Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
marion1
tag
válasz Norbi88hun #10098 üzenetére
Mivel szolgáltatói a beltéri itt láthatod, hogy a térképen kb. milyen nagyságú tányérral tudod venni az adásokat.[link]] Ha új szoftver van rajta akkor csak a DIGI által sugárzott adások jönnek rajta szabadon fogható nem.
[ Szerkesztve ]
-
marion1
tag
válasz BiriBum #10097 üzenetére
Szia.
Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy neki megéri-e a csere.Azért van pár érv, ami a csere mellett szól.
- Például a képminőség javulása a HDMI összeköttetés és a jobb elektronika miatt, amennyiben nagyobb - 32" feletti - méretű LCD tévékészülékkel rendelkezel.
- PVR lehetőség pendrive-ra.
- Szebb, korszerűbb készülék, kisebb energiafogyasztás.
- Nincs állandó - bosszantó - üzenet, miszerint a csatornakiosztás megváltozott...
-Az öt adás ami HD-ban megy nagyon szép a kép. Igaz ezek zöme sport csatorna,de van M1, plusz DIGI World.-Remélhetőleg még bővülni fog a HD adások száma. Ki kimarad az lemarad elve alapján.
-
Norbi88hun
csendes tag
sziasztok
Elég sokat olvasgattam itt a fórumon meg máshol is. Sok minden megvilágosult, de azért vannak kétséges dolgok. Digi TV extra előfizetésem van kb 80as ovális tányérral és egy hyundai 7160 as beltérivel. A nagy tányérral, iránytűvel Budapesttől pár km re 10 perc alatt fogtam műholdat ezzel nincs baj. Viszont nem itthoni használatra kell hanem kamionra elsősorban Németország, Franciaország kis spanyol, olasz, anglia is előfordul. Problémám, hogy ez a hatalmas tányér nem fér hova illetve autópálya parkolójában isten nem rögzíti le úgy, hogy ne billegjen. Kérdés, hogy ha kevesebb csatornával is, de melyik műholdat kéne beállítanom a beltéribe, hogy 40-50 körüli tányér is elég legyen? Esetleg ha tudtok olyan parabolát amit érdemes megvennem erre a célra azt is megköszönöm. Apám 2 héten belül jön haza jó lenne addigra valami megbízható megoldást találnom, mert fogytán van a dvd
Köszönöm -
BiriBum
őstag
Sziasztok!
Milyen az új HD beltéri a simához képest? Érdemes váltani?[ Szerkesztve ]
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz RaPiDsHaRe #10090 üzenetére
A probléma megoldva, egy panel cserével.
-
Orlin
addikt
Üdv!
Elvileg van fent új szoftver amivel lehet normálisan rendezni a csatornákat mint régen...
Én még nem találómLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz Anonymus23 #10092 üzenetére
Nálam szerintem elállítódott, mivel mikor beszerelték semmi gond nem volt vele. Az utóbbi fél évben jelentkezik ez a probléma. E miatt kilehet hívni, hogy beállítsák? Nem akarom elb*rmolni.
-
Anonymus23
veterán
válasz Bedibeni #10091 üzenetére
Több dolog is lehet:
* elállítódott az antenna
* pl nekem még az első antennát amikor felrakták (évekkel ezelőtt) a vezeték az F csatinál zárlatos lett (bennemaradt egy kis fólia, ami csak akkor zárt, amikor beázott, és amíg ki nem száradt vacak volt, míg ki nem derül sok nyomozás és antenna állítgatás utánAz antennán nagyon picit állítani kellene, vagy a fejet eltekerni egy picit jobbra vagy balra.
Ha nem vágod a témát, akkor viszont nem biztos, hogy birizgálni kellene az antennát, mert a helyes iránynál gyakorlatilag miliméterek is számítanak, hogy mekkorát forgatsz az antennán.RaPiDsHaRe
Neked is hasonló gond lehet, vagy elállítódott az antenna, vagy nem is volt jól beállítva és a felhős idők beköszöntével rosszabb a jel amit venni tud.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Bedibeni
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. A problémám a következő lenne: Kb. 2 hete váltottam UPC kébelről Digi műholdas dologra (plusz a HD-s csomag) Megkaptam beltérit és az első héten semmi problémám nem volt. Azonban ezen a héten elkezdett akadozni és szaggatni és a kép nem csak a HD csatárnákon, hanem a simákon is. Volt olyan este amikor rossz idő volt és esett gondoltam az a probléma, de például a mai napon tiszta volt az időjárás felénk és indokolatlanul ugyan úgy akadt a kép. Felhívtam a DIGI hibabejelentőt és azt mondták, hogy próbáljak meg áramtalanítani és állítsam vissza a gyári dolgokat. Nos az áramtalanítás nem segített neki, és a gyári adatok visszaállításán most nem talál se 1 TV se egy rádiót. Nem tudtok valami megoldást, hogy mit lehetne még megpróbálni?
Előre is köszönöm
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy sok csatornánál a kép néha a hang is megakad. Azt látom, hogy a minőség folyton ugrál ílyen 50%-ék körül.
-
törölt tag
milyen érdekes: Digi csomag vs upc d. medium, szinte ugyanaz az évi költsége a kettőnek
akkor tessék mondani, hogy a digi olcsóbb1 előny talán, ebben az árban már hd beltérivel számoltam, ahol kicsit több adás jöhet hd-ben
-
berbatov2
senior tag
A Kaon nálatok is fél perc mire magához tér bekapcs után?
-
törölt tag
nektek működik a digi honlapján az online rendelés műholdasra?
-
marion1
tag
Hátha valakiket érint a földfelszíni sugárzás frekvenciacserék új beállításai.[link]
-
Mate
nagyúr
válasz Winnie The P #10083 üzenetére
Ez azért nem így működik, hogy keress más szolgáltatót.
Ez egyensúly kérdése. Az ár és szolgáltatás kényes egyensúlya. Nyilván nem vár el olyan háttértámogatást az ember digitől, mint UPC-től, cserébe viszont olcsóbb.
De van egy szint ami alá ha lemennek az már gond. És digi kezd ez a szint alá menni. Röhejes ami megy ott és nem csak arra gondolok, hogy kevés az irodájuk.
Felhívja őket az ember. Nagynehezen kap egy ügyintézőt, aki elmondja, hogy telefonszámot nem tud adni az irodához, de menjen nyugodtan, biztosan van raktáron nekik Kanon HD. Elmegyek nagy nehezen az irodába, ami elég messze van, erre azzal fogadnak, hogy nincs raktáron... És amikor ez másodjára is lezajlik, az dühítő. Vagy amikor felhívom az ügyfélszolgálatot és Román anyanyelvű, magyart törő ügyfélszolgálatosnak kell elmondani a problémát, aki nem érti amit mondok.
-
Winnie The P
őstag
válasz RafiPool #10082 üzenetére
Hé-hé, normálisan! Az meg a te bajod, hogy egy megyeszékhelyen laksz, és a közelben nincs ügyfélszolgálati iroda. Van más szolgáltató is, keress olyat amelyiknek van irodája a megyeszékhelyen.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
RafiPool
csendes tag
válasz Winnie The P #10080 üzenetére
Az, hogy te 30 km-re laksz, az a te problémád, de Szombathely egy megyeszékhely!!!
Reggelig tudnám írni a negatív tapasztalataimat, de az időt is sajnálom rá...... -
Mate
nagyúr
Mikor elmondom, hogy a diginél az olcsóságnak ára van egyből nekem esnek, hogy minden pikk-pakk intézhető. Hát ezeken a dolgokon spórolnók például. Bár rohadtul nem értem, miért nem lehet fenntartani egy telefont....
-
Winnie The P
őstag
válasz RafiPool #10079 üzenetére
Ez van. Én is 30 km-re lakom onnan ahol ügyfélszolgálati iroda van. Igaz még egyszer sem kellett bemennem.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
RafiPool
csendes tag
válasz Winnie The P #10078 üzenetére
Amíg meg nem szűnt, addig a szombathelyi ügyfélszolgálaton is ki volt írva egy hívható telefonszám.
Gondoltam hátha van ott is.
Jelenleg szombathelyről zalaegerszegre kellene menni személyes ügyintézésre!
Egy nagy vicc ez a Digi!!! -
Winnie The P
őstag
-
RafiPool
csendes tag
Tudna valaki egy zalaegerszegi ügyfélszolgálati telefonszámot adni? Valaki a környékről?
-
Watt25
veterán
válasz #32577792 #10075 üzenetére
Igen, valamivel jobb.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #10074 üzenetére
De ettől még nem leszel sokkal beljebb, mivel a diginél az SD adások bitrátája nem verdesi az eget, ugyanúgy bizonyos adók rohadt pixelesek lesznek.
UPC ennél jobb?
-
Anonymus23
veterán
válasz kozicsd #10073 üzenetére
Lehet, az alábbiak szerint:
HD beltérit igényelsz, és a HD csatornák szépek lesznek, a többi SD annyival lesz szebb, hogy végre digitális jelet kap a monitor/TV, nem a régi SD beltériből jövő analóg jelet.
De ettől még nem leszel sokkal beljebb, mivel a diginél az SD adások bitrátája nem verdesi az eget, ugyanúgy bizonyos adók rohadt pixelesek lesznek.Az LCD TV-k sokkal jobban kiadják a vacak bemenő jel hibáit mint a CRT TV-k. Nem beszélve arról ha monitor TV-d van, ami inkább monitor mint TV.
Nekem van mindkettő (Samu TV, és van egy Samu Monitor/TV), zongorázni lehetne a különbséget SD adásnál a TV javára, a monitor akkro jó TV-nek, ha megfelelő minőségű jellel eteted.Még egy megoldás van, menjél távolabb a TV-től és jobb lesz a kép.
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Vettem egy led tv-monitort, és szerettem volna kipróbálni a tv nézést rajta. Rá is dugtam a szobaantennát, gyönyörű, tűéles képet produkált, hd adásoknál meg főleg
Igen ám, de ott csak 7 csatorna ingyenes, azonban van egy digi tv előfizetésünk, miért ne dugjam rá azt. A képminőség nagyon siralmas, pixeles az egész, a led tv lehet jobban kiadja a hibát. Visszaállítottam a digis dekódert a gyári beállításokra, újra megkerestem a csatornákat, ugyan az. A jelerősség viszont 90% fölött van.
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valahogy lehetne javítani a képminőségen? Lehet hülyeség amit most kérdeztem, bocsi, de ebben a témában nagyon nem vagyok otthon -
salviasp
csendes tag
válasz Anonymus23 #10071 üzenetére
Köszi.
Nálam biztos nem oldja meg ez a problémát, mert az SD-vel nézve 80% a jelszint és 98% a minőség, így a fej szerintem jó irányban lehet.
Lehet, hogy kicseréltetem a KAON-t. -
Anonymus23
veterán
válasz salviasp #10070 üzenetére
Üdv!
Egyelőre még nem csináltam meg, amit a másik fórumban írtak szerelők, de idézem amit írtak:
"Próbálj a fejen fordítani valamelyik irányba."
és
"Az UPC-s lnb is ugyanugy jó lehet HD -s vételre , tehát nem fejhiba lehet nálad.
Mint ahogy a Yaksi is írta a fej polarizáció (fej elforgatás) rossz beállítása is okozhatja a jelenséget.
Végül a beltéri is lehet hibás bár ennek kisebb az esélye."
és
"Szia,a kaon-on ne nézd a szintet mert hamis adatot közöl." Ez így igaz, de azért fej beállításra használható. Ugyanis hogy a beállításnál javul a jelszint, vagy romlik, azt jól mutatja."Szóval elvileg magát a szintet nem jól méri ugyan, de az irányt (javul/rosszabbodik) azért látni lehet.
Majd a fejet állítom még ha nem ilyen dög meleg lesz;) - The Power of the Light Side
-
salviasp
csendes tag
válasz Anonymus23 #10068 üzenetére
Lécci, majd írd meg, hogy mi volt a megoldás, mert én most aug. végéig nem leszek itthon, csak utána tudok szerelőt hívni, ha kell.
Köszi! -
Anonymus23
veterán
-
Tp_fan
tag
Sziasztok
Lenne néhány kérdésem kicsit Off lesz:
1.a digi nethez nekem kell meg venni a routert ?
2. az baj ha nekem tányéros kábel tévém van ?
3.mennyire szerelnek,sokat fúrnak?Kedves nyugdíjasok! Mi fiatalok, néha rosszalkodunk. Ti két világháborút csináltatok. Akkor most ki szégyellje magát!?
-
salviasp
csendes tag
válasz Anonymus23 #10063 üzenetére
Nálunk ugyanez van pár hete. Megnéztem a másik tévénél az SD egységet, ott 80% és 98%. Kicseréltem őket, de ugyanaz a helyzet: HD-77/56, SD-80/98, HD adók kockásodnak néha kiírja, hogy hozzáférés megtagadva. Nyomtam factory resetet a KAON-on, nem változott semmi.
Szombaton valaki írta a facebook-on, hogy kockásodás van nála is, akkor estére megjavult, de azóta megint rossz.
Nem tudom igazából, hogy központi-e a probléma, vagy a KAON-om szar. -
Anonymus23
veterán
Akinek van új KAON HD beltérije az meg tudná nézni, hogy hány %-ot ír a jelekre? Vertikális és horizontális.
Akárhogy csináljuk, képtelenség 60-70%-os jelerősség felé, és 50-55% minőség felé tornászni.PL eddig 60% jelerősség mellett, volt 50% körüli minőség, mégt így is lehetett HD csatornát nézni, most, hogy 70% jelerősség mellett 55% a minőség, egyetlen HD csatorna sem jön be.
Kínunkban már felraktunk egy 90 cm-es antennát a tetőre, de gyakorlatilag rosszabb jelet sikerült vele összetornászni, mint a 80-assal ami a falon van.
-
Mate
nagyúr
válasz bexinho23 #10061 üzenetére
Ha csak angol bajnokság érdekel és annak is hetente 1 meccse, akkor jobban jársz, ha lemész kocsmába nézni.
Ha bl is érdekel, vagy több meccs egy héten, akkor 3200-ből megvagy hd-ben. Ez heti két meccsel számolva 400 Ft/meccs. Ehhez képest bármi értelmes hd-s fizetős oldal jóval többe kerül.
Esetleg nézd át az ÁSZF változásokat T-nél és találj valamit, amire tudsz hivatkozni és mond fel az előfizetést.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Köszönöm a választ! Én is tudok egy oldalt, ahol 3 oldal van, ahol streamelni lehet a digi sportot, de abból jó esetben 2 weblapon elérhető a stream, és az is kb 240p-ben jön... szóval élvezhetetlen. És sajnos a közvetítés is annyit késik, hogy nem megoldás az, hogy egy külföldi HD-t lehalkítok, a digi hangerejét pedig felnyomom
A harmadik oldal pedig jelszó felhasználós, nem regisztrálós. Bár nem tudom h ott milyen a minőség.
-
Orlin
addikt
válasz bexinho23 #10059 üzenetére
Helló!
Ahogy én tudom!
1: Nem lehet szerintem,de van rá akár nem fizetős megoldás is a neten
2:Én fizettem a kábelért és a tányérért is,de ha van saját arra is betudják kötni.
3:Én úgy tudom nem lehet![ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Lenne 3 kérdésem, ami nagyon érdekelne a digi műholddal kapcsolatban.
1: Digisporton lévő meccsekre lehet előfizetni interneten keresztül? Van erre lehetőség? Netán havidíjjal... (mintha régen lehetett volna 600 forintért 1-1 bl meccsre előfizetni neten keresztül)
2: beszerelés ("tányér") - az előírt munkadíjon kívül a parabolát is fizetni kell?
3: ha tegyük fel, előfizetek az alapcsomagra, viszont nekem csak a digisport 1-2 (hd) kellene, akkor azokat nem lehet hozzácsapni az alapcsomaghoz? Vagy ilyenre még nincs lehetőség?
Azért érdekelne a dolog, mert sajnos 2014 végéig t-hez kötött a tv szerződés, így a lehetőségekhez képest, a lehető legolcsóbb megoldást szeretném találni arra, hogy a premier ligát láthassam.
-
Anonymus23
veterán
Tegnap próbáltam beállítani az antennát, mivel eléggé kockásodott mostanság a kép.
Mivel sikerült a KAON szervízmenüben megtalálni a lehetőséget, hogy lássam a százalékokat, így próbálkoztam.
Van egy satfinderem, azzal is néztem a dolgokat, de sehogy sem sikerült 70/60-on felülre állítani a cuccost.
Azon a tartón, ahol most a digi tányér van korábban egy UPC tányér volt fenn.
A háztól dél felé van egy nagyobb melléképület, és nem vagyok benne biztos, hogy nem-e árnyékol be egy keveset és ezért nem sikerül erősebb vételt csinálni.
A másik meg, hogy nézve a szomszéd antennáját (az is digi), neki mintha nem abba az irányba lenne az antennája (látványosan) mint ahol én jelet találok. Rákérdeztem, használják és tökéletes a vétel náluk.Milyen magasan van fenn a műhold, mármint nem az egyenlítőtől mért távolság az amire kiváncsi vagyok, hanem, hogy kb mennyire lehet az, hogy beárnyékol mondjuk a melléképület.
Gondolom azzal, hogy ha állítom a dőlésszöget és csak ezzel a mozgatással sikerül belőni az adott horizontális irányhoz képest legjobb erősségű jelet az elvileg meghatározza, hogy milyen magassági irányba kell néznie az antennának. Az működne szerintetek, ha mondjuk este egy lámpával, vagy lézerrel megnézném, hogy mondjuk a fejtartó cső merre lő? Ezzel le tudnám vajon ellenőrizni, hogy beárnyékol-e a melléképület avagy sem?
Előre is kösz ha valaki tudna segíteni!;) - The Power of the Light Side
-
bence188
tag
válasz #32577792 #10055 üzenetére
Csak az a baj hdd-vel, hogy a beltéri leformázza és akkor csak a beltérihez tudom használni, és én nekem 500 gb tök fölösleges mivel kb 10-12 GB-ot használok max míg felveszek egy meccset és utána megnézem azt letörlöm. 16 gigás usb 3.0 van 6k-ért jó minőségű ami sztem elég gyors, egy 500 gigás hdd meg 15k körül van.
-
törölt tag
válasz Anonymus23 #10054 üzenetére
én csak azt tudom, hogy ami nekem van - nem nonanem kaksi - pendrive-ra történő felvétellel kb. ugyanez a probléma volt, de az usb 3.0/2.0 külső hdd-vel semmi gondom nincs felvételnél
ettől még lehet, hogy a 3.0 usb pen gyorsabb lesz, de kérdés, hogy tényleg az lesz és ha igen, elegendő is lesz majd? ebből a szempontból nézve sem biztos, hogy azt kellene vennie.
nem is beszélve a tárolókapacitásróltuti nem vennék pent, nem is vettem, lett helyette egy 500GB-os usb 3.0 hdd
-
Anonymus23
veterán
válasz #32577792 #10053 üzenetére
Mert szerinted egy USB 3.0-ás vinyó az milyen "sebességgel csatlakozik" a vevőhöz?
Az USB 2.0 csatoló sebessége fogja meghatározni a sebességet, ami elvi 480 Mbit, azaz max 60 MB, de elvileg olyan 30 MB-ot tudnak írásban a legtöbb, ami még mindig messze felette van a 1080i-s anyag bitrátájának.
Nem az USB 2.0-ás csatoló sebességével van a gond, hanem a régebbi és sokszor az új USB 2.0-ás pendrive-ok írási sebességével.
Tehát ha vesz bele egy komolyabb USB 3.0-ás pendrive-ot, akkor nem lesz gond a felvétellel, de előtte érdemes megnézni, hogy milyen írási sebességet garantálnak.Magával a pendriveal igazából egy gond van, mégpedig, hogy ami elég jó, az elég drága is, és ugyanannyi (vagy kevéssel több) pénzért én már inkább vennék egy USB 3.0-ás 2,5"-os vinyót mondjuk 500 GB-osat, ami jóval több mint egy 16-os vagy 32-es pendrive.
Nemrég még venni akartam egy én is egy 32-es USB-as pent, de mivel a normálisabbak árban szinte ott vannak mint a vinyó, inkább egy vinyó lesz.;) - The Power of the Light Side
-
Mate
nagyúr
válasz juhaszattee #10051 üzenetére
Hívd a szerelőt. Szerintem kondik *arakszanak, kimegy a szerelő, pillanatok alatt megjavítja, kábelez és beállítja újra a tányért. Ja és ingyen van, ráadásul szerelőnek is segítesz vele.
-
juhaszattee
csendes tag
Üdv!
Van két Hyundai hss-1165na beltérink, az egyikkel lenne kisebb probléma. Két beltéri csatlakoztatására alkalmas vevőfejünk van, de az egyik része teljesen lehalt, teljesen random választ két csatornát (kódolt vagy kódolatlan az mindegy), és csak azt lehet nézni, a másik megy teljesen. Emiatt "felfűztem" a még működő beltérire a másikat, több-kevesebb sikerrel működik is, néhány hulladék csatorna nem jön be (ha áram alatt van mind a két beltéri), de nem is baj
A probléma a "fő" beltérivel akadt, kb. 6-8 óra használat után szerintem túlmelegszik, mert egy kis pihenő után újra megy. Ekkor gondol egyet és a "nincs jel/rossz jel" és a "zavart csatorna" felirat ugrál bárhova kapcsolok, csak ez megy. A menüben lépkedve a jel minősége kb 50% körül ugrál, de ha kiveszem a smart kártyát, akkor felugrik 98-99%-ra mintha semmi baja nem lenne... Másik beltérinél nincs semmi baj, az tökéletesen megy, attól teljesen függetlenül is előjön a probléma.
Kérdés: lehet köze a másik beltéri felfűzésének vagy csak megadta magát szimplán és dobjam ki a kukába az egészet?
Már a vevőfejet se cseréljük le, nem ér annyit az egész szolgáltató, ha nem menthető inkább kidobom az egészet, lehetőség van sok...
"... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis
-
bence188
tag
válasz Minstrel #10048 üzenetére
Igazatok van, csak hát most vettem tv-hez 500 gb-os külső vinyót és még egyszer nem szánok rá annyi pénzt. Veszek sztem egy 16 gb-os usb 3.0-ás pendrive-ot, nekem az bőven jó, mert felvenni csak akkor veszek fel, ha pont nem látom az adott meccset és utána egyből meg is nézem oszt törlöm. Sztem 5-6-ért már tudok venni.
-
Anonymus23
veterán
válasz bence188 #10047 üzenetére
USB 3.0-ás 2,5" külső winyót érdemes venni, azok bírják az USB 2.0 max sávszélességet, és ha jól tudom elég nekik az USB port által biztosított feszültség is. Nem utolsó sorban bőven van rajtuk hely, ha sűrűbben akarnál felvenni vele.
14-15 eFt körül már kaphatóak 320 GB-tól.Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
bence188
tag
Kipróbáltam és sajnos tényleg akdozik hd-ban. Esetleg ha vennék usb 3.0-ás pendrive-ot sztetek az segítene? De gondolom úgyis 2.0-ás a beltéri usb-portja. Mert azért van különbség az sd meg a hd kép között, nem mindegy melyikben veszem fel. Am 9 percet vettem fel 722 MB lett.Szal ha 2 órát felvennék hd-ban az kb 10 GB lenne, de nem lehet
-
fsanyi78
csendes tag
Ha fel szeretnél venni, a HD az én tapasztalatom szerint rossz, de SD-ben jó, nem akad, de csak akkor nem, ha bekapcsolás után vársz egy percet, míg észhez tér a box és csak utánna indítod el a lejátszást. Addig ne is kapcsolgasd, meg semmi. Ha már rendesen kiírja az EPG-t, akkor jó lesz.
-
bence188
tag
Sziasztok!
A mai Swansea-Manutd meccset fel szeretném venni, ugye a digisport adja és hd-ban venném fel. Mennyi helyet folglal kb az a 2 óra? 16 gb-os pendrive elég lesz? -
zoli38
csendes tag
Es ami az uj csatornakat erinti tenyleg lehetne tobb termeszetfilm hd-ban. Es logikusan nezheto csatornak is kellenenek.
-
zoli38
csendes tag
Nos en is kicsereltem a belterimet hd-s ra. Tobb mint egyhetes teszt. Szerintem csak kicsit javult a kep a full hd-s tv. Kiveve az eleve hd-t. De miutan inkabb csak a sportot erinti engem nem erdekel. Viszont hatranya bekapcsolaskor lassu.
-
törölt tag
Köszönöm
-
törölt tag
üdv
egy kérdésem lenne azok felé, akik mindigtv-t is fognak, néznek a digi mellett: az SD adások melyiken jobb minőségűek?
-
DonMarco
aktív tag
Én speciel még 1-2 természet csatinak jobban örülnék hd-ben
[ Szerkesztve ]
-
marion1
tag
válasz tota96 #10029 üzenetére
D1 tv és Parlament tv szept 1 től,? valaki erősítse meg.Ezt egy másik fórumon olvastam (Ettől aligha fogjunk örömtáncot járni) Más a kikapcsolási időzítőhöz,ha a távirányítón megnyomjátok a sleep gombot 10-90 perc intervallumban lehet állítani,az automatikus kikapcsolást.Én kimondottan örülök hogy kb 3-óra eltelt idő után automatikusan kikapcsolja magát ha nem váltok csatornát.Pár kilowatt energiát már biztosan megspórolt,mivel igen csak belealszok jó néhány adásba.Plusz mivel HDMI kábelen keresztül a lapos TV nem kap jelet így ö is kikapcsolja magát. Tiszta hawaii.
-
tota96
csendes tag
"Tervben van néhány újabb csatorna HD-ban történő továbbítására műholdas szolgáltatás esetében is, de pontosabb információval még nem tudunk szolgálni, így egyelőre szíves türelmedet kérjük.
Üdvözlettel:
DIGI" -
berbatov2
senior tag
Ma jönnek bekötni Kaonnal, viszont még nincs meg az új tévém hozzá.
Lehetséges régi crt tv-re rákötni vagy nincs hozzá csak hdmi kimenet? -
Orlin
addikt
-
Mate
nagyúr
A tv-m is kikapcsol 3 óra után Megnyomom az ok-ot és nem teszi. Ha meg nem nyomom, nem is nézem, vagyis kapcsoljon ki nyugodtan, ha kell maximum visszakapcsolom. Továbbra se látok kivetnivalót benne.
Minek fogyasszanak feleslegesen ezek a dolgok? Rengeteg ember van, aki kikapcsolja a tv-t, boxot meg bekapcsolva hagyja, fel se fogja az agyával, hogy 2 külön készülék. Gondolom miattuk van erőltetve a dolog. -
Orlin
addikt
válasz DonMarco #10017 üzenetére
Kb ez olyan ha vennél egy tv-ét és magától kikapcsolgatna...
Amúgy ezeknél a Kaonoknál ez a kikapcsolás alap funkció?Vagy a Digi babrált bele megint mint a régi beltérik szoftverébe?LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
+1
Nálunk is mutter a tv előtt alszik el Amúgy tényleg úgy lenne jó ha én állíthatnám be,h kikapcsoljon vagy sem mint pl a tv-nél.
A kérdésem az lenne mennyire melegszenek a Kaon beltérik mert ezek a régiek nagyon...
Köszi!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
AtHoS
nagyúr
Nem azzal van a bajom, hogy bekérdezget, hanem azzal, hogy SZERINTED kapcsoljon is ki (ok-zásról nem írtál), ha a "paraszt" nem nyúlt a távirányítóhoz hosszabb ideje. Én nézem/hallgatom a különböző tour-okat és közben nem nyúlkálok a távirányítóhoz, de nem szeretném, ha kikapcsolgatna. Tehát nekem ne kapcsoljon ki, ha nem nyúltam a távkapcshoz. (most sem azt írtam, hogy nem bírnám ki az időnkénti leok-zást!!!)
Szóval nem annyira egyértelmű ez a dolog, de ahogy látjuk megint megmutatják nekünk "mi az új módja" a dolgoknak...
Az viszont érdekes, hogy a régi beltérinél a szerelő azt javasolta, hogy fölösleges kikapcsolni távirányítóval, mivel úgy sem fogyaszt kevesebbet, míg most ezek az újak extra energiatakarékosak akarnak lenni és lassan csak a gombokat nyomogva adnak képet (erős költői túlzással ) Most akarják megspórolni azt, amit az eddigiekkel elpocsékoltak? Természetesen nem várok választ, mindössze "hangosan" elmélkedtem
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
"Szerintem jogos a dolog, aki 3 óráig még a hangot se állítja, vagy kapcsol át másik csatornára akkor kapcsoljon is ki"
Melegről jöttél be a gép elé?
Nagyon sokan vannak, akik hosszú órákig nem nyúlnak a távirányítóhoz, mert pl. a háttérben megy a TV (zene csatorna, ésatöbbi).
Faterom pl. TV-re tud a legjobban aludni. Ha kikapcsolják közben a TV-t egyből felkel és mondja, hogy Ő bizony nézte, tehát tessék visszakapcsolniread-only mode on the forum
-
Mate
nagyúr
válasz Winnie The P #10011 üzenetére
Én még nem próbáltam. Viszont azt be lehet állítani, hogy mutassa az időt ha ki van kapcsolva?
-
-
senlo
csendes tag
Egyébként sztem szarul csinálták meg ezt az "energiatakarékossági" funkciót. Úgy is történhetett volna h épp csak 2 percre megyek ki. Ez alatt az idő alatt kapcsol ki. Mennyit takarékoskodott a gép ez alatt, pláne úgy h azt tanították pár éve h nem feltétlenül takarékoskodunk ha rövid időre kapcsoljuk ki az elektromos berendezést mert a visszakapcsoláskor több áramot fogyaszt.
Ezt sztem jobban is megcsinálhatták volna. Pl: Korai figyelmeztetéseket h le fog kapcsolni.
-
senlo
csendes tag
Természetes amit írsz. Akkor pontosítok. Épp mielőtt kimentem a szobából FELHANGOSÍTOTTAM H JOBBAN HALLJAM. ÉS KB 10 percet tartózkodtam kint mikor elment.
Ekkor is ki kell h kapcsoljon vagy csak ha csatornát váltok?
Ki kísérletezem de szeretném tudni előbb vkinek van e ilyen tapasztalata, h csak csatorna váltáskor kezdi újra a számolást /a 3--4 órait/ vagy hangnál is?
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Sokszor le lett írva, hogy ez természetes. EU-s szabályozás miatt, ha 3 óráig nem nyúlsz hozzá kikapcsol. Szerintem jogos a dolog, aki 3 óráig még a hangot se állítja, vagy kapcsol át másik csatornára akkor kapcsoljon is ki. Meg egyébként ha véletlen nem nyúlsz hozzá akkor se tartom túl nagy drámának visszakapcsolni.
-
senlo
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni.
Múlt héten köttettem be a HD-s műholdas szolgáltatást. Pár nap után megfigyeltem h a tv képernyőjén megjelenik egy kérdés miszerint kikapcsol a beltéri. Itt vagy OK-t / h rendben kapcsolj ki/vagy Exitet /azaz h ne kapcsolj ki/ kell nyomni. Ha épp nem nyomok semmit akkor magától kikapcsol a KAON HD beltéri.
Ezután fogtam és kikapcsoltam az időzítőt h ne legyen ilyen többet. Azóta is 3-4 óránként megjelenik és ha nem nyomok a figyelmeztetésre semmit, akkor kikapcsol.Kérdés Normális ez? Nálatok is van ilyen? Hogyan lehet ez ellen tenni valamit?
Sztem abnormális h ha bekapcsolom a S-T-B-t nézem 3-4 órát és épp el kell menjek mert odaég a kaja , mire visszajövök kikapcsol a beltéri csak azért mert nem nyomtam Exitet. ( amit nem is nyomhattam volna mert bent sem voltam a szobában)
Van erre megoldás vagy rossz a beltéri?
[ Szerkesztve ]
-
DonMarco
aktív tag
válasz Winnie The P #10003 üzenetére
Üdv ! Igen,normális,nálam is ezt csinálja Jelszintet meg info gomb 2x megnyom (mondjuk egy gyengébb jelü csatinál )és jobb oldalt lent látható a minőség és a jelszint,így beállítható házilag a tükör,nem kell gyári beállítások visszaállítása menübe menni
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Az normális, hogy a Kaon HD beltéri majdnem minden kikapcsolás után frissít (ha a beltéri megfelelő csatornán lett kikapcsolva)? Mert ugye a frissítés után nem a kikapcsolt csatornán marad, hanem az M1-re áll át!
-
Mate
nagyúr
Idéznék egy másik fórumról egy hozzászólást:
"Egyetlen lehetőséget találtam a menüben a Rendszer beállítások-Gyári értékek visszaállítása-menüpontban. Mielőtt elindítanám a Keresés-t, akkor kitesz a teljes képernyőre 2 csíkot %-os értékkel. Itt lehet választani 2 Tp közül a piros gombbal, szerencsére a két leggyengébb Tp van megadva. (12687H27500, 12643V27500) Szerintem ezt pont a szerelőknek csinálták. Ez már jó lehet antenna beállítására is.
Egy hibája van hogy töröl minden korábbi beállítást, így a kedvencek listáját is. De viszonylag gyorsan helyre lehet hozni." -
Minstrel
senior tag
Csak csatorna keresés előtt írja ki %-ban az értékeket, de nagyjából ki lehet következtetni a csíkokból is amik csatornaváltáskor látszanak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest