- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MorphBCS
tag
válasz
garga pista #20812 üzenetére
Na megesett a telefon is, mert jött a párbajtőrvívás és kitört a pánik, visszadugtam a tv-ből a kábelt a boxba, majd nem vokt hajlandó felismerni. Kártya ki-be, kikapcs bekapcs, semmi se segìtett. Felhívtam őket. Távolról újralőtték a storyt, ment a vívás, ezüstérmes lett a magyar férfi csapat a VB-n. Megkérdeztem egyúttal a telefonos kollégát a CI dologról. Azt mondja hogy kb. 5-6 éve nem adnak, mégpedig azért mert külömböző TV gyártók külömböző eszközeivel külön-külön problémák voltak, nem volt egy egységes standard szerinti működés. Illetve ahogy Te is írtad, ha szerzek egy bármilyen, de akár DIGI Smart Cam CI+ kártyát, akkor sem fog működni, mert párosítva vannak a kártyák a boxokhoz, amit a hálózatra jelentkezéskor ellenőriz, és ha nem a saját boxban van a kártya, akkor bizony nem megy...
Na summa summarum minden marad így.
Lehetne kábelTV is, ha lenne kábel az utcában. Körben mindenhol van, csak a mi utcánkat hagyták ki, mert itt még a kiépítéskor nem volt ház. Kérdeztem a helyieket, csak Vidanet van meg T. De a Vidának van csak kiépített hálózata, és a T is csak azon szolgáltat bérelten. Azt mondták hogy akkor lesz kábelTV meg rendes net, ha lesz közvilágítás, mert akkor el tudnak jönni a villanyoszlopokon. A polgármester szerint az elkövetkezendő 10 éves tervben nincs világításkiépítés, szóval marad a mobilnet meg a parabola egy település közepén. -
kovyhun
tag
válasz
garga pista #20809 üzenetére
Igen, ezek a jók.
Én is sokat keresgettem, az a baj, hogy sokszor rossz a leírás, mindenre ráfogják hogy tanítható, volt amit vissza is kellett küldenem, mert valójában nem volt az. -
cigam
titán
válasz
garga pista #20805 üzenetére
Az Emost közben én is megtaláltam, de én úgy értelmezem (lehet félre?), hogy ez csak az Emos vevőkkel működik. Ami nem lenne baj, mert akkor lecseréljük a box-ot, de ha már box-ot cserélünk, akkor olyat vennénk, ami kártyafogadós. De olyan Emos meg nincs, így a kör bezárult. Köszi a tippeket, megnézem a többit is.
-
universum73
csendes tag
válasz
garga pista #20786 üzenetére
Köszönöm. Nekem ez a menü tetszik. Meg ezen legalább játék is van. Már van egy Opticum Nytrobox Nse -m de az már egy nagyon nem tetsző menüs számomra.Pedig hardwerilag veri lehet mindet. Nagyon jó vétele van.
-
g0dl
addikt
válasz
garga pista #20781 üzenetére
Értem, és usb-s modul olvasó nem létezik?
-
universum73
csendes tag
válasz
garga pista #20776 üzenetére
Még annyit kérdeznék,hogy az OPTICUM AX LION 5 M FIRMWARJÉT rá lehet-e tenni gy másik Opticum boxra? Azonos ram cpu és fleash memória méret. Keresem az Opticum NGEN firmwarejét. verziószám. V 1.0.2 37 . Erre a firmwarera lenne szükségem. Köszönöm.
-
universum73
csendes tag
válasz
garga pista #20776 üzenetére
KÖSZÖNÖM szépen a részletes leírást. Azt fogom tenni amit javasolsz. Megpróbálok egy olyan boxot beszerezni.
-
herrká
senior tag
válasz
garga pista #20761 üzenetére
Igen, köszönöm! Engem se hagyott nyugodni a dolog és leteszteltem. Hibátlan.
-
herrká
senior tag
válasz
garga pista #20759 üzenetére
Köszi, remélem így lesz! Amiko Impulse T2/c-t vásároltam.
-
herrká
senior tag
válasz
garga pista #20753 üzenetére
Igen. :-) Közben rendeltem egyet a jófogásról és már meg is jött. Egyet néztem el, de nagyon! A hangkimenet. S/PDIF. Az erőlködőn meg nincs ilyen bemenet! HDMI megy a projektorra, most azt akarom kipróbálni, hogy a hangot ki lehet közben csikarni a Scarton esetleg? Mert Euroscart - RCA kábelem van. Ha nem, akkor újabb néhány ezres beruházás :-(
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20755 üzenetére
Akkor inkább Neked kellett volna eloivasnod először. Szerintem nincs ebben több.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20752 üzenetére
"A mindigTV szolgáltatás kódolatlanul, havidíj nélkül elérhető csatornái:
M1 HD ,M2 HD,Duna HD,M4 Sport HD,M5 HD,Duna World/M4 Sport+ HD,RTL,Spektrum Home,TV2,Izaura TV,Dikh TV,max4""
Én ezt találtam, ezért javasoltam. Lehet azóta változott -
herrká
senior tag
válasz
garga pista #20727 üzenetére
Szia! Pl ez jó lehet a szabadonfoghato csatornakhoz? Fhd-ben. Nem szeretnek sokat költeni, mert az olimpia után szerintem nem is fogom használni.
https://antennabolt.superwebaruhaz.hu/amiko-t-765-digitalis-t2-mindigtv-vevo-fta-t455259
[link]Köszönöm
-
cigam
titán
válasz
garga pista #20730 üzenetére
Ahaaa... Nálam a GMT ki van kapcsolva. Majd ránézek mi történik bekapcsolva. Köszi!
-
herrká
senior tag
válasz
garga pista #20727 üzenetére
Értem. Köszönöm! Ezért kérdeztem, mert nem tudtam az okot. Számomra az Amiko is teljesen ismeretlen. De így már világos!
-
cof
veterán
válasz
garga pista #20719 üzenetére
Elhiszem, nálam is hozzá nem kellett még nyúlni a padláson a lepkeantennához a digitális átállás óta, pedig az se ma volt már.
Viszont herrká-t ismerem másik topikból, nem hozzáértő ilyen szempontból. Mert amit írt MindigTV topikban X96 box, azzal is lehetne nézni. Ezért a legegyszerűbb megoldást javasoltam.
-
herrká
senior tag
válasz
garga pista #20716 üzenetére
Köszönöm!
-
mufuee
csendes tag
válasz
garga pista #20711 üzenetére
Szia, igen, felhívtak a PR-tól hogy a kártyájukat csak az ő által kiadott eszközökben használhatók, nem is lehet velük mókolni.Mondjuk hogy frissíteni se lehet az eszközt az nagy ba...nak tartom.
Most ott tartok hogy veszek CAM modult, abba megy a kártya összepárosítva és kell egy box ami ezt fogadja. -
mufuee
csendes tag
válasz
garga pista #20708 üzenetére
Köszi a segítségedet.
Impulse 265 T2/C va ráírva. Megpróbáltam feltenni ahogyan írtad de azt írta ki hogy: A kliens gép más módban van nem lehetséges a frissítés. Esetleg próbáljak csak szoftvert?? Próbáltam felvenni pendrivre (32GB) de sír hogy nincs hely pedig formáztam. Külső HDD külön táppal, na azt nem is látja.
Rádugtam a LAN-t hogy hátha úgy frissít de semmi.
Lehet a PR valahogy blokkolja ezt?
Láttam itt a közelben egy GigaBlue HD 800SE-t aminek a leírásában ez szerepel: A vevőegység egy beépített műholdvevővel és egy további szabad foglalattal rendelkezik, amelyhez további tunert is hozzáadhat DVB-S2 műhold, DVB-T/C, DVB-T2/C hibrid formájában, ezzel bővítve az adások vételét kábelt/földi sugárzást, és bővítse ki a vevőt két tunerre.
Ezzel tudok kezdeni valamit vagy rossz úton járok. Vagy kell ehhez egy CI/CAM modul is pluszban? -
JozsBiker
aktív tag
válasz
garga pista #20703 üzenetére
Köszi!
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20695 üzenetére
Nem is akarok, csak puszta kíváncsiság volt. Nem tudom mennyire lenne megvalósitható, nem értek hozzá, valami Yettelhez hasonló megoldással nem működhetne?
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20691 üzenetére
Közben megtaláltam, kell a modul. A holdról kodólva jön minden.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20691 üzenetére
Ezt nem tudtam, holdas digi hez még nem láttam modult. Viszont akkor megkérdezem. Ha nekem a Tv en van műholdas antenna bemenet(LG) akkor is kell digi eszköz? Nem akarok ilyent, csak kiváncsi vagyok.
-
kovyhun
tag
válasz
garga pista #20688 üzenetére
Mindigtv-nél legalább adnak modult, digi nem képes rá csak a xarjait lehet használni
-
David888
tag
válasz
garga pista #20685 üzenetére
Akkor most felhozhatnám az Oscamot, amire olyan scripteket talál az ember, hogy a szolgáltató pisloghat meg pislog is, mert a cardsharingel sem tud mit kezdeni a mai napig.
-
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20643 üzenetére
Mint kiderült az ARD adja, azon belül is az One nevű csatorna, ami 720p-s, így végül a görög közszolgálatin fogom nézni, az 1080i. Az ERT 1 HD adja, amin van eredeti nyelvű AC3 hangsáv is a Hellassaton.
-
David888
tag
válasz
garga pista #20682 üzenetére
Uno 4K SE-m van és MTVA kártyával tudom streamelni az M4-et mikor F1 van. Szóval működnie kell a Zero-val is
-
válasz
garga pista #20665 üzenetére
Esetleg egy ilyent ha veszek ez jó?
https://muholdvetel.hu/kabel-tv-belteri-egysegek/906-amiko-viper-4k-v40-combo-muholdas-es-t2-foeldikabeles-belteri-egyseg.html -
válasz
garga pista #20657 üzenetére
Szia!
Értem! Köszi! A HDMI s rögzítő az tényleg nem olcsó megnéztem , annyira azért nem éri meg! Akkor lehet hogy usb s tuner lesz inkább! -
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20653 üzenetére
Én is 100-as Gibertinivel tolom, de csak ez az egy tányér van Inverto Black Ultra lnb-vel.
-
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20650 üzenetére
Lehet, akkor az eurovízió idejére átforgatok ide.
Nekem egyébként 9° Keleten (Eutelsat 9B) szokott állni főként a tányér. Innen jönnek a magyar közszolgálatik, ahol többnyire az M4 sport-ot nézem, ha valami érdekes sportesemény van, mert jobb a képe, mint digikábelen vagy dvb-t -n, persze ilyenkor kódolt, de van hozzá conax kártyám. Ezen kívül az EBS és EBS+ ad néha magyar nyelven is. Továbbá itt van több száz FTA olasz adás, aminek több, mint a fele nézhető Magyarország területéről, ha nincs rossz idő. Az olasz Mediaset csatornákon minden esetben jó az eredeti (angol) hangsáv. Érdekes, hogy ezeket máshol (pl. Hotbird) kódolják, itt nem, bár ezek multistream-esek és 16APSK-val mennek és Olaszország területére sugározzák őket. Van itt pár NTSC 720p amcsi adás is, ahol néha akad olyan sportközvetítés, ami érdekel. Pl. bowling egyik magyar sportcsatornán sincs, de itt szokott lenni, igaz nem élőben. -
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20643 üzenetére
A törökök sem vesznek részt az eurovízión egy ideje, így ők is kizárva, mert nem adják. Tőlük korábban a forma 1-et néztem HD-ben, amikor jópár éve a magyar RTL Klub 4:3 sd-ben volt csak képes adni.
Az ADR/ZDF -re ránézek, hogy van-e rajta valamilyen CAID, bár 19,2° Keletre (Astra 1KR,1L,1M,1L) már több mint 5 éve nem forgattam az antennát, mert nincs ott semmi érdekes.A lyngsat szerint van eredeti hangsáv is.
Itt van, hogy mely országokban mely csatornák adják: how to watch -
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20641 üzenetére
A Duna évek óta nem adja, mert Magyarország nem vesz részt az eurovízión egy jó ideje. A feed 7° Keleten (Eutelsat 7B/7C) szokott lenni, de emlékeim szerint elég gyenge jelszinttel, ráadásul h264 4:2:2-ben, amit a 4:2:2 miatt a VU+ Zero 4K nem tud megjeleníteni, de stream-elni igen. Legvégső esetben marad ez a feed, de ez csak úgy, hogy a VU+ Zero 4K-ról streamelem a laptopra a feed-et, ahol VLC-vel mézem, a laptop-ot pedig HDMI-n összekötöm a tv-vel, ami eléggé kényelmetlen. Át kell rendezni hozzá a nappalit.
Nem túl erős a laptop, elég régi, a 4:2:2 meg ugye GPU-ból nem megy csak CPU-ból, ahol emiatt néha megakad a kép.Évekkel korábban volt, hogy feed-ből néztem, de akkor még mpeg2 4:2:2 volt, amit a régi AzBox tudott.
Az ARD/ZDF talán adja, ami egyébként FTA, de nem tudom, hogy az esemény idejére le fogják-e kódolni. Amíg ment a Dunán évekkel korábban (9° Keletről), addig ott kódolták műholdon a közvetítési jogok miatt.
-
Pikari
veterán
válasz
garga pista #20637 üzenetére
Értem, köszönöm. És köszönöm a tippeket is. Ez egy falu (illetve kettő), így a jelnek kilómétereket kell megtennie, hogy eljusson a lakókhoz. Másrészt viszont, ha megtudják, hogy milliókat kellene csak ilyen eszközökre és fizetni egy cégnek, szívinfarktust fognak kapni a hivatalban.
Ami viszont bíztató, hogy ezekre a kacatokra 3km elméleti hatótávolságot írnak megfelelő koax kábel minőség esetén, ami elvileg elegendő lenne ahhoz, hogy mondjuk 1.5km-t át lehessen hidalni a gyakorlatban. Csak nem minden gyártó szokta ezeket az adatokat megadni, a példában szereplő cucc meg elég drága. És fennáll az esély, hogy 15 házzal arrébb meg már foghatatlanul gyenge lesz a jel, mivel a valódi paraméterek bizonyára jelentősen eltérnek az elméletitől
-
Pikari
veterán
válasz
garga pista #20635 üzenetére
Köszönöm a választ. Csak egyet. Ez egy helyi tv csatorna volt, és a helyi kábeltv szolgáltatónál volt ez a tv csatorna, de technikai okok miatt nem tudják már megoldani a csatorna hálózatos szolgáltatását. Ők úgy kapják máshonnan készen a dolgokat már, nem tudnak egyénileg csatornát hozzáadni a kínálathoz.
Ekkor eszembe jutott az, hogy egy szabad frekvencián a jelet felküldenénk a koax kábelre. Azt mondta a szolgáltató, hogy ez technikailag akár lehetséges is lehet, de nekik már azok az eszközeik, amivel ezt meg tudják csinálni, nincsenek meg, évekkel ezelőtt tönkrementek/kiszórták őket. Ezért gondoltam arra, hogy valamit apróhirdetéses oldalakon szigorúan pár ezer forintokért megvásáronék, és azzal talán megoldható lenne.
Én csak a technikai részével foglalkozom a dolognak, az engedélyek, szerződések, szerencsére nem az én problémám.
-
garga pista
őstag
válasz
garga pista #20634 üzenetére
Szerkesztési idő lejárt, amúgy 1 vagy több csatornát akartok sugározni?
-
ekkold
őstag
válasz
garga pista #20631 üzenetére
A DiGi kábeltv egyetlen előnye, hogy jelenleg több TV-re is szétosztható a háztartáson belül. Én már legalább 16 éve nem nézek TV-t, de a szüleim igen. Kérdés, hogy ha majd mindenféle doboz kell hozzá, meg 2x annyiba kerül 2 tévére, akkor is kell-e majd nekik. Ha rajtam múlna, már az optika bekötésekor sem kértem volna TV szolgáltatást... Ez nem csak a DiGi miatt van, hanem úgy eleve a "lineráis TV" nem érdekel, alja műsorok, rengeteg reklám, és gondolom a helyzet csak romlott az utóbbi években, szóval ebből inkább nem kérek (még ingyen sem kellene, nemhogy pénzért).
Ha változtatnak (pl. IP TV-re) akkor ezeket a DVB-C modulokat (muteromnál a PC-re van dugva egy ilyen USB stick) is el lehet felejteni majd... Meg kell tanítanom inkább torrentezni a szüleimet, így közel a 90-hez biztos könnyű lesz....
"...a túltolt DRM-el is plusz szög a lineáris tv koporsójába...." Ez találó volt, pontosan így gondolom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
garga pista #20620 üzenetére
És ha majd kártya kell bele, akkor ez az Amiko tuti tud majd "arról" felvenni is? (Amúgy ha valaha is meglépi ezt a Digi, akkor szerintem úgyis ip TV lesz, mert ez "trend" manapság).
-
Kifli1986
csendes tag
válasz
garga pista #20620 üzenetére
Streaming gépet neki. Az veszi is meg tovább adja..
-
jovás
senior tag
válasz
garga pista #20611 üzenetére
+1
Remélem nem trékomos iptv minőség lesz, hanem a vodás minőség, de legjobb lenne ha visszaálna a csatornarendezés előtti minőségre, de mint tudjuk, a lepényhal úszik elől, a remény hal meg utoljára.
-
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20601 üzenetére
Ez a T2-MI tulajdonképpen DVB-T2 földi sugárzású jel műholdon lesugározva (DVB-S2-be csomagolva), emiatt problémásabb a vétele?
Angolul emnyit találtam róla: "T2-MI packet format is used as transport to transfer DVB-T2 data over DVB-S2 to Terrestrial stations."
-
zichie
senior tag
válasz
garga pista #20601 üzenetére
Digis tükörnek elég kell lennie, nekem mindkét transzponderen 100%-os a jel, igaz egy méteres tányér van.
-
V60
aktív tag
válasz
garga pista #20590 üzenetére
Nincs gond lényegében. A monitorban ugye van fejhallgató kimenet, na most azt kötöttem össze a hangfallal és van hang, Miközben előtte a convertert és a hangfalakat kötöttem össze.
-
V60
aktív tag
válasz
garga pista #20578 üzenetére
Na ez most érdekes lett mert, hogy USB-s a tápnak a bemenete, kihúzva a tápból és bedugva a TV Box oldalán lévő USB-be a cicergésnek nyoma sincs.
Mindjárt összedugom újra a HDMI és hang kábeleket és kiderül, lehet, hogy a tutit mondtad/mondtátok a táppal kapcsolatban. -
pjen
félisten
válasz
garga pista #20585 üzenetére
"Pont olyan Amikóm nincs, de a 8265 höz van egy 4polusú jack amin kijön a hang is. Szerintem a Tieden is van."
Látod, így kezdtem. Azért írtam, hogy szerintem.
A Telón nem láttam tisztán a képet, a piros LED pedig nem világított eléggé. A Fotó pedig:teló lett fotózva telóról. -
pjen
félisten
válasz
[kép]
Csak Neked, ezt hozta a jézuska. -
V60
aktív tag
válasz
Köszi!
A konverter meg azt csinálja, ezt akkor hallottam amikor közelebb hajoltam hozzá, hogy elég durván cicereg vagy mit csinál mintha sisteregne belül valami. -
zsoltip
őstag
válasz
garga pista #20565 üzenetére
Csak ingyeneseket.
Ahová keresem, azt ha minden igaz: BP 13ker, 4.emeleti lakás.
Több címmel ellenőriztem, de ahová kültérit ír, ott is használjuk beltérivel, ezért bátorkodom ebben gondolkodni.A linkelt 2 közül vagy 2-ről vélemény?
-
Hulot
tag
válasz
garga pista #20562 üzenetére
Köszi. Telepítési leírásom van, átnéztem.
Megpróbálom az összes usb porton.
Azt nem tudom, hogy működik-e. CAM modul nélkül próbálom és a nyílása mellett látok egy led-et, ami nem világít. Kérdés, hogy kellene-e alapból világítania, vagy csak akkor ha be van dugva a CAM? -
válasz
garga pista #20532 üzenetére
Hát, nem lett olyanra összerakva, mert nem volt elég kimenetes elosztó, szóval tényleg nem volt egyértelmű.
-
válasz
garga pista #20530 üzenetére
Azt próbáltuk legutóbb, de nem volt elég kimenet, jobb volt, de nem az igazi. Nem véletlenül jutottunk el az erősítőig, FYI
Se rokon, se én nem vagyok hülye ezekhez, csak utoljára 20 éve vettem antennaerősítőt, így érdekelt volna egy bevált gyártmány. -
válasz
garga pista #20525 üzenetére
Én is ezt írtam
("Amúgy ja, részemről az volt a terv, hogy a bejövő erősítve, és egy splitter 4 felé.")
BTW hogy minek a VHS és stb., azt én sem tudom, de ez a jelenlegi igény.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20527 üzenetére
OK, valóban. Addig nem olvastam vissza.
-
válasz
garga pista #20523 üzenetére
Köszi!
Ha van valakinél konkrét, ami működik, az is jöhetAmúgy ja, részemről az volt a terv, hogy a bejövő erősítve, és egy splitter 4 felé.
Most láncban vannak az eszközök (videó, DVD, BR felvevő, TV) és mire a TV-hez ér a cucc, addigra nem marad semmi -
válasz
garga pista #20521 üzenetére
Ezek már megvoltak.
Modem nincs. Annyi a baj, hogy 1 eszközre még elég a jel (csak a TV), de el kéne osztani sokfelé. Sima splitterrel meg nem jó. -
[w]
őstag
válasz
garga pista #20507 üzenetére
tehát ha jól értem, akkor [ez az antenna] [ezzel] a kábellel átalakítás nélkül összedugható a készülékkel?
-
[w]
őstag
válasz
garga pista #20505 üzenetére
egy 20dBi nyereségű beltéri nincs pariban ezekkel a kültériekkel?
szerk: t.i. a kültéribe még koaxot is be kell kötni, akkor is ha szekrény tetejére teszem
-
[w]
őstag
válasz
garga pista #20492 üzenetére
nincs a tv-ben tuner, nyilván azért keresek hozzá megoldást, 2. emelet egyébként
érdekelne, hogy ennyiért melyik az a jobb antenna, mert ezzel így semmit nem mondtál
-
Gzolo
senior tag
válasz
garga pista #20485 üzenetére
Vettem aprón egy Econ E-265-öt, minden problémát megoldott. Valsz a tv tunerje fáradt el, vagy valami kodek gond a régiségből fakadóan.
-
Gzolo
senior tag
válasz
garga pista #20482 üzenetére
Sajnos sehogysem lett jó, Magyarország volt a régió, de némettel sem talál. Marad a külön boxos megoldás.
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20472 üzenetére
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20470 üzenetére
"az OSCam webif-en látom h dekódol"
Ezt hol tudom én is megnézni, ellenőrizni? Mit kell nézni ehhez?
...Azt hiszem, látom. Gyakorlatilag 10 másodpercenként új sort naplóz. Ilyesmiket:
2023/07/02 15:56:42 78EA8FBB c (ecm) dvbapiau (P: 1802:000000:791E:1956:0000: #ECM_L:92 #CW=51FE5DACEA34B3D1A7865A87FC271E41 HOP:02): found (484 ms) by MyCcCam_3 (P/2/3/3) - M4 HD
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20468 üzenetére
Köszönöm!
Még annyi infó, hogy ha felvétel közben bekapcsolom a készüléket, onnantól kezdve működik a dekódolás. Előtte csak fekete kép végig. Vagy ha nem kapcsolom be a készüléket, akkor is létrejön egy felvett file, de fekete minden.
-
gregory91
senior tag
válasz
garga pista #20459 üzenetére
"A sípolós műszer sajnos elég vacak, én nem is használom."
Én szoktam használni,nálam a egész hétvégés szenvedésekből csinált vagy max 1-2 órát.Ebben benne van a blindscan is. -
Atter
csendes tag
válasz
garga pista #20462 üzenetére
Köszönöm szépen Kenderice és Garga01!
Nem hosszútávon gondolkodnék, ideiglenes/játszós megoldásnak kellene.
Nem kódolt adást szeretnék felvenni, inkább csak onnan jött a kérdés, hogy régen a, ha jól emlékszem a Samsung TV-ken volt olyan, hogy tudtak ugyan felvenni, de azokat csak a TV-n lehetett lejátszani.Akkor valószínűleg elég lesz nekem egy buta box is
Köszönöm!
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20454 üzenetére
Samsung A52S 5G. Másfél éves. 13-as Andorid van rajta, 5.1-es One UI.
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20444 üzenetére
Nem tudom telepíteni a mobilomra a Enigma Signal Meter-Sat Finder-t. Próbáltam rákeresni a neten. Letöltöttem egy .APK file-t, de azzal sem működik.
Létezik valamilyen egyéb alternatíva? Mert maga a program hasznos lenne.
Egyébként még nem jutottam oda, hogy állítgassam az antennát, mert holnap le lesz szerelve a parabola. A konzolt meg kell erősíteni. L-vas szelvényből készült és van egy kis kilengése. Rendbe lesz téve, hogy stabilan tartson.
-
gregory91
senior tag
válasz
garga pista #20447 üzenetére
És ha benne van a két szolgáltató valamelyik modulja és az nyitja a csatornát(erre célozgatnék)?
Abban mondjuk igazad van hogy mindent azért nem kellett volna rácsatlakoztatni. -
gregory91
senior tag
válasz
garga pista #20438 üzenetére
De valami szándéka mégis lehet hogy a 1W-t célozta meg(pl. Digi/Direct one).
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20444 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20440 üzenetére
Igazad van, valóban.
Nem figyeltem, hogy azokat is idekeverte. Akkor lehet, hogy nem is műholdról jönnek azok a magyar adók... -
€uro
őstag
válasz
garga pista #20427 üzenetére
Szuper, köszönöm!
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20422 üzenetére
Értem, köszönöm.
Árban ugyanannyiba kerül mindkét típusú antenna. Sima jelenleg nem rendelhető, csak hálós. De akkor nyugodt szívvel rendelem a hálósat...
Inverto Black Premium fej lesz hozzá.
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20387 üzenetére
És valóban! Megtaláltam a beállítást. Érdekes, hogy míg a HDMI-3-ra csatlakozó PC-nél menüből választhattam ki HDMI-PC opciót, addig a HDMI-1-re kötött médialejátszónál nekem kellett beírnom, hogy milyen nevet szeretnék neki adni. Így végül megoldódott a képméretezési probléma.
Köszönöm a segítséget!
Külön köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az új firmware-re. Be volt kapcsolva a hálózati automata frissítés, de már másfél éves szoftver volt rajta - nem frissített magától.
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20385 üzenetére
A tévén a HDMI forrás jelek esetén ilyen átnevezésre nincs lehetőség. Már kb. nyolc éves a készülék - biztos nem valami fejlett a szoftvere, azért.
-
€uro
őstag
válasz
garga pista #20363 üzenetére
Köszönöm.
Nem gond, ha külföldről jön...
-
gulyasa
őstag
válasz
garga pista #20363 üzenetére
És hogy hasonlít az Octagon SF8008 4K Combo-ra...
-
cof
veterán
válasz
garga pista #20326 üzenetére
Nem a lejátszón kell kalibrálni az ilyesmit hanem a TV-n kell a túlpásztázást kikapcsolni.
-
Atomantiii
addikt
válasz
garga pista #20326 üzenetére
-
gulyasa
őstag
válasz
garga pista #20320 üzenetére
Ja én kábeles vagyok. Automatikusan abból indultam ki.
Hogy a műholdasnál megszűnt, az elkerülte a figyelmemet. -
pjen
félisten
válasz
garga pista #20261 üzenetére
Nem használnám, nincs is műholdam, csak kívancsiskodtam.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20258 üzenetére
Ha esetleg van amiko hozzáférésed, kipróbálhatnád egy koaxon a DVB C adást felvenni, és a műholdas bemenetéről TV t nézni. Nekem nincs műhold lehetőségem. Persze lehet eleve reménytelen.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20255 üzenetére
Az rendben van, csak arra válaszoltam amit írt. Az ominózus amlogic pont azt nem tudja amit az amiko se. Egyébként köszi nem ismertem ezt.
-
gulyasa
őstag
válasz
garga pista #20252 üzenetére
A #20190-es hozzászólássl továbbra is az a bajom, hogy csak márkák és nem konkrét típusok.
Az uClam talonba lett téve - egyelőre.
De...
Közben szereztem egy amlogicos boxot, ami majdnem mindent tud, amire szükségem lenne - egy kivételével: az éppen előre programozott rögzítés alatt álló műsorba nem lehet bele/visszatekerni. Csak a rögzítés leállása után lehet a felvétellel kezdeni bármit.
Ezért kezdtem újra a kérdezősködést, kiegészítve a hiányzó funkcióval kapcsolatos kérdésemmel.
Az uClam tudja? Ez továbbra sem derült ki... -
gulyasa
őstag
válasz
garga pista #20249 üzenetére
Nem értem, miért a kiszürkített kiegészítő megjegyzésre reagálsz... és nem az eredeti #20245-ös hozzászólásomra?
Az "olvass vissza" és a "nemrég" az nem valódi segítség... -
cocka
veterán
válasz
garga pista #20240 üzenetére
Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Akkor az lesz az, amiről írtam az LG-nél is.
Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
Hát jó lassan, mert még mindig van egy csomó cucc, amit nem lehet letölteni.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20242 üzenetére
Majd 30 év múlva felajánlom az LG múzeumnak.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20240 üzenetére
Azt hiszed használom? Csak most, hogy van ez a beszélgetés előszedtem és tényleg működik, pedig már öt éve biztos nem volt bekapcsolva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
garga pista #20188 üzenetére
Hát, se az Enigma, sem a Uclan keresőszavakra sincs semmi találat sem az Ali-n, sem a "netboard-on". Esetleg valami más ismert (és jó) márka, aminek vannak ilyen Enigmás box-jaik?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
garga pista #20181 üzenetére
No, akkor már megint csak ott vagyunk, hogy ugye mennyivel jobb ezt PC-ről vezérelni. Node akkor egy ilyen (vagy akár több) "Enigmás" Box-ra tudsz javaslatot (bár az árától már előre is félek).
-
wassermann
Topikgazda
válasz
garga pista #20101 üzenetére
Nem tudom a Diseqc, pontosan itt DVB-T-nél mit fed, de a lényeg, hogy nincs eltüntetve, látszik és állítható. Ha fölé állok az egérrel, a súgó valami ilyet ír ki angolul: a tuner-nek küldött hangolási ismétlésekre vonatkozó kérés, alapesetben 0 (nem ismétli a ráhangolást).
-
cocka
veterán
válasz
garga pista #20077 üzenetére
be lehet e rakni a readerekbe a ci+ modult
Technisatba is tudja rakni, mert támogatnak CI+ modult, csak zárt rendszerűek.
-
cocka
veterán
válasz
garga pista #20079 üzenetére
Ha párosított, nem fogod olvasóban használni.
Jól emlékszel, párosítva van. A kártya van párosítva a modullal. A modul viszont nincs párosítva a modulfogadó eszközzel, különben nem lehetne áttenni egyik eszközből/TV-ből a másikba.
De amúgy tök felesleges ez a bohóckodás, amit itt akar emberünk, mert gondolom a felvétel lenne a lényeg. Ingyen adnak 1 db vodkafon TV médiaboxot, azzal meg elég sok mindent felvehetsz. Amit meg nem, azt meg okosban kell megoldani.
-
pungora96
tag
válasz
garga pista #20077 üzenetére
Nem is vodás van, hanem még upc-s. Külön van a kártya és a modul: [link] A modulra rá van írva a ci+, attól még a kártyát tudom magában is használni?
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20074 üzenetére
Egészségedre.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20072 üzenetére
Én mindenféle hátsó gondolat nélkül írtam amit írtam. Nekem még nem volt másik, tehát nincs is összehasonlítási alapom. A fórumtárs egy olyant kért ami DVB C re megfelel, ez olyan, ezt írtam le. Említést se tettem más készülékről.
-
pjen
félisten
válasz
garga pista #20070 üzenetére
Én abszolút semmit nem irtam azokról a boxokról amit irtál nem is akarok. Viszont a kérdezőnek csak DVBC kell es arra Z az Amikó pont elég. Egy szóval sem irtam , hogy amit Te írtál az nem jó. És azt sem írtam, hogy gépészkedni kell vele, csak azt írtam az amikoval nem kell semmit csinálni. Egy mezei digitális videó magnó.
-
Gabesz87
veterán
válasz
garga pista #20066 üzenetére
Köszönöm. Jelenleg semmilyen vevőm nincs, szóval nem Vu+-ról váltanék, azt aprón láttam, mert régebben már egyszer elkezdstem utánajárni a témának, akkor hallottam először az Enigma-ról, annak előnyeiről, és emiatt akadt meg a szemem az aprón lévő Vu+ Uno-ról, ami E2-vel van. De mivel írtátok, hogy már lassúcska, eljárt felette az idő, letettem róla. Rendeltem kemény 8EUR-ért XBOX Tunert, és megpróbálkozom a Pi3+Tuner kombóval. Meglátjuk. Ha nem jön be, nem sikerül, vagy szenvedés lesz, akkor szimplán veszek egy Amiko boxot. Egyébként nekem csak egy DVB-C kell. Vagy mondjuk ha 2 DVB-C van, az csak előny.
-
válasz
garga pista #20000 üzenetére
de a lényeg valójában itt van
ha jól emlékszem, 7e a kártyá, 4e az m3-hoz való volt.
-
cocka
veterán
válasz
garga pista #19974 üzenetére
Ami DVB-C-t tud, az nem tud egyúttal DVB-T-t is? Mert csomóban elvileg kombó csatlakozó van. Vagy ez nem ilyen egyértelmű?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest