- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
lukoz
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos nem vagyok egy nagy megfejtő!
Tagnap bekötötték a DigiNet 1000-et egy Huawei HG8121H routerrel. Kábelesen tökéletesen működik, jön a garantált 500mb/s. Viszont wifi-n kb 60-70mb/s, rádásul az ügyfélszolgálaton mondták, hogy gigabites ez a router és közvetlen mellette volt gép pár centire és igy is csak 70mb/s körüli volt a sebesség. Lehet ezzel kezdeni valamit?
/elnézést ha volt már erről szó/
Köszi -
Brandynew
őstag
Diginél azt válaszolták a kérdésemre, hogy a Csepel Árpád utcában átépítés alatt van a hálózat FTTH-ra, de az átépítés időpontjával kapcsolatban nem rendelkeznek pontos információval.
Szerintetek ez mit jelent? Sablon válasz, és mindenkinek ezt írják, mert előbb-utóbb úgyis mindenhol FTTH lesz, vagy tényleg dolgoznak rajta?
-
-
Met
nagyúr
Ma reggel láttam a kapun hogy ma-holnap baszkódik a Digi a lépcsőházban (fejleszt) gondolom az optikait húzzák be mert csak a villanyóra helyiségekbe akarnak bemenni.
Nem vagyok happy -
Soma01
veterán
válasz
Hegyirabló #59583 üzenetére
IPv6-ra gondolok. Én pl. most vettem észre, hogy a gépem IPv6 "DNS szervert" használ, azaz a routerem IPv6 címe az első és csak ez után jönnek a IPv4 DNS szerver címek. Az átjáró is így van.
-
törölt tag
Igen jól érted. Az ügyfélszolgálatra kell telefonálni és átkérni a szolgáltatói eszközt BRIDGE módba.
A bekötést is jól érted. Az ONT LAN1 portját kell összekötni a saját router WAN portjával egy legalább Cat5e patch kábellel.Ezután mindent a saját routereden kell beállítani.
A WAN résznél PPPoE kapcsolatot (név, jelszó), DHCP-t, WiFi-t, port forwardokat (...ha, kell) stb.
-
galez
csendes tag
válasz
MasterMark #59567 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Akkor ha jól értem akkor az ügyfélszolgálattal átkérem bridge módba a ZTE-t. A ZTE LAN1 portját összekötöm az AC1750 WAN portjával. Ezek után gondolom kell valamit állítani az AC1750 routerben, erre van esetleg valamilyen útmutató, vagy menni fog magától?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #59589 üzenetére
Hát nem. A hálókártyánál auto kérés van az F668-ban meg a google.
Úgy látszik a Nirsoft AdapterWatch kellékét kell használnom ha értelmezhető eredményt akarok...
-
mzso
veterán
válasz
Intruder2k5 #59587 üzenetére
Igen... Nekem ekkor adja ki ezt:
Server: UnKnown
Address: fe80::1 -
Ha nem adsz meg DNS szervert, akkor használja az alapértelmezettet.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup digi.hu
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: digi.hu
Address 1: 2a01:368:a:201::1000 www.digi.hu
Address 2: 92.249.128.115 www.digi.hu -
mzso
veterán
válasz
MasterMark #59585 üzenetére
De így is csak a 192.168.1.1-et dobja ki. Ha meg én adok meg DNS-t akkor az egész értelmetlen annak meghatározására, hogy hogyan lett feloldva a domain név.
-
mzso
veterán
Hogy lehet megnézni, hogy működik-e a DNS beállításom?
Az nslookup nem mutat semmi hasznosat:>nslookup
Default Server: UnKnown
Address: fe80::1(Mintha az soha nem is lett volna hasznos router mögött)
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Volt ugye ez az országos DNS hiba Digiéknél. Na most nekem van egy úgynevezett Vodafone Minibázisom. Ha nem tudja valaki, ez egy olyan eszköz, amit netre kötsz, leszed belőle 2Mbitet, és gyakorlatilag a vezetékes netből csinál 3G lefedettséget olyan helyeken, ahol egyébként nincs vagy nem jó a normál 3G-4G lefedettség. Mit ad Isten, pont a DNS hiba óta nem működik ez az eszköz nekem, tehát nem tud 3G-t előállítani. Vodafone topikban azt írja valaki, hogy látott már ilyet, éppenséggel pont vezetékes szolgáltató DNS hibájakor.
Tehát az a gyanúm, hogy a Digi megoldotta ugyan a DNS gondot, de nem teljesen, vagy valamit máshogy állított be, vagy mittomén. Mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszönöm!
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv!
erre lenne tippetek miért nem megy?
gyk minden kiprobáltunk, a router uj máshol müködik. -
mzso
veterán
válasz
jobesz #59550 üzenetére
Szerintem 100%, hogy vásárolni egyiket sem lehet. A szerelő meg azt adja ami neki van.
Mifelénk (FTTH) mindenhová F668-at raktak. Szerintem egész jó, ha nincsenek extra igényeid. A gigabit meg az N-es wifi meg nekem elég arra a kevésre amikor telefonnal vagy TV-vel használom. -
mpo
veterán
válasz
Roland861010 #59573 üzenetére
#59566-tól olvasd el.
-
Roland861010
veterán
Helló
Sziasztok!Egyik napról a másikra meg halt a Digis Zte routeren a wifi ! Ilyen lehetséges egyáltalán ? 3 hetes, tegnap meg még ma reggel is tökéletes volt haza jöttünk és semmi eszköz nem kapcsolodgik rá ha meg igen azt írja ,hogy gyenge jel ! :S
Nem szívesen állítanám vissza gyári állapotban mert fullra le van konfigurálva ! :S
Kábelen tökéletes így azt modta az ügyfélszolgálat ,hogy még ha hibás is lenne nem cserélik ki mert nem kell hogy müködjön !
-
-
ph2012
senior tag
Digi akciósan hirdet routereket amit az Euronicsban lehet megvenni: [link].
Az akciós TP-Link AC1200 gigabites router 24.000 Ft az Euronicsben. Ebből lejön a 30% kedvezmény, így 16.800 Ft lesz, 2 év garanciával: [link]
Az Extreme Digitálban 19.000 Ft-ért lehet kapni ugyan ezt a routert, 3 év garanciával: [link]
Szóval nem nagy kedvezmény amit a Digi ajánl.
-
galez
csendes tag
Sziasztok!
Kiskunhalason a mai napon kötötték be hozzánk az optikai kábelt, ZTE F668 routerrel.
Én jó előre vásároltam egy Tp-link AC1750 routert, hogy a Wi-Fi is többet tudjon, viszont sajnos nem tudtam itthon lenni a bekötéskor, csak a húgom. Előkészítettem mindent, és reméltem hogy egyből rákötik a tp-linket is de ezt visszautasították (persze nem is feladatuk).Olvastam a topic-ban, hogy DHCP kikapcsolással LAN-LAN kapcsolattal is össze lehet kapcsolni az eszközöket, vagy LAN-WAN kapcsolattal dinamikus IP választással is. Úgy gondolom meg tudom csinálni mindkét megoldást, viszont annyira sajnos nem értek hozzá, hogy a kettő közül melyik a "jobb" ha egyáltalán van ilyen, vagy melyik ajánlottabb, egyszerűbb, vannak-e előnyök, hátrányok a két kapcsolat közt.
Ebben szeretném a segítségetek kérni.
A válaszokat előre is köszönöm!U.i.: A CATV pirosan világít, és erre állítólag azt mondták, hogy majd bütykölnek még valamit a közeljövőben és akkor zöld lesz. Ez nem tudom mit jelent, de hátha igaz.
-
mpo
veterán
Elmész ide és a kábeles okos csomagot vagy az optikai internetet választod.
[link]Csak úgy működik helyesen, ha a kitöltött mezőnél megvárod, hogy alatta fölajánlja amit akar és arra kattintasz.
Más módon nem, azt fogja üzenni, hogy ezen a címen nem lehet, holott van előfizetésem. -
skyli
senior tag
Sziasztok!
Pomázon egy kis utcában szeretnék internetet. Kb. egy hónapja kábelezték ki az utca végéig a digi 1000-et. A ház előtt oszlop is van, ahonnan be lehetne kötni, viszont nincs még a netes adatbázisban benne. A telefonos ügyintéző azt mondta, hogy személyesen kéne bemennem a legközelebbi ügyfélszolgálatra, hátha ők többet tudnak. Ez komoly? A legközelebbi Dunakeszin van, telefonszámuk sincs. Ilyenkor szerintetek mi van? Tényleg személyesen kell bemennem és ott mindent tudni fognak és megírhatjuk a szerződést?
Köszi szépen
-
Sotho
őstag
Maglód ok de egy reboot kellett.
-
Lackooo84
nagyúr
Tbánya még ok.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Orvosi kérdések
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Egészséges életmód
- Milyen okostelefont vegyek?
- Harcművészet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest