyit számít a nagy malomkő kerék? Nekem 19" van fent 245 széles és nagyon suttog a fülem mögül Georgie hogy miért nem nyeltem be a kis ocsmányságot és mentem 17" felé...
-
WiZARD
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Van egyéb teszt, hasonlók az eredmények. Meg biztos lehet még találni.
Baj nincs vele, jó a Merci, és nagy csoda már gondolom nem lesz senkitől se, nem hiszem hogy van még érdemi, forradalmi tartalék a hatékonyságban. Előbb-utóbb mindenki eléri ezt a szintet, és nincs tovább.
Légellenállásban is közelítik egymást, a Tesla octovalve hőszivattyú rendszerét is le fogja mindenki másolni valami formában (ha eddig nem tette).
Csak hiányolom az ígért mindent verő über német eredményeket, a sok Tesla lemaradt, Teslát átugrották, leelőzték, elszállt az idő felettük, elhanyagolták a fejlesztést stb mellett.
Igen, nagy volt az előrelépés, de ez nem innováció, hanem felzárkózás.Ahogy az se nagy innováció, ha nagyobb méretű akkut tesz be valaki. Nem túl meglepően nehezebb is lesz tőle az autó.
A gyorsabb töltés az valami. Vagy ha lesz más kémia, ami nagyobb energiasűrűséget jelent.
-
Sza_Sa
senior tag
-
-
Kroni1
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A hajtásláncot az az érzésem, hogy mindig te akarod belekeverni, de mindenki más az autók hatékonyságáról beszélt, ők sem kabátban fűtés nélkül tesztelték, és szerintem egyikünk sem úgy használja a kocsit..
-
WiZARD
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Az csak feltételezés, hogy hatékonyabb.
Volt ~5% többlet fogyasztás a merci oldalán.
Az általad írtak (felszereltebb, komfortosabb, több szolgáltatást nyújt, merevebb, csendesebb, stb.) jelentnek kb +10% súlyt.
Ez a +súly számít a gördülési ellenállásnál 10%-ot, a légellenállásba semennyit. Az adott autópályás tesztnél lehetett nagyságrendileg 70% a légellenállás, 30% a gördülési ellenállás. Ez így kb +3% fogyasztást magyaráz.A többi hol veszik el?
-
Kroni1
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Tényleg nem tudom miért nem szántak rá kicsit több időt. Még a 0%-ig menetel sem lenne egyébként pontos, mert minden autó mást hazudik. Vagy a visszatöltöttből kellett volna következtetni, vagy 100%-ról megállásig menni (nem feltétlen szerencsés és életszerű).
Teslákban nemrég egy szoftverfrissitéssel emelték a reserve méretét a kiírt hatótáv "kárára", gondolom hogy bolondbiztosabb legyen, de 0%-on ennyivel többet mennek el. Amig egy tesla még elmegy még vagy 50km-t?, az ioniq már a kijelzett 5%-nál is bedobja a béka módot és elkezd duzzogni.
-
válasz
Sza_Sa
üzenetére
A napi 3-5km az
Az lfsz
Bocsánat. Arra jó a hibrid is. De akkor A Superb IV pl. megfelelő, abból asszem van kombi is.
Én napi 50+-t megyek, erre pl. kevés volt a BMW 530e, de egy új Plug-in is kérdéses lett volna, mikor már egyszer (2x) megégeti magát az ember a Phevvel, inkább elengedi. Aztán lehet az EV-vel is megszívom, fene tudja, az idő majd eldönti. -
Gabás
addikt
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Nehezen fogsz találni nagyobb csomagterű EV-t sztem: https://youtu.be/_w6KVqAnjog?si=7WVt1ly-ed8LpNj1&t=356
Inkább a fogyasztása meg a potenciálisan elromló ICCU egység lehet vele a probléma (az utóbbit a garancia megoldja persze) -
WiZARD
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
-
brumi1024
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Aminek a valo eletben valo kozlekedeshez sincs sok koze. A user sosem fog probalkozni azzal, hogy 60-nal, kabatban, Airpods-zal a fulben elguruljon Debrecenbol Munchenbe - ennek a techdemon kivul nem sok hirerteke van, plane nem teszterteke, mert nem fog megprobalkozni vele a user.
-
WiZARD
veterán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Tesla szerviz szar.
De azért a többinél is számíts, arra hogy ha hajtáslánccal, akkuval van bármi gáz, azt nagy valószínűséggel csak 1-2 kijelölt szerviz fogja kezelni.Biztos meglepő lesz de én Teslára szavazok

USB-a érdekes, de nem hiszem hogy lényegi szempontnak kell lennie. (persze én kábelt se használok mióta van drótnélküli töltő az autóban)
Ha számít a hatótáv/fogyasztás akkor Ioniq5 nem túl fényes. EV6 gondolom nem sokkal másabb. (Enyakot passzolom.)
Superb az nem ennek a topicnak a témája
-
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Napi közlekedés mennyi? Otthon töltés akkor nincs? Ha nincs, akkor semmi értelmve szvsz sem az EV-nek sem a Plug-innek. Erre egy rendes hibrid autót vennék, Toyotát pl. Kevés az éves km, nem hozná vissza az árát a drágább EV, főleg otthoni töltés vagy napelem hiányában.
-
WiZARD
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy a többi téren vannak ekkora hátrányban, és a hajtáslánc csak ennyire tudja ellensúlyozni?
-
-MarhaRépa-
tag
Egyébként a Merci szerint ezért kell váltó. Nekem mondjuk azért vannak kétségeim, hogy tényleg megéri.
-
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Mi a felhasználási igény? mennyit mész egy éveben? Ebből mennyi város, rövid táv? Tudod-e otthon tölteni? Kiszámoltad mennyi lenne a töltés nem rezsicsökkentett árral árammal is?
Plug-in esetében nekem a napi 2x lemerítem-teletöltöm megölte az akkucellákat, szép lassan, 2 évente 1-2 darabot, persze ez nem egyenesági következmény, de számolni kell vele. -
hunspikey
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
szerintem nekünk end-usernek többet mondana, ha inkább minden bekapcsolva maradna, de egyformára lett volna véve - pl 20 fok-ra a klíma, infotainment: on, gyári navi on és rábaring - tempomat 130 és megállásig 100%-ról. Az teszt lett volna.
-
hunspikey
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azért bocs a 1,2, vagy hármas szedán és az X5 között ha el kéne helyeznem csak azt mondanám, hogy SUV - mert kikúrt messze van egy szedántól. BMW szerint SAV - ez nem tudom mi a brákót jelent, szerintem SUV.
-
WiZARD
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Fűtés, infotainment, stb kell. Egész autót vesz a user, és úgy is használja. Hiába jó a fele, ha a másik fele elrontja.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
100%-ról kellett volna lemerülésig menni, az az egyetlen értelmes mérés, amivel kábé valós adatokat lehet kapni.
Fűtést mindegyik autóban nullára venni, minden Infotainmentet, vezetéstámogatást kikapcsolni, és akkor vagy legközelebb ahhoz, hogy a hajtáslánc hatékonyságát meg tudd mérni, bár akkor is lehetnek még aktív fogyasztók. -
Kroni1
veterán
válasz
kardkovacsi
üzenetére
"Fűtést mindegyik autóban nullára venni"
Mondjuk én azt se bánom ha nem a hajtáslánc hatékonyságát mérjük hanem a komplett autóét, csomagban, fütéssel, életszerüen.
De ez valóban nem a legtökéletesebb teszt amit csináltak.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Jönne újabb kérdésem:
elment a dízelünk, kellene valami helyette, vagy bev vagy phev. Van pár kiszemelt:
TMY 2024-es lr rwd vagy awd
Ioniq 5 2024 77,4 kWh awd vagy rwd
Kia Ev6 2024 77,4 kWh szintén
Superb 4 IV 2025 full-full
Enyak 80 2024-esmindegyik mellett szólnak érvek, ezért akinek lenne valami tapasztalata velük, ha megosztaná, azzal segítene. A Tesla a szerviz miatt van hátrányban nálam, nem szeretnék Bp-en szobrozni, egész napot ezzel tölteni.
Ev6 meg Ioniq5 csomagtérben gyenge, meg az USB-A azért 2024-ben eléggé érdekes, nem is értem mit gondoltak.
A Superbnél meg csak a hibrid hajtás karbantartási költségei riasztanak el, azért egy komplikált rendszer. Meg a forma nem elég jövőbe mutató.És hogy miért nem újabb? Az ev-k értékvesztése 3 év alatt kb 50%, vannak fenn tizen-huszonezer km-t futott járgányok 60%-os áron. Egyszer leírtam egy csinos összeget egy 3 éves autónál, most talán kihagynám, ha találok egy kifogástalant.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
A kijelzett érték a Teslánál nem jó semmire, ezért kérdeztem.
-
WiZARD
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Ezek az autók által kijelzett fogyasztási adatok.
Ha azt nézzük hogy a Mercinél a 85kWh 54%-a fogyott el az 45,9 kWh, a Teslánál a 75nek fogyott el 58%-a az 43,5 kWh. Az így számolt fogyasztás 222 km távon 20,67 a Mercinél, 19,59 a Teslánál.
Na erre gondolok amúgy én is. Be van harangozva mint szuperhatékony német prémium, a technológia csúcsa. Van benne váltó is, ami drágít is, bonyolít is.
És a végén többet fogyaszt, szarabbul gyorsul (6.7 vs 5.2), a végsebesség meg hajszállal több csak (210 vs 201).#22509 -MarhaRépa-: de egyszerre mentek, 3 autóval. Persze úgy lett volna tökéletes ha a végén töltőnél megnézik melyikbe mennyi megy ha 100%ra töltik. Nem tudom erre miért nem szántak rá még 1.5 órát.
-
Kroni1
veterán
Ahogy nézem ez a valós, Draskovics által mért érték. Hogy a francba létezik, hogy a kategória legjobb légellenállási értékeivel sem tudja hatékonyságban megverni ez a Merci a Model 3-at? Ennyit számíta az a 200kg plusszsúly? Vagy valamit még mindig nem találtak meg a Mercinél? Mert ha kijönnek a kisebb, ezekkel egy kategóriában lévő NK bmw-k, (i4?), hát úgy sejtem hatékonyságban bizony azok is jó eséllyel kenterbe fogják verni a CLA-t..
-
WiZARD
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
és ez a "régi" M3, ahol nettó 75 kWh az akku, Merciben nettó 85 kWh. Azóta Teslaban 79-re nőtt. -
Tiédetis
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ha egy helyről jön a marketing, akkor azt fogják venni (csak egy propaganda van, azt a döntő többség elhiszi) de ha több helyről jön az impulzus, és zavar támad a zagyban, egyik része gondolkodik és előveszi a kis füzetecskét, bevonalazza és beír mondjuk 3 nevet. Vonalak ide-oda és kettő oszlop/modell. Előny vs hátrány. Ez általában eldöntetlenre jut kettővel, a harmadik egyébként is vésztartlék volt. Na ilyenkor belép hatványozottan a marketing szerepe, az egyéni ízléssel karöltve. Elmegy még tipus fb csoportokba, de ritkán halja meg a negatív dolgokat, mert akkor kezdheti előlről, inkább a rizsát fogadja be.
-
F-ECT$
titán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Én is csak beletekertem. 2025-ös M3 402 km, cla 420 km.
-
axioma
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
nem, csak a magasepitesu autoszeru autok vs suv-ok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
talán azóta a long range esetén ez romlott is az LG akkuk miatt...

(amúgy a gumiért is...)
De ha szerintetek jó, az oké. Hóban ennél kevesebb volt az tény.
és ez a "régi" M3, ahol nettó 75 kWh az akku, Merciben nettó 85 kWh. Azóta Teslaban 79-re nőtt.