- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Van 1 jó meg 1 rossz hirem
A jó az, hogy Andris ideadta a tányért, meg a beltéri egységet, ellátott mindenféle alkatrésszel, és jótanáccsal. Szegény 1 órán át magyarázta nekem, mit merre állitsak, rövid földrajzórát tartott, meg még egy kis csillagászatot is tanultam
Nagy boldogan hoztam haza a cuccot, és sebtében össze is kábeleztem, majd kiálltam a teraszra, és mint a Mézga Gézában Aladár, forfolódtam az antennával. A lent túrázók el nem tudták képzelni, mit csinálok.
A szomszédok antennáit megfigyelve (UPC!!!), próbáltam belöni a déli irányt, mert természetesen iránytü nincs itthon, a GPS-em meg összevissza mutogatta az Északot hol erre, hol arra, néha Dél volt Észak, néha forditva, szóval használhatatlan volt.
A többi parabolát figyelve azonban eccercsak meglett a jel! Szépen ugrált, de le tudtam támasztani a teraszon, és gyorsan rákerestem a csatornákra. Sajnos az elsőre feltünt, hogy amiket András beállitott nekem, egyik sem müködik, viszont találtam 9 csatornát, többek közt a BBC news-t is. Ez kódolaltalnul is bejött, és már néztem is első digitv-s (müholdas?) adásomat
A rosszhir az, hogy ez nem az a műhód, ami nekem kell. Andrást felhivva elmondta, szépen megtaláltam a HotBird-ed (?), ügyes vagyok, szépen még 20 fokot forduljak nyugat fele. Na én fordulhattam... El nem hiszitek, kb 15.00-tól mostanáig a 4 fokban forgolódtam kint, már álmomban antennaállványnak fogom álmodni magam, és az agyamba úgy beégett a 0% a képernyőről, hogy mig élek nem felejtem el.
A fenti HotBirdet többször is vissza tudtam hozni, bár soxor azt is 5 percig kerestem. Nagyon érzékeny ez a cucc a dölésre és a szögre.
Azonban hiába körzöztem ki 22,5 fokot nagy papirra, és fordultam jobbra ennyit, majd órákig pöcögtettem jobbra-balra, fel-le a tányért, semmi. Még csak meg sem mozdult a jel a 0%-ról
A helyzetet talán kicsit bonyolitja, hogy mingyár itt a ház elött van a Kakukk-hegy. Elég magas, de a szomszédok antennája is ''átlát'' rajta. A Hotbirdet is mikor befogtam, akkor láccólag a hegyből jött a jel...
Rajzoltam itt egy kis móricka-ábrát, hogy értsétek:
[link]
A felsö rész értelemszerüen oldalról ábrázolja a házat és a hegyet. A függöleges dölésszög oké. Meg is találtam azt a pár adót.
Az alsó képrész a felülnézet. A ház pont Déli fekvésü lehet, mert egy egész picit (András infója szerint 6° ) megtaláltam a Hotbirdet. De hiába forgattam tovább (kb) 21° -al, ott semmit nem találtam
Nemhiszem, hogyha a hegy nem árnyékol 6 foknál, akkor 27-nél árnyékol. Ha mégis, akkor kitépem az összes hajam.
Nagyon el vagyok keseredve, és legjobban talán attól, hogy asse tom micsináljak? Kit tudnék elhivni, hogy rutinosan beállitsa?
[Szerkesztve]Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Óra topik
- Suzuki topik
- Path of Exile 2
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Iphone 16 pro max 256gb istyle. 2027.10 ho.-ig garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest