Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
A dolog úgy néz ki, hogy amikor engedélyezed az ÜK+-t, akkor a felület ad Neked egy kulcsot. Ez első körben egy QR kód formájában érhető el, de van ott egy link is ("Nem tudom olvasni a QR kódot"... vagy valami ilyesmi), amire kattintva szövegként is megjelenik az egyébként 16 karakteres nagybetű-szám kombináció. Ezt kell megőrizned és beállítanod az autentikátor alkalmazásban. Én a TOTP.APP-ot választottam, mert ugyan web alapú (ezáltal mindenhonnan elérhető), de nem online, mindent a böngészőben futó Javascript kód számít a gép rendszerideje alapján, a rögzített kulcsot pedig maga a böngésző alkalmazásod tárolja, az a kiszolgáló szerver felé nem lesz elküldve.
De mivel a TOTP egy szabvány (RFC 6238), ugyanezt az eredményt éred el, ha pl. a Google Hitelesítő alkalmazást használod, amit akár Google fiókhoz kötöttség nélkül is használhatsz. Az imént próbáltam, beállítottam a kulcsot és tök szinkronban mozognak a generált kódok a TOTP.APP-pal.
A kulcs mellé rögzítesz egy (ál)nevet is, mert ha több szolgáltatáshoz is használod a felületet, akkor nem árt, ha tudod, melyik kód, mihez tartozik. Én ezt "ÜK+"-nak neveztem el, de ez tényleg ízlés dolga. Valószínűleg feleségem, anyum és anyósom ügyfélkapus kulcsát is ide fogom majd berögzíteni, csak más-más álnéven az ő kulcsukkal, hogy ők is tudják használni, ha leülnek a gép elé.
Ha tehát ezt a kulcsot akár az asztali gépeden, akár a mobilodon, akár a laptopodon, akár az okostévéden stb. beállítod, az mind az adott eszköz adott böngészőjében lesz eltárolva. Ha pedig minden gépen szinkronban van a rendszeridő (ez manapság gyakorlatilag elkerülhetetlen), akkor mindegyik minden percben ugyanazt a kódot fogja generálni az adott kulcshoz. Ennyi.

A kulcs tehát egy 16 karakteres kriksz-kraksz, ezt oda mented, ahova nem szégyelled. Csak tudd, hova tartozik!
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Samsung 980 PRO 2TB. PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD. 7000/5100MB/S. (MZ-V8P2T0CW.)Playstation 5. Kompatibilis
- PC Tuning: FPS Boost, Stutter FIX, LAG FIX, BIOS Optimalizálás, Undervolt & OC (Ryzen/Intel)
- Intel Core I7 14700KF - 24mag/32szál - Új, Gari 2029.09.06. -ig - Eladó!
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (1év garancia)
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest