- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
unravel
őstag
válasz
#65675776 #18644 üzenetére
Pedig nagyon jó. [kép]
Ha az ablak jobbszélére húzom az egeret akkor megjelenik a csatornalista.Hetvégén újratelepítettem nulláról és azóta mintha látványosabban gyorsabban betöltene a webinterfész és az android app is fürgébb.
Viszont most az a bajom, hogy csatornaváltáskor átméretezi az ablakot ha pl. 4:3ról 16:9es csatornára váltok. Valahol az Beállításokban van a megoldás de nem találom.
-
-
-
rollerk
tag
válasz
#65675776 #18442 üzenetére
A DVBViewer honlapján csak ezek vannak a demo "herélések" között:
45 minute time limitation
no recording possible
no weather information
no audio visualizations
no recording service support
no OSD games
no EPG export
no OSD Plugins
limited COM interface
no ability to change the OSD skin
no h.264 filler data removal
Demo Text is displayed the whole time -
unravel
őstag
válasz
#65675776 #18303 üzenetére
"Vagy még mindig választanom kell, hogy az összes QAM vagy SR végigpróbálásával lassítsa feleslegesen?"
Soha nem kellett végigszkennelni az összes létező frekvenciát a QAM és SR próbálgatásával. Csak azokat amire szükség van. Honnan tudná a DVBViewer, hogy a szolgáltatód milyen frekvenciákat használ.
De erre van egy nagyon nagy segítség a TransEdit SCAN NIT funkciója. Itt egy NYOLC éves írás róla. -
válasz
#65675776 #18320 üzenetére
"A DVB Viewer fejlesztője a büdös életben nem tudta stabillá tenni a programját a Terratec tunerekkel."
Évekig használtam Terratec S7 tunert, DVBWiev programmal. Hibátlanul működött a rendszer. Amióta elterjedt a CI+, nyugdíjazásra került a rendszer. Maradt a tévé.
Egyetlen CI+ képes USB tuner kapható, de az is csak a saját programjával működik. Azzal is csak a német HD+ nézhető. -
válasz
#65675776 #18313 üzenetére
"Etalon a mai napig a Terratec megoldása."
Nem véletlen.
2014-ben, az addigi szoftverüket lecserélték a DVBViewer, leegyszerűsített változatára.Upsz. a link lemaradt.
http://terratec.ultron.info/Receiver/DVBViewer/ -
klaczi
aktív tag
válasz
Köszönöm a kimerítő választ.
De.....hadd zárjam rövidre, mindkét gépemben két tunert használok!
Technisat dvb-C és a sokat szidott Delock tunert.
A másik gépben, ami egy irodai öreg HP szintén egy Technisat és egy Astrometa dolgozik.
Ez a gép set-top boxként működik, egy bazi nagy, de elég régi tévé van rákötve. Nincs benne digitális tuner.
Tehát a gyári kezelőprogramokkal nem mennék semmire.
Az EPG a Digi felöl valóban problémás. Már beletörődtem. Próbáltam vacakolni a fórumon ajánlott megoldásokkal, de macerásnak tartottam és abbahagytam.
Egyszerűen újraindítom a programot és akkor egy darabig jó az EPG. Kijelölöm mit szeretnék látni az elkövetkező napokban és békén hagyom az egészet. Persze a felvételeket mindkét helyről tudom nézni.
Tehát úgy vélem, hogy mivel ilyen TV nézési szokásaim vannak a DvbViewer felel meg a legjobban.
Snassz miiiiiiiiiiii..................
Volt az analóg időkben Terretec kártyám, nagyon jó volt.
Használtam még Avermedia usb ultra dobozkát. Az még jobb volt. Később digitalizálásra használtam egy ideig, elfogytak a kazettákTud még Dvb-Tét, arra most nincs igény.
Bozek
A transeditbe csak egy valós frekvenciát meg a salangjait kell beíni és egy tökéletes ini fájt állít elő. Valahová, már nem emlékszem, de mindig megtalálom, csak egy pipát kell rakni. -
Bozek
nagyúr
válasz
A keresésre van program, ami a DVBViewer része, nem kell külön letölteni. Szerintem ez alapvetően nem probléma, mert azért a TransEdit többet tud egyszerű keresésnél, például azt is kiszűri, hogy melyik kódolt és melyik kódolatlan csatorna. És mint írtam, a beállítása se nehéz, mindössze három paraméter kell: a frekvencia alsó és felső határa, valamint a lépésköz; a moduláció és a symbolrate. Utóbbinál lehet probléma a Digi-nél, mert a közszolgálatiaknál más ez, de max. duplán néz végig minden beállított frekvenciát.
Az EPG-vel nem értem, hogy mi a problémád. Ha az a baj, hogy nem tölti be, akkor az inkább a szolgáltató hibája. Én a WebGrab++ nevű programot használom xEPG-vel, musor.tv-s ini-vel. Igaz, ez utóbbit én szerkesztgetem néha, mert más nem foglalkozik vele.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
#65675776 #18306 üzenetére
Most már mindenképp transzponder lista kell neki, ahogy nézem, anélkül nem tudsz keresni. De mint írtam, a TransEdit tökéletes arra a célra, amit te szeretnél.
Közben ránéztem a beépítettre is (eddig egy korábban kimentett TransEdit-et használtam), itt már megtalálja 6875-tel is a csatornákat (a kimentett csak 6875000-val találta meg, azt meg beimportálva még át kellett írnom). Sőt, van Add/Update, illetve Update all is, így nem kell mentegetni és betöltögetni a csatornalistát. Azt is jelzi szép kékkel, hogy mely csatornák vannak már benn a listába, így egyszerűbb észrevenni az újakat.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Nem tudom, hogy hogyan van a keresés a DVBViewer-ben, már rég használtam azt a funkcióját. Ott a TransEdit, ami jár mellé, be van állítva a frekvencia 210-800-ig, 8-asával, a Symbolrate 6875000-ra, a moduláció meg 5-ösre (az a QAM256). Így 74 keresést csinál. Igaz, elég lenne kevesebb is, mert jelenleg úgy néztem, hogy a Tarr 26 frekvencián ad DVB-C-t, de múltkor is változtattak (762-re jött egy plusz, valamelyik frekvencia megszűnt és lett helyette másik), ezért így biztosabb.
-
válasz
Letudod gyártani magadnak a szolgáltatód adatai alapján. Szerintem már valaki le gyártott, csak keresni kell.
[SATTYPE]
1=4000 << für die meisten europäische Kabelnetze
2=Austria/Name << Name des Kabelnetztes (zur Auswahl im Programm)
[DVB]
0=42 << Anzahl der Transponder
1=306000,5,6900,|Anmerkung
2=322000,5,6900,|
3=330000,5,6900,|
...
42=818000,5,6900,|Például.:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=8
1=354000,5,6900
2=362000,5,6900
3=370000,5,6900
4=378000,5,6900
5=834000,5,6900
6=842000,5,6900
7=850000,5,6900
8=858000,5,6900digi.ini néven kell menteni, a következő helyre.
C:\Program Data\CMUV\DVBViewer\TranspodersA transedit is bevethető a feladatra.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#65675776 #16871 üzenetére
Glimmlámpa önmagában alkalmatlan erre. Nincs benne, ami zárná az áramkört, ezáltal felfűtené a csövek izzószálait.
A bimetálos világít, mintha glimmlámpa lenne, meg részben az is, de nem csak az. Másik fajta az elektronikus, ez összesen csak kettő. De végeredmény szempontjából mindegy, mindkettő szaggatja az áramkört, ez kell a gyújtáshoz.
A harmadik megoldás nem csak a gyújtót váltja le, hanem az egész előtét elektronikus, kapcsolóüzemű. Itt már a gyújtás is másképp történik, az áramkör túlfeszültséggel átüti a gázt, amihez a fénycső izzószála, izzítása már nem is szükséges általában.
A fojtó árnyékolása önmagában kevés (de az is lehet, eleve fémházas armatúráról van szó), antennaként nem csak a csatlakozó vezetékek, hanem maga a fénycső is (vagy legalább a katódok) sugározhatnak zavart, gyújtás közben. Plusz még a hálózatra is visszahat, így nehéz ellene védekezni.
Előbb kihagytam, a tuner AGC-szabályzóköre is szerepet játszik ebben, ha gyenge a jel, felszabályozza az RF-erősítést. Ezáltal érzékenyebbé válik, de nem csak a hasznos jelre, hanem a zavarra is, amennyiben a kettő egymással összemérhető szintű.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#65675776 #16868 üzenetére
Fénycsőgyújtónak nem az a lényege, hogy glimmlámpa. Nem is szokták úgy nevezni, legfeljebb laikusok. Hasonlóan kicsit vicces hangzású az áramkorlátozó előtétet gyújtótrafónak nevezni. Eleve nem is trafó, csak fojtó.
Bimetál érintkező van a gyújtóban, ami a gázkisülésnél keletkező hő hatására elmozdul, rövidre zárja önmagát. Ettől kihűl, megszakítja az áramkört. A fojtótekercs induktív hatása miatt megszakításkor ív keletkezik, ami erős rádiózavart kelt. Noha van vele párhuzamosan egy zavarszűrő kondenzátor, de az nem mindenható.
Ha már világít a fénycső, söntöli a gyújtót, így az nem aktív a későbbiekben.
Nem véletlenül írta:
abban a pillanatban, amíg gyújt a patron, mintha elveszítené a jelet.
A fojtótekercs üzem közben nem zavar, csak biztosítja a fénycső áramgenerátoros jellegű meghajtását. Ilyenkor már impulzusok sincsenek, csak gyenge szinuszos áram. Felesleges árnyékolni, attól nem lesz jobb a helyzet. A vezetékek antennaként sugároznak, a gyújtóimpulzusok hatására.
Lakáson belüli antenna érzékeny mindenre, és ez nem is az antenna fajtáján múlik, hanem a jel/zaj viszonyon.
Ha túl gyenge a hasznos jel, elnyomja a zavar, ami erősebb. Ez így megy mindenhol. Nálunk is így volt, amíg távoli, gyengébb adót kellett fogni.
Tetőre rakva, falon kívül nyilván jobb a helyzet.
-
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #16848 üzenetére
Persze! Ezért jó még az EPG. Az időpontokat érdemes nézni a képeken. Letelt az 5 perc (nálam 10) és váltania kellett volna.. Erre elfelejt mindent.
Ha efféle állapotban indul a felvétel, megcsinálja, de csak akkor látszik a felvételek menüpont alatt mikor befelyezi. A műsor tartalmát meg nyilván nem tudja jegyezni.
Előfordul, hogy csatornaváltáskor bevillan a helyes műsor, de két másodperc után már el is felejti. Ilyenkor viszont még képes a leírást, rögzíteni.
Ha minden helyesen működik akkor felvétel közben nézhetem magát a felvételt, tehát az elejétől kezdve. Szoktam! -
klaczi
aktív tag
-
klaczi
aktív tag
válasz
#65675776 #16843 üzenetére
A boxok is így kezelik az EPGét. Legalább is amit eddig láttam. Jó pár darab megfordult nálunk. Nincs ezzel semmi baj. Azok legalább képesk rendesen működni.
Sajnos DVBV... nem tudja frissíteni. Legalább is a Digiét. A programot újra kell indíteni. (ez nálam 10sec) Persze ez lehet akár kínos ha éppen felvesz valamit. Akkor míg nincs vátozás rendben van. Ezzel megbékéltem, mert minden más szempontból tökéletes számomra.
Próbáltam külső EPGét ősszehozni, de eluntam az egészet és nincs kedvem vele vacakolni. Ráadásul elég szűkszavúnak bizonyult. -
-
Kernel
nagyúr
válasz
#65675776 #16831 üzenetére
DVBViewer ilyen sajnos, fagyás esetén lelőni nem lehet, jöhet a reset. Próbáltam már alacsonyabb prioritásra váltani, de nem ezen múlik. Szerencsére nem gyakori, de hiba esetén hihetetlen makacs bír lenni, nem is nagyon értem, miért kellett ilyenre csinálni.
Néha problémája van a driverrel, tunert nem érzékel, ilyenkor átdugom másik USB portra, beállításoknál hardver / újraérzékelés, már megy is.
Mégis a legjobban bevált, praktikus okok miatt, amit nem is könnyű felsorolni. A napi használatban derül ki.
Az új verzióban már a desktop széléhez tapadó ablak van. Böngészés közben kiteszem a jobb alsó sarokba:
...az egeret ráviszem, a görgővel szabályzom az ablak méretét. Vagy duplaklikk, teljes képernyő.
Egy időben kihasználtam 2 db tunerrel a PIP képességet, távszabályzóval is konfigurálva (itt előny a praktikus konfigurálhatóság is). Reklám alatt átváltottam másik műsorra, közben a PIP ablakban láttam, hogy mikor vége a reklámnak. Mondjuk ez már nem nagyon érdekel, mert leszoktam azokról a műsorokról.
Egy régi szokásom maradt, a DVBViewer minden este 19 órakor elindul (automatikusan) és nyomja az RTL Híradót a képembe. Vagy ha más program fut, akkor átvált oda. Alvásból is fel tudja ébreszteni a gépet.
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #16831 üzenetére
Korábban úgy fogalmaztál, hogy utálod a DVBViewer-t. Ez a post ezt maximálisan alátámasztja. Ha valami nem szimpatikus, arról nehéz másmilyen véleményt alkotni, hasonlóan utáltam mindig a WMC-t. Lehet, hogy ehhez a tapasztalt hibák is hozzá járultak, de pl. az epg-vel kapcsolatos megjegyzéssel egyáltalán nem tudok egyetérteni. Ugye nem kell részleteznem, hogy az epg mennyire a gyengém volt mindig? Elsőre nem éreztem túl kényelmesnek, de azelőtt csak rosszabbakkal találkoztam(kivéve persze a PVR2-t). És ez is csak amiatt volt, mert még nem nagyon ismertem. Most elég sokoldalúnak találom. Eleve kétféle megjelenési mód(ablakban, vagy osd-n), és mindkét módban több variáció, nézet is elérhető egyéb lehetőségekkel. Apróbb hiányosságok itt-ott előfordulnak ugyan, de összességében nagyon elfogadhatónak tartom. Elég egy fotel, meg a távirányító, vagy egérrel egy katt az előjegyzésre, hogy ne felejtsek el átkapcsolni egy későbbi, érdekes műsorra.
De úgy általában, amilyen lelkesedéssel te tudod utálni, legalább annyira tudom szeretni
Az említett probléma nyilván nem érint, még ha jelen van is, mert nem akarok más szoftvert használni, így nem szükséges kitakarodnia. Ami számít, hogy képes egész nap problémamentesen működni, távirányítóval is kényelmesen használható, szinte pazar epg, sok lehetőséggel. Nem foglalja el a gui harmadát maga az ablak, és annak díszítése, és még a külön vezérlőpult sem hiányzik.Értem én, hogy nem tetszik, de nem érzem, hogy ilyen rossz lenne a helyzet, sőt...
-
attilav2
őstag
válasz
#65675776 #16791 üzenetére
Azért a dvbviewer elég értelmes szoftver, talán az egyik legjobb, ha nem legjobb dvb fronton.
Gondolom valami régi verzióját próbáltad ki. Én megvettem és olyan mint egy örökélet előfizetés, mindig letölthetem a legújabb verziót. Most 5.5.2 nél jár.Avernova T2+C-ről találtam egy orosz cikket, ráadásul az IXBT-n ami itt is sokszor hivatkozási alap.
[link] úgyhogy biztos nem írnak hülyeséget.
Külső programmal ugyan nem tesztelték de megemlítik hogy mielőtt külső programmal (BDA kompatibilis programok) használnád akkor be kell állítani egy kis tool-al hogy a dvb-c vagy a dvb-t vevőt lássák e a programok. Avermedia A757 connector tool a neve van róla kép a cikkben.
Összességében ami a csomagolást és a távirányító kivitelezését illeti egy nagyon korrekt darabról van szó, a távkapcsoló design tetszik, a 2 gombelem megoldás is tetszik. AV kábeleket és low profile hátlapot is mellékelnek a csomagban.
Viszont ami aggaszt hogy még a rangos ixbt sem tesztelte külső programmal, sem az avermedia szerint kompatibilis progdvb-vel, sem a dvbviewerrel, és ahol már connector toolokkal kell szórakozni az lehet hogy nem vagy nem teljes mértékben működik együtt külső fejlesztésű programokkal. Kipróbáltad a progdvb-vel az avernova t2+c t? Ment vele? Gondolkodok hogy megrendeljem e mondjuk az ipon-ról, karácsonyig ideérne? -
attilav2
őstag
válasz
#65675776 #16789 üzenetére
Ha időzített felvételt állítasz be akkor az Avertv fel tudja ébreszteni alvó módból a gépet?
Dvbviewer tudja, meg is vettem, de az averrel nem biztos hogy működne, lehet nem vagy nem teljesen bda kompatibilis a drivere, ha a qam-ot és symbolrate-t nem engedi állítani, persze lehet hogy ez csak az avertv hülyesége és szó sincs semmilyen hardveres korlátozásról. Ezért mondom hogy próbáld ki progdvb-vel, amit beraktam transzponderlista általában mindenhol ugyanaz csak a helyi tv-k frekvenciái különböznek azthiszem.
Ha egyszer beállítgatod a progdvb-t nagyon kényelmes tud lenni. Mondanám hogy próbáld ki a dvbviewert de annak csak egy 15 percenként leálló demo verziója van, valamiért ezt az idióta korlátozást tették bele.A progdvb epg-je biztos hogy sokkal jobb mint az avertv-é.
-
attilav2
őstag
válasz
#65675776 #16779 üzenetére
"Ami esetleg zavaró lehet az a SR és moduláció álíthatatlansága."
Ez elég nagy baj, mint ahogy a muxok frekvenciája úgy ezek sincsenek kőbevésve. Progdvb-ből sem állítható? Dvbviewerből? Megy egyáltlalán dvbviewerrel, mert a honlapján csak progdvb kompatibilitás szerepel? Bda kompatibilis drivere van?
Progdvb-t kipróbálnád?
Innen szedhető a 64 bites:
[link]
innen a 32-es [link]
Kell még hozzá lavfilter mert csak azzal megy jól tapasztalatom szerint:
[link]
A lavfilter-t pedig így konfigolod:
Lav video configuration, a Hardware decoder to use résznél ha ati kártyád van akkor DXVA2 (native), nvidia-nál meg gondolom az nvidia cuvid, de lehet hogy oda is jó a dxva2.
A threads for multi threading-nál pedig kiválasztod hány magos a procid, ezzel kész is vagy.Megkeresed a c:\program files\progdvb\transponders\cabfiles\all.list -et, notepad++ al szerkeszd mert így engedi felülírni, megkeresed a hungary részt azon belül a városodat, majd a transponderlistát módosítod erre:
region:Hungary
city:Digi Szeged
114500,6000,256-QAM
121500,6000,256-QAM
128500,6000,256-QAM
135500,6000,256-QAM
362000,6900,256-QAM
370000,6900,256-QAM
378000,6900,256-QAM
706000,6900,256-QAM
714000,6900,256-QAM
722000,6900,256-QAM
730000,6900,256-QAM
738000,6900,256-QAM
746000,6900,256-QAM
754000,6900,256-QAM
762000,6900,256-QAM
770000,6900,256-QAM
778000,6900,256-QAM
786000,6900,256-QAMEzek a szegedi digi frekvenciák, értelemszerűen a városodnak megfelelően javítod, a digi oldalán megnézed van e eltérés. A city hez beírod a kábelszolgáltatód nevét. Mented.
Elindítod a progdvb-t. Bemész a beállítások menü, beállíások-ba, megkeresed a video kódekek részt és kiválasztod mindenütt a lav video decoder-t, rámész az audio kódekek részre és ott lav audio decoder mindenhova. Nyelveknél Audio és Felirat elsődleges nyelv: Hungarian. Irányításnál rámész a gombok társítása-ra, ott egyelőre nem társítasz semmit hanem a Gombok fület választod, ott Bal jobb: Hangerő, Fel/Le: Csatorna váltása beállításokat választod.
Beállítások TV források, (első indításkor lehet hogy ezzel kezd) kiválasztod a kábeltunert, majd multiplex gomb itt a hungary-t majd a városnál a szolgáltatódat amit előbb a transzponderlista fájl szerkesztésével hozzáadtál. Multiplex szerkesztőre most nincs szükség hiszen a traszponderfájlt közvetlenül szerkesztettük. LeOKzod, ilyenkor van hogy felajánlja egyből hogy megkeresi a csatornákat, ha nem akkor Csatornalista menü Csatorna keresése és itt kiválasztod a kábeltunert, ilyenkor egyből megindul a keresés nem jelenik meg újabb ablak.A sima verzió ingyenes minden funkciója működik kivéve a felvételt, azt a Pro tudja az fizetős.
Nahh ez hosszú volt, remélem másoknak is hasznos lesz. -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #16779 üzenetére
Akkor nekem szerencsém volt, hogy nem volt eddig gondom vele. Miután rájöttem hogy kell csatornát keresni, megkerestem, sorba állítottam, azóta csak a változásokat kell követni.
Méreten nem problémázok, mindig zsinóron lógott az összes hasonló eszköz. Akkora, amekkora.
Mióta sikerült mindent beállítani, azóta megvan az "ezdekurvajó" érzés. Megjelenésében megváltás a PVR2-höz képest, de ahogy néztem, az AverTV is ugyanabban a cipőben jár. Pedig azt hittem a PVR2 után nem fogok találni használható, nekem tetsző szoftvert. Ez az fejléc, állapotsor, és semmi csicsa igen bejön.
Egyetlen negatívum, hogy használható epg-t csak kézzel bemaszekolva kapok, a Digis eltünedezik. -
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #16773 üzenetére
Egyelőre nem tapasztalom azokat a korlátokat, mondjuk szigorúan csak tévézésre használom az Astrometat. De egyelőre úgy érzem, hogy a DVBViewer-rel ez a legjobb páros, amit eddig használtam. A kezelőfelületet magamra szabni, és a programot beállítgatni eltartott egy darabig, de azóta teljes a luxus. Kibővítve két fekete Leadtek távval, a kanapé két oldalán, minden megvan.
Egyedül ez a zsákbamacska dolog foglalkoztat néha, nem tudom meddig fog működni, talán kéne még egy tartalékba.
A nagy méretet nem értem, nagyjából akkora, mint a korábbiak(kivéve Palmtop TV kategória). De ha kétszer ekkora lenne sem érezném hátránynak, elfér a gép mögött. Az összes eddigi hasonló vevőm 50 centis zsinóron lógott.
Persze az ideális egy normális, belső vevő lenne, de azon kívül, hogy nem foglal kívül plusz helyet, más előnyét hirtelen nem érezném. -
Rick4
félisten
válasz
#65675776 #15217 üzenetére
Érdekes, hogy ilyen lopható- másolható dolgokra költenek, ehelyett ott vannak a rendes belépős jelszavak, amik ugye fejben vannak, komolyabb helyeken meg hardverkulcs, extra komoly helyeken meg token eszköz.
Nem volt infóm ilyenről, pedig nem tegnap születtem, de majd utánaolvasok. -
Kernel
nagyúr
válasz
#65675776 #15102 üzenetére
Önálló programokat próbáltam ki, amit nem hardverhez mellékelnek, azok közül nekem legalábbis a DVBViewer jött be legjobban. Testreszabhatóság, távszabályzó konfigurálás, PIP stb. De nem az alap skinnel, hanem ezzel: [link]
Vagy is itt is tettem fel róla képeket: [link]
Például ezt be tudom úgy is állítani, hogy a programléptetés hatására nem vált rögtön programot, hanem először csak az EPG-ben tallózok le/fel, így kényelmesen le tudom olvasni az egyes adók műsorát, majd arra nyomok OK-t, amelyiket nézni akarom. Vagy lehet automatikus késleltetéssel is, de én végül azt is kiiktattam. Monitoron a kis ablak méretét úgy tudom szabályozni, hogy csak fölé viszem az egeret, tekergetem a görgőt, meg egyéb dolgok.
-
-
válasz
#65675776 #15090 üzenetére
Gondolom nem mindegyik chip használható mindegyik programmal... Fizetéskor benevezek erre a nagyon olcsó vevőre, van szüleimnek egy használaton kívüli. Yagi antennájuk (MindugTV miatt vették, jó is volt a szőlőben, aztán kevés lett, tányéros UPC váltotta), meglátjuk, mit tud.
-
-
-
unravel
őstag
válasz
#65675776 #15048 üzenetére
"A ProgDVB mi a vérre használ el 350MiB RAM-ot? Miközben ugyan arra pl az AVerTV beéri 65MiB-tal."
Én úgy tudom, hogy alapbeállításon 200 MB timeshift megy a memóriára.
Át lehet állítani winchesterre."A felülete sem éppen a használhatóságot helyezi előtérbe"
Ez így van. -
zichie
senior tag
válasz
#65675776 #11214 üzenetére
Nekem teljesen akadásmentes az sd és a hd is, igaz a dvbviewer egy kb. 4 évvel korábbi verzióját használom, amivel a pekingi olimpiát is néztem. Nem is akarom lecserélni újabbra.
Az viszont zavar, hogy nem jelzi ki a jelszintet és a jelminőséget.
Az AltDVB jobb lenne, mert jobban tetszik a felülete, és tudok vele real time sbs anaglif konverziót az m3d-hez, de ott némely hd adás akad, nem kezeli az aac hangot és nagyon instabil a progi. -
-
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #6033 üzenetére
- azaz fagy, nem alkalmas tv nézésre dxva mellett (na az már egy előrelépés hogy csak hd-ban fagy)
- kezelőfelület
ezt már kibeszéltük másik topicban is, ha jól emlékszem erre az a válaszod, hogy keret nélküli módban használod. Ez a fél ablak lemarad dolog alapvető programozási hiba, könnyen javítható lenne.- chipset problémát is kibeszéltük már, a gyártónak ismernie kellett ezt a problémát, amikor a vista megjelenése után kiadott kártyáinál több típus is ezt a chipsetet tartalmazza. A leadtek sara ha nincs hozzá jól működő driver, neki kell ezt biztosítani, ha árulja. Tényleg nem mindig 100% a procihasználat: windows indítása után, ha semmilyen evr-t használó progit nem indítunk a pvr2 előtt, akkor néééha sikerül értemles szinten maradnia. Ez nem normális működés. Ez driver hiba, mivel a Microsoft leírása alapján néhány % teljesítményvesztést jelent maximum a win2000-ben megjelent lehetőségek használata. De virtualizációt támogató processzorral ez teljesítményvesztés nélkül is megoldható.
Nem kell third party programokat támogatni, ott a bda specifikáció, azon át kell tudnia kommunikálni... ezt meg is teszi... az más kérdés, hogy driver bug miatt hajlamos hibázni, ahogy saját programjával is megesik (bár valóban ritkábban).
Örvendetes, hogy a leadtek maga is fejleszt tv néző programot és nem mástól vesz ilyen licenszet, de ez nem mentség semmire. Ahogy az sem éppen hízelgő, hogy a többi gyártó szoftverkörítése még rosszabb. Én örülnék a legjobban, ha szopás nélkül tudnám használni a megvásárolt kártyámat. Elküldtem nekik a problémák listáját és a lehetséges megoldásokról információkat (google sokat segített), ha lesz fejlemény beszámolok róla.
(#6040) premete: linux alá sem sikerült belőni a pinnacle-t? Nem lehet, hogy valamelyik driver elcseszte a firmware-t rajta? Linux alatt és elvileg win alatti driver is feltölti az eszközre a firmware-t inicializáláskor (ha jól értettem a működésüket)
-
premete
veterán
válasz
#65675776 #6033 üzenetére
Esetleg tudsz egy szervizt, ahol foglalkoznak Pinnacle e330-assal?
Tavaly tavasszal vettem, nyáron használtam párszor, majd eltettem a fiókba, most a foci Vb-re elővettem, felismeri a w7, a WDC, de sem analóg, sem digitális csatornát nem talál egy darabot sem, ugyanott, ahol tavaly a gyengébb adóteljesítmények mellett is ment rendesen.
Az office depotban, ahol vettem, széttárták a kezüket........ -
atesss
addikt
válasz
#65675776 #5360 üzenetére
Akkor jól gondolom, hogy a tuner első körben az egész multiplex adatait átküldi USB-n a PC-nek ? Tehát egy multiplexet egyben kezel a tuner, a csatornákra szétválasztást meg a szoftver végzi ?
Mert akkor ez már mindjárt más mint egy csatorna, akkor ezért kell hozzá az USB sebesség, és pl. nem elég az USB 1.1 sem. Vagy ez nem így működik ?És ez alapján jól gondolom, hogy egy megfelelő szoftverrel lehetőség van arra is akár, hogy két azonos multiplexen lévő csatorna közül bármely két vagy több tetszőlegessel külön-külön "mást csináljak" ?
Magyarul miközben egyet felveszek, egy másikat (ha azonos mux.-on vannak) nézek.
Vagy kettőt veszek fel párhuzamosan.
Vagy egyet felveszek, egyet pedig LAN-on továbbítok, és egy másik gépen nézek.
Esetleg utóbbit még megfejelve azzal, hogy közben azon a gépen, amin a vevő van, még egy 3.-at nézek.Mennyi egy multiplex teljes sávszélessége nálunk ?
-
atesss
addikt
válasz
#65675776 #5353 üzenetére
Akkor majd megpróbálok tőle rákérdezni erre azért, köszi.
Hát most ugyan a VB felvételéhez lenne, de később lehet hogy használnám másik géphez átvíve (az USB-set azért egyszerűbb átvinni), vagy lehet hogy ismerőshöz kerülne - laptophoz.
És van még egy olyan része is a dolognak, hogy ez egy kicsi fekvő házas Compaq D51S (vagy más néven D510 SFF) gép, és összesen 2 PCI hely van benne. Az egyikben van egy PCI-os SkyStar 2 - bár a kiépítés hiányában még nincs beüzemelve.
Ezen kívül esetleg másik műholdhoz egy másik kártyán is gondolkozok, vagy Sata kártyán.
Ha a 2. helyet lefoglalnám egy DVB-T vevővel, akkor mást már nem tudnék belerakni.
Ezért gondoltam, hogy aminél megoldható, és nem sokkal drágább, annál inkább a külső eszközt részesítem előnyben.
De ha tényleg sokkal jobbak a PCI-os tunerek (nem sokkal drágábban), akkor lehet hogy elgondokoznék rajta. Pontosan mik lehetnek azok a problémák, amit kiküszöbölhetek ?Amennyiben kötött időpontokban vannak a meccsek (mondjuk minden nap 14:00, 16:00 és 18:00-kor kezdődnek a meccsek), akkor ez tovább egyszerűsödik, mert lehet ismétlődő időzítést is állítani.
Igen, ez hasznos dolog, akár nem csak a VB-hez, hanem majd később is.
A TXT fájlból, vagy más hasonló forrásból való felvételi időpont betáplálás pedig távoli eléréshez - és úgy rögzítés beállításához lehetne hasznos.
Egyszerűbb mobillal / PDA-val elérve a netet (nem csak távoli asztal programmal) is meg lehetne adnom akár egy felvételi időpontot, ha nem vagyok otthon - pl. egy FTP szerverre feltöltve a fájlt, ami tartalmazza hogy mikor kellene felvennie.
Vagy ha a szoftveres részét (az adatfeldolgozást) megoldom, akár e-mailből, vagy SMS-ből elküldött időpont-információval is működhetne.Ami még kellhetne majd :
Helyi hálózatban tudjam "streamelni" (ugye kódolás nélkül, csak az adatfolyamot) az éppen nézett felvételt másik géphez.
És majd a másik gépben DXVA támogatás jól jönne (Ez is P4-es, de van benne egy AGP-s HD2600XT) ennek a streamnek a dekódolásához.Persze nem hátrány ha van egy jó nagy vinyód is minderre...
Hát igen, nemrég kiszámoltam, hogy mind a 64 meccs 2,5 órájának (szünettel + előtte / utána való beszélgetéssel + időnkénti hosszabbításokkal szerintem simán megvan ennyi) a felvételéhez (ez összesen 160 óra) 9Mbit-es stream esetén kb. 630GB hely kell.
Nemrég vettem egy 1,5TB-os WD15EADS-t, úgyhogy hely egyenlőre van. Mondjuk hosszú távra az egészet biztosan nem fogom eltárolni.Aztán kiderült, hogy nincs ennyi a stream, de meg tudná valaki mondani, hogy pontosan mennyi is most ? Illetve várható hogy ezt egy kicsit emelik a VB közvetítés idejére ?
Mindenkitől:
Ahhoz, hogy megjelenítés nélkül vegyél fel, ahhoz az is kell, hogy a sw támogassa ezt.
Melyik program tudná ezt ? -
atesss
addikt
válasz
#65675776 #5351 üzenetére
A Leadtek DTV Dongle Gold-ról [link] (valószinűleg itt venném - és elvileg holnap terveztem) mi a véleményed ?
Korábban jókat írtak mások a driverről (Win7 x64 alatt is), de te mit tapasztaltál - ha használtad ezt ?
Sajnos mint utánanéztem, Hauppage és Terratec USB-s DVB-T tunert nem nagyon lehet itthon kapni.Ami van, és csak 1-2 helyen (ami csak webshop álltalában), az is nagyon drága.
De ha tudsz esetleg 10e alatt mondani tőlük, akkor azon is gondolkoznék.Egyenlőre egy XP-s P4-es gépen a VB-t akarnám felvenni.
Csak felvenni - megjelenítés nélkül ! - , mert ugye a HD-t nem bírja el.
Viszont később gondolkozok hozzá DXVA-s VGA beszerzésén, tehát ezt tudnia kellene.
Természetesen nem a saját szoftverével, hanem bármilyen szoftverrel, és bármilyen codec-el, akár nem baj, ha kicsit bonyolult beállítani.
Emellett külső forrásból (TXT fájl, hasonlók) felvételi lista támogatása jól jönne a szoftverbe.
Mivel ugye 64 meccs lesz, jobb lenne ha nem kézzel kell bepötyögnöm az összeset.
Mondjuk persze ehhez kell a műsor-lista is, de azt szerintem találhatok majd egyben is.
Az EPG viszont akár pont jó lehetne erre, ha megy, és ha tudja így felvételre kezelni a szoftver. -
AMDFan
addikt
válasz
#65675776 #5348 üzenetére
"Ahhoz, hogy a HD-nek értelme is legyen, olyan megjelenítőt kell venni. Az meg nem olcsó. Az orrba szájba mehetne sem igaz, mert a sávszélesség nem végtelen."
Azért a jellemző tendencia az az, hogy aki újan vesz tv-t az minimum hd ready lcd tv-t vesz. Az én baráti körömben legalábbis folyamatosan lecserélődnek a régi készülékek. És a megjelenítőt azt ígyis úgyis meg kell venni ha az ember tévét akar nézni, főleg HD-ben.
Én például abból indulok ki, hogy ha szeretnék HD csatornákat nézni, akkor elő kell fizetnem a legnagyobb csomagra a kábelszolgáltatónál, ami 5700ft + 2000Ft a HD csomag ára, + 1500 Ft a STB havidíja. Ez így 9200ft havonta. Ennyit aztán nem ér a dolog.
A sávszélességről nem igazán tudok nyilatkozni, laikus vagyok, csak azt látom, hogy az 50-60 frekvenciából kettőn sugároznak, ez alapján itt még bőven lenne tartalék. -
AMDFan
addikt
válasz
#65675776 #5348 üzenetére
"Emellett ugye csak teljes képernyőn működik, ami szerintem hátrány"
Szerintem ezt már javították mert nálam nem csak fullscreenben működik.
Amúgy az általad említett problémák lehet, hogy valósak, de az én tévézési szokásaimat nézve lényegtelenek.
Egyrészt én csak azért ruháztam be DVB-T tunerbe, és antennába, hogy a VB-t jó minőségben tudjam nézni.
Ebből már sejthető hogy én TV-ben általában kizárólag sportműsorokat szoktam nézni."Nehogy azt mond már, hogy nincs ~4200HUF-od egy eredeti sw-re?"
Hogyne lenne, de nekem tökéletesen megfelel a TM arra hogy bekapcsoljam, ráklikkelek az m1-re, megnézem a meccset, majd kikapcsolom
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az MSI Digivox és a TM párosítás a legjobb, csak annyit, hogy az én igényeimnek megfelel. Egyébként én azért vettem ezt, mert besétáltam a legközelebbi számtechboltba, ez volt nekik raktáron 6900-ért, és így nem kellett rá várnom + postaköltség sem volt. Ha netről rendeltem volna akkor én inkább Leadteket vettem volna, de számomra ez is 100%ig megfelel.
-
AMDFan
addikt
válasz
#65675776 #5344 üzenetére
Nekem nincs túl nagy összehasonlítási alapom a szoftverek terén. Annyit tudok, hogy a DVBViewer egy jó szoftver de ugye nem ingyenes, fennvan az is, de valamiért véletlenszerű időközönként kilép (lehet hogy a törés miatt nem tudom), a TotalMedia meg baromi egyszerű, felhasználóbarát, megtalált minden csatornát, TV-zésre számomra tökéletes.
Egyébként azt nem értem, hogy ha ekkora lehetőség van a DVB-Tben akkor miért nem tolnak rá 30-40 csatornát, akár tematikus elrendezésben. Szerintem csomó ember előfizetne rá, mert olcsók hozzá az eszközök és mehetnének a HD adások orrba szájba. Egy baj van, az embereknek óriási hányada azt se tudja hogy ilyen létezik. Volt aki nem hitte el nekem, hogy az m1HD-t ilyen eszközökkel lehet fogni...
-
Kroni1
veterán
válasz
#65675776 #5032 üzenetére
A lényeg hogy kisebb méretűre szeretném konvertálni minőségromlás nélkül.. Az mpeg2ben felvett 120 perces program nekem 12GB körül van. A BDRip-eket milyen programokkal készítik, hogy kis méretük ellenére olyan szépek? Egy ilyen .ts formátumú fájlból lehetne HD felbontású avi-t csinálni?
lorenzen:
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#65675776 #4574 üzenetére
Azt is kipróbáltuk semmi eredménye.
Még azt tudom elképzelni, hogy az a gond, hogy közös erősítőn menne a 2 jel.
A digitálisnak mindenképpen kell, mert ha nem megy át az erősítőn, akkor a lenti tv én nincs jel, a gépen van.
Azt nem tudom viszont, hogy létezik - e olyan kütyü, hogy T irányából nem engdedek be semmien jelet, multiplexek frekijén. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#65675776 #4561 üzenetére
Azt én tudom, a kérdés inkább arra irányult, hogy fogják - e egymást zavarni, ill, hogy lehet-e közös erősítővel erősíteni őket.
Feltettük az antennát, a gépen jön a jel, de a tv én már nem, csak akkor ha az erősítőn keresztül megy, jelenleg nincsen közösítönk, uhf - uhf kell ugye, csak uhf vhf van, valamien okból ilyen lett beépítve, a rendszerbe (Kábel tv bekötésénél ki lett szedve)
-
MaSzKa
senior tag
válasz
#65675776 #3557 üzenetére
itt a phn olvastam 2éve
akkor 6hó után elég használható lettközepes szint se rossz
amúgy ezen a 3000ftos usb mpeg4 tuneren agyalok
lehet rendelek 1et -
Daffni2
addikt
válasz
#65675776 #3557 üzenetére
Hali,
hátha itt gyakrabban feltűnsz mint a Leadtek helpen,és segítesz megválaszolni a kérdésemet,
jelenleg egy DVR3200 kártyám van, nagyon kellene a hely amit elfoglal a PCI-E csatolón.
Ha vennék egy DVR3100-t ami sima PCI csatlakozású, rosszabbul járnék, vagy képminőség és egyebek terén nem rontana a helyzeten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi hangfal építés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged