Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
polika
senior tag
Jó a póz, aranyos brekuszt kaptál el, nem is tudm elképzelni hogy vetted rá hogy így pózoljon neked A torka előtt van vmi fehér maszatolás, kör alakú éles szélű ecsettel, inkább clone toolt kellene használni a mellette levő háttérből és akkor király.
Nekem is itt egy képem:
[link] már linkeltem korábban de közben javítottam rajta, hiába toligáltam bármit is a Photomatixban csak nem akarta azt csinálni amit én szerettem volna, így az eredeti expórol visszamantettem egy kevés highlightot ahova kellett. -
Hydra SR
addikt
Nem tudtam, de mint mondtam, nem volt nálam gép. Egyébként nem is ismertem fel, szolidan volt öltözve és sminkelve és olyan gyakran nem láttam azért a TV-ben meg újságban, hogy bármikor bárhol fölismerjem. Vicces mert mellettem a kollégám sem ismerte fel, és a 3. kolléga aki csaj (ezen a szálon azért elindult egy beszélgetés utána ), ő szólt mikor kiment: ''Te, ez nem a Michelle Wild volt?'' Aztán a rendszámából megállapítottuk, hogy de. Illetve közben odaért egy negyedik kolléga is aki az ablakon kinézve, hátulról is megismerte Valamint akkor már rájöttünk, mit jelent a rendszáma. Egyébként meg mit csesztessem paparazzi fotózással a csajt (pláne 5 rugóért, ennyire azért nem állok szarul ), tök rendes volt, hogy megkérdezte, nincs-e útban. Azelőtt mindenki csak tajparaszt módon beállt a magán parkolóhelyeinkre mikor nem is a mi cégünkhöz jött, és ha szólunk, még parasztul is válaszol, ha meg elálljuk az útját másik kocsival akkor még ő van felháborodva. M.W. meg a mi cégünkhöz jött csak tele volt a vendégparkoló, ezért a szervizes autók helyére állt be ahol épp volt hely, aztán teljesen illedelmesen megkérdezte, hogy nem gond-e. Engem ez jobban meglepett, mint hogy Michelle Wild lépett be az ajtón.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Vannak sokkal jobbak is csak hirtelen ezek voltak jpegben keznel, inkabb csak latvanyossag hogy kezbol esznek szabadon elo mokusok meg cinkek. A harmadik mokusos nem annyira felrefokuszalt, sokkal inkabb bemozdult. Nem nagyon allt meg mozdulatlanul es keves feny volt. Sajna 2 napja folyamatosan felhos az eg, az elobb kicsit kisutott a nap par percre de aztan lement, mindjart 11 ora van. Holnap talan jobb ido lesz.
Igen, ez a cinke hatul kopasz volt, valami megtepte. Gondolom azert mert ez volt a legvakmerobb, raszallt a vallamra meg a fejemre is amig mokust fotoztam. Van olyan is amin nincs allvany meg vannak fiokak is feszekben.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Extremdigita
tag
Örülök ha megbízol mindig az AF ben és neked halál pontos, de azért irtam hogy az év nagy részében, mert sajnos az a tapasztalat vele hogy mégse annyira pontos rosszabb fényvizonyok mellett és ez az én SZVSZ em, szóval a verőfényes napsütés a legtutibb nyilván, de utána énnekem már bizonytalannak tünt az optika és sokkal gyorsabb volt manuálisban használni.
Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Canon 70-200/2.8 L, , 50/1.7 yashika
-
biggamer
veterán
Na ez fotó.
Jó kompozíció, részletgazdag felvétel, gyönyörű színek, ez igen.
Nem gondoltam volna, hogy ilyet is lehet lőni az 50-500al, főleg ilyen távolságból.
Eddig biztos voltam benne, hogy Canon 400 L 5.6-ot veszek, de megint meginogtam.
Gratula, és várjuk a további remekműveidet.
( Esetleg leírhatnád a fotózás folyamatát, hagy okosodjunk. )Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Hydra SR
addikt
Érdekesek a werkfotók és közben megnéztem a madaras képeket is. Nagyon szépek lettek, leszámítva a képzajt de hát én se sűrűn megyek ISO400 alá még a 300-as Pentaconnal se, 500-as telével meg nyilván nem ritka, hogy az 1600 is kell.
De valamit azért nagyon nem értek: miért titok, hogy merre készültek? Miért bánt, ha másnak nem kell keresni azt amit neked kellett? Nem te vagy ugyan az első természetfotós aki nem árulja el, merre járt de őszintén szólva én ezt totálisan nem tudom befogadni. Attól még nem lopja el a te képeidet, azok már készen vannak, hamarabb is vannak fönt mint az ő képei, ha egyáltalán ő is tud ilyen képeket csinálni. Egyébként is, aki tud, annak általában már megvannak a bejáratott helyei, én a helyedben nem félnék, hogy PH-n hirtelen a tieidnél jobb madárfotók fognak készülni mert elárultad, hol csináltad őket és valakinek csak ennyin múlott. És miért .../sosto/werk**.jpg a képek linkje, ha titok, hogy merre jártál?A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Nem csak neked szólt a dolog hanem alapvetően minden természetfotósnak üzenném aki olvassa. Értem én, hogy az ember szeret kitűnni azzal amiért megdolgozott és nyilván kicsit rossz érzés mikor a másik azért csinál ugyanolyan vagy hasonló jó képeket mert az ölébe pottyant a lehetőség nekünk meg nem. De mégis, én valahogy mindig úgy vagyok vele, hogy a kezdőket támogassuk az elindulásban, egy szint után meg úgysincs mit mondani, a többit ki kell tapasztalni, az igazi megszállott úgyis megtalálja előbb-utóbb, az ''én is akarok ilyet, veszek hozzá drága cuccokat''-típusúak meg sosem készítenek rendes képet szerintem. Például hülyét kapok azoktól a kérdésektől, hogy ''Ez milyen beállításokkal/felszereléssel készült?'' - Hát olyanokkal amilyeneket a helyzet és a felszerelés megkívánt. Rohadtul semmi hasznát nem veszi annak, ha elmondom a beállításokat, nincs általános képlet, minden helyzetfüggő és ugyanazt a helyzetet ugyanazzal a cuccal is számtalanféleképpen lehet jól megoldani.
Visszatérve a werkfotókra: szerintem az a hsz-ed sokkal több hasznos infót tartalmaz, mint az, hogy hol készültek. Elég sok helyen készülhetnek ilyenek és nem kell biológusnak lenni ahhoz, hogy az ember megtalálja ezeket a helyeket csak rá kell szánni egy kis időt.
Még egy dolog, tekintve, hogy én nem tettem ígéretet senkinek, elmondom, merre van jó madárfotózós hely ott ahol most jártam:
Fadd-Dombori, Szekszárdtól nem messze egy Duna holtágon a Dombori üdülőtelep strandjával szemben levő oldalon, attól kicsit lejjebb a túlparton. Nem nehéz kiszúrni ha az ember tudja, mit keressen mert kárókatonák is laknak ott amik köztudottan elpusztítják savas ürülékükkel a fákat amiken élnek. Ezek a halott, levél nélküli kiszáradt fák vagy 60-80m hosszan húzódnak a part mentén, kicsit a víz fölé lógva és a déli végén partaszállási lehetőség is van, sőt, az a partszakasz valahogyan autóval is megközelíthető a szántóföldek közötti úton de fogalmam sincs, hol az út másik vége mert mindig csónakkal mentem. Az északi végén is van egy nagyon rövid szakasz ahol ki lehet kötni de szinte rögtön a part után a mocsár kezdődik. Sajna fedett mocsár, erdőben van emiatt a vízimadarak és a fény is ritka látvány, nem onnan érdemes fotózni. Ezen a részen a tetejétől az aljáig gazdag madárvilág van. Láttam harkályt, nem is keveset, gyurgyalagot (gyatra minőségben le is fotóztam a billegő csónakból messziről), egy-két kárókatonát, gólyatöcsöt, gólyát, 2db szürkegémet, sirályt, kacsát, pár bakcsót (szintén van gyatra minőségű kép), barázdabillegetőt, dolmányos varjakat, a nádasban nádirigót és csíkosfejű nádiposzátát, mindezt úgy 4-5 óra leforgása alatt. Augusztus közepe-vége táján visszatérek komolyabb álcafelszereléssel és nem csónakból próbálkozom mert az totál reménytelen. Sajna mire megleltem ezt a helyet, rossz idő lett és az utolsó napon volt. Időről időre változik a lápvidék helye ahol ezek a madarak megtelepszenek szóval lehet, hogy jövőre már nem itt lesz. A vízállás idén legalább fél méterrel magasabb, mint tavaly ami a sekély esésű part miatt erősen befolyásolja, hogy hol van nekik kedvező élelemszerző terület mert ha kijjebb jön a víz, akkor a 10-20 centi körüli mélységű terület átkerülhet a sűrű nádasba ahol nem lehet úgy bóklászni és bogarászni a sárban ahogy pl. a gólyatöcs teszi.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Végülis van ráció abban amit mondasz, nekem a szemét szúrta nagyon a szememet amit a horgászok hagytak ott. Első nap megrakott csónakkal tértem vissza mert összeszedtem a szemetet.
Na igen, lehet értelmesen is kérdezni a felszerelésről de azért nem úgy, hogy totál fogalma nincs a fotózás alapjairól se és mondjam el 2 mondatban, mit kell venni és hogy kell beállítani.
Egyszer viszont szívesen betársulnék valakihez aki hajlandó elvinni engem leshelyekre de egyelőre nem ismerek egyetlen természetfotóst sem eléggé ehhez, fizetős túrára meg nincs pénzem. Alapvetően a felszerelésem szállítása a probléma meg hogy gyalog nagyon sok idő eljutni valahova, pláne 20 kilós fotóscuccal meg álcafelszereléssel.
Tényleg kitömött jégmadár volt az NG címlapján?A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Most jövök rá a képekről, hogy én nem is gyurgyalagot fotóztam, hanem jégmadarat Ez esetben gyurgyalagot nem is láttam Domboriban, jégmadarat viszont sokszor (bár érzésem szerint ugyanazt láttam többször).
Szerk: ja igen és az nekem is feltűnt, hogy igencsak nyílegyenesen repül, erről tudtam már messziről megkülönböztetni a víz felett cikázó fecskéktől és sarlósfecskéktől. Meglehetősen esetlennek és merevnek tűnt a repülése, nagyon sűrűn csapkodott a szárnyaival de ezen kívül semmilyen mozgást nem láttam tőle, mint ha karót nyelt volna.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Allien
veterán
Szvsz, ami a helyszín kérdését illeti. Aki (esettleg nagyon) kezdő a témában, nyugodt szívvel lehet ajánlani pár helyszínt. Igaz, tucatképeket lehet készíteni, és nem természetbe, de a gépet lehet próbálgattni, hogy már NE az éles helyzettben keljen. Ez ugye egyértelmü, hogy a budapesti Növény-, és Állatkert, az egyik helyszín. A másik egy kevésbé ismert (pedig szinte mindenki olvasott róla), a Fűvészkert, ahol nagyon sok növény található. Esettleg szóba kerülhet még a Margit sziget is, illetve, külkerületeken is vannak nagyon jó helyszínek, de azokat szintén fel kell fedezni. Ilyenek a Duna alsó, és felső része, illetve, a reptér felé elterülő helyek, de ide sorolható akár a Budai hegység. Tehát, gyakorolni lehet, aki komolyabban akar foglallkozni vele, az meg úgy is utánna néz, hol szerveznek ilyen fotózós dolgokat, mert ilyen is van! Ezek után már egy lépés, hogy megtalálja az ember azt a helyet, ami Neki éppen megfelel. Én speciel szerettnék, de a felszerelésem halovány hozzá. Bár, egy bridge géppel is lehet relative jó képet készíteni, ha pl hamisítvány ''az'' a kép, akkor elvileg olyat tutira tudok én is!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Smogus
őstag
El lehet ezeken szörnyűlködni, bár szerintem sem érdemes
Mondjuk jókat mosolyogtam rajta
'''' a sigma 17-70 prémium vízálló'' persze ! Beleteszed a vízbe és megáll.''
Mondjuk ez mehetne az PH! aranyköpések közéHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Hydra SR
addikt
Engem mostanra már kevésbé zavar, ha ilyesmiket kérdeznek, persze ha közben fotósnak vallja magát akkor azért kissé mulatságos. Inkább az zavar amikor valaki szinte a kisujját sem hajlandó mozdítani azért, hogy jobb képeket készítsen csak sopánkodik meg a felszerelésre fogja (miközben még annyit se hoz ki a sajátjából amennyit az tényleg tudna de már 1D-n töri a fejét) meg kérdezget, hogy mit hogyan állítottam be pontosan és közben nem érdekli, hogy miért úgy állítottam be meg hogy nem csak a vázon meg az obin kell csesztetni a dolgokat hanem jó helyen is kell lenni jó időben és a megfelelő pillanatban megnyomni a gombot amit meg semmilyen felszerelés nem pótol. Pontos értékekkel meg kár dobálózni, valszeg ha +1/3-al fölé lövök akkor is jó a kép legfeljebb RAW-ból lehúzom -1/3-ra, inkább a lényegét kéne megfogni, nem bemagolni az értékeket, valamit azé' van a nyűves fénymérő, hogy használjuk, nem azért, hogy saccolgassunk meg magoljunk helyette.
Meg ami még az agyamra megy néha: ''milyen gépet ajánlasz/ajánlotok nekem?''
Nem is ismerjük egymást, fogalmam sincs mennyire van tehetsége/türelme, jobb esetben legalább azt elmondja, mennyit szán rá de azt már nem, hogy ennyi az össz amit rászán vagy a későbbiek során hajlandó még objektívre, vakura stb. költeni. A ''mire szeretnéd használni?'' kérdésre meg 10-ből 9-szer a ''Hát, olyan általános fotózgatásra'' a válasz...na most ezzel kezdj valamit. Úgy általában mindenre alkalmas felszerelésnek a világ összes fotóscuccát tudnám ajánlani de az kicsit drága lesz, meg az a repülőgép-anyahajó is ami hozza utánad a cuccot. De az egészben az a bosszantó, hogy szerintem nem kell sem profi sem amatőr fotósnak lenni ahhoz, hogy az ember agya idáig eljusson. Szinte minden, felszerelést igénylő hobbira igaz, hogy nincs aduász felszerelés hanem egyik erre jó, másik arra és van köztük átfedés de mindent egyik se tud, ezt józan paraszti ésszel is ki lehet találni. Az ''általános fotózgatás'' meg nálam a kattintgatás amire a legolcsóbbat javaslom. Eddig egyetlen egy emberrel találkoztam aki azt válaszolta, hogy meg akar tanulni fotózni de csak 50k-ja van rá jelenleg de majd később költ még rá ha megfogja a dolog.
A másik amit nem értenek sokan: honnan a viharból tudja egy modellfotós, természetfotós, hírfotós, vagy bármelyik hivatásos vagy megszállott amatőr, hogy melyik ultrakompakt a legjobb? A Talmácsi vajon tudja, melyik a legjobb motoros roller? Érdekli egyáltalán? Mi a büdös búbanatnak foglakozna ő ilyenekkel, nem az ő területe, annyi köze van hozzá, hogy annak is 2 kereke van és motor hajtja. Az ultrakompaktoknak sincs sokkal több közük a DSLR-ekhez.
Na és akkor az on-topic maradék Domboriból:
[link] [link] [link] [link] [link]
A bakcsó és a jégmadár élőben is bemozdult, homályos és zajos madarak. Hazudnak a magazinok ahol élesen vannak ábrázolva
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
biggamer
veterán
Gyönyörűek lettek a felvételeid, csak gratulálni tudok.
Egyszer ilyeneket szeretnék én is alkotni.
És köszönet a werk fotókért, legalább lászik, hogy milyen körülményeket kell
túlélnie a természetfotósnak.
( Látom, már megérett a dolog, amivel régebben megkerestelek Privátban, úgyhogy majd megint megkereslek. )Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
jerry311
nagyúr
Az alexpót megértem, legalábbis azt, hogy nálad sötét a kép. Nincs bekalibrálva a monitorom és az irodai fényviszonyok miatt elég nagy fényerővel/kontraszttal működik.
Az életlenséget viszont nem. Illetve ekkora blendénél ez így adódott, a szár és a porzók és a bibék élesek, a szirmok már nem fértek bele az éles tartományba. Meg az ISO-400 is beleviszi a maga zaját, ami meg is látszik.
A háttérrel meg nem tudok mit kezdeni, az adott. Legközelebb talán sikerül valami olyan dolgot lekapnom, ami mögött nincsenek ennyire éles kontúrral rendelkező tereptárgyak és szebben összemosódik. -
Hydra SR
addikt
Jaja, persze, ez a lényeg de hiába tudom, mit kéne, egyelőre fizikailag vagyok akadályozva Dombori jó hely de rájöttem, hogy az a nagyon kevés partraszállási lehetőség vagy lakott, vagy sűrű növényzettel borított, ráadásul hajnalban pont ellenfény van csónakból. Igazából baromira nem válogathatok, nézegettem a tiedhez hasonló werkfotókat, tanácsokat kértem, elméletben körbejártam a témát de gyakorlatilag minden közismerten jó módszer alkalmazhatatlan volt az adott környezetben, ahhoz meg kezdő vagyok, hogy újat alkossak. Sátrat nincs hova tenni, a parton nem lehet lopakodni mert recseg alattam minden és fény sincs, a csónak nagy, billeg és loccsannak rajta a hullámok amit az 5 méteres vasteknő százszorosára erősít. Egyetlen ötletem, hogy rendszeresen járok azokhoz a kiszáradt fákhoz ahol a madarak többségét leltem és talán egyre jobban megszoknak. Mivel horgászok is szoktak arra járni és senki sem bántja a madarakat, gondolom ez volt az oka, hogy a bakcsó úgy 6-7 méterre engedett magához néha, sőt, a jégmadár is 4-5 méterre húzott el mellettem de persze leszállni csak messzebb mert. A cinkék érdeklődve figyeltek mikor partra szálltam, gondolom horgásznak néztek akik szoktak némi kukoricát meg kenyeret szétszórva hagyni a parton. Egy csuszka is egész közel bukkant fel de amikor észrevett, menekülőre fogta, esélyem se volt kattintani. A harkályok nem jöttek 5-6 méternél alacsonyabbra, a seggét meg nem akarom lefotózni. Ja, és a dolmányos varjú néha a fotós ellensége, erre hamar rájöttem. Meg a tőkés réce. A varjú messziről észrevesz és rikácsol, a tőkés réce meg szarik mindenre csak mikor már közel vagyok, egy hirtelen ötlettől vezérelve egyszeriben halálfélelme lesz és irrrrrrrrrdatlan lármával hápogva-csapkodva-fröcskölve hagyja el a helyszínt amitől nekem is kedvem támadna elröpülni a többi riadt madárral együtt. Szerintem a kacsavadászok régebben fotósok voltak és most bosszút állnak.
Tűzijáték, éjjeli fotó: asszem az első 100 valamire való fotómból legalább 80 ilyen volt, némileg nagyobb rutinnal fotózom ezeket mint a madarakatA privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
ArthurMiller
senior tag
-
-
BEE
addikt
Almát almával !
A hagyományos csónakokra írtam az előzőeket, a katamarán pedig más tészta,
de ott is áll szerintem, hogy a nehezebb stabilabb a fotózáshoz.
A vasladik puffogása igaz, de ez a kiemelkedő lapos orr miatt van,
mint minden hagyományos ladiknál is.
Egy próbát viszont megérhetne neked, hogy a meglévő csónakodat
erősebben megterhelnéd fotózáskor, hátha javul annyit amennyi plusz meló.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest