Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5101) Mr. Teddy


Mr. Teddy
őstag

Sziasztok!

Egy asztali beltérit használok és egy SkyStar2-es kártyát. Mindketteőt egy Twin LNB-re kötve. Az a problémám volna, hogy a SkyStarral simán tudok váltani adókat, meg minden, ha az asztali vevő nincs bekapcsolva. Ha be van, akkor amin eddig állt a Skystar az megy tovább, de másikra nem tudok átváltani, hanem nincs jel. ProgDVB-t használok proginak, mi lehet a probléma? Ha twin fejet használok kell valami extra beállítás?
Köszi

(#5102) lorenzen válasza Mr. Teddy (#5101) üzenetére


lorenzen
aktív tag

A Twin LNB elméletileg, 2 darab, egymástól független LNB, egybe építve.
Tekerd le a PC antennakábelét, és mérj rajta feszültséget, amikor az asztali vevő üzemel.
Ha mérhető feszültség van, bekavarhat a PC kártyának.
De a polárváltónak is bekavarhat. (V <14V, H >15.5V) (Ez esetben nagyjából a csatornák fele válik nézhetetlenné. Az azonos polaritáson lévő csatornákat, transpordertől függetlenül, egyszerre nyomja le az LNB, és a kártya hangolódik a kiválasztott frekvenciára. )

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5103) nuendo


nuendo
tag

Üdv mindenkinek! Van valaki aki Keszthelyről, vagy környékéről van?

(#5104) Rick4 válasza Mr. Teddy (#5101) üzenetére


Rick4
félisten

Felfűzve van, vagy pedig a két kimenetre külön külön?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5105) DarthGerilla


DarthGerilla
csendes tag

sziasztok!
az alábbi lenne a gondom...DIGI kábel van bekötve,ami pár csatornát HD-ben sugároz..van egy full HD-s samsung lcd tvm (32LF2510),de ugye az dekóderen keresztül tudná csak fogadni a kábeles hd jelet.namost..mivel tv tunert amugy is akarok venni,megvalósitható-e az,hogy a DVB-T tunerba bele a digi,majd azt hdmivel kitenni a tvre? nem akarok 4-5 adóért venni/bérelni 30-40e,ill.havi 1-2e-ért dekódert....akkor inkább egy tuner és a gépen is tudok tvzni...
márha működik ez az agyament ötlet...

nincs,mer' töröltették...

(#5106) zhagyma válasza DarthGerilla (#5105) üzenetére


zhagyma
őstag

" ... van egy full HD-s samsung lcd tvm (32LF2510) ..."

Mondjuk az a Samsung LG: [link].
Állítsd az országot "Finnországra" vagy "Svédországra" és aktiválódik a DVB-C tuner. Digitális kereséssel megtalálod a DIGI kábel digitális HD adásokat ...

" ... mivel tv tunert amugy is akarok venni,megvalósitható-e az,hogy a DVB-T tunerba bele a digi,majd azt hdmivel kitenni a tvre? ..."

Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ...

[ Szerkesztve ]

(#5107) Capella válasza zhagyma (#5106) üzenetére


Capella
senior tag

"Nem agyament ötlet. Így is lehet csinálni ..."

Sőt, valamilyen kombinációban így célszerű csinálni, és persze HDMI bemenetet használni.
A DVB-T / DVB-C tuneres tévék általában és önmagukban egyszerre csak az egyik féle digitális jelet tudják fogni, behangolni. A Sony az biztosan ilyen.
Ha egyszerre akarunk antennahúzkodás és hangolás nélkül távirányítóval váltogatni DVB-T és DVD-C adások között, akkor az egyiknek külső eszköznek, boxnak kell lennie szerintem..
Ha a tévé esetleg nem DVB-T képes, akkor egyértelműen adott a helyzet.

Dual tuneres boxokban lehet külön DVB-C és DVB-T tuner, külön antennabemenettel. Vagy DVB-S.

(#5108) DarthGerilla válasza zhagyma (#5106) üzenetére


DarthGerilla
csendes tag

igen, LG...nem tom miért irtam samsungot... :)

köszi a tippet,kipróbálom!

nincs,mer' töröltették...

(#5109) DarthGerilla válasza Capella (#5107) üzenetére


DarthGerilla
csendes tag

tehát akkor nem az én agymenésem csak..sztem akkor ez a megoldás lesz.köszönöm!

nincs,mer' töröltették...

(#5110) DarthGerilla


DarthGerilla
csendes tag

köszönöm szépen mindenkinek,kis küzdelemmel de sikerült a digi adások megfogása...ország átállitás után a keresésben nem találta a tv,de manuálisan,frekik megadása után gyönyörüen jöttek az adók.
köszönöm szépen nektek:)

nincs,mer' töröltették...

(#5111) nuendo


nuendo
tag

üdv mindenkinek! olyan tunert keresek ami támogatja a fulhh hd felbontást, és értelemszerüen a 16:9es képfelbontást, valamint nagyon szép éles képet is ad jó hangminőséggel együtt....ha valakinek van hozzá hasonló képességü tunerje az légyszi rijon! előre is köszönöm!

(#5112) GBogyó válasza nuendo (#5111) üzenetére


GBogyó
tag

Mondhatnánk, pont neked találták fel a digitális sugárzást :-)
Pontosan milyen forrásból vennéd a fullHD adást? Földfelszíni digitális?
- 16:9-es felbontás kezelése csak a szoftvertől függ, a tunertől nem.
- képminőség szintén nem függ a tunertől, hanem kodek, videokártya, monitor, csatlakozás, stb.
- hangminőség meg csak a hangkártyától.

Összefoglalva, bármely DVB-T tuner jó lehet neked. Ha kell analóg vétel is, akkor már teljesen más a helyzet, de előbb tisztázzuk, mit is szeretnél.

(#5113) nuendo válasza GBogyó (#5112) üzenetére


nuendo
tag

földfelszini digitális vételhez lenne, a mindigtv-s adásokhoz! a VGA-m 9600GT, a procim Core2Duo 6700, monitor meg jelenleg egy 19es asus tft, de hamarosan 22es full HD lesz!
én emugy az AverTV Capture HD kártyát nézegettem...

(#5114) lorenzen válasza nuendo (#5113) üzenetére


lorenzen
aktív tag

A géped tökéletesen megfelel a feladatra.

"az AverTV Capture HD kártyát nézegettem..."
Amennyiben ki tudod használni a HDMI/HDCP Inputot, akkor (majdnem) tökéletes ez az eszköz számodra.
(Védett adatfolyamot vélhetően ez sem fog rögzíteni.) A magyar DVB-T adók vételénél lehetnek gondjaid a hozzáadott programmal. Nem látom külön kiemelve a DVB-T, h.264 stream támogatást, csak az mpeg2 szerepel.
Amennyiben nem érdekes ez a szolgáltatás, egyszerűbb kártyát is nézhetsz magadnak.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5115) perempe


perempe
addikt

A mindigtv.hu lefedettsége[link] alapján van lehetőség vételre nálunk. Érdekelne, hogy egy olcsó kártyával nézhetem-e a VB-t HD-ben (M1)?

* Brahms: 4. szimfónia *

(#5116) nuendo válasza lorenzen (#5114) üzenetére


nuendo
tag

te mondjuk milyen kártyát ajánlanál?:)

(#5117) kezdő


kezdő
senior tag

Hellotok!

Jó múltkor érdeklődtem, hogy mi a helyzet a veszprémi DVB-T adással, most megosztanám a friss ropogós tapasztalataimat:

A tunerem egy Gigabyte U7000. (ugye erre hiszik azt sokan, hogy csak mpeg2-es, Magyarországon nem jó, stb.)
A kis szobaantennájával a 20 emeletesben a 9.-en 3 TV adót valamint 3 rádiót tudok fogni első próbálkozásra.
Ez azt jelenti, hogy az ablakpárkányon van az antenna, de belülről! Viszont azt vettem észre, ha kinyújtott kézzel kitartom (megszűnik az összes fal takarása) akkor se lesz jobb a vétel.
A 3 vett adó az: RTL, TV2, M1.
Szóval, ha nem is javul a vétel már elégedett vagyok. :)
Szoftvernek a Windows 7 beépített Media Centerét használom. A gépemen semmilyen codec sincs telepítve, csak a beépített Windows 7 codecek.
Lehet ezért nem jelenik meg a többi adó? Csak mert a program megtalálja őket, de se kép se hang. (összesen 14 találat a rádiókkal együtt)
A tunerhez még annyit fűznék, hogy a neten olvasottakkal ellentétben nekem szépen kezeli a távirányítót a MC. (legalábbis a számokat, csatornaléptetés, hangerő, EPG, nyilak)
Annyi, hogy automatikusan nem ismeri fel, hivatalos oldalról kellett a Win7 driver, távirányítót viszont magától észlelte.

A kérdésem annyi lenn, hogy valami új codecel esetleg másik lejátszóval elérhetném a többi adót is vagy ez csak nagyobb antennával menne?
Amúgy még azt nem értem, hogy az M1 HD az első 10ms alatt miért esik darabokra állandóan, de aztán beáll, míg máskor akármennyit várok végig szaggatós marad. (először proci limitre gondoltam, de akkor mindig akadna nem?)

(#5118) nrc válasza kezdő (#5117) üzenetére


nrc
tag

Érdekes amit írsz, mert a három adó amit fogni tudsz az éppen az analóg földi sugárzáson is elérhető csatornákkal egyezik meg, ami kissé gyanússá teszi a dolgot. Ugyanakkor az általad használt tuner nem képes analóg vételre, csak digitálisra.

A digitálisan sugárzott adások viszont két mux-on, vagyis frekvencián érhetőek el, amik közül az egyiken az m1HD, m2HD és a rádiók, a másikon pedig az Duna HD, Autonomia, RTL Klub és TV2 vehető szabadon.

Mivel elvileg a digitális sugárzás mindkét frekvenciájáról tudsz adásokat nézni, nem csak az általad említett 3 adónak és a rádióknak, hanem az összes elérhető csatornának mennie kéne. Ha bejön az m1 HD, akkor az m2 HD-nak is mennie kell, ha pedig van RTL Klub akkor az Autonómiának is be kell jönnie.

Ez így ebben a formában nem függhet szoftvertől vagy jelerősségtől, mert pl. az m1HD és m2HD pont ugyanolyan feltételek mellet fogható.

Tehát a kérdés az, hogy biztosan nincs-e egy analóg TV tuner a gépben, amivel esetleg a fenti 3 adót sikerült befogni. :F

A botantennával elérhető legjobb minőségű vétel eléréséhez érdemes elolvasni zhagyma tapasztalatait, amit egy egyszerű botantennával történő távolsági vétel megvalósulásáról írt.

Persze, azért vannak más programok is, amikkel lehet próbálkozni, ezekről korábban már esett néhány szó a #4982-es hozzászólásban.

Teszteléshez a VLC-t ajánlom, mert az nem igényel külső codec telepítést, előtte viszont mindenképpen jó ötlet belőni az antennát a legjobb vételi körülmények eléréséhez.

Ehhez hasznos segítséget ad a TsReader prg., ami ugyan ezzel a típusú tunerrel nem hajlandó jelminőséget kijelezni, de ha sikerül úgy beállítanod az antennát, hogy a "TEI Errors" értéke ne növekedjen folyamatosan, akkor az azt jelenti, hogy sikerült egy elfogadható jelminőséget elérni.
Esetleg a tunerhez adott szoftvert is használhatod az antennabeállításhoz, ha az kijelez jelerősség/jelminőség értéket, mert ilyen tekintetben mindegy, hogy mpeg2-es vagy mpeg4-es kódolású csatornákról van szó.

Ha pedig úgy néz ki, hogy nagyobb teljesítményű antennára van szükség a stabil vételhez, akkor tudom ajánlani a Tesco Value TT-701 passzív antennát, amit nem egész 700Ft-ért lehet kapni és a kb. azt tudja, mint amit a nála jóval drágább aktív szobaantennák.

[ Szerkesztve ]

(#5119) kezdő válasza nrc (#5118) üzenetére


kezdő
senior tag

Köszi a tippeket majd próbálkozok.
Analóg tuner ki van zárva, a Media Center is DVB-T tunerként kezeli és mivel egy olcsó kategóriás laptopról van szó, ezért a PCI eszköz is ki van csukva. Valamint az M1 első másodperceiben jelentkező hibák egyértelmüen digitális eredetüek, ugyanis szétesik a kép és láthatóan pixeles.
A gyári programja fórumok szerint hasznavehetetlen mpeg4-el, az újabb verziója pedig teleszemeteli a gépet mindenféle fölösleges cuccal. (mint az összes többi Cyberlink termék)

(#5120) lorenzen válasza nuendo (#5116) üzenetére


lorenzen
aktív tag

te mondjuk milyen kártyát ajánlanál?

Ha nincs szükséged analóg vételre, akkor egy USB DVB-T vevő bőven elegendő.
Szinte mindegy melyiket veszed, csak ne valami névtelen gyártó terméke legyen.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5121) nuendo válasza lorenzen (#5120) üzenetére


nuendo
tag

okés, köszönöm!

(#5122) kezdő


kezdő
senior tag

Fejlemények:
Megpróbáltam életet lehelni a TSReaderbe, de egyszerűen nem tudom rávenni semmire.
Betettem hozzá a mellékelt dll-t, valamint a regisztrációs adatbázist is felülírtam.
Lehet ennek következtében, de eltűnt a MC-ből a M1 és lehet helyette Duna. (de semmi több ami azon a frekvencián van)
Viszont a VLC majdnem hibátlanul behoz mindent, csak az Euronews angol és francia adásánál nincs kép csak hang. (néha viszont csak az angol jön be)
Ezt nem tudom miért lehet, de nem akadok fent rajta. :)
A Duna néha be-beakad, antenna pozíció függő a dolog.
1-2 adónál sokat számít ha tényleg vízszintesen van az antenna, ezért egyszerűen elborítottam az ablakpárkányon. :DD

Szóval a konklúzió annyi, hogy a MediaCenter egy .........
Szerintem belövöm magamnak a VLC-t (valamint variálni kell a váltósorral szerintem mert néha csíkos a kép) legfeljebb nem használom a távirányítót.
Esetleg van más hátránya is? (talán a képarány nem mindig stim)

(#5123) C_hris


C_hris
tag

Sziasztok!

Van valakinek ilyen Tv tunere? Érdekelnének a vélemények.

(#5124) lorenzen válasza kezdő (#5122) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Ne a VLC-vel próbálkozz.
Inkább a SmartDVB programmal. Ezt legalább digitális tévénézésre készítették.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5125) kezdő


kezdő
senior tag

200Ft-ért USB tuner

Még egy napig megszerezhető, sztem ennyit megér.
Én is vateráról lőttem az enyémet, ahhoz is az volt írva hogy Magyarországon nem használható. :)
(mondjuk ennek a topicnak hála tudtam meg, hogy ami tuner DVB-T képes az tudja az mpeg4-et is) :C

De van 1000Ft-ért analóg+digitális Gigabyte U8000 itt

Ezekután kicsit fáj, hogy 3000-ért megvettem az U7000-et. :N

[ Szerkesztve ]

(#5126) ati2


ati2
őstag

Ennél a PCTV Quatro Stick-nél van valami olcsóbb DVB-C tuner (digikábelhez kell)?

(#5127) kezdő válasza lorenzen (#5124) üzenetére


kezdő
senior tag

Kipróbáltam a legfrissebb verziót, de a beállításoknál állandóan lefagy. (Win7 32bit)
Valaki tudna mondni egy olyan alternatívát ami ingyenes és behoz mindent amit a VLC betud?
Csak mert én elégedett lennék a Media Center tudásával, de egyszerűen nem ad képet és hangot néhány adónál. (pedig az EPG-t is betölti)

(#5128) nrc válasza kezdő (#5127) üzenetére


nrc
tag

A SmartDVB-ből az V0.1.5a a legújabb változat, de az is hajlamos a fagyásra, főleg ha neki nem tetsző codec van beállítva.

A használható codec-ek listáját egy korábbi hozzászólásomban megtalálod, ha van még kedved kísérletezni vele. Windows XP alatt tuti be lehet lőni, hogy jól működjön, de Windows 7 alatt még nem próbáltam ezt a szoftvert, lehet, hogy azt nem szereti.

Alternatíva lehet még az az ingyenes MediaPortal vagy esetleg az ArcSoft TotalMedia 3.5 próbaváltozata.

Mivel van esély arra, hogy a nem megfelelő jelminőség miatt nem jelenít meg minden csatornát a Windows Media Center - és a zavartalan tévézéshez amúgy is elengedhetetlen a megfelelő térerő - ezért a helyedben először az antennát próbálnám meg ennek megfelelően beállítani, tuningolni vagy esetleg lecserélni.

[ Szerkesztve ]

(#5129) dudika10


dudika10
veterán

Üdv!

A határúti adótoronytól légvonalban kereken 10km-re vagyok Budapesten.
Mennyi az esélye, hogy innen tetőantenna nélkül tudjam fogni az adást?
(Gondolom semennyi, de hátha. :) )

Természetesen közvetlen rálátásom egyáltalán nincs. a toronyra.

Előre is köszönöm a segítséget! :R
Dudika

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5130) kezdő válasza nrc (#5128) üzenetére


kezdő
senior tag

Köszi a tippeket.
SmartDVB-t egy ideig pihentetem, majd kiforrja magát. Amúgy az ajánlott codecet tettem fel.
Akkor marad a többi program próbálgatása.
Tudom, hogy pl. a Tesco-s antenna is potom pénzért van, de még annyit se szeretnék költeni.
Ugyanis nagyon ritkán nézünk TV-t, konkrétan F1 és Született feleségek miatt van.
A jel minőségével tényleg lehet valami, de tegnap végignéztem a TV2-n a House-t (jajj de fura volt szinkronnal), a barátnőm pedig a Született feleségeket. Egyszer akadt be a kép kb. 1ms-re, ezt leszámítva tökéletes volt, szóval annyira nem lehet rossz a helyzet. Amúgy is egy kis 15' laptopon használjuk (albérletben) szóval jó lesz így minden, plusz beruházások nélkül. :D
Mondjuk amint beindul Gerecséről a szórás, tuti veszek antennát otthonra. :)

Amúgy itt Veszprémben kifejezetten szerencsésnek érzem magam. A kis szoftveres gondokat leszámítva úgy működik ez az egész digitális tévézés ahogy én és sokan mások elképzelik.
Bedugom az USB-s tunert a gépbe, felrakom az ablakpárkányra a parányi antennát és már működik is.
Kár, hogy ez nem így van mindenhol. :(

(#5131) sampusz


sampusz
csendes tag

Sziasztok. A Splash lite progi nagyon jónak tünik DBV-T vételhez . belehet állitani a gpu engedélyezést, kisebb gépeken is jól viszi a HD adásokat és filmeket is. free http://mirillis.com/splash.html

[ Szerkesztve ]

(#5132) nfsu17 válasza nrc (#5128) üzenetére


nfsu17
veterán

Ha a SmartDVB-re gondolsz, mikor írod, hogy nem tudod hogy működik win7 alatt, akkor azt kell mondanom, hogy win7 64bit, megfelelő kodek ugye, mert anélkül nincs kép és semmi baja az ég világon. Akár "a" akár béta, final, nekem tök jól működik. Elvétve fagy ki csatornaváltáskor.

(#5133) gu007


gu007
aktív tag

hali! van egy WinFast PxDTV2300 H kártyám amivel a dvb-t adásokat nézem. a kódolt adások nézését szeretném megoldani. létezik közvetlen terra+ kártyaolvasó? vagy csak ez a megoldás:
cl slot
conax modul

(#5134) lorenzen válasza gu007 (#5133) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Az alternatív megoldás:
phoenix kártyaolvasó (A com portos megbízhatóbb)
Conax Cam Emulator
Terra+ kártya.
Google

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5135) lorenzen válasza lorenzen (#5134) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Kimaradt egy fontos meghatározás:
Conax CAS7

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5136) gu007 válasza lorenzen (#5134) üzenetére


gu007
aktív tag

köszi! phoenix kártyaolvasót honnét lehet szerezni. gugliban nem találtam magyar oldalon.

(#5137) dudika10 válasza dudika10 (#5129) üzenetére


dudika10
veterán

Valaki? :R

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#5138) lorenzen válasza gu007 (#5136) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Ide be kell regisztrálnod.
Hirdetés.
Dobd fel a kérdést, hogy venni akarsz.
Nekem nincs, de állítólag nem bonyolult szerkezet. Akár magad is elkészítheted, ha van vénád hozzá.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5139) gu007 válasza lorenzen (#5138) üzenetére


gu007
aktív tag

regelve vagyok. köszi a segítséget

(#5140) lorenzen válasza gu007 (#5139) üzenetére


lorenzen
aktív tag

Van ott érdekes téma számodra.
Ha ott kérdezel rá a megoldásra, pontos útbaigazítást is kaphatsz.
Nem kell mindent magadtól kitalálni. (MindigTV, DVB-T hazánkban és..)

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#5141) perempe válasza perempe (#5115) üzenetére


perempe
addikt

Minden kártya jó M1 HD-ra? PCI-ost vagy USB-set ajánlotok? Konkrét típust is írhattok. Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#5142) wassermann válasza perempe (#5141) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Ha visszaolvasol láthatod, hogy mostanság már a legtöbb esetben. a vétel erősségével van a baj, a hardverek jók.
Olvass vissza és látsz pár típust ki milyet használ. Az eléggé valószínűtlen, hogy egy ember a boltokban most kaphatók közül többet is birtokol és tud ajánlani "legjobb"-at...

(#5143) vegyszer


vegyszer
addikt

Erről az új csatornakiosztásról, jövendő új csatornákrol vannak zuhanyhíradós infóitok?
én mondjuk egy AXN-t, vagy NGC HD-t tudnák kitörő örömmel fogadni, természetesen korrekt havidíjért cserébe...

más: Conax CAS7-kártyaolvasó milyen árban mozog mostanság?
én 16-17 körül láttam.
(és 20körül oly beltérit, amihez ez nem kell, és tud lejátszani bizonyos mkv tartalmakat :W )

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#5144) GBogyó


GBogyó
tag

Ma reggeltől a MinDig-en a tv2/rtl/euronews csatornák átkerültek a MUX A-ra. Ha valakinek nem megy, csináljon egy új scan-t, ne lepődjetek meg.

(#5145) nfsu17 válasza GBogyó (#5144) üzenetére


nfsu17
veterán

Hasznos info, köszönjük. :R

[ Szerkesztve ]

(#5146) MaSzKa válasza GBogyó (#5144) üzenetére


MaSzKa
senior tag

:(

eddig 100% Volt a Signal a TV2 és az RT-Klubnál nekem

most visszaesett 40%-ra és a négyzetháborút nézhetem :(((

[ Szerkesztve ]

(#5147) GBogyó válasza MaSzKa (#5146) üzenetére


GBogyó
tag

Nagyon a határon lehet a vételed, nem tudsz rajta valamit segíteni? Erősítő, antenna, kábel, stb?

(#5148) duffbeer


duffbeer
őstag

Sziasztok!
Rendeltem egy USBs DVB tunert DX-ről és nem sikerült eddig semilyen csatornát behoznom. Elég ratyi a kidolgozása, de valami realtek chip van benne. Próbáltam a hozzá adott szoftverrel, AltDVB-vel, de semmi. Az igaz, hogy a hozzá kapott kis antennát használom, viszont szabad rálátásom van a toronyra. Nem nagyon értek hozá, de úgy tudom az MPEG2/MPEG4 nem okozhat gondot, mert USB-s tuner esetén. Lehet, hogy gyárilag nem jó, vagy csak balf*sz vagyok?

(#5149) Gyurek válasza GBogyó (#5144) üzenetére


Gyurek
csendes tag

Keresgélem, keresgélem...... a Duna TV HD, ill Duna Autonomián kivűl más nem jön.
Készülékek: Samu LE32B650 TV, illetve AverMedia Hybrid Volar HD tuner. Az antenna egy tetőn lévő negyedhullámú vertikál, ami ugyan a 100 Mhz körüli FM-re van méretezve, de eddig 100 %-os jelszint és jó vétel volt (Csepelen vagyok, az adót 'látja' az antenna).Szóval mind a két készüléknél ugyanaz a jelenség. Olvastam híreket, hogy a digitális sugárzást a két Duna TV csatorna kivételével május 11--től átállítják az "A" multiplexre. Szóval a kérdés az, hogy egyenlőre nem sugározzák a többit, vagy nálam lehet valami hiba?

(#5150) nfsu17 válasza Gyurek (#5149) üzenetére


nfsu17
veterán

Nálam jön minden az A multiról.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.