Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe123
senior tag
válasz Csaba No. 1 #60778 üzenetére
Ha csak 150-el megy a gigás net, ott valami gáz van, be kell jelenteni, mert 300 a garantált letöltés.
(A wifi pedig nem része a szolgáltatásnak, az csak bónusz.)
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Csaba No. 1 #60778 üzenetére
Szomszéd haver kicsit fogalmatlan.
Az, hogy a Digi adott egy routert, csak bónusz, sok embernek elég az N-es wifi is. Ha nagyobb sebességet akar vezeték nélkül, ahhoz saját routert kell vásárolnia és nyilván az IPv6 is egy opcionális dolog, amit úgyszintén magának kell beállítania, ha szüksége van rá. Ugyanúgy, ahogy portokat is magának kell nyitnia, ha szüksége van rá.
Azt a 100 Mbps sebességet nyilván wifin mérte, kábellal meglesz az a Gigabit körüli sebesség, ha CAT6 kábele van neki és Gigabites LAN kártyája. Wifin, akár N-es, akár AC-s, még csak megközelíteni sem lehet a Gigabitet, a wifi nem arra való.
A kínai cuccról: a kínai kütyük mostanában eléggé lenyomják a többi gyártó kütyüjét, lsd. Xiaomi.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Csaba No. 1 #60782 üzenetére
Átkéri bridge módba, és akkor már csak "modem".
-
DLDKox
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #60786 üzenetére
Az a koax krimpelés nem sikerült túl jól, nem lesz hosszú életű.
-
DLDKox
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #60784 üzenetére
Minek neked ilyen Huawei HG8242b ONT?
-
Joe123
senior tag
válasz Csaba No. 1 #60791 üzenetére
Valószínűleg ez nem kívánságműsor, használod a szolgáltató által kirakott cuccokat vagy felmondod a szerződést és mész másik szolgáltatóhoz.
-
DLDKox
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #60795 üzenetére
De hiába veszel saját eszközt mivel az nincs a hálózaton regisztrálva nem fog működni.
-
DLDKox
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #60790 üzenetére
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #60794 üzenetére
Honan gondolod azt hogy elavult az 1000/200 vigan megy rajta es a tv is . miert lenne elavult akkor? Z itt nem pc ami 1ev utan mar kifuto szeria. Router modem sw teren sot hogy tud core eszkozok teren is. Van hogy 10eve megjelent technikakal folyik a munka es a szolgaltatasok priman futnak. Az hogy szerinted mert n es 2.4ghz wifi van benne elavult hat nezd meg az also kat okostelokat azoksem tudnak tobbet laptopok 2018as szeria ugyan az . ennyitol nem lesz el avult. Raadasul thome. Huaweii zte tplink ket hasznal csak kiterve a kinai fobiadra. Upc meg valami ubee az szamomra noname wgy huaweii/ zte vel szemben . de egyiksem cisco es annal minosegibekel pakol.
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #60837 üzenetére
4. csak a router internet van külön, 1optika jön be megy a ftth receiverbe onan át a ont-be aminél elsz net +tel.
az hgoy a huaweii neked nem szimpi mert szerinted kinai, mondj kérlek 1 olyan márkát amelyik nem kinai/kinában készül, és ár érték arányban emg felelne?
bonusz, mond emg már nekem a 2018ban kijöt alsokategoriás mobilokban és laptopokban miért csak 2,4ghz-es n-es wifi van? mirét nem AC ?
sokan ilyeneket vesznek ergo örülnek annak ha jár hozzá + wifi, nagyon kis réteg az akinek ac 5ghz kell.
5. akkora abromság, osztodobozokba hegesztve van az optika szerinted oda mennek és szétvágják majd mikor fizetsz ujra hegesztik jol vagy?
digi dijtartozás miatt net+tel-t kapcsol ki mindig utána 30napra rá a tv-tde addig van tv-d net nélkül,.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Csaba No. 1 #60842 üzenetére
Inkabb egy teljes funkcios sajat routert hasznalok mint egy szolgaltatoit ami le van korlatozva a hasznalhatatlansag szintjére...mar uton van a Xiaomi MI WiFi 3G... megy fel majd abba a kupacba ami bejön, egy LAN kábelt viszek el csak a szobaba egy switch-be ami széttolja TV-nek, gépnek, boxnak, nyomtatónak, a masik gigabites portjára meg megy a NAS.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
DonMaster
addikt
akkor mi a baj? hg8121h-t kapsz és mellé egy ftth receivert-t dvb-c-hez ennyi
az hogy létezik egybe ezsköz is igen van és?
nekem anno 47h végü huaweii volt mindent tudodt egyben és bridge-ben hozták,
de nincs bajom a mostani 8121h-val sem,persze vannak ac meg stb szabványu huaweii készülékek is igen, de nézd az árukat,
amit most a Digi hoz kb 20e ft-bol kijön + a fekete kábel /bekötés
egy egybe eszköz viszont 25e+fekete kábelamiröl te beszélsz ac-s az ezeknél több,
miért venne drágábban eszközt? ha olcsobban is emg lehet oldani? és igy tartani az árakat nem kell ráverni az elöfizetöre az árküönbséget sem ?wifi-t emg leirtam oké van ac-s huaweii ont és? menynivel kerül többe sokkal, bár legtöbben még n-es 2,4ghz-es készülékkel rendelkeznek, de kérdezlek téged mutasd emg kérlek, a digi melyik hivatalos irásában irja azt hogy routert/wifiset ad ?
mert én enm találtam seholse mert nincs ilyen, ergo örülni kéne hogy kapsz wifis- cucot sokan azt sme tudják mit vegyenek routerbe de igy nem kell mert elvannak még ha az 1000-neka töredéke is megy wifi-n sokan kisme használják az 1000-ret kb 50böl 1 elöfizetö aki téynleg 1000-rest akrt a többi a 100/50-el is ellet volna.#60840) MasterMark
what? evvel tisztában vagyok nem én irtam hgoy olcso kinaiLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #60844 üzenetére
az tényleg a kor minősége csak 100-as wan portal akarom irni .link. minőség, grat.
ez után nem írok semmit mert fölösleges, mást jelent nálam a minőség. mint nálad.amugy valamit félre értesz
kapsz egy dvb-c átalakítót abbol megy egy optika egy ont-ba ami router is ,de mehet bridge-ben is.
nem forditva kapod, hogy ont majd utána rákötnek csak brahibol routert is hogy miért ne adjunk azt is vicces lenne.de nem.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #60855 üzenetére
mondhatsz bármit az országunkban 50e ért árulják 1-2helyen ahol meg árulták ott is enyni volt, külföldön kevesebb áfával lehetet kevesebb+akár le akciozva is, de kb a lényegen nem változtat ha téynelg 120-at költöttél rá abbol már kijöt volna egy ac-s router is ami 1wan és 4lan portal rendelkezik de te pénz tárcád te dolgod mit vezsel/vettél, csak a véleményem irtam hogy ez ennyit nem ér még 120-at sem.
-
TeeJay
félisten
már többször leírtuk hogy a DIGI-nek olcsóbb a két külön eszköz min az egyben ONT
és nagyon sokszor volt hogy vártak heteket a szerelők hogy megérkezzen a szállítmány, gondolom annyian veszik a Huawei-től a fullos ONT-t hogy nem győztékehelyett lett a kis egyszerű ONT amiből gondolom van tonna számra meg mellé a CATV cucc amiből van kismillió féle és bármelyiket vehetik ami FTTH-hoz való csak a gyártó fesse rá hogy DIGI és kész
azt is leírtuk hogy a DIGI-nek nagyon sokba fájt az ha valaki csak TV-t vagy csak NET-et rendelt
és oda is ki kellett rakni a fullos ONT-t
így most ha van ilyen előfizető akkor sokat spórolnak hisze csak adott eszközt kell kitenniük
jellemzően panelban a sok 60+ nyugdíjasnak nem is kell internet csak a TV és akkor máris mennyivel olcsóbb mulatságsok százezer végpontnál 1000 forint eltérés is baromi sok pénz és a DIGI-nek simán lesz szrintem 6-800ezer FTTH végpontja mire végeznek na meg közben Invitel terület meg még az új részek is ahova most visznek
alibaba-n nézegettem és sokkal olcsóbb a kis ONT minta fullos nagy Huawei
ráadásul ha konténer mennyiséggel rendelnek még nagyobb kedvezmény is jön rászerintem innentől kár sírni azon miért 2 cucc lesz 1 helyett
inkább örülni kell hogy FTTH hálózat lesz 2ezerért ami világszinten is odab*sz de mocskosul
valaki keresse ki koreában meg svédeknél mibe kerül az 1000-es netMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
m_kovacs
tag
válasz Csaba No. 1 #60847 üzenetére
" ..AC 1,3 GHz wifi"
Meséljen egy kicsit az 1,3GHz wifiről, milyen szabvány ez? Lemaradtam valamiről?
Köszönettel m_kovacs -
törölt tag
válasz Csaba No. 1 #60877 üzenetére
Látom iszod a marketingesek minden szavát.
Azért annak sem ártana utána nézni, hogy mennyi a környezeti elemek (falak, tárgyak) csillapítása 2.4 GHz-en ill. 5 GHz-en!?
Magyarul pl. mekkora jel marad az 5 GHz-es szuper elektromágneses hullámodból mondjuk 2 db 30 cm-es betonfallal arrébb?... mert, ez meg fizika.
... és "sajnos" az élet kártyajátékában a fizika üti a marketinget.[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz Csaba No. 1 #60877 üzenetére
Nem tudom honnan szeded zt az 1.3 ghz-et, de mar sokadjara irod itt le, ilyen nincs. 2.4 ghz es 5 ghz van.
Ki megy a divatbol a 2.4 ghz??? . Ezen jot rohogtem. Routerekbol mar csak a legacy kezeles miatt sem fog eltunni a 2.4 ghz. Majd nezz szet a piacon azert, hogy mit es hogy arulnak. Az 5 ghz szep es jo, gyors is, meg en is hasznalom a dual bandes routeremen, de azert a lefedettsege elmarad a 2.4 ghztol, ami sok esetben elolrebb valo, mint az, hogy minel gyorsabb legyen. Persze a sebessegnek is van letjogosultsaga bizonyos szituaciokban, ezt alairom, de szart se ersz a 200-300 mbittel, ha 2 fallal arrebb alig van jeledl es szakadozik a wifi, addig a 2.4 ghzen meg mindig van mondjuk 40-50mbited stabil(abb)an. -
Multibit
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #60884 üzenetére
A fórumtársak pontosan tudják, hogy mekkora a jelenleg használt vivőfrekvencia. De Te többször is "1.3 GHz-eztél". Figyelj oda jobban! Technikai fórumban ez nem elnézhető. A másik fault részedről, hogy nem használod következetesen a tizedes jelet és az ezres tagolót.
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #60886 üzenetére
Majd bejon a 10ghz es az 5ghz lesz elavult. Gondolom tesla d van mert az az egyeduli ami nem elavult szemszogedbol kocsiknal. Hazad nem tudom van- e de gondolom kacsalabon forog mert az nem elavult. Hamarosan jonnek a sex robotok majd a baratnod is csereld le mert elavult lesz xd. Most kimaxoltam a troll es off fogalmat nem folytatom xd
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #60888 üzenetére
a baj avval van hogy itt ott durván kevered a 1,3gbits-et a 1,3ghz-val
a gbits nem egyenlö ghz-val, ezekre is jo lenne ha figyelnél.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
WaterWave
veterán
válasz Csaba No. 1 #60886 üzenetére
ennyit az AD szabvány is tud..
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
válasz Csaba No. 1 #60888 üzenetére
Ja! Bocs! Tényleg nem akarlak cinkelni, de ez a ...
... "2,4-es routerek lassan kimennek a divatból" mondatod ez olyan lenyűgöző és szakmai, hogy pólóra kellene nyomtatni és árusítani.
Ez kb. olyan mintha azt mondanám, hogy pl. anno a Westel által használt 450 MHz-es frekvencia kiment a divatból.
Pedig nem ment ki, csak másra használják mint régebben.
Ráadásul a 2.4 GHz-et még ez a veszély sem fenyegeti. Nem véletlenül lett pont ez a frekvencia szabványosítva.Tudod! Fizika!!!
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz Csaba No. 1 #60884 üzenetére
Halozat uzemeltetokent ugy gondolom tisztaban vagyok a halozatokkal. Csak mivel konzekvensen ghz-et irtal, ezert sem ertem miert vagy felhaborodva. Ha szakmai forum es nem erted miert nem erti valaki, hogy miert hasznalod ossze-vissza a mertekegysegeket, akkor hasznalhatunk m/s-ot is, nem?
-
MODERÁTOR
válasz Csaba No. 1 #60951 üzenetére
1. Senkire nem erőltetnek semmit, akinek nem tetszik az új rendszer, lehet szolgáltatót váltani. Én nem tudok olyan területről, ahol a DIGI kizárólagos szolgáltató lenne.
2. Ha megveszi az okoscsomagot és csak a TV-t valamint a telefont használja belőle, még akkor is olcsóbban jön ki, mint sok más konkurens szolgáltatónál.
3. És bár ez nem ide tartozik, de a UPC a 29-es körzetben olyan megoldással operál, hogy behúzza az optikát az előfizető ingatlanába, majd ott felszerel egy node-ot, ami ezt koaxra alakítja, és arra köt egy HGW-t, amire csatlakoztatható aztán a net, a tv, és a telefon is. Vagyis ha a 29-es körzetben Mari néni telefont szeretne, akkor kap egy micro node-ot és egy HGW-t (Connect box)is a szolgáltatótól.
-
forten
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #61189 üzenetére
Hello.
A -4-5dB-es érték, az reális.Éles töréstől,tud jelszint csökkenes lenni,esetleg.Nem értem a kérdesed,mit szeretnél,ha ez egy jó érték?!
"Hol volt,hol nem volt..."
-
forten
aktív tag
válasz Csaba No. 1 #61192 üzenetére
Értem. Az nagyon ritka érték,átlagban -2-9dB között stabil a hálózat.-9 felett,már szakadozik az ont.
"Hol volt,hol nem volt..."
-
TeeJay
félisten
válasz Csaba No. 1 #61320 üzenetére
tévedés...
FTTB-nél szarrá volt osztva a GPON ami már a mostani 1000-es csomagoknál is köhög
főleg feltöltésre, de sok helyen letöltésre is
nem tudnak mindenkinek nagy netet adni mert a switch-ek nagy része 100-as LAN porttal rendelkezik
meg amúgy se tudnának ha gigás lenne mert egy ONT ami már egy szétosztott GPON-t kap sosem tud annyit mint FTTH-nál a hálózat ahol max 32ONT osztozik a 2,4/1,2gigabitenna meg ugye a sok ONT switch meg koax erősítő minden lépcsőházban átalányban sok áramot fogyaszt
így attól is szabadulni akarnak
meg az is közrejátszik hogy így minden lakásba elmegy az optika és mindenki már azt rendel amit akar
a jövőben sem lesz gond max a két végponton az eszközök cseréjével 10GPON-ra fejlesztikaz a két cucc amit adnak nem fogyaszt 5watt áramot sem
másik szolgáltatónál ahol HGW-t adnak meg a TV-hez kell STB-is jóval több eszközt kapsz
ráadásul ott a 2. TV-re már fizetsz mint a bolondnagyon is jó döntés a DIGI részéről
és ha jövőre letudják a hálózat átépítést akkor lesz egy egységes FTTH GPON hálózatuk amivel nagyon odapirítanak mindenki másnak
mivel ez egy passzív hálózat így nekik csak az OLT fog áramot kérni minden más passzív
tehát baromi olcsón üzemeltethető és időtálló isha nem tetszik menj másik szolgáltatóhoz drágább ár mellett gyengébb szolgáltatással
ja azt kifelejtettem hogy régen egyben ONT volt de ugye már 1000x leírtuk
hogy azzal is volt bőven gondjuk
nem tudtak a kínaiak eleget szállítani szóval sokszor hetekig vártak a szerelők a bekötéssel mire jött ONT
most egy kis olcsó sima ONT-t rendelnek meg egy FTTH-CATV eszközt
ebből sokkal könnyebb a szükséges mennyiséget rendelni
ráadásul ez a kettő együtt még olcsóbb is mint az egyben ONT mivel amiből hiány van az mindig drága
amiből meg van egy vagon arra hatalmas kezdvezményt adnakilletve azt is leírtuk 1000x hogy így spórolnak azokon akik csak netet vagy csak TV-t kérnek
mert nem kell a drága fullos ONT-t kihelyezni hanem elég csak egy olcsó ONT aki netet kér
és egy még olcsóbb CATV eszközt aki csak TV-t kér
pl az időseknél panelban ez nagyon jó dolog hiszen a sok manci meg gizi néni sosem fog netezni neki elég a CATV eszköz és páhagyd ott nyugodtan a DIGI-t végülis az egyik legmodernebb hálózatról mondasz le
nevetséges havidíj mellett
hogy egy vicc hálózatra menj, drágább díjjal[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wwenigma
Jómunkásember
Hajrá, 10x lassabb net drágábban az év üzlete. Garantált 1/1Mbit meg a hab a tortán.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Watercolour
aktív tag
"Na meg még a jelszót sem lehet megváltoztatni?"
Milyen jelszót? Tudtommal mind a PPPoE jelszó, mind pedig az adminjelszó és wifijelszó is megváltoztatható, amennyiben router módban használod az ONT-t."Egyébként is szemfényvesztésnek tartom az ftth dolgot."
Az, hogy te minek tartod, az teljesen mindegy, hiszen nincs igazad."Az fttb meg 10-15 m CAT 5E kábel tökéletesen megoldotta az ezres netet is."
Nem. FTTB esetén egy ONT gigabites portján osztozott kitudjahány előfizető egy switchen."Most meg kapsz a nyakadba egy rakás kínai ZTE cuccot, kéretlenül."
Része a szolgáltatásnak. Ez olyan, mintha beköttetnéd az áramot a házadba, majd hisztiznél, hogy a villanyóra ronda a falon, neked kéretlenül teszik oda."Eddig elég volt a kábel végére 1 darab jó router, és kész. Vagy még az sem, ha a LAN elég volt."
Régen elég volt az 56k-s modem is. (Az, hogy régen neked szubjektíven mi volt elég, az teljesen irreleváns.)"Sztem ez csak reklámfogás, hogy a Digi el tudja mondani / reklám! /, h lakáson belülre viszi az optikát."
A kulcsszó a szerintem. Nincs igazad."De legalább adna egy darab normális ONT-t / egy adapter/, és abból jön mind a három."
Az ONT bridge módba kapcsolva egy teljesen buta, transzparens eszköz. Mi vele a probléma? Vagy a 3 adapter a probléma és villanyszámlád?"Még routert is megspórolhatná, mert sztem sokan nem kérnének a ZTE-ből."
A szolgáltatás átadási pontja az ONT, mely a szolgáltató tulajdona és felelőssége. Az, hogy kontrollálni akarja az eszközparkját és homogénen tartani, egyszerűsíti a hibaelhárítást, bekötést, és sok minden mást. Minden szolgáltató ezt csinálja."A Telekom kábelon, ami be van már húzva, jön a Flip, 3700-ért."
Nyilván a te döntésed, hogy a flipet és a gigabites FTTH-t ekvivalens szolgáltatásnak tekinted. A legtöbben nem. -
Geth
veterán
válasz Csaba No. 1 #61395 üzenetére
Én nem vagyok, egy pénzügyi zseni, de nem lehet, hogy osztottak-szoroztak, és minden vonzatával együtt az jött ki, hogy ez nekik nem éri meg? Meglepően gyakran olvasom itt országos méretű cégek pénzügyi döntéshozóinak a véleményét
-
Joe123
senior tag
Valószínűleg a Digi sem tud elég fullos ONT-t szerezni, mivel a világon egy rakás szolgáltató veszi azokat a gyártóktól vagonszámra. De amúgy ez a tipikus first world problem szerintem, mármint ezen picsogni, hogy két eszközt kaptam, nem egyet.
-
TeeJay
félisten
alibabán nézd meg mibe kerül egy 47H Huawei ONT meg mibe kerül a kis törpe GBIT LAN + TEL ONT
utóbbi jóval olcsóbb és azt kevesebb más szolgáltató veszi így nagyobb mennyiségben elérhető nagyobb tételben rendelve meg nagyobb a kedvezmény isa CATV-FTTH cuccot meg kismillióan gyártanak olyan egyszerű kis doboz
pár százezres megrendelésnél meg minden dollár számít és ugye kínában meg bárki ráfesti a DIGI logo-t
szóval egyik héten lehet innen rendelnek CATV cuccot másik héten meg onnan 50ezret
ki mikor milyen árat ad a lényeg hogy menjen a TV és valami DIGI logo legyen ráfestvekis kínai meg küldi az ajánlatot hogy heti 5000 darabot tudnak küldeni és ennyibe kerül
a CATV-LAN-TEL-WIFI Huawei ONT nagyon drága és csomószor volt szállítási probléma belőle
országos szinten ennyi FTTB-FTTH átépítésnél nem engedhetik meg ezt hogy hetekig eszközre várjanak a szereről mert akkor tényleg 5év múlva sem lesz meg az átállás és a két hálózatot párhuzamosan működtetni na az meg baromi sok pénz kiesés
legjobb az lenne ha hétfőn még FTTB van a panelban kedden meg már lövik is le mert mindenkinél ott az ONT és FTTH-ra átálltak és lehet elvinni a sok switch-et meg befejezni az áram fogyasztástazt amúgy sokan elfelejtik hogy itt sok százezres FTTB végpontról van szó
és minden egyes helyre kell majd ONT meg CATV cucc
ha csak 6-700 ezer előfizetője van DIGI-nek (nem tudom mi a pontos netes előfizetői szám)
és csak 1-2 dollárral olcsóbb az ONT vagy a CATV cucc az 700ezer darabnál mennyi pénz?
itt ám egy balfék beszerzésen százmilliók esnek ki forintbanpersze azt is csinálhatná a DIGI hogy akinek kell fullos ONT az majd vár pár hetet és neki majd nem 2ezer lesz a net hanem 3ezer 2évig, kíváncsi vagyok hányan választanák ezt az opciót
sőt ugye azt is figyelembe kell venni hogy ha 2év alatt le akarják kapcsolni az FTTB-t mert sokba kerül
akkor 24 hónap alatt kell mondjuk 700-800ezer ONT tehát ha leadod a kínainak hogy kell havonta 30-40ezer eszköz és ők meg azt mondják nem megoldható akkor szopás van ám
és ha egy cuccból hiány van akkor nem árengedményt adnak hanem árat emelnek vagy szállítási nehézség lesz mivel nem csak a DIGI rendel hanem a fél világ Huawei meg ZTE cuccból épít mert olcsó és jó
gondolom le van tárgyalva miből tudnak ilyen mennyiséget ennyi idő alatt jó áron adni és tényleg 1dolláros árkülönbözet is százmillás különbségeket hoz a végére.[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz Csaba No. 1 #61544 üzenetére
Lassan egy éve használom a Huawei HG8121H ONT-t, ez alatt talán ha 4-5 alkalommal volt újraindítva, de akkor is csak azért, mert amikor a saját routeremen fw-t cserélek, utána egy fél perces áramtalanítást beiktatva újra szoktam indítani az egész rendszert.
Most éppen 40 napja megy a routerrel együtt, de lehet ma megint lesz egy fw csere.
Az Invitel, hogy jön ide? Mellesleg ha csere után is ugyanúgy jelentkezik a hiba, akkor talán nem a cserélt eszköz volt a hibás.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
az az ONT nem éppen trabant
Huawei-ben Hisilicon Kirin SOC van, elég bika ha vígan viszi router módban is a gigás netet
a kis Huawei szintén ilyen procival rendelkezik csak bridge módban konkrétan csak optikát alakít LAN-ra
tehát röhögve bírja a kiképzéstsokan elfelejtik már anno ADSL korszakban T miket adott az előfizetőknek
Dialcom, Dlink, Askey aztán minden rotty HGW jött sorban
ebből a Dialcom meg a Dlink volt egyedül jófajta az Askey pusztult mint a huzat a HGW meg
olyan buta FW-t kapott mindig hogy csomó mindent nem lehetett állítani
ott tudtál más modemet venni ha akartál de optikán már nem lehet és nem is kell
ma már az ONT amit adnak tudja azt amit kell neki
ha routerként kevés akkor meg vegyél rá sajátot és kérd tegyék bridge módra
ennyiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
djsilas
tag
Én egy F668-at kaptam nemrég Digitől. Korábban Invitelnél is volt valami szutyok ZTE-m még ADSL-es időkben. Az botrányosan fertelmes egy jószág volt, nem egy liga a kettő eszköz!
Részemről a legfájóbb pont az IPv6 elvesztése az ONT miatt, de egyébként nem kell újraindítgatni, stabilan működik 50nm-en, 2 szinten. Bántó még a csak N-es WiFi, 2018 közepén már elvárná az AC-t az ember, de ezzel azért együtt lehet élni, szerintem egy átlagos család igényeit kielégíti bőven.
Sőt... van olyan ügyfelem, ahol ugyanilyen ONT van, kis panzió vagy 10 szobára megy szét TV. Van mögötte egy irodai hálózat (192.168.0.0/24), 8 AP + 2 wireless antenna két épület "bridgelésére" (192.168.1.0/24), illetve DHCP-zik és routol az AP-kon kiadott nyílt WiFi-re (192.168.2.0/24). Rendezvényeken, sűrűbb napokon majdhogynem kevés egy /24 -es subnet, de teszi a dolgát rendesen. Nincs vele gond.Azon kívül az átadási pont RJ45. Pl.: Invitelnél se volt semmi beleszólásunk, hogy milyen optikát húznak be, milyen csatikkal, stb. Raktak a végére egy média konvertert, tessék itt az ethernet, használd, rád csak a többi tartozik...
Még egyszer, szerintem alapvetően nincs gond ezekkel az eszközökkel, bár tény, hogy pl. én is hajlandó lennék felárat is fizetni olyan eszközért, ami ha nem is egy Icotera i5800, de legalább:
- AC-s WiFi-s,
- Tud IPv6-ot,
- Tud DDNS-t,
- Nincs letiltva az USB portja,
- Nincs letiltva telefon portja (és akkor nem kellene a telefont és a FAX-ot összefűzni, mehetnének külön dedikált portról)Viszont... FTTB-nél adtak egy tyúkbelet, dugd ahova akarod. Vettél egy jó routert, örülés. Na most, ha hozzám beállított volna a szerelő, hogy márpedig a semmi helyett hozott 2 új eszközt, amiből a router ráadásul még "szar" is, használjam tovább a sajátomat és mostmár akkor három eszközt is dugjak el valahova a korábbi egy helyett!? Úgy elkergettem volna a szerelőt, hogy még most is szaladna... Értem én a feleket, de azért valahol meg kell húzni az egészséges kompromisszum határát mindkét oldalról!
-
törölt tag
válasz Csaba No. 1 #61558 üzenetére
BRIDGE módú ONT?
Az olyan mintha nem is lenne.
Oszt, azt használsz mögötte amit csak akarsz!
[ Szerkesztve ]
-
Dezsike
tag
válasz Csaba No. 1 #61558 üzenetére
Nálunk a ZTE-n nincs letiltva az USB port. Merevlemezt nem hajt meg, de egy pendrive rárakható, a weboldalán lehet engedélyezni a samba vagy ftp megosztást. Elvileg print servert is tud, de a nyomtatóra nem reagált. A telefon port sincs letiltva, kérhetsz második vonalat a faxnak, de ennek ára van, nem az akckós csomagot fogják adni a második vonalra. Sőt, tegnap óta (lehet régebb óta, csak tegnap dugtam rá egy új eszközt) a 4-es portja is üzemel, az eddig nem ment, indulás után kb 2 perccel lekapcsolta.
A szolgáltató eszközétől ne várjunk csodát, a szolgáltatást biztosítsa, onnantól kezdve a felhasználó saját költségén építsen olyan hálózatot amilyet akar. Egyedül az IPv6 támogatás hiánya ami problémás, de egyelőre nem akkora gond, pár év múlva viszont már az lehet. -
adika4444
addikt
válasz Csaba No. 1 #61984 üzenetére
hali!
Nekem olyan van, saját eszköz van mögé kötve, de dupla NAT-os a dolog, nem foglalkoztam eddig a bridge móddal...
Így jól működik.Rokonságba wi-fi-ztem rajta, ha nem is tökéletes de böngészés, netrádió az ment rajta, vo-ip program azért be-be akadt meg a ping is szeretett felugrálni...
üdv, adika4444
-
pinnacle
nagyúr
válasz Csaba No. 1 #61984 üzenetére
Nekem is ilyen kellene. Akkor ezek szerint van még. Inkább kivárom, és valahogy elvitetem a TV-ig.
Azt nem is mondtam, hogy a lakásban réz vezeték van, de az óráig az ELMÜ szerint biztos maradt az alumínium, mert annak cseréjéhez az ő engedélyük kell. Lehet azért nem vágja le a 10A-es biztosítékot az izzó kiégése, mert a réz "jobban bírja", mint az alu?
DonMaster igen, ha jól emlékszem, UPC-nél meg pont azt reklamálják, hogy a csúcstechnikás optikát, miért "butítják le", koaxra. Nekem az lenne a legjobb, ha ilyen ZTE-t kapnék.
[ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
válasz Csaba No. 1 #62057 üzenetére
Régi a routered, ennyit bír.
Az összefoglalóból:
Milyen routert vegyek Digi 200 fölött?
Sokan TP-Link wr1043nd V2-t, WDR3600, WDR4300-at használnak, de az ASUS RT-AC56U és RT-N18U otthoni útválasztóiról is pozitív visszajelzések vannak.Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #62057 üzenetére
Dobd ki a fritzbox ot de ezt mar mondtam merj routernelkul kabelen utana fogadmeg hogy veszel egy normalis routert es nem lesz ilyen problemad.
Parts. Hw nat legyen on es akkor jo lesz
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #62086 üzenetére
elvágni miért?
kihuzák az sw és ont-t és csokolom.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
parts
tag
válasz Csaba No. 1 #62086 üzenetére
Igen, szegedi vagyok. Ilyesmire gondoltam én is, csak azt gondoltam, hogy valami újrakonfigurálás, vagy ilyesmi. Végül is sok helyre húzzák be az optikát, akik nálam voltak délben, még volt hét címük aznapra.
Xiaomi 13T Pro
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #62779 üzenetére
várj a megfigyelő rendszer nem = riasztó.
a kamerát megértem rendben,
a kibe kapcsolásra én is gondoltam, de ha nem vagyok otthon akkor minek applikáción kikapcsolni _?
Mert az oké, hogy elfelejtem benyomni és app-al bekapcsolom rendben, nah mindegy köszi, elengedem.
én nem látom értelmét de ez van különbözőek vagyunk.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #63263 üzenetére
ha a ház nem engedi az azt jelenti hogy a lakok többsége nem járul hozzá az evvel járó furás faragaáshoz amire nem kötelezi semilyen törvény öket hogy mégpedig elkel viseld hogy gipsz jakab-nak legyen gigás netje a 60lakásos házban.
de arra kötelezi a többi szolgáltatot hogy azoknak a csöveibe stb-be betudjon jutni igy kevesebb furás faragás, de mind ez elött kell egy közösképviselöi meghatalmazás melette aláirt digis igényfelmérő papir többségi lakokkal anélkül a digi nem fog bemenni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Posta, csomagküldés
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest