Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

válasz Doky586 #86 üzenetére

Megnéztem, hogy mi lesz az ügyfélkapuval, illetve az ügyfélkapu+-szal, persze nem tudom, hogy ez [link] mennyire pontos forrás, de valóban Google/MS authenticator lesz, illetve azen kívül a TOTP:APP böngészőből. Ezt elég átgondolatlan dolognak tartom, mert egy állami szolgáltatás elérhetőségének kritikus eleme harmadik feles szolgáltatásokon fog múlni, amelyek elérhetőségére, megbízhatóságára a magyar államnak nincs befolyása.
    A DÁP még embrionális állapotban van, jelenleg nem egyértelmű az Európai Unió adatvédelmi irányelvének (GDPR) teljesítése, ami miatt újabb "uniós" vizsgálat indulhat Magyarország ellen. Nekem egyébként sem kényelmes az okostelefon, az informatikai biztonságot tekintve annyi a sebezhetőség, hogy semmilyen pénzügyekkel kapcsolatos ügyet sem intézek rajta, így nyilván az állami, közigazgatási dolgokat sem fogom egyelőre. Én X évvel ezelőtt rootoltam az akkori saját (nem céges) telefonom, azonnal települt is rá a malware. De lehet sok példát hozni az elmúlt néhány évből is konkrét esetekre.

Új hozzászólás Aktív témák