Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• total90

támogató

LOGOUT blog

Gondoltam megosztok egy szösszenetet veletek.

Egy hónap múlva megyek Izlandra, de nem nagyon találtam normális információt az ottani szabályokról. Végül is rátaláltam az Iceland Transport Authority weboldalra, ami a hivatalos forrás bármilyen közlekedésről is legyen szó Izlandon.

Mivel az oldalon lévő információk számomra nem voltak teljesen érthetőek, így írtam nekik egy mailt.
    Kb. 30 percbe telt a válasz. Egy hihetetlen kedves mailt kaptam vissza, mint ha csak a gondolataimat olvasták volna, hiszen kiegészítő válaszokat is kaptam. Ergo egy kérdésre két válasz :) A mail hangulata tényleg olyan volt, mint ha egy barát írta volta. Ilyenben még nem volt részem egy hivatlos szervtől.

Minden esetre, ha valaki tervez Izlandra menni, akkor a következőek az aktuális szabályok.
    - Regisztráció csak akkor kell ha pénzt keresel a tartalommal.
    - Basic szabályok, nem szabad 120 méter felett repülni, repterek, városokat és tömeget kell kerülni.
    - Van három természetvédelmi terület, ahol nem lehet repülni engedély nélkül:
    - Þingvellir National Park
    - Vatnajokull National Park
    - Snæfellsjökull National Park

Ezen kívül a következő helyeken nem lehet repülni engedély nélkül:
    Andakíll
    Dyrhólaey
    Fjallabak nature reserve (prohibited from 15th of June to 15th of September), incl. Landmannalaugar
    Geysir
    Glerárdalur
    Goðafoss
    Gullfoss
    Hólmanes
    HornstrandirIngólfshöfði
    SkógafossÞjórsárdalur (Gjáin, Háifoss, Granni and Hjálparfoss)Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull / Snaefellsjokull national parkÞjórsárver

A következő helyeken csak szezonon kívül lehet repülni:
    Arnarstapi and Hellnar­
    Dimmuborgir­
    Dynjandi­
    Eldey­
    Flatey­­
    Grótta­
    Grunnafjörður­
    Guðlaugstungur
    ­Hrísey í Reykhólahreppi
    ­Hverfjall/Hverfell­Kringilsárrani
    ­Látrabjarg­
    Melrakkaey­
    Mývatn og Laxá­Oddaflóð­
    Pollengi andTunguey­
    Salthöfði and Salthöfðamýrar­Skrúður­
    Surtsey
    Svarfaðardalur nature reserve
    ­Vestmannsvatn
    Érdmes itt rákérdezni: ust@ust.is

A hivatlos drón térképet itt találod: LINK

Mivel május közepe, amikor én megyek, még nem a túrista szezon, így elég sok engedélyt megkaptam. A hihetetlen az egészben, hogy kb. 2-3 óra alatt megvolt minden, amit akartam.

A szezonos helyekre meglett az engedély, a további engedélyt igénylő helyek kb. 70%-ra is és a Vatnajokull nemzeti parkra is. Ez utóbbi pénzbe kerül, konkrétan 150 euró, de a szezontól függ. Fő szezonban közel 500 euró.

Habár sok helyre kell engedély, ennek ellenére a sziget nagy többsége repülhető és biztosan lehet szebbnél szebb tartalmat késztíteni :C

Új hozzászólás Aktív témák