Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5951) lorenzen válasza azbest (#5944) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Próbálkoztatok már több tunerrel egy gépben? Hogyan lehet a programok számára láthatóvá / választhatóvá tenni mindegyiket?

Mondhatnám, hogy sima ügy, de nem az.
Ha több eltérő DVB vevőt használsz, például -C és -T, akkor több program alkalmas a vételre.

De nálad 2 darab -T van, ami némi komplikációt okoz.

Ami működhet az a DVBViewer program. Ennek van egy transedit nevű kiegészítője, ami csatorna listákat tud készíteni, a főprogram számára.
A transeditben kijelölhető melyik BDA forrást használja. (Remélhetőleg a csatornalista megőrzi a forrás információját.)

A főprogram párhuzamosan kezeli a DVB forrásokat. PIP ablakban nézhető másik DVB forrás jele, illetve felcserélhető a PIP és főablak. A másodlagos forrásból származó adás rögzítése is lehetséges.

Ez a program viszont nem ingyenes, 15 közöspénzért lehet megvenni. (( A jelenlegi verzió V4.3.1 azért írom mert a más úton is elérhető V3.x már igen elavult. ))

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5952) rakal válasza Konkretcsavo (#5948) üzenetére


rakal
senior tag

Szia!
Bocs,hogy beleszólok,de szerintem az Általad bemutatott kártyaolvasó nem alkalmas Conax CAS7 kártya olvasásra,a netboardos leírások a COM porton kommunikáló Phoenix olvasóra vonatkoznak,pl. Dreambox-szal használható(annak a COM portján keresztül természetesen),de jól bele kell nyúlni a konfig file-okba(Ccam.config pl.),és kellene egy olyan szuper program is természetesen,mint a Ccam.Esetleg a Hadu-val próbálkozhatsz,de itt azt hiszem a hardver a gyenge pont(mármint az olvasó).USB-s kártyaolvasó lenne szvsz a megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#5953) rakal


rakal
senior tag

Bocs,kifutottam az időből:
[link]

(#5954) lorenzen válasza rakal (#5952) üzenetére


lorenzen
aktív tag

a netboardos leírások a COM porton kommunikáló Phoenix olvasóra vonatkoznak

A Phoenix megy PC-vel is, ez nem kérdés.
Az a kérdés, hogy melyik CAM emulátor kompatibilis a kártyával. Valaki kipróbálhatná. bizonyosan jönni fognak még kérdések ez ügyben.

De visszatérve az eredeti kérdésre.
Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is?

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5955) zhagyma válasza lorenzen (#5954) üzenetére


zhagyma
őstag

" ... Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is? ..."

Nyilván PCMCIA Type II. csatlakozó (fizikai réteg) kompatibilis a szabvány szerint is. Ezen fizikai csatakozón és egyben fizikai adatcsere protokollon áramlik az információ oda / vissza. Erre a fizikai rétegre a DVB-CI ráépít egy szoftver adatcsere protokollt (nyílt specifikáció), amely el is hagyható kártyaolvasó esetén. Viszont a CAM-ban (többnyire ARM CPU alapú célszámítógép cserélhető firmware-l) implementált Conax / Nagravision / ... szoftveres eljárásait és a DVB Scrambler algoritmust implementálni kell. Ezek találhatók meg az "okosításokban" a kiolvasott RSA kulcsok pedig a neten. A kulcsot azért célszerű "kiolvasni", mivel az RSA "találgatáson" alapuló szoftver algoritmussal gyakorltilag visszafejthetetlen ...

Hogy visszatérjek az eredeti problémára. A kérdezőnek annyi feladata van, hogy végig próbálja a lehetséges szoftvereket, amelyek képesek támogatni a kártyaolvasóját és a Conax megoldásait. Valósznűleg sikerrel fog járni ...

(#5956) z00mhead válasza zhagyma (#5955) üzenetére


z00mhead
tag

Na és ez milyen lehet?
85 ojró talán sok érte, de az ötlet milyen?

Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link

(#5957) zhagyma válasza z00mhead (#5956) üzenetére


zhagyma
őstag

Csak az derül ki, hogy Conax rendszert támogat. A Conax CAS7 támogatás nem látszik: Conax CAS7. Ezek is érdekesek: mindenféle tuner kártyaolvasóval [link]. Vajon hogyan biztosítják a Conax / Nagravision / ... stb. rendszerek CAM-ba integrált funkcióinak támogatását hiszen csak általában említik a fizetős TV-t. Elméletileg szoftverből lehet.

(#5958) A-l-i-e-N


A-l-i-e-N
aktív tag

Hali

Ilyenem van még mindig :)
A kérdésem az lenne, hogy azt a kábelt bedugom, abba meg a műholdat, és kész? Mást kell csinálni vele? Mert így nem talált csatornákat :(

Köszi

(#5959) premete


premete
veterán

Tudja-e valaki, hogy az usb-s dvb-t tunerek adnak ki áramot [ilyen] erősítős antennáknak?

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5960) nfsu17 válasza nfsu17 (#5933) üzenetére


nfsu17
veterán

Arrébb tettem 20cm-re az antennát tegnap este és jobb lett a jelminőség. Ma reggelre is maradt 100%. Este még letesztelem marad-e stabilan ennyi, vagy megint visszaesik. Lehet, hogy csak ennyi mozdítás kellett neki, de furcsállom, hogy napközben meg jó. :U

(#5961) zhagyma válasza A-l-i-e-N (#5958) üzenetére


zhagyma
őstag

Ha jól értem "S-Video / Composite 2 in 1 Cable" kábelen kersztül köttöted össze a TV tuner analóg bemenetét / bemeneteit a műholdas beltéri analóg kimenetével? Ebben az esetben az Aver capture interface-n (DirectShow filter) keresztűl nézhető a beltérin beállított műholdas csatorna jele (vagy bármilyen analóg videó jel) valamilyen capture szoftverrel (pl: VLC) D/A majd A/D átalakítással rontva az eredeti digitális videó jel minőségét. Mivel így nem tudod keresésre bírni a műholdas beltérit PC-s szoftverből, legfeljebb az Aver Analóg PAL / DVB-T / FM részével lehet keresni. Ezzel a "kereséssel" van a gond?

(#5962) zhagyma válasza premete (#5959) üzenetére


zhagyma
őstag

#5959 Úgy tudom nem. De az USB portról levehetsz +5V-t és a tuner elé bekötheted a koax-ra egy tápfeladóval. Esztétikailag "csúnya", de működhet ...

#5960 Keresgélni kell a megfelelő pontot a reflektált jelek erősítö / gyengítő hatása miatt, ami általában időjárásfüggő. Néha "emberi tevékenység következménye" is befolyásolhatja sűrűn lakott helyen ...

(#5963) Konkretcsavo válasza zhagyma (#5950) üzenetére


Konkretcsavo
csendes tag

Köszönöm, igyekszem megérteni a lehetőségeket; sajnos ez a terminológia nekem még kissé kínai, de igyekszem

:N

(#5964) z00mhead válasza zhagyma (#5957) üzenetére


z00mhead
tag

Van itt CAS7 támogatás: http://www.ceskepocitace.cz/UserFiles/Image/Other/DTUCONAX_UK.pdf

Ahogy a magyar viszonyokat ismerem nem egy plagendpléj, az tuti, de jobban néz ki, mint PCMCIA átalakítóval, PCMCIA Conax kártyaolvasóval hülyéskedni...

Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link

(#5965) zhagyma válasza z00mhead (#5964) üzenetére


zhagyma
őstag

Figyelmetlen voltam. :) Ha esetleg veszel egyet kukkants bele, milyen chip-kből épül fel. Valamelyik chip a Conax támogatásért felelhet. Ha jól emlékszem ilyet STB-ben szoktak elkövetni ...

(#5966) z00mhead válasza zhagyma (#5965) üzenetére


z00mhead
tag

Nem fenyeget ez a veszély :(
Sem ez, sem az általad írt Anysee-t nem nagyon lehet megvenni (legalábbis nem találtam ilyesmit), nem is beszélve arról, hogy 70+ € azért már nem az a "kipróbálom, hátha működik" kategória...

[ Szerkesztve ]

Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link

(#5967) premete válasza zhagyma (#5962) üzenetére


premete
veterán

Köszönöm, de annyit nem ér az egész, ráadásul a mobilitás szenved csorbát. Azért lemérem az antenna dugaljt, ha megtalálom a mérőeszközömet.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5968) lorenzen válasza premete (#5967) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Felesleges méregetned.
Az USB tápellátása 5V, 500mA-t biztosít. Ez nagyjából azonos az eszköz energia igényével.
Nem marad továbbítható fölösleg.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5969) azbest válasza lorenzen (#5951) üzenetére


azbest
félisten

Köszi a választ :)
A leadtek-es pvr2 progival szépen tudom használni, választhatóan, hogy melyikről mutassa az adást. Ha két példányban indítom a pvr2-t akkor egyik az egyiket a másik a másik tunert használja :)

Ahogy nézem az a bibi, hogy sok progiban csak azt lehet kiválasztani, hogy dvb directshow bemenet. Mondjuk vlc-ben advanced részen van ezen velül is forrás választás, de lehet csak linux alatt van valós tartalma.

Amúgy főleg azért kérdeztem, mert a 2 tunerrel tudnám magamnak streamelni az összes fta adást, ha a vlc-t be tudnám lőni hozzá :)
Linux alatt is megnézem mit lehet csinálni, ott elvileg látszik külön eszközként minden. Ha sikerül összehozni, akkor lehet megpróbálkozunk egy házon belüli multicast streameléssel, ahány mux annyi dvb-t tunerrel, így bármelyikünk tudja nézni az adást külön tuner nélkül :)

más tapasztalatok:

Próbáltam a media player home cinemában is a dvb-t bemeletet, de sajna még használhatatlanul instabil. Egyik gépünk gyenge procival de dxva-s videókártyával rendelkezik, most vlc->mplayerhc streameléssel tudjuk használni :)

Szegeden Honvéd tér földszinten is kipróbáltam, 0-100% között ingadozik a jel minősége a botantennával.. erősítős szobaantenna lehet elbírná.

[ Szerkesztve ]

(#5970) azbest válasza azbest (#5969) üzenetére


azbest
félisten

Na így legyen szerencsém máshol is :D Működik két vlc-vel két tuner, a sorszámát kellett átállítani. Egy hátránya van még, hogy parancssorból még nem tudom, hogy ezt meg lehet-e tenni. Ha nem, akkor kézzel kell beállítanom minden indításkor a második tuner forrását.

(#5971) azbest válasza azbest (#5970) üzenetére


azbest
félisten

bocsi a darabos postokért :B

szóval megvan minden ami kell ahhoz, hogy az öszes adást streamelni tudjam egymás mellett. Bat fájlokba tettem a paraméterezést, ezekre mutató parancsikonról indítom őket:

Mux A (szentes/szeged adókról):
A euronews és a rádiók még nincsenek benne, mert a több hangsás és rádiósáv rész nincs még kipróbálva:

start vlc dvb:// --dvb-frequency=786000000 --dvb-adapter=0 --dvb-srate=27500000 --dvb-bandwidth=8 --sout=#duplicate{ dst=udp{mux=ts,dst=239.255.100.100:1000},select="program=100", dst=udp{mux=ts,dst=239.255.100.100:1001},select="program=101", dst=udp{mux=ts,dst=239.255.100.100:1002},select="program=60", dst=udp{mux=ts,dst=1003},select="program=80"} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --sout-keep --ttl 12 --sout-all --sout-mux-caching=5000
exit

Mux B (másid dbv-t tunerrel):

start vlc dvb:// --dvb-frequency=826000000 --dvb-adapter=1 --dvb-srate=27500000 --dvb-bandwidth=8 --sout=#duplicate{ dst=http{mux=ts,dst=:8081/duna},select="program=200", dst=http{mux=ts,dst=:8081/duna2},select="program=201"} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --sout-keep --ttl 12 --sout-all --sout-mux-caching=5000
exit

így az adások
http://127,0,0,1:8080/m1
http://127,0,0,1:8080/m2
http://127,0,0,1:8080/tv2
http://127,0,0,1:8080/rtl
http://127,0,0,1:8081/duna
http://127,0,0,1:8081/duna2
címeken érhetőek el, persze az ip helyére a saját gép címét behelyettesítve :)

(#5972) hati válasza azbest (#5971) üzenetére


hati
addikt

és ez miért is jó? ;)

(#5973) azbest válasza hati (#5972) üzenetére


azbest
félisten

(hopp most látom, hogy az elsőnél a multicast streamelős változatot sikerült bemásolnom, de végülis mindegy... a második alapján is átírható)

például a házban többen is néznétek a vb hd adását számítógépekkel :)
mi csináltunk olyat a vb alatt, hogy az emeleten jó vételt adó dvb-t adást stremen átküldtük a földszintre, ahol a projektor van... vagy éppen be melóhelyre ahol a tárgyalóban kivetítettük és a haverokkal együtt szurkoltunk :)

(#5974) premete válasza lorenzen (#5968) üzenetére


premete
veterán

30 mA kell csak az erősítőnek, a tuner megy mindkét usb portomon, és az egyik az állítólag többet ad le a másiknál (powershare)
Az antenna forgalmazója azt mondja megy, és visszaadja a vételárat, ha mégsem.
Azt mondjuk nehezem tudom elhinni, hogy a tunernek pontosan 500 mA az igénye: próbáltam usb hubról, ahová mellé bedugtam egy egeret és egy lámpát, és a tuner működött akadásmentesen.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5975) lorenzen válasza premete (#5974) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Természetesen nem mindegyik eszik pont 500mA-t.

Mostanában láttam már "zöld" terméket, ami beéri kevesebbel is.
De az eszközkezelő megmondja az USB Root Hub Properties-ben.
Az eszköz leírásában benne kell lenni, ha létezik az erősítő táptámogatása.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5976) zhagyma válasza z00mhead (#5966) üzenetére


zhagyma
őstag

Valahogy így gondolom Én is. Mondjuk szükségem sincs rá ...

#5967 Lemérheted, de szerintem nem lesz rajta +5V amennyiben nem írja a dokumentáció.

(#5977) premete válasza zhagyma (#5976) üzenetére


premete
veterán

Sajnos, dokumentáció nincs hozzá, de 1963.- Ft-ért örültem, hogy megkaptam a HDTV tunert, az antennát, a távirányítót, a BlazeTV 6 + driver cd-t. Mondjuk ez utóbbiak nem kellettek, mert a w7 felismerte winfast gold bda device-ként, leszedte a drivert, a WMC pedig megtalál minden csatornát a kis saját mágnestalpas antennájával itt, 30 km-re az adótól. csak Budán, a XI.-ben, az adótól 5 km-re néha szétesik a kép, főképp oda gondoltam az erősítős cuccot, illetve olyat, ami elfér a laptop mellett a tokban.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5978) zhagyma válasza premete (#5977) üzenetére


zhagyma
őstag

Értem. És lemérted?

(#5979) hati válasza azbest (#5973) üzenetére


hati
addikt

Ja érem. Akkor ez ugyan az, mint nálam a Mediaportal Tv szerver + 3 kliens.

(#5980) zhagyma válasza hati (#5979) üzenetére


zhagyma
őstag

A Médiaportal szerver részét próbáltad Win7 x64 alatt?

(#5981) hati válasza zhagyma (#5980) üzenetére


hati
addikt

Nem. Win7 32 klienseim és szerverem van.

(#5982) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Erre bármi ötlet?

(#5983) MMIX válasza DrGonzo22 (#5982) üzenetére


MMIX
addikt

Kastor! TV (K!TV) [link]

[ Szerkesztve ]

(#5984) premete válasza zhagyma (#5978) üzenetére


premete
veterán

Jövő héten Pesten tudom majd lemérni, itt a hegyen max. szeszfokolóm van.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5985) lorenzen válasza DrGonzo22 (#5982) üzenetére


lorenzen
aktív tag

A VLC player tudja átszabni a képet, eltűnjön a vastag gyászkeret.
Vagy magábában a VLC-ben állítod be a DVB adókat, vagy átnyomod neki az adatfolyamot DVB programból.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5986) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Köszi a válaszokat.

(#5987) zhagyma válasza hati (#5981) üzenetére


zhagyma
őstag

Köszi!

#5984 Esetleg vezess a tuner bemenetéről két vezetéket egy pohár vízbe. Ha búgyborékol, akkor van rajta feszültség (H2O -> H2 + O felbontás egyenárammal). :) A mérés ennél azért biztosabb ...

(#5988) Rick4 válasza azbest (#5973) üzenetére


Rick4
félisten

Ha a melóhelyre küldted be, akkor az már gondolom nem belső hálón ment. Milyen feltöltés kell egy ilyen adatfolyam feltolásához? Csak azért kérdem, mert nekem egy linuxos műholdvevőm van, aminek a webinterface részén lehetne tévézni egy kattintással, de 1mbps kevés hozzá felfelé. Ha nem sokkal több kell, lehet érdemes lenne felfelé váltanom.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5989) premete válasza zhagyma (#5987) üzenetére


premete
veterán

Jó ötlet az elektrolízis, de erre járt egy autószerelő, és kölcsönkértem a mérőeszközét: a dvb-t usb tuner antennabemenetén nincs feszültség, így marad a gyári mágnestalpas antenna.
Érdekességképpen említem, hogy itt, a velencei-tó északi partján, ezzel a kis mágnestalpas botantennával, beltéren, egy fém Ballantine's díszdoboz oldalára cuppantva, hibátlanul jönnek a budapesti adókon (746, 802 Mhz, 12+10 ch.) kívül a kékesi adók is (658 Mhz, 12 ch.)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#5990) azbest válasza Rick4 (#5988) üzenetére


azbest
félisten

tsreaderrel néztem hogy milyen sávszéllel jönnek:

A HD adók több mint 6Mbps (a duna a másik muxon 8 környéke), a simák pedig több mint 1 Mbps sávszéllel jönnek. Http streaminggel még erre rájött némi plusz (m1-hez kellett kb 8), udp streaming takarékosabbnak tűnik, ott kb annyi kell mint amennyi az adás.

Műholdon nem tudom mennyire veszik le a minőséget a sok adás egy mux-ra zsúfolása kedvéért, de emlékszem, hogy kritizálták sokan a mindigtv-s rtl és tv2 adást az alacsony minőség miatt, szóval lehet hogy 2-3Mbitet is elérhet egy rendes SD csatorna is (de csak sacc).

Szerintem kérj meg valakit akinek dvb-S kártyája van, hogy az általad nézett csomagra nézzen rá tsreaderrel (az nem érdekes hogy nincs előfizetés, attól a stream adatokat látja ahogy én is a mindigtvextrásakat), akkor kiderül pontosan mennyi kell :)
Esetleg, ha tudod vele rögzíteni a streamet, akkor a ts fájlt nézd meg valami progival (azt hiszem tsreader is tud fájlt olvasni). Vagy otthon helyi hálózaton át nézd meg, hogy a gépeden mekkora hálózati forgalmat generál a lejátszás (ha windows akkor a feladatkezelő hálózatok füle már megteszi).

[ Szerkesztve ]

(#5991) bnorci71


bnorci71
addikt

Szasztok!

látom épp a hálózatra küldés a téma
Megoldható az hogy a bejövő kábelszolgáltató összes csatornáját felrakjam a belső hálózatra.
A notin nem lenne rossz mindenféle madzag nélkül bárhol nézni bármelyik csatornát.
Mi kell ehhez, ha kivitelezhető?

Senkinek nincs a topik olvasók küzül
Pctv Pro Hybrid 340e tunerje?

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#5992) lorenzen válasza bnorci71 (#5991) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Nem oldható meg.
Illetve megoldható, csak nem fogod megfizetni a költségét.
Analóg adás esetén minden csatornát digitalizálni kellene.
Digitális estén csak vivőfrekvenciánként kell 1 darab vevőegység szükséges..
A gigabites hálózatot is cserélni kellene gyorsabbra. Vagy WIFI tornyot kell építened.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5993) Rick4 válasza azbest (#5990) üzenetére


Rick4
félisten

Nem mellékesen itt csücsül a Skystar2 HD2 a gépben, tehát probléma nem sok van.....Pl itt van egy 1n taláható upc TP:

De a beltéri a lényeg, mivel webszerver is egyben, csak a webinterface-en kattintok (csatornát váltok, epg-t olvasok, stb) majd a kívánt adást nézem. Ez frankón működik belső hálón, mert ugye itt nincs a feltöltési korláttal probléma.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5994) lorenzen válasza Rick4 (#5988) üzenetére


lorenzen
aktív tag

lejárt a szerkesztési idő

A műholdról még a gyengébb csatornák is 2-3 mbps sebeséggel jönnek. A jobbak elérik a 4-et is.
De a legtöbb adás nem fix bitsebességgel jön, vannak pillanatok, amikor sokkal magasabb is lehet bitsebesség.
Ha van konkrét csatorna ami érdekel, megnézem neked.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5995) bnorci71 válasza lorenzen (#5992) üzenetére


bnorci71
addikt

köszi

akkor marad a kábelvéghez kötöttség :(

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#5996) zhagyma válasza bnorci71 (#5991) üzenetére


zhagyma
őstag

Az lehetséges, hogy egy PC-be annyi tunert helyezel, ahány felhasználói eszközöd van és azokat lövöd át a belső hálózaton (ahány tuner, annyiszor a kiválasztott muxok bitsream sebessége). Így mindenki azt néz amit akar és mindenki választhat a teljes szolgáltatói csatornaválasztékból. Ehhez szerintem bőven elég a gigabites hálózat egy háztartásban. Mondjuk néhány felhasználói eszköz esetén WiFi is szóba jöhet a terjesztésre. Alapeseben a tunerek, a gigabites háló és természetesen a streamelésre alkalmas vételi eszközök árát kell megfizetni.

UI: Természetesen ennek a megoldásnak is vannak korlátai ...

#5989 Gondolom a hegy keleti oldala lehet a vételi hely, mivel Kabhegy-t nem említetted.

(#5997) Rick4 válasza lorenzen (#5994) üzenetére


Rick4
félisten

Azt én is tudom, hogy nem fix bitsebességgel jön, eleve az egy TP-n sugárzott mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyam arról szól, hogy menedzselik az adatfolyamban lévő csatikat, ahova több sávszél kell, oda több megy, akár egyetlen másodperc alatt változtatva az értékeket, meg ugye van mindig valamennyi tartalék. Minden csatornát meg tudok nézni, itt inkább a belső hálóból egy külső ip-re történő streamelés lenne érdekes. :K

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5998) azbest válasza bnorci71 (#5991) üzenetére


azbest
félisten

Ha digitális az adás akkor elképzelhető. Állítólag a digi kábelszolgáltatónál lehet csak megoldani ezt. Megoldhatatlan probléma, ha kódoltan jön az adás és csak a szolgáltató által adott set top box-szal nézhető.

Másik probléma, hogy ehhez dvb-c tuner kell ami drágább.

a) Ha egyszerre csak egy géppel szeretnél tv-t nézni (vagy egyszerre csak egy adást lehet nézni a választékból). akkor egy tuner kell hozzá és egy olyan strem szerver program, ami távolról vezérelhető, hogy melyik adást mutassa. (vlc playerrel is megoldható azt hiszem)

b) Ha többen szeretnétek különböző adást nézni egyszerre, akkor vagy annyi tuner ahányan vagytok (és annyi példány a stremelő programból),
c) vagy annyi tuner ahány frekvencián jön az adás (például vlc-vel felkonfigolva) és ekkor báki bármit nézhet, annyi nézővel amennyit a helyi hálózat elbír.

Ha analóg az adás akkor is elképzelhető, de akkor csak az a) és a b) megoldás játszik. Nameg analóg eseténa szervernek az adást digitalizálnia is kell, ez sokkal nagyobb feladat, mint a másik esetben a szétosztás.

Csak akkora sávszélesség kell, amennyit az általatok nézett csatornák használnak.

Most kíváncsiságból próbálgattam ezt mindigtv (dvb-t) adással, két digitális tunerrel két vlc playerrel tudom streamelni az öszes adásukat és csak annyi sávszél kell, amennyit éppen nézünk.

[ Szerkesztve ]

(#5999) ktommy91


ktommy91
addikt

Sziasztok!

Teljesen avatatlan vagyok a témában ezért segítséget szeretnék kérni...

Elég lenne e egy athlon 64 3200+,1gb ram meg egy 7300gt tudású gép ehhez a tunerhez illetve ajánlott vétel-e ez a tuner?

Nincs kerítés.

(#6000) lorenzen válasza ktommy91 (#5999) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Ez DVB-S kártya, ami csak műholdas vételre alkalmas.
Nem használható a földi digitális adás vételhez.

A 7300gt kártya csak SD felbontású adásokhoz elég. A HD adásokat talán teljes processzor terhelés árán tudja megjeleníteni.

[ Szerkesztve ]

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.