Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-

[link - Sasszem]
Vélemények? -
pdave
aktív tag
Chapel: én tudom értékelni a gyíkos képedet, vadásztam már én is rájuk, nem egy könnyű eset, ráadásul ez egy szép színes fajta, vadon még nem láttam ilyet. A pókos képek nem rosszak, de nem annyira kiemelkedőek.
sztyui:bár portréfotózásban nem igazán vagyok otthon, de tetszik, az különösen, hogy a szemüvegen keresztül pont látni a szemét, nem takarják el a rácsok. A címe egyébként filmből, vagy zenéből? Ja pulcsi részletei látszanak nálam is
-
ShadowK
tag
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Ilyet már nem lehet beszerezni, de nem is ajánlanám

A kép minősége szerintem ma is partiba van egy mai jó bridge-el, anno azért ezt válaszottam, mert messze a leg kevesebb noise-t produkálta. A nagy hibája az, hogy alig van beállítási lehetőség rajta, nagyon limitált a dolog
Egy újabb Fuji / Canon / Panasonic gépet ajánlanék, ezeket veszik is mostanában mint a cukrot. Volt alkalmam fogni mindegyikből, nekem legjobban a Fuji jön be, a gép összeszerelése, kidolgozása az összes bridge közül a leg közelebb van egy DSLRhez, ilyen szempontból mindig is igényesek voltak. Azokon a modelleken a noise is sokkal alacsonyabb volt a többinél, amiket láttam/fogtam. -
sztyui2
őstag
Na akkor szépen sorban...
A pulcsi részletei az én moncsimon tökéletesen látszódnak.Innentől ezt nem gondolom hibának. Biztos hogy nálatok minden rendben van például ezzel?
Minek vágnád körbe az egészet? Akkor nem lenne már szinte háttér. Ha ezen vágnék, akkor az már nagyon szűk lenne...
Van rajta világosítva éppen elegendő mennyiségben, de ezt elfogadom, lehet a te ízlésednek nem megfelelő. Viszont ha a nem fekete, a te monitorodon fekete(lsd pulcsi), akkor lehet hogy ezt se jól látod, és sötétebbre van állítva a monitorod.Arcába pedig konkrétan nem lóg bele tincs, sőt egy hajszál se...
Ha a szemüveg alá behajtott tincsre gondolsz, akkor meg nem gondolhatod komolyan, hogy az véletlen... -
Dale
aktív tag
válasz
sztyui2
üzenetére
Ah, megelőztek, de azért nyomok rá egy Máykölt: Tetszik a kompozíció, bár kicsit talán többet vágtam volna jobbról, balról, esetleg felülről. A színek élénkek de világosítottam volna rajta egy kicsit. Az arcába belelóg pár tincs, hajtsd félre és fotózd újra. De látok benne valamit!

-
ShadowK
tag
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Az utolsó kép maga a gép volt
De újból linkelem mert az az adatlap hibás ott, azt irja van benne képstabilizátor, pedig ez nem látott soha olyat 
Kodak Z650. 2006-ban vettem, 35K magyar forintért
Klikk a képre:
Itt elvileg jó az adatlap, viszont a valóságban az az igazság, hogy ezeket a paramétereket csak autó módban tudja, manual módban már max 400iso, 1/1000 shutter.
Autó módot meg csak akkor használok ha elő kell kapni a gépet és nincs idő másra
-
-
máyköl
veterán
Nem igen kaptam rá véleményt.

[link]
-
sztyui2
őstag
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2
üzenetére
Nekem rögtön a Heroes sorozatból (S02) a Maya jutott eszembe
Jó kis képesség
.
Jóféle lett amúgy a kép
.Csak kicsit fura a haj kontúrja olyan mintha mögé lenne PS-elve ez a fehér háttér. Nincs egy darab kósza hajszál vagy bármi olyan természetellenes nekem. (Ez mitől van
). Arra még kíváncsi lennék, hogy a szem utómunka eredménye, vagy valami más megoldás?
Még egyszer grat az ötlethez és a képhez, meg az új obihoz is!Szerk.: ezek szerint nem csak nekem jutott eszembe Maya
. Csak kár, hogy sokat sírt meg olyan "furán kiabált" spanyolul az kicsit idegesített. -
-
drkbl
őstag
válasz
ShadowK
üzenetére
Az első bagoly nagyon tetszik! Kicsit szűkebbre vágnám, mert a fa fókuszon kívül úgy néz ki, mintha mozogna, mintha valaki épp éhesen a bagolyra vadászna, és lecsapná, amíg az obiba néz
A feldolgozott verziója sem rossz, elég kisérteties, de a szemei talán még jobban érvényesülnek.
Az utolsóban az egyetlen, amit érdekesnek tartok, hogy a jobb oldali világos részen automatikusan elkerüli a szemetest a tekintetem
. Nagyon sötét, szemetes hangulatú kép, a jobb oldal fényei a bokrokon is csak erősítik ezt az érzést. Nem szívesen mennék oda ez után a kép után
Az egyszerűsítés, részletek kizárása jobb hangulatot eredményezne. Mivel túl sötét, még egy környezetvédelmi vagy bűnügyi cikk illusztrációjának sem tudnám elképzelni. -
-
drkbl
őstag
válasz
Karima
üzenetére
Szép színek és kivitelezés, meg a "szokásos" jó ötlet! Kicsit szűknek érzem, nagyon hangsúlyos, hogy ahol a "dolog", az aprítás történik, az események középpontja, kimaradt a képből. Ezt erősíti az a szökevény is középen a háttérben, úgy néz ki, valaki valahogyan túlélte

-
-
pdave
aktív tag
mályköl: nekem is ferdének tűnik egy picit, de igazából egyenes (hidd el megnéztem egy párszor

priusz: köszi, igyekeztem a flickr-re a kevésbé turista fotókat felrakni, pedig abból lett több
A Casa Battlo nekem is a nagy kedvencem, hihetetlen milyen formai játékok vannak benne (bár sokaknak játékháznak tűnik)chapel: köszi!
Marky21: köszi, nem voltam a meccsen, nem vagyok igazán focirajongó

-
máyköl
veterán
válasz
kricsi81
üzenetére
Nekem mindkettő tetszik, az elsőből alulról hagytam volna még helyet, de nagyon tetszik, ügyes rally-s kép.
A második is ügyes portré, de fent vágtam volna egy picit, azt a kis helyet feleslegesnek látom, és talán valamelyik oldalt hagytam volna egy kis teret, hogy ne legyen ennyire középre komponálva...
De mindkettő tetszik, ügyes képek!
-
pdave
aktív tag
törölhető
-
kricsi81
senior tag
válasz
Karima
üzenetére
Jó lett, szép élénkek a színek. Viszont bal oldalon elég szűk, jobb oldalt meg túl sok, és felülről engem zavar hogy lemaradt a paprika (?).
Szerintem az sem jó, hogy a víz felett sötétebb a háttér. Illetve azt is hibaként említeném meg, hogy az akvárium elülső oldalán vannak vízcseppek (a víz felett), ezt talán még utólagosan is lehetne korrigálni.Csak azért írtam a hibákat, (amiket én annak veszek) hogy máskor jobb lehessen a kép

-
drkbl
őstag
A legtöbb esetben jó, ha a téma nem a kép közepén van, a nézőhöz közelebbi rész éles (így olyan, mintha veszélyesen közel lenne a szemhez). A virágnál, bár jó a "szemmagasság"-megközelítés, lehetett volna lejebb engedni az objektívet, hogy megjelenjen a virág alul lapított alakja, vagy éppen fentebbről, távolabbról megmutatni a zöldből kiugró sárga színt.
-
Xantomas
őstag
válasz
Karima
üzenetére
Nekem mindkettő nagyon tetszik, de a boros valamiért jobban. Nem a téma miatt, hanem a színvilág valamiért sokkal megnyugtatóbb.
pisti Köszi. Az észrevételeknek megfelelően javítom mindkét képet, bár a fehéregyensúlybeli eltérés a megvilágítás különbsége miatt is van. Az elsőt csak vakuval, és egy alufólia segítségével, míg a másodikat egy izzóval felülről megtámogatva lőttem, ezért is az árnyék.
Az éles tartományból kiesés inkább szándékos volt. Nagy motoros jelleget akartam neki így adni. -
Zozzant
addikt
-
-
pisti
őstag
aginor: Túl erős és közvetlen fénnyel vakuzod őket, így sok a zavaró becsillanás és éles szélű árnyék. Amire még oda kell figyelni az, hogy milyen szögből csinálod a képet ez egyedül a hangyáson eltalált szerintem, ott viszont a téma ami nem az igazi, meg a sok becsillanás.
A megvilágítás jelentős javításához elég, ha a vaku elég teszel valamit ami részben átengedi a fényét és közben szórja is. Tipikus olcsó, de jó megoldás, ha az obi végére, de a vaku elé raksz egy vékony fehér lapot pl., ez a cikk pl. egy ilyen megoldást mutat be.
hzoltan: Neked ugyanez a tanácsom. A te képeden egyébként szép a téma, a háttér, meg a pillanat is, csak ez a megvilágítás sajna agyonvágja a képet, számomra legalábbis.
Xantomas: Az elsőn kár, hogy kilóg a moci egyik fele az éles tartományból, a másodiknál pedig az az árnyék a motor alatt ami kicsit zavaró, olyan mintha folyna az olaj a blokkból.
Jah és a két kép között erősen eltér a fehéregyensúly úgytűnik, a második túl sárgás, az első nagyjából színhelyesnek tűnik.Agent87: Szépek. Tetszik a szürreális színvilágú Budapest.
Portrézáshoz nem nagyon értek, de azért van pár észrevételem.
Az első portré az nagyon tetszik szerkesztési szempontból, meg az elkapott pillanat is tetszik, és úgylátom a színek is okésak.
Ami zavar az a beégett folt a hajon, meg egy két kis folt itt-ott az arcon, bár ezek talán nem vészesek. Meg talán érdemes lett volna kicsit több fényt adni szemből, hogy jobban kitöltse az arc jobb szélén az árnyékos részeket.
A másodikon nem az igazi így a szög, így az orra beletakar az egyik szemébe elég csúnyán, de a másik is takart részben. Plusz foltos az arca, a szája körül nekem egy sárgásabb árnyalat látszik mint az orcáján. Gondolom emiatt kell a smink az ilyen fotóknál. Egyébként a bevilágítás tetszik az el lett találva szerintem.Chapel: Továbbra is nagyon szép képe van az obinak.
A téma gondolom amit épp sikerült találni, ehhez képest az első kettő egész jó, a harmadik nem jön be valamiért.csao: Első képeknek ezek jók. Mindenesetre, ha komolyan érdekel a fotózás akkor keress irodalmat és olvass utána az alapvetéseknek, segíteni fognak abban, hogy fejlődj és egyre jobb képeket csinálj majd.
Brian_RL: Gondolom kicsit rövidebb záridő kell és erősebb villantás, hogy jobban láthatóvá váljanak a vaku által kimerevített éles alakok is, egyébként hangulatos kép.
-
Agent87
aktív tag
kicsit felpofoztam egy képemet gondolom ízlés kérdése is.

[link]+ 2 portré ezekről hozzábbértők esetleges véleményét megköszönném

-
csao
csendes tag
Sziasztok! Még nagyon nagyon kezdő vagyok a fotózásban és most kíváncsi vagyok a véleményetekre. Belinkelek pár képet és várom a kritikákat

Naplemente
Virág
[link] -
Brian_RL
aktív tag
válasz
makraipeter1
üzenetére
Jó lett a kontraszt, de az énekesnő már kivehetetlen. Azért köszi

Más: A repcés panorámád baró lett
Simán eltudnám képzelni egy környezetvédelmi oldal bannerének 
-
máyköl
veterán
válasz
makraipeter1
üzenetére
Szerintem tudja ő is.

againor: Nekem is a hangya tetszik a legjobban, fura, így nem szokás látni hangyát. Egyébként mindegyik tetszik, csak az élességre kell odafigyelned, néhol kicsi az éles terület, de alapvetően jók, tetszenek!

-
Játékos
addikt
válasz
makraipeter1
üzenetére
Az 1400 napot továbbra sem értem. (Azt igen, hogy akkor regeltem, csak mi a jelentősége?)
Illetve megtaláltam egy korábbi hsz-ben, hogy a Dunakanyarról van szó. (Amit sejtettünk is a párommal, de meg akartam róla győződni..) -
Játékos
addikt
válasz
makraipeter1
üzenetére
Ez biztos nekem válasz?

Egyébként közel lakok Tiszaújvároshoz, de nem szoktam arra fotózni. -
D4rkm4n
őstag
válasz
makraipeter1
üzenetére
Az első fain, csak alul nem kellett volna kettévágni a tócsát.
A másodikra tolj egy kis fényt és kontrasztot.
A harmadikon pedig nem túl szerencsés, hogy a bal oldalon erdősáv van, a jobb oldalon pedig a repce. Nem harmonikus a kép.
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, azért azt nem vártam volna tőled. Csak nem tudtam, hogy mitől lett ilyen nagyon kontrasztos?
Jó kis képesség
). Arra még kíváncsi lennék, hogy a szem utómunka eredménye, vagy valami más megoldás?

![[link] [link]](http://farm5.static.flickr.com/4063/4596254800_821820dc4f_m.jpg)