- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kernel
nagyúr
Előfordulhat, hogy először is a forrásválasztónál (AV input stb.) választani kell, hogy TV vagy DTV üzemmódban akarod használni. Utána a beállítómenüben ettől függően jelenik meg, csak az analóg, vagy csak a digitális csatornák keresési lehetősége.
A honlapon én egyértelműen látom, hogy "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." Vagyis DVB-T.
Egyszer hívtak egy tévéhez, hogy állítsam be. A boltban DTV üzemmódra kapcsolta az eladó, innen kezdve otthon képtelenek voltak rajta bármit találni. Ami a vicc, hogy tévészerelő létemre én is alig találtam a bemenetváltót, pedig én még direkt kerestem is. Vannak ilyen hülye helyzetek, hogy szinte kiveri az ember szemét, mégis valahogy átsiklik rajta. Igaz, ennek a távszabályzója rá is játszott, kicsit furán tervezték. Továbbá, akkoriban még új dolgok voltak ezek.
(Analóg kábeltévéhez kellett nekik egyébként, csak előrelátóan megvették digitális tunerrel, amire az eladó is rábeszélte őket. Igaz, a tuner részét UPC-kábelhez azóta sem tudják használni, földi adót pedig nem lehet fogni abban a lakásban, illetve erre a lehetőségre ők nem is gondoltak.)
-
lorenzen
aktív tag
Az email csere nem gond.
Én is cseréltem email címet.
A felhasználói névben marad a régi email cím, de már az új címre kapod a váltáshoz szükséges üzeneteket. (A email csere üzenőablakába érdemes legalább annyit beírni, hogy paypalal volt fizetve, a fizetés dátumával. Ez egyértelműen azonosítja a felhasználót.)A régi időkorlátjáról nincs információ. Az sem biztos, hogy időkorlátot tartalmaz a program. (Bár a béták mindegyike tartalmaz, tehát ez technikailag nem gond. A jogosulatlan felhasználók kiszűrésére viszont kiváló eszköz)
-
zhagyma
őstag
" ...Gondolom a DVB-C hez a Symbol rate kötelező lenne, meg lehet a QAM is. ..."
Mint írtam nem feltétlenül. Ha program implementátlja a szokásos keresési algoritmust: végig kell próbálni 16QAM, 32QAM, 64QAM, 128 QAM, 256QAM és 6900,6111,6875 KSym/sec szimbólumsebességek kombinációit és a transport stream-ben érkező leírótáblák minimális időintervallumait be kell tartani ahogy a TV-k csinálják teljes keresésé esetén.
" ... Véletlen nem tudod, hogy a DVB-S hez is ezek kellenek, vagy valami más is? ..."
A DVB-S/S2 nem az esetem, de polarítás, frekvencia, moduláció, szimbólumsebesség, kódarány beállítás kellhet. Gondolom erre is van keresési algoritmus, mivel nem "jönnek" az adási paraméterek a jelben ...
-
zhagyma
őstag
Ha jól láttam az MPC-HC (legfrissebb ) DVB alapesetben frekvenciát kér és sávszsélességet (8 MHz). Ez DVB-T esetben rendben is van mert ezután kiolvashatja a vevő a DVB-T jelek közül a TPS vivőből az összes adási paramétert (moduláció, kódarány, stb) és kész. De DVB-C esetben nincs ilyen lehetőség. Végig kell próbálgatni az összes modulációt és szimbólumsebességet. Mivel ezeket nem lehet megadni, ezért feltételezzem, hogy a program elvégzi ezt ... Ennek szellmében ott tartok, ahol Te: Ha DVB-T DirectShow filtert választok ki, akkor megtalálja a kábelen DVB-C jelet (Strength), de értelemszerűen a tuner nem értelmezi. Ha DVB-C DirectShow filtert választok ki, akkor nem történik semmi a keresés alatt, csak lefut. Szóval a DVB-C-re Én is kíváncsi lennék ...
-
zhagyma
őstag
" ... Hát passz, talán zhagyma tudja ..."
Ahogy lorenzen kolléga is írta erősítős (tápfeladó + táp). Általában az erősítővel egybeépített "szobaantennák" egy egyszerű 0 dBd (referencia herz dipólus) és egyben 2.15dBi (izotróp elméleti gömbsugárzó) nyereségű antennát tartalmaznak. Az mindegy, hogy ez egy huzaldarab, hajlított dipól, kör vagy ellipszis. Ezért ezen antennák "nyereségét" az erősítő "adja" a referencia herz dipólushoz képest. Az adó által kisugárzott "teljesítményt" (térerősséget) a vételi helyen a referencia dipóllal mérhetjük. Ehhez képest adják meg egy antenna nyereségét.
A "keksz", "körlap" alakú antennákkal kicsit bajban van az ember. Lehet benne összetekert huzal, nyomtatott áramkörre maratott antennacsoport, "galaxis" formájú logper antenna és még általában egy kiszajú erősítő. Tulajdonképpen bármilyen hullámhossz törtrészét megtestesítő drótdarab antenna ként viselkedik. Ha ezeket illesztetten összekötjük, akkor antenna rendszert kapunk. Az antennák megkettőzése + 3dB nyereség növekedést jelent: 1->2, 2->4, 4->8, ... és így tovább. Az antennák "duplázásában" az illesztett összekötés okoz gondot. Az adóoldalon ezt korrekten megoldják (nem is tehetnek mást) míg vevő oldalon megy a "költséghatékony" furás-faragás ...
-
lorenzen
aktív tag
"Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is."
Nem a DXVA vagy DXVA2 a valódi töréspont az XP esetében.
AZ EVR fontos, amit nem tartalmaz alapban, de le lehet hozzá tölteni.
(Nekem meggyűlt vele a bajon, ezért elköszöntem az XP-től.)
A shaderekek segítségével sokat lehet javítani a képen. Én a sharpen_complex-et kedvelem, de a wave sem rossz, ha valakit el akarsz üldözni a géptől. -
zhagyma
őstag
" ... Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is. ..."
DXVA 1.0 / DXVA 2.0.
Persze, hogy megy a H264/AVC DXVA 1.0-n: DirectX Video Acceleration Specification for H.264/AVC Decoding (DXVA1.0) by Microsoft. -
azbest
félisten
-
ati2
őstag
Közben meglett az egyik oka, hogy miért nem volt jó a digikábelen a DVB-C nálam.
Túl közel fut a coax a PC mellett, és sok zajt összeszed. A tunert arrább raktam 1 m-rel a géptől, így már tűrhető a felső frekvencia tartomány is. De a quality az istenért se akar 71-74% fölé menni, signal 100% -
lorenzen
aktív tag
"A DVBViewer meg fizetős, ráadásul Win7 alatt állandóan adminisztrátorként kell indítani
"
Ez téves információ!
Windows 7 fut a gépemen DVBViewer programmal. Eddig még sohasem kellett adminisztrátorként indítanom a programot.
Előtte Vista 64 bit alatt használtam, ott volt némi nézeteltérés köztem és a DVBViewer között.
Azóta nem a program files könyvtárba telepítem a programot. A főkönyvtárba készítek neki sajátot, most már konfliktus mentesen élünk együtt."Az MPC-kben meg lehet extra pixel shader effekteket rakni a képre, pl sharpen complex ami nekem nagyon bevált sima filmnézéshez (HD filmeknél pl extra éles lesz minden)"
Ma még béta állapotban van, de teljesen használható.
-
nfsu17
veterán
A-squared free szerint is, de ez csak false pozitív lehet, mert pl MBAM és avast meg nem jelez rá. Anubisos elemzés szerint sincs benne semmi olyan kártevő féle viselkedés. És a készítője szerint is csak FP.
Ennek ellenére jobb lenne, ha semmit sem jelezne rá semmi, de én nem találtam még ingyenes és jó megoldást mellé.
-
-
odipapa
senior tag
Igazad van
a 3.9.2.0 Dvbviewer-el.nem kapcsolt le.Pedig volt fent ez a változat is amikor a hanggal szórakoztam csak akkor még nem jött elő ez a 25 perc után kikapcsos dolog.
Viszont van egy nagyon érdekes dolog:
Először telepítenem és indítanom kell a tunerhez gyárilag adott Presto (tuner program, gyakorlatilag 0 beállítási lehetőséggel) nevezetű fost. A dvbviewer csak ezután hajlandó csatornákat találni a scanelés során.
Ez után lehet élvezni a Dvbviewert.
Ezután:
Gép kikapcs, újraindít.
Dvbviewer bekapcs....se kép se hang.
Dvbviewer kikapcs
Presto bekapcs, van kép hang.
Presto kikapcs
Dvbviewer bekapcs, van kép hang, minden működik
Ezt magyarázza meg valaki. -
azbest
félisten
nekem azt hiszem a leadtek pvr2 jól mutatja az arányt (videó nyújtást ki kellett kapcsolnom, lettek szép nagy fekete keretek), csak nem éppen értelmes szerintem.
pár újabbPersze rendes HD adás esetén kevésbé lenne pazarlás, de mivel még sd adások vannak, így csak vesztegetik a fekete sávokkal a sávszélességet.
TSReaderrel néve a videók most:
Duna - 6.77Mbps (full hd)
Duna2 - 2.17Mbps (pal)
RTL klub - 1.55Mbps (pal)
tv2 - 1.55Mbps (pal)
M1 - 5.92Mbps
M2 - 5.92Mbps -
zhagyma
őstag
Én nem bíznék abban a 100kW-ban. A frekvencia.hu egyszerűen összeadta a nemzetközi megállapodásokban (GE06) Szentesre engedélyezett vízszintesen (H) is és függőlegesen (V) is sugározható maximális 50kW-t. Mivel nálunk alapvetően vízszintes polarizációt használnak UHF műsorszórásra, ezért nem valószínű, hogy elkezdenek egyúttal függőleges polarizációval is adni (M). Már csak azért sem, mert a magyar háztartások nem rendelkeznek a "keresztpolár" vételéhez szükséges "antennarendszerrel" (2db antenna derékszögben) és fázishelyes jelösszegző eszközzel (mérni és hangolni is kell adott frekvencián). Mindezen "macera" után kapsz +3dB nyereséget, amelyet az antenna mögé közvetlenül elhelyezett nagydarab fémlemezzel (reflektorfal) egyszerűen túlszárnyalhatsz vízszintes polarizáció esetén is minden macera nélkül (+5dB nyereség).
rokecz Ausztriában, ha jól tudom a DVB-T sugárzás MPEG2 videókódolást használ. Leírásod szerint az alábbi eszközöket használod:
[Aspire 5612 wlmi]
[Typhoon DVB-T duo] vagy [Typhoon DVB-T duo]A notebookban intel [T2300 ] processzor (1.6GHz 2MByte cache) és az intel [945GM] chipset beépített [GMA950] videóvezérlővel, amely az MPEG2 [videógyorsítást támogatja]. Így a hardware alkalmasnak tűnik az ausztriai DVB-T vételre. Milyen szoftvert használsz?
-
DarkByte
addikt
Köszönöm. Tényleg hasznos oldal bár nem felejtem el hogy azért kínai cumók.
Közben végül máshonnan veszek tuner -t, egész pontosan ezt: [link] Még nem érkezett meg de szeretném a hétvégén tesztelni. Esetleg a tuner szakik nem tudnának segíteni kideríteni hogy ebben milyen demodulátor lehet? Lehet volna hozzá újabb driver mint ami a FuSi oldalán van.
-
zhagyma
őstag
Sajnos igen. 2009-ben újabb gerincadók lépnek be az adóhálózatba és évente újabbak és újabbak (AH lefedettségi terv). Ezek eltérő frekvencián fognak sugározni (MFN). Reményt adhat, hogy egy vételi helyen több "közeli" gerincadó közül lehet majd választani. A tetőantennás vételre tervezést úgy tűnik komolyan gondolták. Nagyobb városok közelében várható, hogy SFN rendszerű adókkal "feljavítják" a vételi körülményeket.
-
zhagyma
őstag
Értem. Nagy valószínűséggel mindkét muxot reflektált jellel veszed, mivel nem vagy adóközelben. Okok:
A reflexió eredménye a vevőn jelerősség csökkenésben vagy növekedésben nyilvánul meg egy adott frekvencián / mux-on. Ha az antennát leteszed valahova, akkor az antenna körül egy hullámhossznyi sugarú gömbben kell találnod egy jelerősség maximumot egy adott frekvencián, ahol az adó felől jövő hullám és a reflektált hullám összege térerőmaximumot okoz (jelerősség maximum). Ez jelenti nálad azt a 20-80 cm arrébb rakást.
A reflexió frekvenciafüggő. Azaz eltérő frekvencián más térpontban lesz a maximális jelerősséged (térerőmaximum).
A reflexió irányfüggő mivel az adóból jövő hullám és a reflektált hullám valamilyen szögban találkozik és összegződik. Ekkor egy irányított karakterisztikájú antennát az összegzett térerővektor irányába kell fordítani a maximális jelerősség elérése érdekében.
Hogy ne legyen egyszerű a DVB-T esetén még ez variálódik. Itt ugyanis egy mux 8 MHz széles csatornájában 8192 vivő van 8K üzemmód esetén, amelyek a szimbólumidőnek megfelelő frekvenciatávolságra vannak. Ha végig gondolod lesznek vivők, amelyek fázishelyes összedódnak a reflektált vivőpárral és lesznek, amelyek ellenfázisban kioltódnak. Ezt a DVB-T vevő a pilót vivők segítségével megpróbálja kompenzálni, azaz megpróbálja azonos szintre hozni minden vivő jelszintjét, hogy a demodulátor képes legyen felismerni a vivőre modulált szimbólumot (6 bit -> 64QAM). Ez valószínűleg nem sikerül minden vivőre egyidejűleg a reflexiók miatt, ezért marad a vitrebi, reed-solomon hibajavító kódolás. Ezért mondom, hogy a jelminőség fontosabb, mint a jelerősség.
