- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Mert eléggé elkezdődött a krvanyázás, mikor még nem ez volt a terv. Aztán a szokásos trükk lett. Csináltak egy hajmeresztőt, amiből tudnak engedni, ha balhé van. Mert ők lám, kompromisszumkészek. Itt most minden fillér kell nekik, jövő évtől rettegés van. Ezt inkább nem vállalták be.
-
RR-13
őstag
Mivel sokakat érinthet, ezért azt gondoltam, hogy egyértelmű volt, hogy csak összefoglaltam (mindenkinek is), hogy pontosan hogyan alakulnak a jogszabályok alapján az illetékfizetési kötelezettség, mert nem olyan egyértelmű, ahogy elsőre gondolná az ember.
Nem állítottam az ellenkezőjét mint, amit te írtál, ha olvastad, akkor láthattad, hogy tisztában vagyok vele, hogy melyik kiállítási ok alapján lesz illetékmentes a személyi, hiszen írtam ezt is:
"Az illeték fizetése alóli kivételek meg az alábbi rendelet módosított változatának 36/A. §-ban olvasható.."
Én pl. nem cikkekben olvastam csak a díjakat, és a kivételeket, hanem az összes érintett jogszabályt ismerem, azt is, ami nem jelent még meg. -
RR-13
őstag
Lehet, hogy tudod is, de sajnos ez az évente egy alkalommal illetékmentes dolog 2025. február 01. napjától hatálytalan lesz az illetéktörvényben.
Helyette a következő szöveg lép majd az Itv. IX/7. pontjába:
"a személyazonosító igazolvány, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállításával, pótlásával szembeni jogorvoslati eljárás"Az új díjakat majd a 2025. február 01. napján megjelenő, elvileg az alábbi rendeletben lehet majd hivatalosan olvasni:
19/2024. (XII. 31.) MK rendelet az egyes okmányok kiállításával és a postai kézbesítéssel kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díjak mértékérőlAz illeték fizetése alóli kivételek meg az alábbi rendelet módosított változatának 36/A. §-ban olvasható, ami szintén 2025. február 01. napján lép majd hatályba:
1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest