Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- perge666: Egy korszak vége
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- hcl: Amúgy mi a terv?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondoltam megosztok egy szösszenetet veletek.
Egy hónap múlva megyek Izlandra, de nem nagyon találtam normális információt az ottani szabályokról. Végül is rátaláltam az Iceland Transport Authority weboldalra, ami a hivatalos forrás bármilyen közlekedésről is legyen szó Izlandon.
Mivel az oldalon lévő információk számomra nem voltak teljesen érthetőek, így írtam nekik egy mailt.
Kb. 30 percbe telt a válasz. Egy hihetetlen kedves mailt kaptam vissza, mint ha csak a gondolataimat olvasták volna, hiszen kiegészítő válaszokat is kaptam. Ergo egy kérdésre két válasz
A mail hangulata tényleg olyan volt, mint ha egy barát írta volta. Ilyenben még nem volt részem egy hivatlos szervtől. Minden esetre, ha valaki tervez Izlandra menni, akkor a következőek az aktuális szabályok.
- Regisztráció csak akkor kell ha pénzt keresel a tartalommal.
- Basic szabályok, nem szabad 120 méter felett repülni, repterek, városokat és tömeget kell kerülni.
- Van három természetvédelmi terület, ahol nem lehet repülni engedély nélkül:
- Þingvellir National Park
- Vatnajokull National Park
- Snæfellsjökull National ParkEzen kívül a következő helyeken nem lehet repülni engedély nélkül:
Andakíll
Dyrhólaey
Fjallabak nature reserve (prohibited from 15th of June to 15th of September), incl. Landmannalaugar
Geysir
Glerárdalur
Goðafoss
Gullfoss
Hólmanes
HornstrandirIngólfshöfði
SkógafossÞjórsárdalur (Gjáin, Háifoss, Granni and Hjálparfoss)Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull / Snaefellsjokull national parkÞjórsárverA következő helyeken csak szezonon kívül lehet repülni:
Arnarstapi and Hellnar
Dimmuborgir
Dynjandi
Eldey
Flatey
Grótta
Grunnafjörður
Guðlaugstungur
Hrísey í Reykhólahreppi
Hverfjall/HverfellKringilsárrani
Látrabjarg
Melrakkaey
Mývatn og LaxáOddaflóð
Pollengi andTunguey
Salthöfði and SalthöfðamýrarSkrúður
Surtsey
Svarfaðardalur nature reserve
Vestmannsvatn
Érdmes itt rákérdezni: ust@ust.isA hivatlos drón térképet itt találod: LINK
Mivel május közepe, amikor én megyek, még nem a túrista szezon, így elég sok engedélyt megkaptam. A hihetetlen az egészben, hogy kb. 2-3 óra alatt megvolt minden, amit akartam.
A szezonos helyekre meglett az engedély, a további engedélyt igénylő helyek kb. 70%-ra is és a Vatnajokull nemzeti parkra is. Ez utóbbi pénzbe kerül, konkrétan 150 euró, de a szezontól függ. Fő szezonban közel 500 euró.
Habár sok helyre kell engedély, ennek ellenére a sziget nagy többsége repülhető és biztosan lehet szebbnél szebb tartalmat késztíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- DXRACER Air R1S gamer szék (hardver beszámítás)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A mail hangulata tényleg olyan volt, mint ha egy barát írta volta. Ilyenben még nem volt részem egy hivatlos szervtől.