- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
SentryGun
aktív tag
A spec. szerint van benne tuner, de mivel végiglőttem vele egy auto keresést (simán rádugva a koax aljzatra a falon próbaképpen, de aztán mondta a gondnok, hogy abban nincs jel - koli), és nem talált semmit, így azt hittem külön vevő kell.
Viszont, ha csak antenna kelle az már nagyobb könnyebbség lenne. Majd kiderül - a hozzáértőbbel mondanak rá valamit.Antennából rengeteg féle van...
Korábban egy USB-s PCTV FlashStick nano-val néztem TV-t, és annak a kis antennája tökéletesen fogta az összes DVB adót. Tehát a lefedettség elvileg nem gond. Ettől függetlenül veszek én szívesen aktív antennát is, ha azt ajánlják, de nem vagyok otthon a témában.
-
-
-
-
Kernel
nagyúr
Végeredményben nem az MTV vált, hanem DVB-T vevő AFD-je.
Az MTV stream például fix 16:9 HD. A 4:3-as műsort ebbe teszik bele úgy, hogy kétoldalt fekete oszlopok lesznek (pillarbox). Csak ezt jól működő AFD esetén nem látni egy 4:3-as TV-n, mert már eleve úgy megy ki az analóg kimenetre, hogy automatikusan levágódik a széle. (Itt most a digitális adásról van szó, de az MTV külön kibocsát még analóg 4:3 formátumot is a hagyományos földi adóknak, ahol a 16:9 alul-felül fekete sávval lesz látható, sőt egy harmadik, anamorf variáció is van, kábeles cégek részére, kapcsolójellel.)
A Duna Autonómia SD felbontásban, anamorf módon sugároz, vagyis a stream alapból mindig 4:3 (720x576i). A 16:9-es műsorokat is ebbe "préselik" bele, emiatt torzított (vagyis magas, sovány alakok) lenne, ha az AFD nem húzná szét 16:9-re, az érzékelt kapcsolójel hatására.
A MinDigTV-nél gondolom így kellene menni a Sportklubnak is, bár én még nem láttam:
http://mindigtv.hu/~/media/DVBmedia/Kodolasi_technikak_2011_01_18.ashx
Tehát nincs ezzel semmi probléma, a szolgáltatón múlik, hogy normálisan továbbítsa a képet az analóg készülékekre is, illetve analóg STB-kimenetekre.
Egyébként, ha a DVB-T vevőn az AFD nem jó, még mindig van lehetőség manuális váltásra. Ilyen volt például a DPS HD 80, de ezt később szoftverfrissítéssel javították, így már teljesen automatán működik ez is.
-
azbest
félisten
most épp 16:9-es adás megy úgy hogy mégis ott van mellette a szürke animáció. Persze ha a tv tuner programjában átállítom a képarányt, akkor levágódik és nem pálcikaemberek szaladgálnak.
Nem lenne semmi baj, ha mindig 16:9 adást adnának ki és a régi 4:3-at ők egészítenék ki, mert úgy jó marad a képarány és kitölti a helyet. Ez csak annak lehet baj, aki széthúzatja a képet és lapos embereket szeret nézni. Ha igazi 16:9 esetén is összenyomják a képet 4:3-ra és mellé teszik a szürkét az a nagy baklövés
(Azért is próbáltam ki, mert a kábelen sok adás 16:9 fekete kerettel kiegészitve 4:3-ra.. ezt nézve zoom nélküli eszközön pedig csak a képernyő közepén van tartalom, minden oldalt meg gyászkeret)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Dark Souls sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged