Új hozzászólás Aktív témák
-
-
j.bravo
addikt
válasz
Gabonetta #949 üzenetére
hát, nálam rossz jelszóra hivatkozott, de akkor is amikor frissibe' változtattam meg az elfelejtett jelszó linkre kattintva.
Mondta a cseten a supportos hogy 5 sikertelen belépési kísérlet után letilt, de szerintem nekem már az elsőt se engedte. Mondjuk külön erre vonatkozó instrukcióig nem inkognitó ablakban próbáltam - de ha ez megakasztja a dolgot, és pár percről pár órára növeli a szükséges ügyintézési időt, azt hirtelen nem tudom, hogy biztonsági szükségszerűség, bénaság, vagy a júzer szívatása.
Mindez Ubuntu Mate és Firefox alatt, ha számít.
Ha nem, akkor lehet hogy megérni kiírni hogy kedvesjúzer, ebben és ebben az esetben légy kedves inkongnitó módban próbálkozni, vagy sütiket törölni.Mindemellett hajlandó vagyok elfogadni hogy sz.r napom volt, a szokottnál hülyébb voltam és júzer errorok egymásra halmozása volt a gyökérok - örülök hogy egy időre túl vagyok rajta.
szerk.: Vákicsit, elvileg most, hogy MS Authenticatorral végre minden zsír, elvileg működnie kellene az emailes kódos megoldásnak is, B tervnek? Merjem kipróbálni?
-
-
RR-13
őstag
válasz
Gabonetta #813 üzenetére
Köszi megvan a kulcsom, mert januárban felvettem a PC képernyő videójával az ÜK+ regisztrálást, és abból most ki tudtam olvasni az akkori kulcsot, egy QR kód olvasóval
A kiolvasott 16 karakteres kulcsot (amit nem lehet megjegyezni) beírtam ugyanabba a fiókba, ahol már mentve van, és másik néven el tudtam menteni ismét az ÜK+ fiókom.
Persze majd az egyiket törlöm, csak lepróbáltam a 16 karakteres kulccsal is a regisztrációt. -
joci86
senior tag
válasz
Gabonetta #809 üzenetére
Ezek szerint "képben volt" az ügyintéző, akinél voltam, mert kifejezetten azt mondta, hogy törölni kell a hitelesítős regisztrációt.
Csodás.@ blueye és cinemazealot
Igazából Google fiókba bejelentkezve megmarad a hitelesítő app, ha másik telefonon is lépek be, ki is próbáltam. Valamiért viszont mégis jobbnak láttam az emailes hitelesítést, ha nem lenne kéznél másik (saját) készülék.De a fentiek alapján teljesen feleslegesen töröltem a reget.
-
-
-
-
kokopo
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gabonetta #373 üzenetére
Itteniek, vagy itteniek (linkek csak a környező infók miatt is! De mindegyik nagyobb is okés, amiből szabvány QR-kód, vagy olvasható formában kinyerhető az alapkód, ha tisztességesen megoldod magad, akkor jók a full offline-ok is!
Én az aegis-t használom, mert ilyenre syncelőst nem használnék, és nem is kell, hogy használjak!
Az Microsoft-é meg nem ajánlott, mert van, hogy új bejegyzés helyett átírja a korábbit. not good -
ledgeri
nagyúr
válasz
Gabonetta #371 üzenetére
Értem, csak ha váltanál le róla, akkor kötelezően előtte kell mindennel (fiókkal) és nem csak utána lehet és ajánlott, mert seed kódot belőle nem nyersz ki, és a suppport is csak annyit ír, hogy váltsd le kompletten fiókonként. Míg mondjuk másból sokkal sokkal kinyelri váltás célzattal ezeket.
-
kammler
senior tag
-
RR-13
őstag
válasz
Gabonetta #358 üzenetére
Eddig erről sehol nem olvastam, hogy valakinek már ott lenne az appban az eAláírás.
Nekem az IdomSoft azt mondta dec. 19-én telefonon, hogy nem értik, hogy került ki az alkalmazás, eAláírást is tartalmazó friss verziója, mivel még nincs is kész a funkció.
Most meg azt olvasom, hogy már kész van, de fokozatosan kapják meg az ügyfelek. (nálunk a családban még senki nem kapta meg, azért is kérdeztem itt meg)
-
válasz
Gabonetta #254 üzenetére
Android, de lényegtelen ha semmit se mutat. Egyedül a rendőri qr kód a kérdéses hogy abban van-e adat egy mélygarázsban vagy alagútban esetleg lefogyott mobilnet keret esetén való igazoltatáskor, vagy mégiscsak ott kell lennie a szeményi igazolványnak is. (azaz nem helyettesíti azt)
-
-
-
Schafranek
tag
válasz
Gabonetta #172 üzenetére
Nem tudom. Ez egy gyors egyszerű művelet, amelyen gyorsan átléptem.
Ezért nem tudom. A folyamat lement, de az ü +-al nem enged belépni. Mindössze a folyamat végén tudtam rögzíteni a feldobott kódot, amelyet kért is.
Gondolom az MS A a kétfaktoros hitelesítés miatt van, de ezt nem igy szokták megoldani.Ez, igy, egy k...va nagy katyvasz, amiből a továbbiakban nem kérek.
-
csendes
addikt
válasz
Gabonetta #146 üzenetére
Bizonyos sajtóhírek alapján a valódi jövőbeli cél akár az állampolgárok teljes megfigyelése is lehet [link]:
"a programban benne rejlik a teljes megfigyelés lehetősége és az, hogy akár egy banki ügyintézésnél is hátrányba kerülhetünk. Adatainkat majdnem lehetetlen lesz töröltetni, ráadásul hiába hangsúlyozzák, hogy a DÁP használata önkéntes lesz, a törvény szövegéből ennek épp az ellenkezője következik." -
csendes
addikt
válasz
Gabonetta #144 üzenetére
A DÁP-ot úgy hirdetik, hogy mindent a telefonról lehet majd intézni.
Az Ügyfélkapu+ TFA másik autheticator megoldásokkal is megy és ez várhatóan meg is marad [link]:
"és szükségünk van egy mobil eszközre ─ telefonra, táblagépre, vagy akár notebookra vagy PC-re ─ telepített hitelesítő alkalmazásra. E célból használható például az Android és iOS rendszeren egyaránt elérhető Microsoft Authenticator, a Google Authenticator, a NISZ Zrt. saját fejlesztésű appja, a NISZ Hitelesítő, vagy például a platform-független Authy is."
Tehát nincs szó a fogalmak keveredéséről, a DÁP nem csupán egy egyszerű authenticator lesz (majd egyszer). -
kammler
senior tag
válasz
Gabonetta #80 üzenetére
Konkrétan mindegy ki mit gondol, mert konkrétan ezek szűnnek meg, alakulnak át év végével, illetve van ott egy 2026
AVDH: elektronikus aláírási szolgáltatásként megszűnik (DHSZ megmarad!)
➢
Ügyfélkapu: hagyományos egyfaktoros azonosítás megszűnik
➢
Rendelkezési nyilvántartás: kapcsolattartási rendelkezések kivezetése 2026-ig
➢
EDT (elektronikus dokumentumtár)
➢
RÉR (időszaki értesítési szolgáltatás)Aztán:
DÁP új fogalmak
SZEÜSZ és KEÜSZ szolgáltatások jelentős része megmarad, ugyanakkor létrejönnek a
Digitális keretszolgáltatások
➢
eAzonosításArcképes azonosítás
➢
eAláírásMinősített elektronikus aláírás
➢
ePostaBKSZ funkciók
➢
eDokumentumkezeléshiteles elektronikus dokumentukezelés
➢
eFizetésonline fizetési megoldás -
kammler
senior tag
válasz
Gabonetta #77 üzenetére
Mégegyszer. A közeljövőben nem fog megszűnni az ügyfélkapu. Mert irreális. Teljesen mindegy ki mit fantáziál bele jogszabályokba. De ezt se én találtam ki, van egy pdf az idomsoft-tól, ahol részletesen ki van fejtve mit mikor vezetnek be. Az ügyfélkapus kétfaktoros bejelentkezés marad, a sima jelszavas megy.
-
kammler
senior tag
válasz
Gabonetta #63 üzenetére
Nem. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem szűnik, nem is szűnhet meg az ügyfélkapu. Több ezer ember esne ki, aki használja. A DÁP nem egy kötelező dolog. Az idősebbek zöme használni se tudná. Ami megszűnik, az az ügyfélkapu sima belépés. A kétfaktoros hitelesítéssel lehet majd csak belépni. Ügyfélkapu+ marad. Hogy aztán aki már regisztrált a DÁP-ba, annak korlátozva lesz csak a DÁP QR kódos belépésre, azt nem tudom.
-
válasz
Gabonetta #66 üzenetére
Azokra a korábbi beszélgetési szálakra gondolva írtam ezt, amik alapján néhány esetben huzamosabb idő telt el az elő-regisztráció és a PUSH érkezése között. Tudni nem tudom (ez tény
), csak tippeltem a kisebb létszámú település és a gyorsaság közötti esetleges összefüggést.
Simán lehet, hogy valójában nincs ilyen összefüggés és úgy van, ahogy te írtad.
Mindenestre pozitívum, hogy ennyire gyorsan folyt le. Az alkalmazás is rendben tette a dolgát, nem akadt meg sehol (ilyen probléma is jelzésre került korábban). Az alany egy iPhone 15, iOS 18-as rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robot fűnyírók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest