- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Luck Dragon #21 üzenetére
Nekem az A2 zúzódott le:
A kijelző egyébként működött utána is!
Rolleres bukás lett a végzete. Utána 10K-ért tudtam eladni.
Amúgy amit nagyon szerettem:
Eredeti tokot is vettem rá
Szóval nálam: Mi A2, 11 Lite 5G (ez is rolleren sérült le a HOCO CA73-tól, de garanciában cserélték a kijelzőjét, mert ők sem láttak még ilyet, egyébként én sem ), aztán Xiaomi 11 Lite 5G NE (ekkor volt az, hogy majdnem A52S 5G-t vásároltam,csak ugye 6 GB RAM-nál már azt mondtam, hogy az kevéske), és POCO X6 5G PRObe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Nekem azért kell tartalék telefon, mert ha az egyik meghibásodik nincs idő boltba szaladgálni, főleg mert ez egy kisváros, itt tuti nincs az, ami nekem kellene, esélyes ha elszaladnék most, akkor A55 sem lenne.
Így viszont előre eltervezetten meg tudom venni, amit akarok.
A másik: a két legpatinásabb márka az Apple és a Samsung (szerintem).
iPhone-om sosem volt (mindjárt leírom miért), de iPad-em volt és azt nagyon szerettem. Csak ugye az iPad-em 2018-ban lett vásárolva, amikor még minden kijelző szinte 60 Hz-es volt, és 130 E Ft-ba került a 4G LTE-s tablet. Most sokáig iPad Air 2024-et akartam vásárolni, és nem csináltam belőle titkot, hogy végül is a 60 Hz-es kijelző miatt hagytam a francba. A sima iPad 2022 már akkor is elavult volt, amikor megjelent.Mindig is nagyon ügyeltem arra, hogy jó ár/érték arányú terméket vásárolja. Sajnos az Apple-nél - az én értékrendem és osztályozásom szerint - olyan van, hogy:
1. Vagy nagyon erős és nagyon drága - utóbbi miatt az ár/érték gyenge
2. Elavult (Bionic chipsetes, kevés RAM és tárhelyes) és drága (még gyengébb ár/érték arány)
A mai AI korszakban, amikor felértékelődik az RAM mennyiség fontossága, és az CPU erősség akkor egy Bionic-os SoC nem időtálló!
Samsung:
A Samsungnál van relatíve jó ár/érték arányú készülék hosszú terméktámogatással, de csakis az A osztály tetején A5x illetve régebben A7x, ameddig ki nem nyírták.
Azért mondom, hogy relatíve, mert a hardver kb olyan mint a Bionic az Almánál, csak mondjuk már alapból jár a 8 GB RAM, a 120 Hz-es kijelző és a 256 GB-ért sem kell nagyon magas felárat fizetni, és van MicroSD támogatás is!
Viszont az A osztály legalsóbb régiója és az egész S osztály - hangsúlyozom: szerintem - gyenge ár/érték arányban. Alul borzasztóan gyenge hardver (A0x széria), 90 napos frissítésekkel, és döcögős OS "élménnyel". Felül az S osztályban pedig:
S osztály alja és közepe:
- Erős hardver, magas ár, és kevés RAM és tárhely (S24 FE, 8/128 GB)
S osztály teteje:
Roppant erős hardver, de irreálisan magas áron : Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB 12GB RAM Dual (SM-S928B) 500 000 Ft!
Tehát gyenge az ár/érték arány.Xiaomi:
Mióta ismerem a márkát, hardverben szinte mindig ők nyújtották a legtöbbet! Az ár/érték arányuk nekik a legjobb. 2021-ben övéké volt az első 5G-s mobil, amit pont meg is vettem. Cserébe a szoftveres frissítések hossza volt rövidebb, a frissítések gyakorisága ritkább, és a szoftveres ökoszisztéma nem volt annyira bejövős mint a Samsungnál. Pedig amúgy sok app, pl Telefon, üzenetek, a Google referenciáé .De valahogy akkoriban a Samsungé jobban bejött.
Most zajló reformok keretében bejelentették, hogy 2025-től a flagship modellek havonta kapnak frissítéseket. Az évek alatt hozzászoktam a MIUI-hoz, ami viszont még komfortosabbá vált a HyperOS-szel. 130 000 Ft-ért olyan teljesítményű telefont kapok CPU nyers erőben (RAM-ból és tárhelyből pedig sokkal többet is 12/512 GB UFS 4.0), mint amilyen az S24 FE-ben van, csak az ugye hivatalos Samsung forgalmazónál 256 GB-os verzióban 300 000 Ft. Igaz, hogy tovább támogatott, de 2028-ban veszek másik Xiaomit 130K-ért, ami az akkori FE-t fogja várhatóan verni. Arról nem beszélve, hogy a trend szerint, a Xiaomi is ki fogja a várakozások szerint tolni a támogatási időt.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Tavalyig nem volt nekem sem tapasztalatom. Bementem a Magentáékhoz helyben, ott mutatták nekem, hogy a 10 E Ft-os hogyan néz ki, egy okostelefonon az volt. A tapintását akkor nem éreztem, mert egyszerűen a kijelzőnek volt egy olyan érdekes megjelenése, ami elriasztott. Olyan volt, hogy torzult a kép, legalábbis akkor én úgy láttam. Aztán felhívtam a Vodafone-t, és Yettelt, de csak utóbbinál volt fólia. Ja igen, akkor még a Xiaomi 11 Lite 5G NE-mre kellett, és nem lehetett kapni edzett üveget rá. Végül a Yettelnél mondtak 8000 Ft-ot rá, és mivel nem volt más bevállaltam. Amikor felhelyezték mondták, hogy mennyi ideig nem szabad piszkálni, kocsonyásan nézett ki abban az időszakban, de aztán kiszáradt és már teljesen más volt. Amit el tudok mondani róla, hogy nem volt ragacsos gumi, bár olyan csúszós sem mint az üveg, ellenben az illatát - ami kellemes volt - megtartotta végig, pedig rendszeresen letisztítottam. Sőt!
Szintén gyakran volt az 59S S2 UV-C LED muntifunkcionális sterilizáló doboz vendége is:Annak érdekében, hogy antivirucid kezelést kapjon . Nem károsította a felületét.
Én továbbra is az üvegben hiszek és ha tehetem Nillkin-t veszek, esetleg Spigen-t ha van olyan amihez adnak ilyen keretet, hogy könnyebb legyen feltenni, Switchemhez olyat vettem és megtartottam azt a gumiszerű kis "lapátot" amivel a levegőbuborékokat lehetett kitolni, az rohadt hasznos, Nillkin-t is azzal tettem fel.
Mindig megtartom a fóliákhoz kapott cuccokat: "lapátból" nekem ilyen van:
Kicsit drága volt (8000 Ft), eredeti Samsung :XD A fóliák kukák voltak, de ez jó!Az évek alatt gyűlt egy pár!
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz GoodSpeed #17 üzenetére
Nekem is volt A1 & A2 . Emlékszem , hogy az A1 úgy tört össze , hogy csak a kijelző maradt épségben .
Xiaomi vonal nálam valahogyan így indult ——> RN3 (Kate) , RN4, 4X , A1 , A2, RN7, RN8T ...most pedig átmenetileg RN13PA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Graphics
Jómunkásember
-
A munkám miatt két okostelefon kell nekem, az egyik tartalék. Viszont én döntöm el,hogy milyen legyen. Lehetne két egyforma is, de sokkal praktikusabb ha két külön márka így az egyik Samsung a másik Xiaomi. A Xiaomi lenne a tartalék, de inkább egyenrangúság van köztük.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Luck Dragon #13 üzenetére
Nem a semmiért vagyok folyamatosan képbe Samsung téren is, és nem a semmiért tartom fent azt a vonalat is.
Elárulom, hogy 2018-ig elképzelhetetlen volt számomra, hogy kínai mobilom legyen.
A MI A2 az Android One-nal és a specifikációval késztetett arra, hogy belevágjak egy ilyen kalandba. Nagyon sokra nem tartottam addig a gyártót. Nem is igazán ismertem. Most meg ott tartunk, hogy volt összesen két Samsungom, és a negyedik Xiaomimat használom. De a napokban be beugrott, hogy az Apple vonalat elhanyagoltam, csak nem tudok még egy SIM-et MultiSIM-be bevonni! Amúgy ez a három vonal amit figyelek, illetve ebből kettőt aktívan, napi szinten használok isbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Luck Dragon #13 üzenetére
Már én is várom! De szerintem nem telik el olyan sok idő.
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
blp85
aktív tag
Nekem egy ideje Hydrogél fólia van a telefonomon, a régi Note 9 Pro és a jelenlegi Honor 90-en is az van, mindkét telefon leesett párszor, illetve az autós telefontartóról is sikerült elrepülnie, de egyiknek sem lett baja. A tok pedig kemény és ütésálló, van rajta sérülés a leesések miatt, de jobb, mintha a telefon sérült volna.
Az üveg tény, hogy szebb, de volt már, hogy a finom üvegpor miatt sérülést szenvedtem, illetve azt nekem gyakrabban kellett cserélni, mint most a fóliát.
Mindkettőt aliról rendeltem, de egyszerre legalább 4 vagy 6 darabot, hogy legyen tartalék (még Note 4 üvegfólia is van otthon tartalékban).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Várom a januári bejegyzésed , hogy újra a másik lett a kedvenced
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
Nem. Alapesetben sima és kellemes tapintású. Egy hátránya van, mivel vastagabb, mint a sima fólia, a durva sérülések benne maradnak. Például ha a kislányod megharapja (tapasztalat) .
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Narxis
nagyúr
Ez a Hydrogel fólia nem olyan tapintásra mint valami ragacsos gumi? Haveromnak raktak rá új készüék vásárlásnál, már nem elmlékszem, hogy az MM-ben vagy btel-nél de 1 hónap után felül hiányzott egy kis darab belőle pedig azt mondta nem ejtette le, nekem nem is tetszett ránézésre se, nem olyan tiszta mint az üveg.
Én továbbra is az üvegben hiszek és ha tehetem Nillkin-t veszek, esetleg Spigen-t ha van olyan amihez adnak ilyen keretet, hogy könnyebb legyen feltenni, Switchemhez olyat vettem és megtartottam azt a gumiszerű kis "lapátot" amivel a levegőbuborékokat lehetett kitolni, az rohadt hasznos, Nillkin-t is azzal tettem fel. Amúgy volt olyan hónap amikor sikerült 3-szor úgy leejtenem a telót, hogy pókhálosra tört a védőüveg. Egész életemben nem ejtettem le 3-szor, akkor valamiért 1 hónapon belül sikerült, drága mulatság volt 3 új védőüveg de ez van.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
Nálam most azért esett ki,mert vettem egy vízhatlan kesztyűt a rollerre,amivel még a kapacitív kijelző is működik:
ellenben nem csúszásgátló.🤣 Ebből csúszott ki, mert lusta voltam levenni a kesztyűt, hiszen miért lenne kapacitív kijelző- barát ha nem tapad rendesen a telefonhoz?🤣be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Jó ideje használok nagyméretű okostelefont, több típust is. Valahogy az én kezemből nem potyognak rendszeresen ki. A titok a kemény tok (hard case), ezekből is igyekszem a smirgli szerű tapintásút keresni. Nem szilikon, hanem patent módon illeszkedő kemény műanyag, rendszerint mind a négy sarokban gyárilag bevágás van az éleknél. A Redmi Note 9 Pro 3 éves múlt, már a harmadik ilyen tok van rajta (volt Nilkin, ami egyébként jó márka, de nagyon nem jött be most, a második MSVII van rajta), ez is elég viseletes. legalább ötször leesett, általában vagy sarokra, vagy arccal a padlóra. A gyári fólia van rajta, már cserés lenne, karcos, meg minden baja van, de bírja. A tok több helyen repedt a sarkoknál, nagyon pici darabok hiányoznak is belőle, de védi a telefont. Igaz, hogy eltakarja a gyönyörű üveg hátlapot, de legalább egyben tartja. A Hidrogél fóliát feleségem Realme GT Master telefonján próbáltam. Jó. Itthon pedig nem veszek ilyesmit, Aliról szerzem be, ott nincs 26x túlárazva ugyanaz...
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Így van, és ugye ez a fóliázós dolog dupla haszon, mert nemcsak 3x annyiba kerül (ennyiért adják), de még nem is kell külön készülékspecifikusan tárolni belőle. Univerzális matrica géppel méretre vágva. Az igazán nagy beruházás a buliban a méretre vágó gép, de az meg kitermeli az árát.
-
Dr. Oid
aktív tag
ja, hát mikor mi van letöltve a munkatársnak, hogy mit kell eladni ezért mondtam, hogy én ilyen helyen soha. eleve a fólia szerinem nem lehet jobb, mert egy vékony, puha valami, képtelenség, hogy egyáltalán összevethető védelmet adjon, mint az üveg.
aki ilyen bír mondani a boltban, az egész biztos nem jó információforrás.anno mikor sima Apple watchom volt, arra azért ment fólia, mert üveg nem ment rá rendesen a kijelző görbülete miatt, és a semminél az is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Nálam úgy szokott lenni - a POCO X6 PRO 5G kivétel ráadásul duplán,mert nemcsak hogy nem kapható idehaza operátori akcióban, de fólia is van gyárilag felhelyezve - ha jön egy akció Telekomnál, ami nagyon jó,akkor lecsapok rá, és olyankor már nincs idő Aliról rendelni fóliát.
Az első 11 Lite 5G -t is így vettem, ott a csaj egyből rábeszélt az üvegre - ugyanez a nő már tavaly fikázta az edzett üveget, hogy elavult.🤪 - és a gyárilag felhelyezettet leszedte. Azóta ezt nem engedem Xiaomnál, de Samsungnál meg ugye egyből kell rá, csak most abban van változás, hogy így folytatódik: Edzett üveg.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Victoryus
addikt
Gyári tok se rossz, picit túl lóg a peremen, az is védi esésnél. Flip tok nekem nem jön be, de páomnak az van, meg is védte már a telót. Aliról természetesen, nagyon szépek vannak Note11-hez is.
Utálom a gsm boltokat, mert az Alis párszáz forintos tokot adják 4000+ forintokért... Persze valamiből meg kell élni, de a 3x-4x ár kicsit pofátlan. Mondjuk belegondolva mindent piszok nagy árréssel adnak, sd kártya, telefon tartó, usb-c kábel...
Fóliám nagyon régen volt, a maiak biztos jobbak, de maradok az üvegnél. Mindent is Ali-ról.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Nálam az elsődleges védelem flip tok. Most váltottam simára mert a kamera kitüremkedés folyamatosan koppant, és mostanra kezdett rohadtul zavarni.
Telekom fólia van felrakva amit így 2 év után ideje lenne cserélnem.A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
Dr. Oid
aktív tag
Őszintén szólva nem is értem, miért akarsz egy operátornál, vagyis egy üzletben, ami sokszor nem is "igazi" operátori üzlet, hanem franchise partner, akár fóliát, akár üveget rakatni. Értem, hogy van akció, de szerintem nem túl minőségi termékeket raknak fel, a legtöbbször elég bénán. Én mindig is üveg (valójában valami kompozit) kijelzővédőt rakattam fel, mivel iPhone-os vagyok, ha tehettem, valamelyik APR-nél, mióta ismerem a PanzerGlasst. Nem olcsó, de jó. A kijelzőcsere sokkal drágább
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest