- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
Janika(1982) #191 üzenetére
Konkrétan mire gondolsz?
-
zoli62
addikt
Egészségablakba ügyfélkapu+-szal belépve, az autentikátorban 16 mp-ig érvényes kódot nem tudom beilleszteni kimásolás után iPhone-on, beírom kézzel, minden alkalommal minden belépéskor újra be kell állítanom a Face ID azonosítást. Másrészt az idősebbeknek, kevésbé gyakorlottaknak bonyolult lesz az autentikátor letöltése, és használata. Értem én, hogy minden a biztonság, de mint rendszergazda állítom, hogy nincs tökéletes védelem. Másrészt a kétfaktoros azonosítást az ügyfélkapura is ki lehetett volna terjeszteni, ha megfelelőképpen lett volna kommunikálva az ügyfélkapu és ügyfélkapu+ közötti különbség. Amúgy szerintem az Egészségablaknak semmit nem látok magamról sok. évre visszamenőleg, előnye az egyes betegségek leírása, és az, hogy közvetlenül is lehet hívni az egészségvonalat. Más kérdés, hogy diszpécserek mennyire vannak felkészülve a tünetek alapján döntésre, hogy mentőket kell hívni, vagy ők is tudnak válaszolni.
-
zoli62
addikt
Alapvetően az a véleményem, hogy a mobilos ügyintézés erőltetése, és kétfaktoros azonosítás, pont a mobilitás miatt nem sokkal biztonságosabb, mint az otthono számítógépen történő egyszerűsített belépés.
-
zoli62
addikt
válasz
DarkByte #143 üzenetére
A sajtónak is egyértelműen kellett volna fogalmaznia. Az ügyfélkapu a továbbiakban kétfaktoros azonosítással érhető el. Megjegyzem, hogy méga Google se vezette be a kizárólag kétfaktoros azonosítással történő bejelentkezést. Egyébként az az érdekes, hogya kétfaktoros azonosítás második lépcsőjét sok cég (Google, Apple, bankok, stb.) mobiltelefonnal oldja meg. Végre egy olyan megoldás, ahol nem lesz kötelező a mobiltelefon, a belépési kód fogadásához hanem ennek funkcióját az autentikátor veszi át. Igaz az átlag felhasználóknak egy egy kicsit szokatlan, szerintem nehezebben fogják tudni használni. Mondjuk a kétfaktoros azonosítás sem sokklal növeli a biztonságérzetet. Állami szoftverfejlesztés? Én állami hálózatüzemeltetésnél dolgoztam, igaz szintén nem mostanában. Az elég profi volt. (NIIF). Írtam is itt nemrég róla. A most megszűnő KIFÜ-ről ezt nem tudnám elmondani.
-
zoli62
addikt
Másrészt nem tudom, hogy néztétek, de a KIFÜ, akinek a szárnyai alatt mindezek a "jó dolgok" készültek, decembertől jogutód nélkül megszűnik, minden hivatal január után a saját cégeivel oldja meg a fejlesztéseket, nem lesz itt semmi hiba, írja a KIFÜ hivatalos oldala. Én korábban a KIFÜ elődjével, az NIIF-fel dolgoztam, azt biztosan állíthatom hogy az egyetemi, és kutatói hálózatok, szuperszámítógép program összefogásában az NIIF mint szervezet jobban otthon volt, mint az utód KIFÜ, és most ez utóbbi is jogutóda nélkül megszűnik.
-
-
zoli62
addikt
Kedden voltam a helyi kormányablakban egy DÁP előregisztráció miatt. Mivel nem készültem fel előre, ott az ügyintéző előtt telepítettem fel az iphone-orma az alkalmazást, de amikor pin kódot kellett volna megadnom, 10 különböző helyesen megadott jelszót sem fogadott így dolgavégezetlenül jöttem el. Másnap itthon megpróbáltam megadtam a jelszót, amit nem tudtam megjegyezni, de úgysem fogom használni, mert beállítottam a Face ID-t. Egyelőre csak arra jó, hogy az adó számot, TAJ számot szigetek számot egy helyen lássam. Kiváncsi vagyok, hogy január 15 után átveszi-e a megszűnő ügyfélkapu összes funkcióját?
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Tésztagyártó géppark egyben eladó / Pasta manufacturing machine park for sale as a single package
- Apple iPhone 13 Pro 256gb - Független
- DELL OptiPlex 3050 Micro / i5-7500T / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / WIFI+BT / HDMI / több db / számla
- Eladó DJI OSMO360 kamera S(tandard Combo)
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3406, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest