Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4201) MarQs válasza Sokimm (#4200) üzenetére


MarQs
senior tag

Szerintem, mivel még soha nem volt a kezedben hasonló eszköz, így akár még rá is tudna állni a multitouch-ra, ami ugyanarra való, mint bármelyik eszköznél, ami bírja ezt a funkciót: forgatás, zoom in/out...
YouTube-on számos bemutatót találsz a dologról, vagy ha van rá lehetőséged, ugorj be az utóbbi két linked alatt található üzletbe! A multitouch nélküli új kiadású táblát biztosan, de lehet a multitouch-os darabot is kipróbálhatod még mielőtt csilingelne a kassza!

Ha belefér a büdzsébe, szerintem a CTL-480S, vagy a CTH-480S mindenképp jó választás - már csak a garancia miatt is! Hogy a kettő közül melyik, az pusztán egyéni preferencia kérdése! "Szűz" kéznek kevésbé szokatlan az átállás, az új dolgok rögzítése, mint a rutinos, reflexszerű mozdulatokhoz szokottnak.
Okosan van amúgy kivitelezve az érintésaktív felület: a toll és a kéz érintését is külön felismeri, így nincs kavar, hogy hol marad, vagy hova ugrik a kurzor, ha mondjuk tenyéréllel letámasztasz rajta rajzolás közben.

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4202) Sokimm válasza MarQs (#4201) üzenetére


Sokimm
senior tag

A garancia (egyéni furcsaságom) nem izgat ennél a terméknél annyira, mert mi romlana el benne? Se mozgó alkatrész, se romló dolgok nincsenek benne. (cáfoljatok meg, ha tévedek!)

ctl 480 16.000.- + posta

Viszont a felhasználhatóság már más téma. :) (mindenféleképpen meglesem vásárlás előtt az ajánlott boltban, köszönöm a tippeket!)

ui.: youtube-on végignyaltam az első x videót, de nem látom még értelmét a multitouch-nak (még csak egy elromolható részt látok benne*), mert zoom-olni, tologatni a képet ide oda retusnál lehet, hogy hasznos lenne, de vajon megér ez ~10k-t? (költői kérdés, ez még magamban sem tisztázott) :P

[ Szerkesztve ]

(#4203) Sokimm


Sokimm
senior tag

Az "s" kifejezés mit takar a 480 után? (a gyártó weblapján csak sima 480 szerepel a Model Number-nál, mind a CTL és CTH padnál...) CTL 480S

[ Szerkesztve ]

(#4204) MarQs válasza Sokimm (#4202) üzenetére


MarQs
senior tag

Ha nem látod értelmét, akkor eldőlt a dolog!
Simán kilehet váltani, ez nem kérdés, ha pedig cél a minél jobb ár/érték arány, akkor a touch nélküli darab az ésszerű a kettő közül!
Jó az a gari, ha kéznél van! Mozgóalkatrész nincs az eszközben, de elvileg igen finom működésű szenzor(okk)al bír, amikkel - sose tudni - adódhat probléma. A toll tárolására alapból érdemes külön figyelmet szentelni: sose hagyd, hogy a hegyén pihenjen - pölö, a cerkák mellett, a bögrében! Csak fektetve! Szállítás közben is, ha nem a dobozában van, érdemes egy kupakot fabrikálni rá!

Az "s" jelölés pedig - ha jól emlékszem - "S", mint Small.

[ Szerkesztve ]

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4205) Sokimm válasza MarQs (#4204) üzenetére


Sokimm
senior tag

Meggyőzhető vagyok még arról, hogy van értelme a m.touch-nak, csak jelenleg nem ismerem ezen érveket. :3
A toll tárolására köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem!
A small viszont "megrémített", utánanézek még ennek. (nehogy sok collal legyen kisebb :DDD )

(#4206) KisDre válasza Sokimm (#4200) üzenetére


KisDre
senior tag

Touchpad funkció kikapcsolható :) Nekem második generációs Pen&Touch van de a touch részét gyakorlatilag nem is használom.

Ugye az első a mostani BambooPad, bár ahogy látom akkor elvileg még van rá gari, de úgy ámblokk technikailag nem tudom mennyire jó, mennyire múlja alul a régi Bamboo-kat. Másodiknál USB kábel hiánya nem túl biztató ámbár ha van még rá gari s a kábel is meg lenne, jó vétel lehet. Újonnan belinkeltek meg mindegyik jó, s úgy tünik itt a Pen és Pen&Touch között már csak touchpad és a radír a különbség, az meg lehet nem ér meg +10 ezer felárat, persze ember függő ki hogy használja.

Egyébként OázisComputernél nemtudom mi a helyzet, de Grasshoppernél ha bemegyünk az üzletükbe ki lehet próbálni a táblákat, még a Cintiq-et is :)

KisDre.artstation.com

(#4207) Brekk válasza KisDre (#4206) üzenetére


Brekk
addikt

Oázis Computerben ez a helyzet. ;)

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4208) Sokimm


Sokimm
senior tag

Köszönöm mindenkinek, meg kell néznem már biztosan, "mennyit ér számomra" ez a pár többletfunkció (multi, radír)... :R
Nagyon rendesek vagytok, a sok hasznos válasz miatt, tényleg big thx. :B

(#4209) MarQs válasza Brekk (#4207) üzenetére


MarQs
senior tag

De kipróbálnék egy Cintiq-et! Legközelebbi utammal a városba, lehet megejtem a boltot...

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#4210) Belapapa


Belapapa
csendes tag

Szervusztok,

Sok hozzászólást végig olvastam, és ennek függvényében illetve jelenlegi keretemnek megfelelően sikerült választanom egy: WACOM Intuos Pen and Touch Medium CTH-680S táblát.

A kérdésem a következő:

Komolyabb rajzok, portrék készítésére szeretném használni. Mennyire tudja ezt az elképzelést kielégíteni számomra ez a típus mechanikailag?

(#4211) tikshow válasza Belapapa (#4210) üzenetére


tikshow
addikt

ConceptCookie egy Intuos 3S-t használ. Az kb hasonló, mint ez, néz utána mit tud. Egyébként megszokás kérdése. A az ilyen picikkel az a baj, hogy a kicsit nehézkes velük gyorsan pontosan dolgozni, mert közel se 1:1 arányba mozog az kurzor és a toll. De ha megszeretted ezt a digitális technikát, akkor később válthatsz nagyobbra vagy Cintiq-re, szvsz kezdésnek megfelel.

(#4212) _Highlander_


_Highlander_
csendes tag

Még eszembe jutott valami :)

Ezek a cintiq-ek nem rontják a szemet? Sok videót láttam ahol egy egy felhasználó lehajtotta az aszal lapra és szinte ráfeküdt. Van ideális távolság aprólékos munka közben is?

(#4213) tikshow válasza _Highlander_ (#4212) üzenetére


tikshow
addikt

Papír után marha nehéz megszokni, hogy van nagyító. :D

(#4214) Brekk válasza _Highlander_ (#4212) üzenetére


Brekk
addikt

A szemet csak a nagy fényerő miatt ronthatja, ezt érdemes lentebb venni. Kalibrálva 120cd/m2 fénysűrűségre szoktuk állítani a monitorokat, és a cintiqeket is, ez grafikai munkára, nyomdára tökéletes beáálítás. Ráadásul gyárilag nincsennek is igazán színhelyesre állítva, tehát megéri beállíttatni. Itt megmértünk egy Cintiq 13HD-t.

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4215) _Highlander_


_Highlander_
csendes tag

A cikkben a képeket én ugyanolyannak látom, vagy az én monitorom is gyenge vagy színvak vagyok :))
Nem értek ehhez a részéhez a dolognak, nem is tudtam hogy lehet monitor színt kalibrálni. Ez a szoftver ingyen jár a termék mellé?

(#4216) Brekk válasza _Highlander_ (#4215) üzenetére


Brekk
addikt

A wacom display settings az a wacom szoftvere, a basiccolor display az egy kalibráló szoftver, ráteszünk a táblára egy kolorimétert, az méri a színeket, és az alapján a piros zöld kék-et behúzzuk a wacom szoftverében a megfelelő értékre.

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4217) _Highlander_ válasza Brekk (#4216) üzenetére


_Highlander_
csendes tag

Jaah de ti akkor másik cégtől vagytok és szállítani kéne hozzátok a táblát? Ha így van az nekem macerás, mivel vidéki vagyok, ha egyszer lehozom vagy lehozatom BP-ről a táblát már nem szaladgálok vele utána, abban is biztos vagyok hogy a kalibrálás se ingyen van. Grasshopperéknél van lehetőség tesztre igaz? Hogy felutazzak és kipróbálgassam a masinákat hogy eldöntsem, megveszem e idén a táblát vagy a esetleg várjak vele jövőre a touch-ra vásárlás előtt? (ami nem valószínű, no de ki tudja)

(#4218) Brekk válasza _Highlander_ (#4217) üzenetére


Brekk
addikt

Nálunk is van lehetőség tesztre, itt ki van írva milyen táblákat lehet kipróbálni. A nyugatinál vagyunk, és a cintiq táblákat ingyen kalibráljuk annak aki nálunk vásárol. :K

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4219) _Highlander_ válasza Brekk (#4218) üzenetére


_Highlander_
csendes tag

Megnéztem a garanciákat, nálatok 2 év, grasshoppernél 4 év lenne össz ha dec-31 ig vásárolok. Ilyen áraknál nekem ez nagyon fontos

[ Szerkesztve ]

(#4220) Brekk válasza _Highlander_ (#4219) üzenetére


Brekk
addikt

"A következő ajánlatok közül tud egyet választani: Cintiq garanciakiterjesztés (összesen 4 év garanciával, ha ezt választja!), vagy 3 hónap video2brain.com oktatóoldalhoz hozzáférés vagy Datacolor Spyder CUBE színkalibráló hardvert. Vásároljon most Cintiq-et, az ajándékról ráér karácsonyig gondolkodni, 2014. december 31-ig kell döntenie, melyik extrát igényli! Az ajándék termékek körét a gyártó az akció időtartama alatt változtathatja, a termékhez kapcsolódó ajándékokat a cintiqbonus.wacom.eu oldalon ellenőrizheti"

Ezt nem a grasshopper adja, hanem a Wacom, ez nálunk is él. De amúgy oda is van írva, hogy a Wacom oldalán kell regisztrálni a vásárolt táblát, és ott kell kiválasztani az ajándékot is. Esetedben ez a garancia kiterjesztés lenne.
Az akció a mi oldalunkon is kint van, és dec31ig meghosszabította a wacom.

Ja, és nálunk 3év gari van kiirva nem 2. :F Arra jönne a +1 carepack.

[ Szerkesztve ]

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4221) tikshow válasza Brekk (#4220) üzenetére


tikshow
addikt

Október 31-ig tartott ez az akció sajnos.

De ha tudtok visszamenőleg számlát adni... :))

[ Szerkesztve ]

(#4222) Brekk válasza tikshow (#4221) üzenetére


Brekk
addikt

A Wacom meghosszabította dec. 31.-ig. Nemrég szóltak, úgyhogy nem járt le.

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4223) tikshow válasza Brekk (#4222) üzenetére


tikshow
addikt

Oké, biztos jobban tudjátok, de oldaluk szerint nem így van. :)

(#4224) _Highlander_ válasza tikshow (#4223) üzenetére


_Highlander_
csendes tag

Írtam Grasshopperéknek, az egyik kollégájuk megerősítette:

-A Cintiq akció meghosszabbításra került december 31-ig. Oldalunk egyébként rendszeres frissítés alatt van, így a Wacom áraink teljesen aktuálisak -

Zsír

Brekk: Az oldalatokon a Wacom 24 Hdhez ez van írva:

Hivatalos magyarországi forrásból, 2 év garanciával!

[ Szerkesztve ]

(#4225) Brekk válasza _Highlander_ (#4224) üzenetére


Brekk
addikt

Bocsánat, elírtuk. Természetesen nálunk is 3év garis, és kicsit akcióztam is az áron. :B

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4226) _Highlander_ válasza Brekk (#4225) üzenetére


_Highlander_
csendes tag

De bírom az ilyen pszichológiai árazásokat :P

Viszont így már mindjárt más a téma, mert az állomáshoz tényleg közelebb lenne a ti boltotok, most bajban vagyok hogy hova menjek, nem tudom hogy ha esetleg valamikor javítani kellene a táblát garanciálban vagy anélkül hova lehet fordulni, el lehet vinni pl a táblát a grassopperbe is ha ti elköltöznétek az évek folyamán vagy történne más a céggel? Manapság minden megtörténhet, és tudnom kéne hova fordulhatok majd

(#4227) Brekk válasza _Highlander_ (#4226) üzenetére


Brekk
addikt

Először is 2006 óta működünk, komoly növekedéssel év/év alapon, amit szeretnénk továbbra is fenntartani. Másrészt viszont a Wacom termékek garanciája a hivatalos Wacom disztribútoron keresztül történik (www.wacominfo.hu), mi is oda visszük a garis táblákat. Hozzátenném még, hogy a Wacom termékek meghibásodási aránya elképesztően kicsi, és a disztri bármikor el fogja intézni a garanciát neked, de ha még ebben sem bíznál, akkor a wacom.eu is ki fogja cserélni ameddig a Wacom létezik. :)

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#4228) _Highlander_ válasza Brekk (#4227) üzenetére


_Highlander_
csendes tag

Szeretem az ilyen eladói hozzáállást :)

Mivel sajnos a gépjárművem nem alkalmas műszakilag arra hogy Budapestre felmerészkedjek vele házhoz kellene majd szállítani, viszont ez karácsony körül lenne esedékes mivel 40-50 ezer híja van még amit a főnököm 10. után fizet ki és tartoznak is nekem szóval most csak megnézném hogy mit is veszek majd :)

(#4229) Painess


Painess
újonc

Sziasztok!
Kishúgomnak szeretnék karácsonyra venni egy digitalizáló táblát, mert nagyon szeret rajzolni. Az a tábla csak arra kell, hogy molyoljon vele és rajzolgathasson kedvére. Nem nagyon vagyok tisztában az árakkal és a minőséggel, ezért fordulok hozzátok segítségért :R
15000-20000 Ft körül szánnék rá, milyen terméket ajánlotok ami ezeket a feltételeket kielégíti?

(#4230) KisDre válasza _Highlander_ (#4226) üzenetére


KisDre
senior tag

Bármelyik üzletet is választod rosszul nem járhatsz, hisz nem noname s nem is ebay :)
(Apropó, ha már Grasshopper, hova tűnt mostanság a fórumról FazekasLaci? )

KisDre.artstation.com

(#4231) Reggaeton


Reggaeton
újonc

Sziasztok

Kaptam egy rajztáblát tesztelésre Genius EasyPen i406XE. Kicsit fura mert megvagyok szokva a wacom táblákhoz. Próbálkozok rajzolni vele Photoshop-ba de mindig csak radíroz. Tudna valaki segíteni hogy mit kellene beállítani rajta hogy rendesen működjön? Mert pl a Corel Painter Essentials 4 -be simán működik minden csak itt nem.

[ Szerkesztve ]

(#4232) tikshow válasza Reggaeton (#4231) üzenetére


tikshow
addikt

Radír helyett használd a ecset eszközt, lehet forceolni, ha kiválasztod.

(#4233) KissP11 válasza KisDre (#4230) üzenetére


KissP11
csendes tag

nem tudom, én grasshoppersen keresztül is kerestem, mert kellett volna a segítsége, de nem válaszolt(ak)

(#4234) KisDre válasza KissP11 (#4233) üzenetére


KisDre
senior tag

Aktivitás
utolsó feltűnés
2014-11-01 18:06

Eszerint hó elején volt fent itt legutóbb, amúgy PÜ-ztem

[ Szerkesztve ]

KisDre.artstation.com

(#4235) #16514048


#16514048
törölt tag

Sziasztok! Szeretnék venni egy új táblát, az Intous pro S a kiszemelt. Érdekelne, hogy a touch ringet lehet-e használni az ecset méretének változtatására?
Grashoppernél látom hogy adnak hozzá 3 hónap CC előfizetést is és az ár is egész korrekt, valószínűleg onnan rendelem majd.

(#4236) Chronos85 válasza #16514048 (#4235) üzenetére


Chronos85
tag

Szia!
Nekem bár az előző generációs van, de mivel a driver ugyan az ezért 90%ra tudom mondani, hogy lehet.
Bármilyen keybindet hozzá tudsz rendelni (külön balra és jobbra forgatáshoz).
Üdv.: Chronos

[ Szerkesztve ]

(#4237) general


general
addikt

driver....
feltettem az új, 6.3.10.w2 drivert az Intuos Pro Small-hoz, de nagyon nem vagyok vele kibékülve. :U
néhány apró, de idegesítő dolog aggaszt:
PS alatt ha lenyomom a billentyűzeten (tehát nem a táblán) a Shift,Ctrl,Alt valamelyikét, a kurzor alatt kis fehér négyzetben kiírja a gombot, "segítségképpen", hogy mit nyomtam le. ki lehet ezt kapcsolni valahogyan? az agyamra megy!
akkor rengeteg érintésre, toll érintésre kis köröket rajzol, hogy lássam, hová érintettem, ezt sem akarom, nagyon zavaró, sőt, ha például - még mindig Photoshop alatt- ecsetméretet szeretnék állítani, jobb klikkre felugrik az a ablak, ott a csúszkát szeretném állítani, de elsőre sosem engedi, ehelyett szintén kört rajzol, fehérrel, jó vastagon, kiborító... mit lehet ezekkel tenni? én nem találom sajnos, lehet-e ezt állítani, kikapcsolni.

ti hogy álltok ezzel?

az előző driverrel nem voltak ilyen gondok. bár tény, hogy a kínai karakteres zagyvaság eltűnt. :)

(ühüm, most tettem fel win8.1-et, esetleg ez bekavarhat? az előző kombó win7, plusz 6.3.9 driver)

(#4238) general válasza general (#4237) üzenetére


general
addikt

kiegészíteném azzal, hogy ha simán ecsettel dolgoznék, akkor is rajzolja a fehér köröket az érintés helyénél! hogy lehet ezt kikapcsolni? :W

(#4239) fravik válasza general (#4238) üzenetére


fravik
tag

Talán ez segít... :)
How to get rid of those annoying circles...

"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."

(#4240) general válasza fravik (#4239) üzenetére


general
addikt

uh, köszönöm, a fehér körök eltűntek, :C de a kis fehér ablakban a módosító billentyűk kiírása még megvan - csak tudnám, minek... így: (a kurzor nem látszik a screenshottal, de ott van, a felirat felett kicsivel)

(#4241) fravik válasza general (#4240) üzenetére


fravik
tag

Ebből megpróbálhatod kihámozni... :) Ha megy az angol, a Google a barátod! ;)
Pen feedback off

"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."

(#4242) general válasza fravik (#4241) üzenetére


general
addikt

sajnos ez nem segít. keresgélek tovább.. :(

(#4243) general válasza fravik (#4241) üzenetére


general
addikt

biztosan a Win8.1 a ludas, mert az Asztalon használva a tollat is ugyanez.

(#4244) general válasza fravik (#4241) üzenetére


general
addikt

nah, megtaláltam, mégsem Windows probléma, hanem a Wacom beállítás-panelben, a Grip Pen beállításokban, a Mapping panelen alul, a monitor asztalfelüet leképezése kép alatt a "Use Windows Ink"-nél ki kell venni a pipát! :)

hátha segít másoknak is!

(#4245) tikshow válasza general (#4244) üzenetére


tikshow
addikt

Azzal vigyázni, mert PS-el összekavarhat és el fog veszni a nyomásérzékenység. CC és felette.

[ Szerkesztve ]

(#4246) general válasza tikshow (#4245) üzenetére


general
addikt

hm, valóban, kösz, hogy szólsz! :( de akkor mi a megoldás vajon? és hogy érted, hogy CC és felette?

(#4247) BonFire válasza general (#4246) üzenetére


BonFire
veterán

CC és CC 2014.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#4248) general válasza BonFire (#4247) üzenetére


general
addikt

ok.
sajna ez nem jó hír, mert még mindig nem találtam meg a megoldást. nyavalyás win8.1... win7-te nem volt ilyen probléma.

(#4249) BonFire válasza general (#4248) üzenetére


BonFire
veterán

Nem a Windows a hibás! A drivert a gyártónak illik szállítani. Eddig a Wacomra nem volt ilyen panasz. De visszaolvasva a fórumban láttam olyan kommenteket, hogy az Adobe igazán megcsinálhatná, hogy működjön a Genius tábla Photoshoppal is. Ne üljünk már fordítva a lovon! Ebben az esetben a Wacom a trehány.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#4250) general válasza BonFire (#4249) üzenetére


general
addikt

lehet, hogy igazad van, de azért igen ciki, hogy a legújabb hivatalos Win verzióra (egyelőre a 8.1), ami már nem is friss, nincs optimalizálva a legutolsó driver, ami kb 3 hetes!
Win 7 alatt semmilyen gondom nem volt, most meg megőrülök, mert egy fos, mindenhol köröket rajzol nekem, meg kiírja, melyik módosító billentyűt nyomtam le, mint a hülyéknek, pedig kikapcsoltam Win alatt mindent, ami elvileg ezt engedélyezné, ráadásul néha laggol is rendesen, most akkor hogy is van ez? Win 7 alatt nincs probléma, 8.1 alatt meg igen, hiába kapcsolom ki a Windowsban. szerintem az oprendszer nem hajlandó kikapcsolni, ami vicces, mivel ez már érintősre van tervezve.
végül is mindegy, mit hiszünk, kit okolunk, attól ez a zavaró jelenség létezik, ha tud valaki megoldást, kérem szóljon, én is keresem!
kösz

szerk: visszatettem a gyári lemezről a drivert, a 6.3.7-est, nem változott semmi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.