-
zhagyma
őstag
A sat.hu-n fennt van, mind a 3 adó ERP (effektív kisugárzott teljesítménye): A Szentesit megtalálod DVB-T hazánkban és Európában -> 5185.
"Adóteljesítmény" címszó alatt kétféle teljesítményadat kering a köztudatban, amelyeket az AH kommunikál: az egyik az adóteljesítmény, amely az adóberendezés által kiadott teljesítmény, a másik az (ERP = effektive radiated power) az adóantenna által kisugárzott teljesítmény. A kettő között a kapcsolatot az adóantenna nyeresége és az összekötő tápvonal (vezeték) csillapítása adja. Normál esetben az adóantenna által kisugárzott elektromágneses hullám teljesítményét szokták megadni (ERP). Az ERP a fontosabb, hiszen ez a teljesítmény határozza meg a vételi helyen a térerősséget.
Az általad említett 250-300W a Széchenyi hegyi adóteljesítmény az AH által kommunikált érték, amely 6kW(55) és 10kW(62) kisugárzott teljesítménynek felel meg.
A DVB-T adás vételéhez 1/4 - 1/8 analóg ERP elég a kísérletek szerint (a DVB-T adó modulációs beállításaitól, frekvenciától, terepviszonyoktól, stb. függően, amely a tervezési kérdés). Úgy néz ki itt 1/10 lesz. Olvastam ilyen viszonyról is szakmai irományokban.
Ha a két mux nem egyirányból jön, akkor biztosan reflektált jelet veszel az egyik irányból.
-
zhagyma
őstag
Az adatok pentódától származnak, aki a sat.hu-n "székel" jelenleg. Ő saját bevallása szerint felhívta az AH illetékesét és Ő minden kertelés nélkül megadta neki a kért adóteljesítményeket.
A DVB-T adóteljesítmények (50kW Szenetes) egy nagyságrenddel kisebbek az analóg adóteljesítményeknél (~500kW). Ezért az analóg adás minőségével nem feltétlenül van egyenes arányban a DVB-T vétel minősége.
-
nrc
tag
Hát igen, gondoltam, hogy alaposan körbejártad a témát..
Azért nagyon meglep az a gyenge teljesítmény amit ez az antenna produkált.
Azt még akár el is tudom képzelni, hogy egy szobaantennához képest valamivel kevesebb jelerősségre képes csak, de az alapján amit leírsz ez az antenna tényleg alig tud többet egy rézdrótnál.
Ez szerintem nem lehet normális működés.
Ami főleg gyanús az az, hogy sem a 90fokos elforgatásra sem a nyitott/csukott ablakra nem reagált, ilyenkor azért észrevehetően kéne esnie/nőnie a jelerősségnek.Most vagy az van, hogy tényleg annyira érzékeny a zavarokra, hogy a szoba falairól visszaverődő jelekkel nem tud mit kezdeni, vagy egyszerűen rossz. Lehet, hogy pont az erősítője.
Nekem a passzív szobaantennám (Thomson ANT55) is képes 746Mhz-en 50-55-ös jelerősséget - és 85% körüli minőséget - produkálni ott, ahol az erősítős Thomson parabola 72es erősségre képes - 99-100%-os minőség melett - maximum..
-
asadasad22
őstag
-
wassermann
Topikgazda
-
nrc
tag
Igen érdekes a dolog, mert kipróbáltam én is egy gyengébb gépemen (AMD 2800+ Sempron 1.6Ghz) és nekem fixen beállt 100%-ra a proci terhelés nem esett le egy pillanatra sem.
Ez a szakadozás valóban arra utal, hogy nem jön folyamatos jel, ami a rossz vétel mellett lehet amiatt is még esetleg, hogy nincs bekapcsolva az usb 2.0-ás támogatás az alaplapon.
Bár ebben az esetben csatlakoztatáskor szokott jelezni a Windows, hogy az eszköz gyorsabb működésre is képes lenne.
Esetleg lehet még a nem jól működő bekapcsolt DXVA hatása is.
Érdemes lenne még azt is megnézni, hogy alapállapotban mikor nem fut semmi szoftver nem megy-e föl a cpu kihasználtság 100% közelébe indokolatlanul.
-
nrc
tag
Kösz, hogy leírtad ezeket. Tehát ami egyezik: pc usb-s tuner (igaz más típus), erősítős szobaantenna és a DVBViewer + coreavc codec.
Mondjuk megnéztem a tunerhez adott AverTv-vel is és ott is jelentkezett a hiba, szóval nem valószínű, hogy a tv-néző szoftver lenne a gond.
A tunert pedig azért zárnám ki, mert bzoley sem írta, hogy gond lenne nála, pedig neked is és neki is Leadtek van.
Valójában, akkor marad a szobaantenna, mint közös nevező. Azért az vicces lenne, ha ez lenne az oka.
Nem igazán tartom hihetőnek.
Mondjuk a hibaarány nálam is hasonló, mint nálad, de ennél nagyságrendekkel rosszabb számoknál sem volt ilyen blokkzajos a kép.
Nálam is jelentkezik az a hiba amit az általad belinkelt képen lehet látni és pontosan így néz ki. Szerencsére az m2-n jóval ritkábban jönnek képhibák, így azért nézhető volt ez a film is.
Remélem hamarosan javítják, azt hiszem mi nem tehetünk többet minthogy reménykedünk a mielőbbi valóban jó és problémák nélkül használható digitális adás eljövetelében.
B.Ú.É.K. neked is!
-
nrc
tag
Hát igen, az encoder hibának látszik leginkább, viszont az érdekes, hogy vannak olyanok akiknél jó a kép, nem jelentkezik ez a durva blokkosodás az m2 és Duna csatornákon.
Érdekes lehet, hogy mi a különbség oka. Tuner, földrajzi hely vagy esetleg vételi minőség?
Te milyen tunerrel próbálkozol és honnan? Hátha tudunk találni valami közös paramétert, ami miatt mindkettőnknél jelentkezik a hiba.
A saját konfigomat már leírtam már sokszor itt a fórumban, de azért megismétlem most is:
Hely: Dél-pest, XX. ker. északi része, társasház földszinti lakása
Antenna: Szobaantenna beépített erősítővel (70-körüli jelerősség, 98-100% minőség)
Tuner: Avermedia Avertv Hybrid Volar HX (PC, USB)
Szoftver: DvbViewer + Coreavc 1.7 és HDPack 1.8 (több codec-et is próbáltam, mindegyiknél jelentkezik a hiba)
-
DarkByte
addikt
Egy kis kiegészítés, mert az audió kódolás a másik kedvenc területem:
Az LC-AAC (Low Complexity Advanced Audio Coding) számít az AAC alapjának. Ebből is létezik MPEG-2 -es és MPEG-4 -es AAC kódolás, nyilvánvalóan az újabb modernebb. Az AAC ősét leginkább az MP3 jelenti, ennek tervezési hiányosságait javítja, mint pl. az MP3 esetében a Joint stereo kódolás csak a teljes keretbe kódolt átvitt frekvencia tartományra használható, ez által eléggé pazarló; AAC esetén már az egyes frekvencia térbeli részinformációkra külön-külön is alkalmazható. Az AAC esetében a keretek hosszai sem olyan ridegen kötöttek mint MP3 esetében; csatornákból is kódolhat többet így akár 5.1 -es hanghoz is használható; mintavételezési frekvenciákat pedig egészen 96Khz -ig támogatja. [link] Az AAC nagyjából 128kbps -on úgy szól mint egy 192kbps MP3. 96kbps -en pedig kb. 128kbps -es MP3 -al van egy szinten.
A HE-AAC (High Efficiency Advanced Audio Coding) lényegében az SBR -el való kiegészítést jelenti. A HE-AAC -nál (amit többféleképpen is jelölnek: AAC+, aacPlus) az SBR egy eléggé agresszív közelítő eszköz. Az aacPlus stream alsó tartománya a hagyományos AAC kodekkel van tömörítve de felezett mintavételezéssel (tehát 44Khz -es végjel esetén 22.05Khz -el és bitsűrűségtől függően más-más alul áteresztő szűréssel, 64kbps -nál pl. ez többnyire 9.5Khz -nél van). Az SBR kódolás során a kódoló megpróbálja az alsó tartományban az alapkodekkel kódolt jel alapján közelíteni a felső tartományt kb. olyan módon mint ahogyan egy sinus függvényt leírunk paramétereivel. Ehhez több lehetősége is van: másolhat az alsó tartományból, hozzá vehet generált zajt, stb.
Ez a tömörítés nyilván nagyon jól működik olyan bemeneti jelnél ahol számos felharmonikus található és ezekből az alsó tartományba is jut (pl. jazz zenében egy trombita); de nagyon rossz eredmény keletkezik olyan esetben ha a magas tartományban olyan jellel találkozik a kódoló amelyhez hasonló nincs az alsóban. (rock zenéknél az alsó tartományban pl. eléggé a gitár domináns amiből nehéz bármit is közelíteni) Ekkor azt egy durva közelítő rész és zaj keverékével próbálja előállítani, ami nyilvánvalóan nem fog értékelhető eredményt adni. Cserébe ez a parametrikus információ nagyon kis helyen elfér. Az SBR -t egyébként nem az AAC -hoz csatolták először, hanem az MP3 -hoz, ez az mp3PRO tömörítés ami nem lett túl népszerű. Az SBR csatolható továbbá régebbi kodekekhez is, mint pl. az mp2 amivel pl. a régi DAB területeken csökkenthetik egy-egy rádió adó sávszélességét úgy hogy a régebbi vevők is fogni tudják valamennyire a műsort a továbbiakban is (igaz kb. olyan minőségben mint most a 128kbps MP2 esetében).A HE-AAC -n egyébként létezik v1 -es és v2 -es tömörítés is. A v1 a fent vázolt alap eset, a v2 -es az SBR (Spectral Bandwith Replication) -t megfejeli egy PS (Parametric Stereo) eszközzel amely lényegében összevon egy-vagy több csatornát kisebb helyre összemixeléssel (stereo -t pl. mono -ra) és egy néhány kbps -es további mellék információt kódol a fájlban amely alapján az eredeti stereo jel az összevont jelből megközelíthetővé válik. A PS-t hivatalosan 48kbps és ez alá javasolja a Coding Technologies, vagy 5.1 -es jel esetén 128kbps -hoz. A v2 -t megint csak sokféleképpen jelölik: AAC++, eAAC+, Enhanced aacPlus
A PS előnye megint az hogy nagyon minimális plusz információt igényel, hátránya hogy csak akkor tud jól működni ha a stereo kép nem komplex. Ennek megfelelően az FM hangzás egyik kulcselemét adó wide stereo -t lehetetlenség vele átvinni, mert totál lerombolja az egész hangzásképet.Ahogyan ki lehet venni szavaimból, az AAC+ nem győzött meg, mert nagyon eltérően viselkedik zenei anyagtól és hangrendszertől függően; közel sem annyira transzparens mint az alap AAC-LC vagy az MP3. A saját hangfal szetemen pl. iszonyatosan kijönnek az SBR hibái, itthon tesóm Genius 5.1 -én pedig alig feltűnő. Mindehhez jön az hogy bár skálázható a kodek, 128kbps -en ugyanúgy ott vannak az SBR hibái elég dominánsan mint kisebb bitsűrűségen. Arra a területre viszont amire az aacPlus -t kitalálták elfogadható: streaming és mobil műsorterjesztési körülmények, illetve a középfrekvenciás digitális rádiózás (DRM). Transzparens audió átvitelhez viszont sokkal jobb az LC-AAC, amelynek mellesleg szerintem már régen le kellett volna váltania az MP3 -at mert jóval modernebb. Még azt sem lehet mondani hogy nem támogatott; a Sony Ericsson telefonok pl. mind ismerik, a mobilomra én is ebbe kódolok lossless -ből. Én csak azt remélem hogy a kiépülő DAB+ -on nem nagyon fogják erőltetni, mert a mostani FM rádiók hangminőségét csak az LC-AAC -vel lehet jól közelteni; de sajnos szerintem 48kbps -es AAC+ -al lesz tele az egész.
-
bzoley
veterán
Később belelesek, most próbálgatom, melyik a legjobb beállítás .ts transcode-hoz.
Mi az a Winamp?
Foobar-t használok jó ideje. Menteni talán nem, de real time konvertálni tudja a stream-et.Mod: épp jó számot kaptam el(Summer of 69), ez már nem élvezhető, sőt szinte már rossz, pedig a szám jó lenne. La Isla Bonita szintén. Sziszeg a magas, nem jó. Hiába, mindennek van határa
-
bzoley
veterán
Neked legyen igazad
Csak tudnám, miért nem használják. Lassan alább hagy az Mpeg4 elleni tiltakozás, és majd kezdik elölről a hanggal, holott egy kalap alatt le lehetett volna tudni a kettőt.
(ATV, HírTV nem érdekel)
Előbb találtam egy 32k-s(22400Hz) rádiót(AAC). Siralmas volt -
Ezt a magas hangok késleltetését régebben tapasztaltam. Mostanság már egyszer sem. Persze nem zavar, csak észrevettem az előbb is, amikor somafmet hallgattam. Ez persze egy tv streamnél zavaró lenne, de az is ha úgy oldanák meg hogy késleltetve indulna el a csatorna (átlépve ezt a magas hiányos részt)
-
bigdigit
addikt
de bizony pesten sokkal nagyobb legalábbis felénk.
míg csak duna volt kockásodott a kép.most minden csatorna tökéletes és nincs hiba.
tesztelve mpeg4-es tv-én és avermedia volar hx-en is.nem nézem semmilyen programmal mennyi is az annyi.elég az eredményt néznem.
neked vagy helyi adottság miatt nem jó vagy gyenge a tuner. -
nrc
tag
A www.mtv.hu-n írják a műsoroknál, hogy melyik HD vagy 16:9-es.
A Dunánál pedig azt igérik, hogy az EPG-be fogják beleírni ezt az infót.
-
-
nrc
tag
A coreavc 1.7-nél lehet választani, hogy milyen deinterlace-t használjon a codec. Bob, blend és hardware választható.
A cyberlink és az arcsoft esetében ilyen opciót nem találtam, ezeknél csak azt tudtam beállítani, hogy be legyen-e kapcsolva a deinterlace, de azt hiszem csak a bob-ot tudják.
A blend jó minőségű (felbontású) képet ad, de a elmossa a képet, a bob pedig felezi a függőleges felbontást, viszont jól teljesít a gyors mozgásoknál is.
Szemre nekem a coreavc-ben lévő hardware tűnt a legjobbnak, mert nem láttam gondot a gyors mozgásoknál és talán a kép részletessége is megmaradt.
A jobb felső sarokban lévő Duna logó nekem pl. jól láthatóan villog is, amit kimondottan szeretek, mert ez emlékeztet leginkább arra a valódi interlace képmegjelenítésre, ami az 50Hz-es analóg tv-ken is van.
Nem tudod véletlenül, hogy mit is csinal tulajdonképpen ez a hardware deinterlace? Érdekelne, mert lehet, hogy csak meggyőztem magam, hogy jó képet látok közben pedig ez a leggyengébb..
A DXVA bekapcsolása után nálam kevesebb részlet látszik a képen, elmossa a digitalizálásból adódó háttérzajt (már ha van ilyen) és csökkenti a számítógéppel készített animációk pixelesedését is, viszont pl. az arcokon lévő ráncokat is elég jó hatékonysággal fedi el.
Ezen mondjuk elképzelhető, hogy a VGA kártya beállításainál lehetne változtatni, ennek majd még utánanézek.Azért nem ástam magam olyan mélyen bele a témába, csak kipróbáltam pár codec-et, beállítást és teljesen szubjektív szempontok alapján nekem most a coreavc képe tetszik még a leginkább.
A tuneremhez kapott avermedia codec egyébként még részletgazdagabb (értsd: zajosabb
) képet ad, viszont az hibás, ezért rendesen akadozik az adások megjelenítése közben, így nem is tudom használni.
-
nrc
tag
A VGA gyorsítás nálam is sokkal érzékenyebb a vételi hibákra, ez az egyik ok amiért nem használom.
A másik ok, pedig az, hogy kicsit részletgazdagabbnak tűnik pl. a coreavc szoftveres dekódolása.
Bár az is igaz, hogy a különbséget csak azért látom, mert monitoron nézem és közelebbről az ideálisnál. Megfelelő távolságból nézve már nem igazán látni különbséget..
-
mmormota
csendes tag
-
mmormota
csendes tag
Feltettem a coreavc codec-et, ez megoldotta a fagyogatás gondot.
Egész jó kép van a Duna-ról és az Autonomia-ról is. A hang is megy, egyszerűen le volt tekerve a hangerő, de olyan hamar lefagyott korábban hogy nem volt időm rájönni.
A processzor az Autonomia-n 10% alatt megy, a Duna-n 28%, csak az egyik mag.A kép a Duna-n néha (nem túl gyakran) rövid időkre digitális hibát mutat (enyhe kockásodás, árnyalatszegénység), de teljesen élvezhető a minőség. Erről jól el tudom képzelni, hogy a gyenge jel az oka. Régi fajta koaxon jön be a jel, az antenna se biztos hogy valami jó erre a frekvenciára. Nem tudom mi a neve ennek a fajtának, egy nagy téglalap alakú rács előtt van egy csokornyakkendő alakú dipol. :-)
Az Autonomia letterbox-ban jön, teljes képernyőn a 16:9 kép nagy fekete keretben van a 16:9-es monitoromon, a logo egy része a keretben van.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
ui. Tulajdonképpen miért ennyire gyenge az adás? Nehogy már Budapesten egy helyi adás nézéséhez nagy nyereségű irányított antenna kelljen a 3. évezred hajnalán... :-)))
-
mmormota
csendes tag
Az antenna tesztelésére eszembe jutott valami. Van egy Sony tv-m mpeg2 dekóderrel. Ez régebben rendesen fogta a kísérleti mpeg2 adást.
Erre ráraktam ugyanazt az antennát. Talált 4 csatornát: Hirtv, ATV, DunaTV HD, Autonomia. Kép persze nincs, de a Duna és az Autonomia hangja rendesen szól. Ezek szerint van adás, és jel is van az antennámon. Sajnos jel erősséget a Sony nem mutat (vagy csak nem tudom hogy).A Pinnacle usb hibás lehet, azért nem talál semmit? Vagy csak nem jól van beállítva? Mittudomén valami speciális ország kód kellene vagy ilyesmi?
-
zhagyma
őstag
Ne feljesd el, hogy a Radio Shack 15-1862 egy VHF / UHF antennát és egy "V" alakú teleszkóp antennát is alkalmaz STRONG-al szemben. Mivel a két antenna a hullámhosszal összemérhető kis távolságra van egymástól (kvázi antennacsoport), ezért a teleszkóp "macerálásával" állíthatod a rendszer rezonancia-frekvenciáját, bizonyos korlátok között. Ha ez egybesik az adó frekvenciájával, akkor nyerhető ki a legnagyobb jelfeszültség az erősítő / tuner számára. ( ez néhányszor 10 uV "mikrovolt"). Ez után lehet erősíteni.
DVB-T vétel esetén érdemes figyelembe venni, hogy a digitális földi adás kimenőjele időben kapuzott. A hasznos adatátviteli idők közé védelmi intervallumokat építenek be. A védelmi intervallumban nincs kimenőjel, azaz tökéletes adásszünet van. A vivőket teljes mértékben kikapcsolják (8k üzemmódban ez kb 1 KHz-es frekvenciával ismétlődik, ha jól emlékszem). Ebből az következik, hogy az erősítőt nem illik félállásnál nagyobb erősítéssel üzemeltetni, mert túlvezérlődik (Quality: romlik). Az erősítő fontos jellemzői az erősítés mellet: alacsony zaj, nagy túlvezérlési tartalék. meredek felfutási idővel.[Kukkancs bele az antennaerősítőről szóló bekezdésb]
-
bigdigit
addikt
nekem se tetőn van.lóg felakasztva belül a függönytartón
az a szerencse,hogy olyan szobában van amit nem használunk csak szinte raktárnak.előtte ilyen sima erősítős szoba antenna volt.azzal ugyan nem néztem mennyi a jelszint a tv-én mert még akkor nem találtam meg hol kell nézni.de rosszabb volt az biztos.
-
bigdigit
addikt
jelerősség csepel déli részén szinte a 0-ásnál 90%.lóg az ablakban.
minden a csomagban van.erősítő,táp,zsinór.felfogatók. -
DarkByte
addikt
Szinte biztos hogy az antenna és a kábel a titok nyitja. A kábel szét van osztva legalább 4 irányba, valahol nem is T dobozzal hanem csak simán össze vannak forrasztva és szigetelő szalagozva (szükség nagy úr
). Erősítve sincs, pedig az osztásnál kellene. Biztosan összeszed így egy rakás zajt. Ezek fényében azért nem olyan rossz az eredmény, de figyelembe véve hogy a tv2 és RTL Klub ami Szentesről jön gyakorlatilag tökéletes képpel jön (igaz CRT TV -n nézve ami elrejt valamennyit a zajból) kicsit többet vártam. Bár ha tényleg 15% -on mennek akkor ezen nincs mit csodálkoznom. Az biztos, egyenlőre nem fogok költeni a DVB-T -re, ez a csatorna kínálat nekem egy fillért nem ér meg.
-
zhagyma
őstag
Hát ha ezt a kérdést felteszed, akkor antennádat nem nagyon tervezted meg, gondolom a drótok levágása és hajlítgatás lehet hátra. A megérzés jó, a vezeték átmérő befolyásolja az antenna rezonancia frekvenciáját és így a vett jel nagyságát is.
Elmélet:
[k rövidülési tényező táblázat]
[k rövidülési tényező számítás]Én a jelen helyzetben, a vékonyabb vezetéket választanám ( a vékonyabb vezeték kisebb kapacítást jelent, ami magasabb rezonancia frekvenciát okoz az antennának ) és a hullámhosszra mértezett elméleti antenna elemekeinek hosszát 5%-al csökkenteném. Remélem a vezeték nem sodrott, hanem tömött réz. Kicsit barkács szaga van a dolognak ...
Ha már ilyesmire adod a fejed forgathatnád [antennakönyv] és legközölebb priviben keress. Adjunk másnak is teret a topicban.
-
zhagyma
őstag
Tényleg gáz. De mint a #1652-ben írtam és belinkeltem, akár csinálhatsz is balun-t (300/75 impedancia illesztés, szimmetrikus / asszimetrikus jelátvitel "váltás"). Igaz nem lesz olyan szép, mint a gyári, de ideiglenesen megfelel. A méretezéshez csak a hullámhosszt kell tudnod, ami legyen a sáv középe. Az elkészítése kb. 30 perc összepakolással együtt.
romulan Köszi a leírást.
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- World of Warships
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged