Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
Exfury
üzenetére
Nekem tetszenek. A pózok is rendben vannak, érvényesül a lányok "alakja".
Bár nem vagyok a téma szakértője, majd nálam tapasztaltabbak elmondják mi kellett volna még, de világítás terén kicsit hiány van az első képeken. Vakuk?
Az utolsó 4 nagyon frankó.
Szvsz az utolsó kettőn kis retus és meg se lehet különböztetni a profi képektől.
Helyenként kicsit nagyobb a megszokottnál a mélységélesség. -
skippper
senior tag
http://picasaweb.google.com/skippper/itthon#
Első képeim amiket megosztok a nagyközönséggel
érdekelnek a vélemények, tippek, még kezdő vagyok 
Nikon D3000 /w AF-S Nikkor 55-200 1:4-5.6 DX ED
-
D4rkm4n
őstag
Jöhetnek a nyuszis képek ám.

-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
kiskornel
üzenetére
Köszi az építő jellegűt! Igen, mindet kézből lőttem. A faágak direkt lógtak be a képbe (előtérként szerettem volna alkalmazni), de sajna helyenként a témába is. Naplementekor már nem voltunk ott, illetve délutánra be is felhősödött.
A hely gyönyörű, csak ki kell fogni az időjárást... 2008-ban már jártunk ott, akkor a magas hegyeket nem is lehetett látni a párától. Sajna egy kis pára volt most is, pedig nem hiányzott semennyire

-
máyköl
veterán
-
válasz
kiskornel
üzenetére
Köszi!
Ezt a méretmegjelölést majd kipróbálom. De nem lesz egyszerű, a kis DOF miatt.
A fotózásnak én e részét szeretem, hogy minden manuális. Ezek a kis dolgok meg azért fogtak meg, mert ezek nem hétköznapiak. A madarazáshoz szükséges jó obi meg még várat magára. Meg idén időm se túl sok lesz.Máyköl: köszi! Joeey egyébként EXIF alapján géptársam...
Joeey: [ez is kitobi...]
-
máyköl
veterán
Ugyanilyen virágot fotóztam én is, szintén voltak méhecskék, próbáltam fürge lenni. Autófókusz, ahogy rászáll, 2-3 mp.-ed van, hát, tényleg nem könnyű, tapasztaltam én is. De azért le lehet őket kapni, csak türelem kell, de az nagyon. Én is vagy fél órát töltöttem ott.
Szerintem menj ki holnap, vagy mikor ráérsz, és próbáld meg azokat a méheket lekapni, csak legyél türelmes, és várd ki a megfelelő pillanatot! 
Nekem ez sült ki belőle: EOS 20D + kitobi (IS-es nélküli).
Szeretném már lecserélni a kitobim IS-esre, azzal szebb színeket, és képminőséget fogok kapni.
Sok sikert!

-
aldebaran
addikt
Ma voltam az állatkertben:
Engedjenek ki!
-
kiskornel
addikt
Force: az ilyen képekre, akárcsak a széleslátószögű tájképekre nem árt, ha van valami elhelyezve, ami alapján az ember tudja, hogy mekkora az akkora. Egy fa tövében egy ember, stb... nyilván itt valami nagyonkicsi kell. De az, hogy feliratozod, hogy annyi a mm... háát. Akkor inkább már csináltam volna egy olyan képet, amibe belelóg egy mérőszalag vége. Vagy egy gombostűfej van elrejtve, stb... Ha nem maga a látvány a mondanivaló, hanem az, hogy mekkora a nagyítás, és milyen pici a téma, akkor szvsz nem lesz gáz. Sőt, sokkal hihetőbb lesz a dolog.
Ilyesmi virág-sokaság képet még nem igazán készítettem. Vélemények?
-
-
eastsider
nagyúr
elnézést az offért..
valaki segítsen pls
újraindult a gépem LR importálás közben, ezért nem tudja megnyitni azt a catalogot.. backupot néztem, s annál is újraindult (mind1 nem ez miatt, csak teszteltem...)
ezért azt sem nyitja meg, csak egy cca 1 hónapost
valaki tudna segíteni, miért kapom ezt a hibaüzenetet?
mit tudnék csinálni?
registryből töröltem minden LR-el kapcsolatosat (amit találtam)
újratelepítettem...
ha átnevezem a .lrcat fájlt akkor vajon jó lesz? mit tehetek? elég nagy érvágás
újraindítottam a gépet is persze. csökkentett módban is ugyan ez
(W7) -
kiskornel
addikt
válasz
t_a_m_a_s
üzenetére
Túl világosak. Kontraszt + adj rá színeket. A komponálás nagyon jó. Pár kép esetében én a harmadolópontba raktam volna a témát, meg volt, ahol belógott az ág a témába...
Lefogadom, többségét kézből lőtted. Kicsit nézz szét a kukkerban, mielőtt elsütöd a gépet. Lehet, csak 5cm-rel kell arrébb menni, és sokkal jobb helyzetbe kerülsz.
Alapvetően nagyon jók a képek. Némi utófeldolgozással még szebbek lehetnének.(látom már mások is írták)
A helyet a kollégáim ajánlották nekem is, mondván, hogy igazi fotóparadicsom...Naplementét nem fényképeztél? Súlyos hiba! Ilyen helyen az nagyon jól mutat...
-
drkbl
őstag
válasz
jorden06
üzenetére
Vignettálás AF-S 50/1,4G-n szerintem nem feltűnő, 18-70: végig erősen látható, 18-55 kb 24mm-től felfelé jó.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Fejo
őstag
A alábbi képeket csak kedvcsinálónak teszem be, hátha valaki kedvet kap lemenni az Abonyi Állatkertbe, ahol meg lehet simogatni (ha szerencséd van kézbe is veheted) Shone-t, a 9 hetes oroszlán kölyköt. Nagyszerű érzés amikor egy kisoroszlán a nyakadba mászik és a fejét az arcodhoz dörgöli...

Fotózás szmpontjából nem ideális a hely, mert mindehol rácsok vannak és persze baromi nagy a tömeg a kisoroszlán körül (ezért érdemesebb hétköznap menni), lökdösnek, beállnak eléd, stb. Ezek a képek is csak kedvcsinálónak jók.
-
nesa
veterán
válasz
kiskornel
üzenetére
Koszi

Egy ilyen becsillanos tortenet osszejott de talan mar atis esett a lo tuloldalara.
Igen kiteptem
tudom ashattam volna fotozogodrot de igy gyorsabb volt 
Igen
Ez igy nemfeltetlen igaz sok fugg az obi felepitesen is, nekem a 14-42 eleg rossz 42mm-en viszont 25 on eleg jo , a 40-150 meg sehol nem zavaro.
-
Zozzant
addikt
Minden természetjáró fontos kelléke a kullancs kiszedő csipesz lényege, hogy a potroh alatt (tehát nem a potrohot nyomogatva) megragadható a kis rohadék. Itt is mint az élet más területein roppant fontos az időzítés, ami annyiban kimerül hogy sürgősen. Ez akkor nem teljesülhet ha orvoshoz, jósnőhöz rohanunk. Mindenkinek jó kullantást

-
kiskornel
addikt
válasz
kiskornel
üzenetére
"többieknek: köszönöm a kommenteket."
Bakker. Szóval mindenkinek köszönöm a kommenteket... Rosszul fogalmaztam... Kimerítő nap volt a lessátorban. Már durván meleg van nap közben.Kullancs témára: időnként be szoktam fújni a ruhámat rovarölővel (szúnyogírtóval). Az ugyebár megöli a ruhára kapaszkodott rovarokat. Zárt ruházat, szabadon hagyott bőrfelület kullancsriasztóval kenegetve ugy kb. minden órában.
-
aldebaran
addikt
A kullancsos témára visszatérve találtam egy ilyen cikket, aminek ez a fő mondanivalója:
1. "Ha valaki kullancsot talál magán, a legrosszabb dolog, amit tehet, ha elrohan az orvoshoz"
2. Mit tehetünk?
Érdemes kerülni az árnyékos, hűvös, nedves helyeket, a kullancsok ugyanis főként az ilyen területeken, a földfelszínhez közeli növényeken várják a zsákmányt. Zárt ruházat használata is ajánlott. Ha azonban kullancsot találtunk magunkon, felejtsük el népszerű "háztáji" megoldásokat. A Lyme-baktérium a kullancs potrohában található legnagyobb számban, és így minden olyan manipuláció, ami a kullancsot öklendezésre készteti, vagy a gyomor összenyomásával jár, növeli a fertőződés kockázatát. Ezért ne használjunk krémeket, olajat, zsírt, kölnit és ne tekergessük a kullancsot! A csipesz segítségével fogjuk meg a bőrhöz közel, és lassan kezdjük húzni, hogy a parazita maga eressze el a bőrünket, így nem kell attól tartani, hogy beszakad a szájszerve. Ha ez mégis megtörténne, nem kell pánikba esni, ez a jelentős részben kitinből álló darabka ugyanis előbb-utóbb gond nélkül kilökődik a testből, akárcsak egy szálka.
Dr. Lakos András szerint fontos, hogy ne fertőtlenítsük a csípés helyét. A kullancs a vérszívás kezdetétől egy kapillárisba ereszti vissza a számára hasznosítható tápanyagtól mentes vérsavót, ezzel együtt a kórokozókat is. Ennek eredményeként a baktériumok szétáradnak a szervezetben, a fertőtlenítő szer nem tudja ezeket utolérni, legfeljebb helyi irritációt okoz, ezzel azonban a Lyme-kór gyanúját keltheti.
-
kiskornel
addikt
Szokatlan megközelítés... pipa.
Szép bokeh... pipa
Talán az elsőnél több napfényt engedtem volna, hogy legyen egy kis surgár, egy kis becsillanás, ha kell még derítőfényt is adtam volna neki. Túl sok lett az üres terület rajt.
Az első kettőn látszik, hogy a megszokott környezetükből "kiszakították" a virágot."csinaltal lest vagy csak ugy meglattad?"
Lessátorból "lőttem"a széncinkét.forceberg: Nádasdi patak partján.
többieknek: köszönöm a kommenteket.
-
drkbl
őstag
válasz
máyköl
üzenetére
A méhes nagyon tetszik, egyedül talán a kivágást módosítanám portré formátumúra.
Nikonon a 18-55,18-70 kitobikkal, illetve AF-S 50/1,4-el próbáltam a DCR-150/250 párossal, a 18-55 a leghasználhatóbb, a fix jó képet ad, de a látószög erős korlát, jobb 18-70 kitobi rosszabb nagyítást hoz össze. Az igazi a 70-300-al, de a munkatávolság elég kicsi.
-
kiskornel
addikt
-
Dale
aktív tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nagyon szép mindkettő, a füves ha 16:10-es oldalarányú lenne, simán elmenne desktop háttérképnek, most is valami ilyesmit bámulok nap mint nap.
Ekkor kóstolt meg a kullancs? 
-
Dale
aktív tag
Ez a kép semmi extra, csak egy naplemente tavaly februárban ami kicsit WTF volt a színeket tekintve. Csak egész kevés módosítás volt rajta, kicsit kontrasztosítani kellett mert nem álltam a helyzet magaslatán a gép beállítását illetően, de szemre pont ilyen volt!

-
pisti
őstag
válasz
Chapel
üzenetére
"Az M42 nem egy obi hanem egy átalakító gyűrű "
Nem még csak nem is ez (szépen körbe lövitek
). Ez egy objektív foglalat típus. Viszont abban igazad van, hogy vannak ilyen átalakítók a mai modern DSLR gépek foglalataihoz amik erre a típusra alakítanak és akkor lehet használni régi m42 foglalatos obikat is az új gépeken. Mondjuk ez inkább mindenki másnak szólt, nem kifejezetten neked. 
-
törölt tag
Szerintem az első nem nagy durranás, de tesztképnek elmegy de többre ettől nem jó. Viszont a második nálam annál inkább betalált. Jól mutat ahogy a kistele állás enyhén összehúzza a teret, az a kis mélységéletlenség a fotó tetején és alján még egy kis nyugalomérzést is kölcsönöz a képnek. Tetszik.
(jó bénán fogalmaztam meg) -
Chapel
addikt
"ez az M42 az olcsó MF-os obik közé tartozik? "
Az M42 nem egy obi hanem egy átalakító gyűrű ami által tudsz régi manuál obikat is a mostani vázakra csavarni

máyköl: ha már úgyis dcr-t akarsz használni,akkor mi az h jobb a kitobi makróképessége??
Csak mert nem látom az összefüggést...illetve én tuti az 50-es fixen használnám,már csak azért is (és ez saját tapasztalat nem pedig olvastam valahol) h mivel a dcr úgy is szétcseszi majd a képminőséget,így mivel az 1.8nak eleve szebb a kép érdemes onnan indulnod...szvsz persze... -

[Ready to fly - nagyban]
Vélemények? -
válasz
máyköl
üzenetére
Köszi
Egyébként készítettem olyat is, ahol csak egy virág van, de azt azért nem tettem fel, mert nem lett éles. Picit fújt a szél és mindegyik próbánál bemozdult a virág 
(#28423) forceberg
Ez több képemnél probléma, de nem nagyon tudom megoldani... PS-ben próbáltam ugyan, de valahogy úgy nem mutatott jól
Legközelebb majd megpróbálok jobban odafigyelni erre is.(#28424) máyköl
Méhes kép nekem nagyon tetszik

-
máyköl
veterán
-
-
máyköl
veterán
válasz
priusz
üzenetére
Pedig jókat lehet ezzel a párosítással is makrózni. Én is tervezek venni egy Dcr-250 -et a fix 50-esem mellé, de lehet, hogy jobban járok, ha a kitobira rakom, mert annak jobb a makróképessége, viszont a fix 50-nek szebbek a színei.
De hamarosan beszerzek egy M42- es Carl Zeiss F3,5 -ös obit is, makrózásra, úgy-hogy lesz mire ráraknom majd a Raynoxot. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kiskornel
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Szerintem a 2. egy faintos kép lehetne, csak alul túl sok a hely. Meg nagyon nagy a kontraszt rajt, hogy a hegyek láthatók legyenek...
Nekem ez így tetszene: link
Mondjuk nem tökéletes, mert a jobb oldalon kicsit világosabb, mint kellene a horizont mentén, de ez nem is az én képem...
Természetesen ha láttad, nem tetszik, szólsz, s leveszem a képet. -
brumesz
aktív tag
válasz
aldebaran
üzenetére
Nos, nem szeretnélek megsérteni de ez a tucatfotó kitűnő példája amiben szomomra/számunkra nincs semmi érdekes. Ez egy emlék neked, hogy milyen szép volt, de így annyira nem jön át.
Látunk alul egy sziluettet, egy pacát ami a nap, meg a nagy kékséget repülővel. Természetesen lehet naplementés képet csinálni, de akkor vagy nagyon érdekes színek kellenek, vagy valami különleges helyen készüljön a kép. Esetleg a kompozícióval lehet bűvészkedni
További szép fényeket
-
máyköl
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Tényleg szép!

-
-
eastsider
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
valóba': jó ez a döntés! szép átlót formálnak a felhők!
-
drkbl
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Tetszik Batman a horizonton

-
-
eastsider
nagyúr
az első azért ilyen fura, mert 7,5 perces expo (látszik is a csillagjárás) nagyon sötét volt már... tényleg zavaróak baloldalt a cuccok, csak hát akkor meg olyan lett volna, mintha le lett volna vágva a kép fele... ezért ilyen túlvilági

a másikban is köszi a hibafeltárást.... ezt nyár végéén, ősszel kell újralőni...

épp egy '48-as emlékmű mellől fotóztam.. szilvafa

pisti: köszönöm Neked is

a másodikon tényleg az idő cseszte el, meg a kopasz szőlőtőkék... halott lett az egész kép..
bár lehet ezt máshogy is..
íme egy HDR a hegy másik oldaláról...
Aktív témák
Hirdetés
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudom a cseppes nem a legjobb, valahogy nem sikerült eltalálnom.

Legközelebb majd megpróbálok jobban odafigyelni erre is.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](http://imgcash4.imageshack.us/img694/7263/dsc05038v.th.jpg?0.8965551693633907)