Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Csillogó felületekhez kell a polárszűrő, a mesterséges fénynél pedig érdemes vinni egy fehér lapot és azt lefotózva beállítani a WB-t.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_seth_
veterán
[link]
Ez a kép tetszik nagyon ezért PS-el szintek beállítva + NoiseNinja ráeresztve + 1280x800-as felbontásra állítva
Jelenleg ez a hátterem
Még csak most sikerült olyan képeket csinálnom, hogy a háttér teljesen elmosódjon Megvan a mai sikerélményemIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Oracle
senior tag
ilyen nálunk is szokott jönni, szintén éjszaka és permetezi a gesztenyefákat biztos valami kártvető írtanak
de lol hogyéjszaka jönnek és olyan erővel fújja a cuccot hogy
HDR képet akkor érdemes csinálni ha a téma igényli a nagy dinamikát! sajna a virágon nemlátom értelmét de amúgy szép kép
[Szerkesztve] -
domedee
senior tag
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
_seth_
veterán
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Jeannie
senior tag
Namost a napraforgós képnél nem értek valamit, de inkább fizikából, mintsem képalkotásból vagyok értetlen. A napraforgó, nevéből adódóan a Nap felé néz, így annak a kép készítésekor a hátad mögött kellett lennie. Akkor hogy a csudába éghetett ki az ég a Nappal szembeni oldalon
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
[link]
Ezt olvasd el Ezek teljesen normális napraforgók, keletre beálltak szépen.
[Szerkesztve]Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
biggamer
veterán
Valamelyik nap mentem hazafelé olyan 19 óra körül, és én is furcsálottam, hogy az út mellett lévő napraforgó táblában az összes növény nem a nap felé néz, hanem pont ellenkezőleg állt a tányérjuk.
Lehet, hogy már beálltak a reggeli napfelkelte irányába, hogy ne akkor kelljen kapkodniuk a fejüket.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Jeannie
senior tag
Csak hogy ne legyek off folyton
Nekem kicsit ferdének tűnik mindhárom kép, de ez valahogy a legutolsónak nem árt. De nagyon hangsúlyos az a kereszt, így balra dől a kép, máshogy kellene vágni. A napraforgósat meg tényleg meg kellene próbálni reggel, így hogy árnyékos a virág, és a levelek meg az ég beégett ... szóval a téma nem viszi el annyira a képet hogy legyintsen az ember a technikai meg kompozíciós hibákra, és szvsz tehetted volna kicsit lejjebb a virágot, így nagyon üres a kép alja. A villanyoszlopos jó perspektívás kép lenne, egy városban... de valahogy engem zavar hogy egy szántóföld közepén van, meg olyan kusza is... Na így hirtelen ennyi -
Flow
senior tag
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Allien
veterán
Igen, a közép nem mindig jó, sőt. A vas (vagy réz) virágod is középre ment. Ez nem baj, de utómunkával megoldható, ha (ebben az esetben) jobb oldalból jó sokat lenyesel. Mivel, balról jön a fény, és a virág is arra "dől". Illetve, akkor már az aljából is nyessni kellene. Itt egy online segítség. A piros nyilakat lehet tologattni.
Aranymetszés segédletBattlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dtomi
őstag
Én 14-5 éves koromig bevágtam a horn-zsilinszky féle akvarista kézikönyv összes latin halnevét pedig nem mostani méretű füzetecske volt. Majd a 6 éves faipari technikumom alatt hosszútávú memóriámba 1 azaz egyetlen egy letin név maradt meg, dehogy miért pont az azt nem tudom pedig anyagismeret órám 3x annyi volt mint bármely más.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
orbano
félisten
Azért kell, hogy ha bármelyik orvos ránéz a kórlapra, vagy a jelentésre, tudja miről van szó . És az egész latin erre kell. Ez egy hagyomány, szerintem nincsen vele egyáltalán gond. Jómagam is tanultam latint, és teljesen jó dolog. Sok nyelv építkezik belőle, ezért az általános nyelvérzékednek is jót tesz.
Az ősi görög költők pedig görögül írtak, szerintem inkább a római mitológiából és költészetből szemezgethettekEgyébként egeyáltalán nem érzem szar dolognak, ha valaki választékosan beszél, és latin szavakat használ. Ha mindezt a megfelelő helyen teszi, tartalmilag és stilisztikailag is odaillő módon.
A vér nem válik VAZZE!™
-
ThufirHawat
senior tag
Erről volt pár éve némi szakmai vita, és azért vetették el, mert egyszerűen nincs magyar neve egy csomó betegségnek. Az orvosok latinul beszélnek, az infósok angolul, a gépészek németül, a folyamattervezők japánul... Ez egy ilyen világ.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
BEE
addikt
Na ezt a képet csak most vettem észre !
Érdekes nézőpontot választottál, a főalaknak jól áll,
de az őz vagy szarvas félfülű lett és ki van tekerve a nyaka szegénynek.
Kár mert így elvonja a figyelmat ezzel a fura pózzal.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Hydra SR
addikt
Ez a PH egyik legnagyobb előnye az összes webgalériával szemben: itt el lehet indulni a nulláról.
Más, fotózásra szakosodott oldalakon már senki nem veszi a fáradtságot, hogy elmondja az alapokat. Pedig azokat nem lehet átugrani.
És bármennyire is igaz, hogy itt is megvannak a néha elfajuló viták, azért még mindig itt a legjobb a csapat. Szerintem.
Talán még sosem említettem de nagyon örülök neki, hogy itt kezdtem. Azokon a helyeken ahova most leggyakrabban járok, nem tudtam volna elindulni. Szerintem más se nagyon.orbano: hasonlóan látjuk a dolgokat ezúttal.
Az utolsó előttiben az tetszett meg, hogy a csuszka olyan pózban van, ahogy nem szokott. Általában belesimul a fába, laposkúszásban közlekedik. Itt meg úgy áll, mint egy szürkegém. Figyelt valamire. Talán hallotta az ablakon keresztül a gép hangját.
Az utolsón meg a szokatlan nézőpont, viszonylag ritka faj és szokatlan élesség amik miatt érdekesnek találtam. A mélységélességet én is szívesen vettem volna nagyobbra, sajnos a háttér túl közel volt és rosszabbnak találtam azokat a képeket amiken nagyobbra vettem mert a háttér annyira elrontotta az összhatást, hogy elveszett a téma. Ki kell találnom erre majd valamit. Azt hiszem, van is egy ötletem ami megvalósítható. Túl közel van a fa a háttérben de ha kiteszek egy farostlemezt akkor lehetne az a háttér, úgy kell nézőpontot választani, hogy az legyen ott. És akkor nincsenek fény- és árnyékfoltok.
Leshelyről most fotóztam először, van még mit tanulni.
Köszönöm a véleményt.[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Zola007
veterán
válasz _seth_ #10288 üzenetére
Nem versenytársnak szántam, csak gondoltam felrakom én is, mert úgyse sok mókusos kép van a fórumban.
Gyalogolni biztos többet gyalogoltam, botanikus kertben készült 50-60 méterre a kis tótól hátrébb (izotóplabortól nem messze)ez viccesen hangzott első olvasatra: "...rá is nézett a barátnőmre, szegény nagy lármát csap állandóan, el is akarták vinni de hát nem lehet mivel fokozottan védett és hülyén nézne ki ha pont az agrártudomány egyetemről vinnék el szabálytalanul szegényt ahol oktatják is..."
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
sanyixXx
senior tag
-
Slowman
aktív tag
válasz _seth_ #24567 üzenetére
Elsősorban nagyon fura bőrszint kreáltál egy kicsit solarimba bennégett hatást kelt bocs nem sértés látom, hogy egy szép lány meg minden de ez a bőrszín eléggé pirosra sikerült. Nagyon látszik a bélyegző eszköz a háttéren meg a az a maszatolás is elnagyolt kissé meg a körbe sötétítés is. Ezt ugye szűrő -> torzítás -> lencsekorrekció -> vignetta néven megtalálod és az viszonylag természetes peremsötétedést fog csinálni.
Amúgy azt tudnám tanácsolni mint mindig, ha ennyi "retus" meg javítás kell egy kép hibáinak palástolására akkor inkább a felismert hibák kiküszöbölésével újra készíteni egy átgondolt képet. Amin természetesen még mindig lesz hiba de már talán kevesebb . És ez velem is így van, nem azért mondtam mert bántani akartalak vele. Ide és más fórumokra azért érdemes feltölteni mert amit te nem veszel észre azokat majd más igen .[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz _seth_ #41681 üzenetére
lány egyik szemöldöke éles a másik teljesen elmosódott ugyanakkor a haja szintén éles de a homloka és a homlokán a haja is elmosódott ellenben a szemében látszanak az erek is.
ez a mélységélesség miatt van így... szóval az életlen szemöldöke kiesik az éles tartományból
ez pedig az objektívtől függ (max. blendeérték, akt. blendeérték, gyújtótávolság stb.)[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz _seth_ #41681 üzenetére
Jogos a kérdés, teljesen jogos. A kérdés mindig az, hogy mit akarsz visszaadni a képpel. A valóságot? Ebben az esetben ismét gondban vagyunk, hiszen mi a valóság? Ha sötét volt, én pedig alacsony ISO-val lőttem egy sötét képet, akkor az jelenti a valóságot, vagy a nagyobb dinamikatartomány, amit a szemem látott, tehát alkalmazzak HDR-t? Ez már kezd filozófiába átmenni, de tényleg fontos kérdés, főleg portréknál. Mi az, amit ábrázolnom kell? Hiszen valós ott az a pattanás...
Egyébként azon a képen egyáltalán nincs zajszűrés. Én pedig amondó vagyok, hogy fotózásnak nevezem a dolgot egészen addig, ameddig a célja egy valóság megteremtése, mégha az szebb is, mint amit éppen az adott pillanatban látnánk.
(#41699) kiskornel: köszi a leírást! Én azt hittem, nagyobb gyújtótávval lőtted, elég kicsinek tűnt a DOF.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz _seth_ #41719 üzenetére
(#41719) _seth_: majd kinövöd. Nem természetes a környezet, zavaró képelemek vannak, és a háttérről sincs jól leválasztva a téma. Igazából nem szép, csak neked egy élmény... kicsit lehetne színesebb a szitakötő. Szerinte fakó.
(#41714) Sucuka: az első.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest