Hirdetés

Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz wwenigma #3241 üzenetére

Én sokat használom a mobilnetet arra, hogy megosztom laptopra, mert olyan a munkám, hogy kell. Erre a 16 megabitet nagyon az aljának mondanám, de inkább a 32-t és felfelé érzem használhatónak. (A használható alatt nem azt értem, hogy nem kapok agyvérzést, csak elkerül a szele, és szenvedés végig a munka, hanem azt, hogy ne érezzem számottevően annak a hátrányát, hogy nem wifi alól dolgozok.)
    Ha pl mobiltévét nézek, és közben megy valami másik netkapcsolat is, akkor sem árt, ha nem lassú, és ezt mondjuk telefonos használatnál gondolom. A 32 megabit azért legyen meg szerintem, de tényleg 16-os csomagnál nem lenne jó, ha gyengébbet adnának, a 4-8-at csak kompromisszumkész felhasználóknak érezném jónak.
    Sajnos sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy fejben még a régi időkben élünk, hogy mire kellett régen egy mobilnet, mire használtuk, illetve, hogy milyenek voltak a netes szolgáltatások korábban, és milyen sávszélességet használtak ezek a szolgáltatások régen. Az régen volt, a mában élünk. Nekem is volt 14.4-es modemes kapcsolatom, és nem mondom, hogy mindenre elég volt akkoriban, de lehetett vele netezni. Ma már nem lehet.

Aktív témák