- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
"két különböző dologról van szó"
Nem igazán ezt írtam.Ezt írtam:
"Tehát az egyik DÁP szolgáltatás alatt a digitális dokumentumot engedi elkészíteni, a másik DÁP szolgáltatás alatt a másikat meg nem.
Az egyiken a DÁP aláírás van, a másikon meg az enyém lenne. Biztonsági szinten sem látok nagy különbséget köztük."Tehát én kettő DÁP-on belüli szolgáltatásról beszéltem, ami a digitális aláírást tekintve nem két különböző dolog, mert mindkettőben azonos, hogy digitális aláírás kerül a dokumentumokra.
Azt mondod, hogy az Android 10 alatt indított DÁP digitális aláírással ellátott dokumentumok nem eléggé hitelesek, biztonságosak, vagy nem annyira, mint a személy által aláírt digitális dokumentum
Meglepődnék, ha bárki ezt merné állítani, mert akkor az, a "Magyar Állam" megbízottjának, a DÁP appon keresztül végzett, megfelelő, biztonságos hitelesítését kérdőjelezné meg.Lehet ezt csűrni, csavarni, de nem tartom valószínűnek azt, hogy a DÁP által digitálisan aláírt dokumentum relevánsabban kisebb biztonsági szintű, mint a személy által készített digitális aláírás.
Meg akkor, a Netlock digitális aláírásai nem "elég" biztonságosak, mert Android 7-es készülékeken is "engedik" létrehozni? -
RR-13
őstag
"Attól, hogy egy bizonyos android verziótól kezdve van hivatalosan támogatás, még működhetnek bizonyos funkciók korábbi verziókkal is."
Ezt most úgy érted, hogy egyik digitális aláírást igénylő funkció működhet régebbi Androidon, a másik digitális aláírást igénylő funkció meg nem
Látom, hogy így van, de ettől még logikátlan, és ellentmondásos.
Egyébként azt nem írtam, hogy miért vette el a Google a támogatást a Huaweitől, mert a lényeg a mi szempontunkból az, hogy a Google elvette, mindegy mi volt az ok, amit én is tudtam, hogy alapból mi volt. A másik cikk erről. -
Zsolt,72
senior tag
Erkölcsi biz. igénylés, járművek adatainak megtekintése, beléptetés, saját okmányok azonosítóinak megtekintése érhető el jelenleg, a képességek folyamatosan bővülni fognak.
Az Ügyfélkapu (és annak + verziója) mindössze egy beléptető eszköz, a DÁP pedig ennél sokkal több, a célja is más. Az csak egy dolog, hogy beléptetésre is képes, mint az Ügyfélkapu, de attól eltér a célja.
-
blueye
veterán
Sok minden másra (sokkal többre mint ÜK+ belépés - az csak egy azonosítási mód)
-
ledgeri
nagyúr
Alapból gagyi, hogy kiadja egy ember valaki másnak olyan kulcsát, amivel az oda juthat, ahova másképp, saját kulcsával is megtehetné.
Ha nekem elfér 100 TOTP kulcs 100 fiókhoz a telefonomon, akkor a könyvelőnek is megoldható feladat (1000 kezelése nem 10x nehezebb).Ha a NAV bevallás emiatt csúszik, akkor rosz a könyvelő, és váltani kell! Az meg megint más hogy ha a könyvelőt törik, akkor hogyan magyarázza ki a könyvelő ügyfélköre, hogy nem ő lépett be, hanem a könyvelőnek kiadott adatával a bárki. (és nem a könyvelő)...Ahelyett, hogy "a könyvelő adataival bárki".
-
-
ledgeri
nagyúr
Mondjuk elgondolkoznék azon a könyvelőn is, aki 2fa-t eddig nem használt annyira, hogy tudja mennyire semmi annak beiktatása a gagyin féllegális renszerébe! Picit el is szomorított mikor először olvastam ezt az indolkást halasztásra... Hát még hogy így megy a magyar könyvelősdi!
-
-
-
-
drótos
csendes tag
Köszönöm a választ.
Vajon miért nem egy régebben használt megoldást vezetnek be itt is ?
2009-ben vállalkozói folyószámlát kellett nyitnom,mint egyéni vállalkozó.
A bankom adott egy tokent (véletlen jelszó/számgenerátort).
Bejelentkezés után ennek használatával tudtam utalni,ügyfélazonositásra nem lehetne alkalmazni a DÁP-nál ?
Egyszerűbb lenne szerintem sokaknak az Ügyfélkapu használata és ha 100-500 Ft/hó díja lenne,akkor a DÁP szülei egyszerűbben tudnának multicsilliárdosak lenni,kevesebb felesleges bosszúságot okozva a ki nem forrott
rendszerük használatára kényszeritett tömegeknek ...(...és akkor felébredtem. DÁP-ra fel a jövő héten ! csak szép lehetek...)
-
-
Gabonetta
aktív tag
Valóban, ez a jövőbeli cél, a mobilon intézhető ügyek bővítése. Ugyanakkor alapvetően az eIDAS 2.0-nak megfelelve hozták létre azért, hogy az Ügyfélkapu+ mellett legyen egy másik lehetőség is az azonosításhoz. A fogalmak keveredése alatt az értem, hogy itt ketten is valamiféle plusz funkciót tulajdonítanak az Ügyfélkapunak a DÁP-pal szemben. Ilyen nincs.
-
-
-
NFC-s telefonnal otthon is aktiválni tudod a eszemélyihez kapott zöld kártyával az új személyidet. E nélkül vidd magaddal a zöld kártyát amikor kiadják az új személyit a hivatalban. Ott meg kell adnod egy 6 jegyű pin kódot és aktiválják neked. Ez tudtommal a DAP nak is feltétele.
"egyfaktoros ezonosítás" = usernév + pw
Jan1 től ezt váltja le a DAP QR kódos azonosítás.
Most is van valami ügyfélkapu+ azonosítás, talán az sms-es, az megmarad, de azt nem ismerem.2020 óta a telefonok alkalmasak DAP-ra.
Ha a tied régebbi akkor ne a telefonodat hanem a személyidet mutasd a rendőrnek, weben kérj erkölcsit és ügyfélkapu+ belépést használj a weben. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged